|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 12:28:57   
M kao Mama
Nadam se da sam na dobrom mjestu otvorila temu,
toliko sam nasekirana i razmišljala sam da li da stavim i odlučila sam DA.
Naime, moja L je već danima bolesna, kašalj, nos curi i slično, bude bolje, krene u vrtić i opet sve nanovo. I u ponedjeljak dr. kaže hajd da joj uradimo nalaze da vidimo, eto da malo prekontrolišemo. U utorak ja sa djetetom u DZ , izvade joj krv (to je trauma posebna, tri bočice), i mokraću ja donesem od kuće. Nalazi su tek sutra gotovi. Ode muž sutra po nalze i ja mu kažem da mi ih profaksa, kada su došli, samo me hladan znoj oblio.

sedimentacija visoka, leukociti povećani, kreatinin uvečan, mokraća ne valja, ima bjelančevina, leukociti 10 do 12, nazovem ja nenju dr i tako joj ispričam, kaže ona sutra odmah ponoviti nalaze. Ponovimo nalaze i kao hitne čekamo ih sat vremena. Dođemo po nalaz kad on super. E, tek mi tada ništa nije bilo jasno.
Sletim kod dr. ona kad je vidjela, poludi. Popne se u labos i kaže da joj ponove nalaz jer negdje greška postoji. Kažu mogu ponoviti samo taj novi, a one uzroke od prije dva dana nemaju. Ponove nalaz, on dobar.
Kaže meni dr, da budemo igurni hajd molim te opet sutra mokraću na analizu pa ćemo vidjeti. I jutros smo radili nalaz, isti rezultati kao juče.

Eto, drage moje znači opreza nikada na odmet, skratili su mi nekoliko godina života, jer sam pomislila da joj sa bubrezima nije nešo uredu, jer takvi su prametri bili.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 12:36:41   
mamine oci
eh moja alma znam kako ti je nostop o tome pisem kolko ljekari grese u poslijednje vrijeme sa mnom ti je tako bilo prosle godine u maju za Harisa radili u Sanasu nalaze milion nekih mu nadje te nije dobro ovo te ono te vako te onako zamalo mi djete ode pod noz zbog njihovog neznanje e srecom sam ga vodila jos i na druga mjesta da cujem jos necije misljenje,i evo ga djete zdravo pravo bila mala upala stomaka prehladio na bazen a da sam odmah poslusala doktore ko zna sta bi bilo ja iskreno ne vodim djecu sto kazu do velkog zora...

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 12:40:41   
lely
Alma bas mi je zao sto si se nasikirala i sto su L izmaltretiralai sa ponovnim uzimanjem uzoraka,ali opet hB da je ona dobro i da su nalazi pa makar i ponovljeni pokazali da je sve ok.
Uvjek treba provjeriti nalaze ili misljenje jednog ljekara,jer covjek nikad nemoze biti siguran.
Opet kazem hB da je princeza dobro...user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 12:51:47   
dinaa
Eh moja Alma po stoti put kazem da me nista vise ne iznenadjuje od strane DZ.
Znam koliko te kostalo zivaca ali sreca pa je tvoja L dobro i da nije nista opasno.Ija sam imala slicno iskustvo sa sinom kad zamalo u bolnici da zavrsimo i kad smo ponovili nalaze sve se moglo rijesiti kucnim lijecenjem.
Ne znam vise sta da mislim samo meni kad dodje da moram dijete voditi u DZ mrak mi padne na oci.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 13:01:14   
HanaBana
E moja Alma bas mi zao sto si se toliko nasekirala. Nista mi to nije novo. Sve to sma ja sa Hanom vise puta dozivjela a i sa sosbom. Pa kada sma imala tumor na nozi 5 doktora sa 5 misljenja i 5 dijagnoza i 5 terapija. Sreca pa ih ne poslusah. Sada Hanu ne vodam dr do velika zora. Eo je vec 10 dana hastali a i ja sa njom. Temp nema ali kaslje kise ku luda. Odvela je dr nije nista ali eto dala joj antibiotske kapi. Hana izdrzala dva puta da joj stavim iako aquamaris stavi bez problema ali nakon ta 2 puta dijete hoce fras da dobije. Sve kaze hajde spremna sam a asve place pa onda kada joj se priblizim pocne se tresti i nariguje tako da sam i to prekinula. Medna krpa na prsa i c vitamin i ne razmisljam puno. Ne dam im da se na mom djetetu uce.

_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 13:47:55   
mamina princeza
Jao katastrofa , znam da se desava al je katastrofa posbno kad je rjec o djeci....
I ja kad god mogu vise n eidem uopste doktroru jer iako nismo npr niakd imali takvih problam obicno se nasekiram i ja  za netso.

HanaBana ista situacija i kod nas sa kapima antibiotskim za nos..... i sa bilo kojim sem aquamaris. i ja vise ne stavljam. sto kazes med na psa, med pojesti, caj od luka i td i td ... pa ako bas nesto ne valaj onda doktoru. Nazalost nekad moramo desava se npr da djeca imaju visoku temperaturu pa se isprepadamo. A onda nam jos i oni dodju sovakvim situacijama.

Moja alma mogu mislit kako si se nasekirala



_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 13:53:16   
DM
E zamisli i meni se desilo da mi S.dok je bio mali nađu ,E.colli u brisu grla,ma samo mi krivo što nismo još negdje drugo uradili nalaz pa da im sve po spisku!
Prvo što toj bakteriji uopšte nije mjesto tamo,a drugo otkud mu uopšteuser posted image
Ne može me niko ubijediti da je epurveta u koju su uzeli uzorak bila sterilna,i kad smo to rekli pedijatru i ona je na to sumnjala!
A curica kod moje kolegice-nalaz urina katastrofa,ponovljeni nalaz ok,i šta je bilo neko od starijih je vjerovatno ,slučajno prosuo urin iz svoje čašice i dospjelo u nj i eto ti belaja
A nije ni čudo kad su nam labosi onako "fino" organizovani?!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 14:00:48   
Atarka
E svasta! Sreca pa imas dobru dr.inace bi dijete zavrsilo pod ko zna kakvim terapijama bez-veze....Po pravilu bi se trebala raditi 3 mjerenja, vidjeti odstupanja, uzeti srednju vrijednost i otkloniti mogucnost greske. Mama Alma, moze li se znati u kojem laboratoriju si vadila nalaze?

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 14:01:42   
M kao Mama
Može vala, nikakav problem DZ Saraj Polje,

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 14:09:08   
Atarka
Uh, i mi tu pripadamo. Daj Boze da ne zatreba...

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 14:25:32   
new mama
Alma nazalost svasta se desava,hB da nisu bili tacni ti nalazi,kako je sad Lajlicuser posted image
Mojoj kolegici su tako od zaove malenoj fulili sa nalazima,nasli neki gnoj u mokraciuser posted image i trazili hitno urinokulturu  i kad je odnijela ma sve ok,da bi se ustanovilo da su pogrijesili ime i prezime djetetauser posted image ,a to ti je samo da poludis,moras po tri puta provjeriti da si siguran da su dobro uradili nalazeuser posted image


_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 21:35:34   
Anoniman
drage moje,
mene ovo ni malo ne iznenadjuje, jer meni se x puta desavalo da su mi nalazi prekopirani, odnosno od kako su im uveli kompjutere, oni samo snime nalaze i printaju jedne te iste... meni se desilo prije par godina, imala upalu bubrega.... odradila nalaze hajd dobro prikazalo upalu i idemo na lijecenje... medjutim i nakon terapije opet isti nalazi... kaze meni dr. hajde ponovi jos jednom za 7 dana... dodjem ja kad ono identicni nalazi... pokupi on sva tri nalaza i ode u lab. kad tamo nisu ni obradjivali moje nove nalaze nego samo isprintali one vec snimljene... ja zdrava ko dren a po nalazima teska upala bubrega... helem uvijek provjeravam nalaze po makar 2 puta... ne vjerujem danasnjim medicinarima nikako... tesko onome ko im se mora obratiti... i zalosno je sto kaze mm sto to rade i sa djecijim nalazima, pa covjek hem se isikira hem gubi vrijeme oko nalaza a ne lijeci dijete pravom terapijom...

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 23:09:35   
mamin sin
E pa stvarno! user posted image user posted image user posted image  Bez komentara !!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 23:23:41   
Leva
Po koji put sam uzasnuta time sta rade user posted image
Sreca pa je L dobro ali u svakom slucaju uzasava pomisao da nikada ne mozete biti sigurni da su vam dali ispravan nalaz user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
5.2.2010 23:27:18   
Lalana

IZVORNA PORUKA: Bambi09

drage moje,
mene ovo ni malo ne iznenadjuje, jer meni se x puta desavalo da su mi nalazi prekopirani, odnosno od kako su im uveli kompjutere, oni samo snime nalaze i printaju jedne te iste... meni se desilo prije par godina, imala upalu bubrega.... odradila nalaze hajd dobro prikazalo upalu i idemo na lijecenje... medjutim i nakon terapije opet isti nalazi... kaze meni dr. hajde ponovi jos jednom za 7 dana... dodjem ja kad ono identicni nalazi... pokupi on sva tri nalaza i ode u lab. kad tamo nisu ni obradjivali moje nove nalaze nego samo isprintali one vec snimljene... ja zdrava ko dren a po nalazima teska upala bubrega... helem uvijek provjeravam nalaze po makar 2 puta... ne vjerujem danasnjim medicinarima nikako... tesko onome ko im se mora obratiti... i zalosno je sto kaze mm sto to rade i sa djecijim nalazima, pa covjek hem se isikira hem gubi vrijeme oko nalaza a ne lijeci dijete pravom terapijom...


Stvarno no comment, user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moje tri srece...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
6.2.2010 8:43:06   
Crvena
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Može vala, nikakav problem DZ Saraj Polje,

HB da je sve ok. A sto se tice DZ Saraj Polje. ja imam nekoliko negativnih iskustava sa njimauser posted image Jedan u nizu, u prvoj trudnoci mi ustanove secer u urinu.user posted image Nakon sto sam ponovila nalaz ni traga tome.
Ali mi nije jasno da se urin ostavlja u onim malim casicama nemaju poklopce. user posted image Tako otvorenu casicu stavljam na papir na kojem je br protokola. Ko poslije mene dodje moze vrlo lako zamijeniti casice user posted image Uzas je premala rijec za takav javasluk.user posted image

< Poruku je uredio Crvena -- 6.2.2010 8:45:12 >


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
6.2.2010 8:52:18   
Mya_81 RR
Drago mi je da su nalazi na kraju ipak dobri user posted image

A mi u ZE imamo samo jedan laboratorij i to bolnički, pa nekog izbora i nemamo user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
6.2.2010 14:20:27   
Nadi
IZVORNA PORUKA: doublemum

E zamisli i meni se desilo da mi S.dok je bio mali nađu ,E.colli u brisu grla


Apsolutno je moguće naći E. coli i u brisu grla i u brisu nosa ništa neobično, samo je pitanje koliko je senzitivan test. Obično kontrolni bris bude ok, čak i bez th.

I slažem se sa onim tri puta mjerim jednom reži.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Greška u labaratoriju kod dječijih nalaza
8.2.2010 8:57:21   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Crvena

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Može vala, nikakav problem DZ Saraj Polje,

HB da je sve ok. A sto se tice DZ Saraj Polje. ja imam nekoliko negativnih iskustava sa njimauser posted image Jedan u nizu, u prvoj trudnoci mi ustanove secer u urinu.user posted image Nakon sto sam ponovila nalaz ni traga tome.
Ali mi nije jasno da se urin ostavlja u onim malim casicama nemaju poklopce. user posted image Tako otvorenu casicu stavljam na papir na kojem je br protokola. Ko poslije mene dodje moze vrlo lako zamijeniti casice user posted image Uzas je premala rijec za takav javasluk.user posted image



To, je tačno, mada ja sam kupila u apoteci nekoliko onih bočica plastičnih za urin, da Vam ne pričam da je to posebna priča, prvo jutro sam od 6.50 do 8.40 molila L da piški, a ona neće, pa neće, ne zna šta je ona čaša.

Sad kada hoće da piški pita me mama hoću li u onu čašu, hahaha.

Znači, njen urin je bio zatvore, ali je očito zamjenjen sa nečijim drugim, više nisam sigurna, zapravo uopšte nisam sigurna ni nalaz krvi da li je OK, budući da je i kreatinin bio uvečan, ali ne pada mi na pamet da dijete ponovo bodem. Fuj, nemam riječi, samo kažem dalje mi kuća bila od njih, mislim kompletno od bijelih mantila.

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *