|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trudnoce!
27.12.2007 13:45:09   
gopija
Razmisljam nesto da nisam bas naletila na forum na kojem se moze procitati koji bi se lijekovi smjeli uzimati prije zatrudnjenja i u otku trudnoce. Znam da u sustini uopce nije preporucljivo konzumiranje lijekova u navedenim stanjima, ali..radi se o tome da ja imam hronicnu migrenu, pocetak reumatoidnog artritisa i srcanu aritmiju. user posted image Nemojte se smijati i sama sam svjesna da se polako raspadam u 26. godini.  Ma zezam se.

Istina je da imam nekad jako teske bolove i da mi najbolje pomaze ibuprofen. Znam da je to lijek koji se ni za zivu glavu ne smije konzumirati tokom trudnoce...ali kad boli onda boli.

eto
pomažite
mozda ima jos ovakvih jeremija kao sto sam ja, a da uz to zarko zele user posted image i user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
27.12.2007 15:38:40   
Hamos
Da se i ja pridruzim klubu '' raspadajucih '' user posted image  zena. Sala naravno, jer jos mi mozemo povuci. Da se ne bi sada gubila u nabrajanju sta mi sve faliuser posted image , samo cu ti reci da sam prije nekog vremena postavila temu '' Pretrage prije trudnoce'' i poslusala savjete svih forumasica da napravim jedan sistematski pregled za svaki slucaj. Moram ti reci da mi je par doktora reklo da sve lijekove zaboravim, pa cak i one koji meni izgledaju bezazleno, a za ostalo ti ne moram posebno govoriti nista.
Meni najveci problem ipak predstavlja jaka alergija, koju imam cini mi se tokom cijele godine, a to mi slabi disne puteve i vid. Imam svoju terapiju koja mi u izvjesnoj mjeri pomogne, ali u trudnoci ( kojoj se uskoro nadam ) mogu slobodno da zaboravim na nju. Jedino se mogu osloniti na kalcijeve tablete pa sta dragi Bog da.
Ja savjetujem sebi, tebi, i ostalim da pretrpimo bolove. Bolje i tako nego da kasnije bude problema koje smo kako-tako mogle izbjeci.

Lijep pozdrav

(odgovor članu gopija)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
27.12.2007 20:32:15   
Suncica*
Draga moja, ja imam strasnih problema sa stalnim upalama grla. I u trudnoci sam(a nisam znala da sam trudna), popila dozu najjaceg antibiotika. Kada sam saznala da sam trudna, mislila sam da cu umreti. Kada sam rekla doktorici sta sam uradila, ona je rekla da najgore sta moze da se desi jeste srcana mana. Sa strahom sam zivela do ultrazvuka kada se cuveni ginekolog divio sat vremena njenom srcu i plucima i odagnao bilo kakve sumnje po pitanju ikakvih anomalija.
Ja ti preporucujem razgovor sa lekarom, jer oni ipak najbolje znaju sta smes, a sta ne..
Pozdravljam te..

(odgovor članu Hamos)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
27.12.2007 21:06:21   
gopija
hvala na savjetu. vec sam razgovarala sa par medicinara koji su mi u potpunosti zabranili uzimanje lijekova i dok planiram trudnocu, a narocito kada, nadam se tome, ostanem trudna.

jedino sta kao ne steti je acetaminofen...
a ja sam toliko isprepadana da vise ne znnam nista. zato sam se obratila vama.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
27.12.2007 21:56:54   
Ivona
Ja se jos ne raspadam user posted image ,ali sam sklona cestim upalama grla i imam hronicnu alergiju,koja mi utice na disne puteve.
Prije nisam mogla zivjeti bez flonidana,a sada trpim-kisem,smrcem,svrbi me sve zivo,ali sta cu...
Prema dr.  flonidan(ili bilo koji kortikosteroid) je smrtna presuda za plod.Ja ga srecom nisam pila u periodu kada nisam znala da sam trudna,ali sam ga pila par dana prije moguceg dana zaceca.Kao i obicno dr. je rekao da NE BI TREBALO BITI KONTRAINDIKACIJA (mrzim ovu recenicu,jer je tako cesto koriste).
Sada sam bas jako prehladjena i lijecim se kaduljom,svakom vockom u kojoj ima C vitamina,sirupom od bokvice...
Bas sam veceras bila na redovnoj kontroli i user posted image  je odlicno!user posted image
Dr. kaze da sada u drugom tromjesjecju mogu piti vecinu lijekova,ali da trebam izbjegavati sve sto mogu(sto se uostalom preporucuje svima,a ne samo trudnicama).

Sto se tice migrena,cula sam da pomaze masiranje tigrovom mascu.Moja kolegica  ima strasne migrene i u trudnoci je samo to koristila.

Uglavnom,nista bez konsultacije sa dr. (a i to treba provjeriti;dva misljenja su uvijek bolja od jednog).

Pozdrav!

(odgovor članu gopija)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
27.12.2007 22:21:19   
laracroft
Slozila bih se sa Ivonom za tigrovu mast,jer i ja imam migrenu i samo sam to koristila u trudnoci,a glava mi se znala raspadati.U sedmom mjesecu trudnoce sam dobila upalu lumbalnog zivca i to je takva bol uhhhhh.Ne mozete ni zamisliti kako boli,konstantno ostro probadanje i kočenje u predjelu trtice,kuka i bedra, a jos sam u tom periodu radila.Ne znam sta mi je bilo gore,sjediti ili hodati.Vukla sam se tih dvadesetak dana kao invalid,muz me non stop masirao konjskim gelom i na koncu mi je ginekolog propisao ibuprofen gel.Naravno ni gel mi nije pomogao....Jednog  dana bol je nestala ZAUVIJEK.Tek tako,ne postepeno,odjednom....Olaksanje koje je uslijedilo tesko je opisati.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
28.12.2007 8:04:06   
Amelaa RR
Cure drage i ja sam vam slicna...prvo cesto me glava boli i to bas boli i onda jedino sto mogu jest da popijem neki dobra antbiotika,plus krajnici...ma sve,a tako zelimuser posted image user posted image

A svima koje su user posted image ,od srca zelim svu srecu svijeta


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
28.12.2007 12:07:51   
gopija
Izgleda da nisam jedina.
Uh, rano smo krenule.
Sto se tice mene migrenu sam dobila u petoj godini nakon sto me je udarilo auto. Kazu ljekari da je udar samo preduhitrio njenu pojavu jer je migrena nasljedna bolest u mojoj porodici.
Krajnike sam operisala prosle godine (uzas) i do tada sam bila na antibioskim terapijama xiclava, ciprola, pencilina, ospena, geramicina... vise ne znam ni sama na kojim nisam bila i to otprilike svaki drugi mjesec. Zbog krajnika sam i dobila reumatski artritis . Ma uglavnom sam shvatila poentu.
Trpi jer moras!


(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Lijekovi prije zatrudnjenja i u toku trud...
31.3.2010 5:32:31   
layla20
mislim da ce ovaj link biti od koristi

http://unsa.ba/s/images/stories/pdf/LIJEKOVi.pdf

(odgovor članu gopija)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *