Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: Galicia Ponukana temom "trudilice vase godine, itd, itd", dodjoh na ideju da otvorim temu o tome kako se neki parovi toliko zalazu da zatrudne, a ja ni muhabeta. Meni je 33, mm 34, radimo na tome da zatrudnimo, ne religiozno, ali se ne cuvamo. To traje neke 2 godine, i u te 2 godine mi napamet nije palo da potrazim daljnje misljenje, i da idem na daljnje pretrage samo da bih dobila bebu. Ja i mm smo se dogovorili jos na pocetku nase veze, da ako se desi, super, ako se ne desi, opet super. Imamo jedno drugo, zadovoljni, sretni, zdravi, beba bi se uklopila bas fino u nase zivote. Naravno moralo bi se napraviti par promjena zbog cuvanja bebe, smanjiti izlaske i tako to. Ali i ako se ne desi, nas zivot ce i dalje ostati prelijep, pun divnih trenutaka, zdravlja i srece. Elem, da ja vas nesto pitam. Moji bliznji, citaj roditelji moji, mm roditelji, braca, to ne shvataju bas najbolje. Prijatelji oko nas, nas razumiju u potpunosti. Pitanje glasi: Zasto je nekome zivot manje vrijedniji, ili se osjecaju nepotpuni, ako nemaju djece? Kako ti moze nesto "faliti" kad to nikad nisi ni imao? Mozda sam fenomen, ali ne padam u depresije, nisam mizerna, i ne placem kad dobijem mecu. ovo ko da sam ja pisala u periodu prije Asje... meni je bilo prelijepo onih 11 godina... sve nam bilo potaman..zivjeli kako samo meni i njemu odgovara.... i imam bezbroj lijepi sjecanja na taj period...MM je imao obicaj reci "kruna svakog braka jeste dijete ali mozemno zivjeti u ljubavi i sreci i bez krune...ako nam nije sudjena" Ipak... sada kad znam kakav je osjecaj imati dijete... i pored toga sto se zivot okrene za 180 stepeni...i pored toga sto vise ne postoji ON i JA na prvom mjestu nego ONA kao prioritet...i pored toga sto nekad nedostaje onaj lagodni nacin zivota (koji su neke meni sad nebitne osobe nazivali egoisticni nacin) itd itd.... sad znam da nista nije vrijednije od NJENOG postojanja ... da nista nije ljepse od ljubavi koju osjecam kao majka... i da ni jedan osmjeh i zagrljaj i poljubac me ne mogu ispuniti kao njen....itd, itd ovo sto je bold bih cesto slusala od prijateljica u periodu kad nisam imala dijete a one jesu... ponekad bi mi bila knedla u grlu a pravila sam se da sam cool da mi je sve to nebitno... nisam ja nikad bila ni cmizdrava ni depresivna u tom periodu.... za drustvo i zabavu uvjek spremna... ta mala "bol" (koja se pocela javljati nakon moje 35 g) je bila zacahurena u meni...bez da ikom smeta ...pa cak ni meni....
< Poruku je uredio Visnja RR -- 12.8.2012 11:23:39 >