Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Zanima me koliko i da li uopšte znate koji su važniji telefonski brojevi ? Kod mene je na mobitelu, na prvom mjestu: - Nadležna Policijska uprava , pa onda slijede: - hitna pomoć - 124 - policija - 122, - vatrogasci - 123 ...
Ja ih nemam u telefonu, mada bi ih trebala imati... Nisam baš tako savjesna i odgovorna kao ti, MaryamAmina, ali sad kad razmišljam to ti je jako pametna ideja... Ne dao Bog da dođem u situaciju da mi zatreba neki od tih brojeva, pitanje je da li bih se u šoku i sjetila istog... Znam napamet sve ove brojeve, ali još uvijek su mi u glavi oni stari 92, 93 i 94.. Sreća pa isto tako imam u glavi da su 9 zamijenili sa 11, pa odmah ih prebacujem.. Ostale stvarno ne znam...
Meni je malo glupo što su oni promjenili te sa 9 bili su puno jednostavniji. Ono nezovi mala policajce, ne zovi mala 92 kad ti noćas ispod majice srce ukradem ja, ne zovi mala policajce, ne zovi mala, 93 vatru koja u meni gori ugasit možeš samo ti... A fakat treba znat te brojeve!
Meni je malo glupo što su oni promjenili te sa 9 bili su puno jednostavniji. Ono nezovi mala policajce, ne zovi mala 92 kad ti noćas ispod majice srce ukradem ja, ne zovi mala VATROGASCE, ne zovi mala, 93 vatru koja u meni gori ugasit možeš samo ti... A fakat treba znat te brojeve!
Ma draga moja odgovornosti i savjest su mi proradili jedne noći oko 01,30 sati kada sam ostala sam u stanu sa kikicom (mužek na terenu bio), i znaš kako onda crnjak do crnjaka te opali. Te kontam ti ja šta ako ovo, šta ako sad neko zahlupa na vrata, ako se stan zapali ... bbbrrrr ... te ti ja upalim računar nađem brojeve i ukucam. Al eto kontam dok ja dođem do H - hitna pomoć, ili P-policija, prođe već 5-10 sekundi ...pa skontam, duuugo je to brate. Te ti ja njih na prva mjesta u adresaru mobitela postavim ....
A bona nisam ti se ja zaustavila tu ... pođem ti ja o lopovima misliti ... šta onda?
Skontam ... dok policija dođe ko živ, ko mrtav ... ko što kaže mm (da prostite na riječniku, ja samo citiram ) : "Para nemam, a j* t se znam ...."
Te ti ja prva stvar ujutro, pravac "Army shop" te kupim sebi peper sprej ... čik da sada vidim lopove na djelu .
Te ti ja prva stvar ujutro, pravac "Army shop" te kupim sebi peper sprej ... čik da sada vidim lopove na djelu .
Kraljica si . Nemam ni jedan broj , to mi je bas glupo a nit znam ni jedan broj, e jesi me uhvatila nespremnu..sad cu i ja odmah prvi brojevi da mi budu policija, hitna i ostalo...
Ma draga moja odgovornosti i savjest su mi proradili jedne noći oko 01,30 sati kada sam ostala sam u stanu sa kikicom (mužek na terenu bio), i znaš kako onda crnjak do crnjaka te opali. Te kontam ti ja šta ako ovo, šta ako sad neko zahlupa na vrata, ako se stan zapali ... bbbrrrr ... te ti ja upalim računar nađem brojeve i ukucam. Al eto kontam dok ja dođem do H - hitna pomoć, ili P-policija, prođe već 5-10 sekundi ...pa skontam, duuugo je to brate. Te ti ja njih na prva mjesta u adresaru mobitela postavim ....
A bona nisam ti se ja zaustavila tu ... pođem ti ja o lopovima misliti ... šta onda?
Skontam ... dok policija dođe ko živ, ko mrtav ... ko što kaže mm (da prostite na riječniku, ja samo citiram ) : "Para nemam, a j* t se znam ...."
Kada smo vec kod spreja...,koliko je to legalno nositi tj. upotrijebiti? Pretpostavljam da je dozvoljeno imati u kuci...,ali kako kod nas stvari stoje jos bi nabelajisali kada bi upotrijebili u samoodbrani.
I kod mene su spomenuti brojevi u primarnoj memoriji i u mobu i u mozgu...Ako mozak zakaze,valjda nece mob.
Ivona, sprej se smije nositi, ja mislim, mada će ti to Sanela bolje objasniti, a moja Sanela ne za znam ove skraćene, već i od uprava, pa i lokale, hahaha, stvarno igrom slučaja znam sve te brojeve, a i da ne moram mislim da bih znala ova tri osnovna Policija, Vatrogasci, Hitna,
nevezano za temu, danas pada kiša, a ja na poslu i čujemo sirene, velim ja ovo su vam vatrogasci, kaže kolegica, kako znaš. Velim, kako ne znam, sve im serene znam i čije su.
Evo sad sam ih odmah memorisala i hvala sto si nas podsjetila. ja sam dok sam bila cura nosila dezedorans umjesto spreja, ali moracu opet poceti jer sam cula da sve cesce lopovi napadaju zene sa bebama i trudnice na Vilsonovom i otimaju torbice a u poslednja dva dana, cetvoro ljudi oko mene je dozivjelo neku vrstu razbojnistva, pa sam se bas uplasila. mog svekrva su malo tresli u autu, njih cetvorica jer im je dobacio pazi kako vozis, mog komsiju isprebijali jer je prelazio na zeleno ulicu, a neki majmuni (izvinite na izrazu) su htjeli da prodju pa im je on rekao "ej, gledaj zeleno je", sto je njima bilo dovoljno da iskoce iz kola i isprebijaju ga , mojim prijateljima su obili podrum, a drugima ukrali auto. i to se sve izdesavalo za dva dana. uzaaaaaaaaas
Znala sam te važnije brojeve uvijek, ali nedavno se desilo nešto što me je podstaklo da ih memorišem i u mobitelu. Naime, jednu noć u 2 h me probudio zvuk našeg auta, koji je inače parkiran ispred kuće...ja na prozor i imam šta vidjeti: auto već na pola na cesti a lopov u autu...odgrnem zavjesu i otvorim prozor, a lopov kako ugleda mene na prozoru pobježe ( auto je valjda samo uspio kresnuti, pa mu se ugasio )...probudim muža, i on skoči ali je lopov već pobjegao...Hoćemo da zovemo policiju, ali valjda od straha, ni jedno, ni drugo ne zna broja... Tek kasnije se sjetismo, ali od tada su svi važniji brojevi memorisani za svaki slučaj
Već nekoliko dana želim da na vidljivom mjestu postavim važnije brojeve telefona u stanu, da ih kikica vidi. Nikada ne ostaje sama kući, ali kontam ne dao Bog nešto mi se desi u kući, ona zna koristiti mobitel, pa da može nazvati nekoga od bližnjih ili gore nabrojane brojeve telefona.
Šta vi mislite o tome?
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.