|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   beba i studiranje
10.6.2009 12:41:13   
norah
Zanima me koliko jos ima mama koje studiraju i kako se snalaze. Ja sam skroz stala sa ucenjem od kako sam se porodila, ali od jeseni planiram da nastavim pa ne znam kako da se organizujem. Imate li neki savjet? Kako se vi snalazite? Kada ucite?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 20:36:26   
idana_85
Eh evo ja sam ti mama s bebicom a studiram. Mogu ti reci da je uzasno tesko,ali navikne se. Ne znam koliko ti je stara bebica. Moj maleni ima 8 mjeseci i od kako sam se porodila polozila sam samo dva ispita. Doduse do mene je, ja spremam po 3-4 odjednom i nista ne polozim,al sta cu takva sam.  Tesko se s bebicom organizovati zato ti je moj savjet da ne prodje ni jedan dan bez bar sat vremena ucenja. Moj maleni je miran i tako ja njega na pod ili u hodalicu a ja obavljam kucnep oslove. Kada on spava - ja ucim! To je sveto pravilo. Znaci ako sam sudje do pola oprala, pa ga morala uspavati,to sudje tako ceka dok se on ne probudi, ja ucim. Isto tako se trudim navece kad on zaspe uciti ali bas mi ne ide,slabo pamtim, jer budem umorna i nekada malo i sebi posvetim vrijeme. to iskoristim da se istusiram,depeliram, pocpuam obrve koje zarastu dabog sacuva, gledam tv, dodjem na forum itd. Evo bas danas bio ispit,pa odmaram, mazila se s njim,pajkili skupa, isli vani itd. Ne znam imas li koga da ti pomogne. Ja imam, al slabo hoce, cuvaju ga jedan dan i misle to je dovoljno da se polozi ispit. Ne znam na kojem si ti faxu, ja sam na ekonomskom i mogu ti reci da mi je jako tesko,posebno na ovom mom smjeru, u pitanju su zadaci i iziskuje jako mnogo vremena.

Oduzih ja. Poenta je da koristis SVAKI, BAS SVAKI slobodan trenutak da ucis. I ja naravno sebi napravim normu,toliko str, lekcija ili zadataka dnevno i ne idem na spavanje dok to ne ispunim. Valjda se sav ovaj trud isplati. A kad padnem ispit,budem ocajna, ne sto sam pala,vec sto sam izgubila toliko trenutaka s djetetom,a ni za sta...


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu norah)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 20:49:46   
ivanak
Ej norah,

ne mora da znači da nećeš uspjeti. Ja imam rodicu koja je položila ispite i ako ima malu bebicu. Najbolje bi bilo se organizirati sa mužem... da ti bude lakše.

Ja otkako sam ostala trudna ( termin mi je 9.6. ) položila sam 3 ispita i vjerujem da ću idući godinu, koja počimlje u 10 mjesecu dati. Ne moram sve ispite, ali potrebno za uvijet. Do tada će aBd bebica biti 3 - 4 mjeseca.

Najbitnija je organizacija.user posted image user posted image user posted image user posted image
Sretno svima koji pokušavaju učiti.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 21:09:22   
Anoniman
meni je ostao jedan ispit i dipl...nadam se iskreno da cu uspjeti ugajguliti bebu i faks...ma mislim da se moze...sto kaze ivanak sve stvar dobre organizacije

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 21:30:12   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: norah

Zanima me koliko jos ima mama koje studiraju i kako se snalaze. Ja sam skroz stala sa ucenjem od kako sam se porodila, ali od jeseni planiram da nastavim pa ne znam kako da se organizujem. Imate li neki savjet? Kako se vi snalazite? Kada ucite?


moja snaha je sotala trudna nakon što je upisala prvu godinu faxa, u roku je davala ispite i završila fax u roku, do duše svi su pomagali, moja mama je čuvala bebicu, ne rijetko je i danima spavala kod nas kad je snaha imala ispite.

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu norah)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 21:43:06   
nita
Nakon što sam dobila prvu bebu zaledila sam status na Faxu 6 mjeseci. Nakon toga sam nastavila redovan studij. Uz bebu sam učila naglas, a njoj je to bilo zabavno jer je mislila da joj nešto govorim user posted image Oko čuvanja bebe pomogla mi je mama. Velika podrška mi je bio i suprug koji je pred ispite preuzimao skoro sve obaveze oko bebe.

(odgovor članu norah)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 21:44:27   
adannn
Ja kad sam ostala trudna bila sam prva godina studija i svih 9 mjeseci sam išla redovno.Porodila sam se i drugu godinu završila u roku,upisala treću i sada mi treba 3 ispita za uslova da upišem četvrtu.Sve idem redovno i ne obnavljam, a imam bebu od 15 mjeseci. Kao što neko reče,dobra organizacija je zlata vrijedna,kao i pomoć u toku ispita.Npr,moja beba ide svekru i svekrvi kad imam ispite i kada sam na predavanjima a to je pet dana u sedmici.I spava kod njih. Moja beba je velika pa od nje baš i nemogu ništa da naučim,ali eto gura se. Želim ti puno uspjeha ali sve je tako teško da ponekad nemogu dalje.

_____________________________

Nejra 28.02.2008



(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 22:09:20   
Dinkica
Draga Norah samo budi malo odlucnija, neka ti bebica bude motivacija, zadaj sebi period do kada moras spremiti ispit i navali user posted image . Mojoj Adni je 4 mjeseca ali sam u tom periodu spremila i polozila 2 ispita, jeste da je postdiplomski pa nisam bas toliko opterecena nego onako lagano.... Kad god ona spava ja citam i pisem, ponavljam kad god stignem, par dana pred ispit ustanem ujutro rano i to je to .... Meni je najvise pomoglo sto sebi zadam period do kada moram spremiti ispit, ostavim malo lufta jer uvijek nesto iskrsne ali u globalu stizem.

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: beba i studiranje
10.6.2009 22:44:09   
mamica
Evo drage moje hanumice, da vam se prikljucim i ja...
Ja sam, takodjer, mama i studiram, udala sam se i upisala vanredno fakultet, odmah nekako sam ostala trudna i tada sam dala 9 ispita, posto nisam znaci uspjela dati uslov, obnavljala sam prvu i sa malom bebicom sam je ocistila, elhamdulillah, onda sam upisala drugu godinu i eto dogodila se druga trudnoca, tad mi je bilo  dosta tesko pa sam samo nekoliko ispita dala i eto sad obnavljam drugu vec sam dala 6 ispita i ostaje mi jos 8 za uslov.
( da napomenem samo su dvije godine razlike medju mojim djecacima jednom je 2 god i 9 mj, a drugom devet mjeseci, i jako jako je tesko ali moram kazati da meni cesto pomaze moja mama, ona ih pricuva a ja zapnemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )Nije lahko... ali nekoliko stvari je bitno, da imas nekoga ko moze bar povremeno priskociti upomoc, da odredis prioritete tako da ne ispasta i beba i cijela porodica zbog fakulteta, ali da ne odustajes ni pod koju cijenu od  onoga sto si sebi postavila za cilj, zatim jako jako bitna je organizacija, koristi slobodno vrijeme, dok beba pajki ti uci a kad je budna s njom radi one svakodnevne stvari i igraj se i budi uz nju. Ma cini mi se ja bih na ovu temu mogla knjigu cijelu napisati ali eto necu vas vise tusiti, pametnije mi je da se prihvatim knjigeuser posted image user posted image user posted image .


(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 1:47:58   
Anoniman
Da se i ja upisem na ovaj spisak.
Ide hvala Bogu. Kad sam imala samo jednu bebu uspjela sam poloziti dva ispita i diplomirati.
Postala sam ponovo student, dobila sam jos jednu bebu i u januaru polozila dva ispita, u aprilu nisam uspjela nista, evo sad se nadam da ce bit nesto od ovog roka. Na ekonomiji sam i 4 ispita me dijele od diplome, akobogda cu uspjeti.
A sto se tice pomoci, samo MM i teta cuvalica i obdaniste

(odgovor članu mamica)
  Neposredna veza do poruke: 10
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 1:54:58   
Doraa
 
čestitkeuser posted image user posted image  uspjećeš ako Bog da... nadam se da ću i ja nekad ako bude sudbineuser posted image
Jednom sam odustala još kao djevojka(k'o rahat od pameti) ali sada kad imam bebu razmišljam da se ponovo upišem na studij

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 7:19:08   
tweety
U jesen 2007 sam upisala fakultet i tada sam imala sina od 2,5 godine.Bilo je ok,moglo se nekako da bi u februaru 2008 ostala trudna ponovo.Dala sam uslov za drugu godinu tj. ovu sad ali od tada nisam dala ama baš nijedan ispit.Evo se sada trudim da položim makar ta 2 pa da očistim godinu ali teško mi ide.Mojoj curici je prije 2 dana bilo 7mj.Najgore u svemu tome što sam platila 1200km a godina mi propada user posted image Ali eto imam još junsko-julske rokove i tamo avgust-sept.Nadam se da ću uspjeti.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 9:39:32   
Anoniman
ja se bas sada i ne ubrajam ovdje, ali nekad jesam.............
Kada sam rodila svoju malenu, ostao mi je jos samo diplomski. Uz bebu, koja je imala grceve, uz dojenje.....uradila sam diplomski za 4 mjeseca i odbranila ga s 10-komuser posted image



(odgovor članu tweety)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 12:52:47   
norah
Zahvaljujem vam se na odgovorima i savjetima koje cu sigurno primijeniti jer se uci od onih iskusnijih i onih koji znaju. Bila sam bas obeshrabrena i mislila sam da nema drugih mama koje jos studiraju. Drago mi je da ima jos onih kod kojih u zivotu sve nije islo po  ustaljenom planu, skola, faks, porodica...Definitivno nastavljam studij najesen. Studiram pravo, na trecoj sam godini. Dok sam bila trudna isla sam na predavanja i davala ispite, ali od porodjaja bas nista. Bice bolje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 13:12:34   
mamica
pahuljica farah, iskrene cestitke, stvarno svaka ti castuser posted image user posted image user posted image user posted image !
A cestitam od srca i svim onim upornim i vrijednim zenama koje su uspjele uskladiti sve obaveze, i podjednako su uspjesne na svakom polju: pozrtvovane majke, vrijedne domacice, dobre studentice, kvalitetne radnice, supruge i sve ostalo da ne nabrajam, eh svima njima skidam kapu !!!user posted image user posted image user posted image user posted image

A sada nama  norah, ostaje da strebamo i da se borimo svom snagom za ono sto zelimo...
puno srece svima sa ucenjem, a evo ja bas sad odoh da "zagrijem stolicu" dok malci spavajuuser posted image

(odgovor članu norah)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 13:17:10   
Chuchi
I ja bih da studiramuser posted image user posted image user posted image
Pa makar ganjala petoro djece po kuci samo da upisem fax... Imam 26g i mislim da ako uskoro
ne upisem nista proci ce mi voz..user posted image
Kod mene je islo ovim redosljedom: porodica, skola, pa sad bih fax

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 13:23:06   
mamica
ma ne daj se smesti... Bill Gates diplomirao na Harvardu cini mi se pretprosle godine tek... ma nikad nije kasno samo celicnu volju i raspaliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 14:09:04   
Anoniman
Po meni, ljudi daju svoj maksimum tek kad ih pritisnu obaveze, finansijeske poteskoce(mada nije pravilo).
Zene moje, sve se moze kad se hoce! (kad je covjek ima cilj, kad je uporan i kad se dobro organizira)
Sretno vam.

(odgovor članu mamica)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 16:47:12   
NANICA
IZVORNA PORUKA: Dina_has


čestitkeuser posted image user posted image  uspjećeš ako Bog da... nadam se da ću i ja nekad ako bude sudbineuser posted image
Jednom sam odustala još kao djevojka(k'o rahat od pameti) ali sada kad imam bebu razmišljam da se ponovo upišem na studij



I ja user posted image

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: beba i studiranje
11.6.2009 20:44:42   
gvendolina
Draga moja upravo razmisljam o tome kada cu moci poceti uciti i da li cu uspjeti.Ja sam apsolvent na tehnickom fakultetu i svi ispiti su jako teski,treba mi po mjesec dana da ih spremim.Posto mi istice apsolventski staz u septembru moracu placati po 100 KM po ispitu tako da sam se sve do 9-og mjeseca trudnoce trudila da dam sto vise ispita.Mojoj bebici je nesto vise od mjesec dana i ne znam kad bi mogla poceti sa ucenjem.MM je u julu na godisnjem i planiram aBd to iskoristiti.Nadam se da cu uspjeti jer sam tako blizu tog cilja i zaista bi bila steta da mi sav dosadasnji trud propadne.Bice tesko ali mislim da ce nam i ovce male bebice biti jos veca motivacija.
ljubim vas sveuser posted image


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: beba i studiranje
14.6.2009 16:38:42   
Pankica
Stvar je u dobroj organizaciji, ako nemaš podršku i oslonac od strane muža, slabo da će se išta moći uraditi po pitanju faksa i polaganja ispita.Mojoj bebi je skoro 13 mjeseci(na zdravlje!) i tek sad mogu reći da mogu naći vremena za učenje, a da nisam previše umorna.Možda izgleda nevjerovatno, ali hvala dragom Bogu, i svekar i svekrva me još nikad nisu odbili kada sam zatražila da pričuvaju dijete, dok ja učim.A što se muža tiče, nije važno ni da li sam ručak spremila ili nešto uradila u kući, ako nisam učila bar sat vremena, e onda prigovara, a sve ostalo može da čekaOsim djeteta, naravno, ali i veći dio obaveza oko djeteta je preuzeo, otkako sam se ja aktivno posvetila učenju,Inače, da sitacija nije takva kakvom sam je opisala, slabo bih ja išta mogla naučiti. Nakon što sam stekla diplomu pravnika, eto u meni se ponovo rodila želja "za učenjem", tako da nastavljam, idem dalje...jer ja to mogu i želim i svaka od nas to može, potrebna je samo jaka volja i upornost, u naravno, kombinaciji sa dobrom organizacijom sa užim članovima porodice i isplatit će se jednog dana...user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: beba i studiranje
25.6.2009 19:26:34   
idana_85
Evo da se pohvalim ja polozih jos jedan ispit. Joj moje srece, k'o da sam diplomirala user posted image Ali eto sad opet imam vise nekog elana da ucim...jedino sto pozelim svoju mrvicu, pa kad ga se docepam ne mogu prestati da ga ljubim,vise sam mu postala nervozna

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Pankica)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: beba i studiranje
25.6.2009 20:43:17   
Anoniman
Cestitam!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idana_85)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: beba i studiranje
25.6.2009 20:53:47   
Anoniman
ma super idana, bravo!!!
I ja sam u istom sosu, ali ide. Od septembra dajem gas.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 24
   RE: beba i studiranje
25.6.2009 20:56:31   
Anoniman
bravoooooooouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *