|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: platnene pelene
19.1.2012 10:56:52   
KupusLivada
covjece, ovdje ko gradski derby user posted image

mamina cura, ja sam cula za te papirice sto se ubacuju u pelenu, ali nemam pojma gdje bi ih nabavila? i ima li to ikakve fajde?

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 751
   RE: platnene pelene
19.1.2012 15:45:58   
mamina cura
user posted image user posted image user posted image

Bambino mio je marka koja radi pelene ali i liner-e. Bilo je pakovanje od 200 listica Biomio liner-s je stajalo na pakovanju, kupovala svega jedno pakovanje u DM marketu. Ako se sjecam da je cijena bila oko 19KM a to je bilo bas jako davno, prije dvije godine, vjerovatno se dosta toga i promjenilo. Ja sam ih koristila nakon njene godine i tako da sam pokakane bacala a one mokre prala zajedno sa pelenom i ponovo koristila pa konacno bacala. Nisam uspjela potrositi ni pola pakovanja pa sam ga proslijedila.


_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 752
   RE: platnene pelene
19.1.2012 19:24:24   
Esmica
Moje iskustvo sa linerima je negativno.Kupila jedno pakovanje u DM/u kostalo oko 12 maraka.Beba kako hoda,skupe se medju nogama,jos kod mene curica,pa joj udje nekako unutra,a kad se pokaki,vise kake bude na peleni nego na njima,tako da sam to proslijedila.
Inace,moram napisati da moje iskustvo sa platnenim pelenama (neke sam sama sila,neke kupila od forumasice sto sije) je takvo da sam se bas namucila,moram priznati.Oduzimalo mi je puno vise vremena neko s jednokratnim.Dok bih oprala curicu,onda skidaj kaku s pelene,pola toga jednostavno ne moze otici u wc solju,vec se zalijepi na pelenu,pa onda mi se vjerujete kada znala zacepiti,muku sam mucila.
Isto na tutu nije jos naucila,iako je u platnenim,a ima preko dvije godine.
Ujutro kad ustane tako se cuje mokraca,da odmah moram prati pelenu,nema cuvanja.
I pelene koja sam uzela su one size,a kod mene curica bucmasta,tako da je stegne,pa se zacrveni,u neka doba se budi i place da je boli,jer ipak kad preko pelene dodju jos i zastitne,to izgleda duplo vece nego kod jednokratnih.
Po danu isto hoda rasirenih nogu,tako da sam je skinula nosim joj gacice s uloskom,i preko zastitne,ucim je na tutu,a s platnenim se moze,u mom slucaju do 6 mjeseci,dok je bebica mala,cim pocne da se dize uz kauc,sve postaje teze.

Eto,ovo je moje iskustvo,iako opet planiram platnene s cetvrtim,jer je jeftinije,al stvarno su mnogo zahtjevnije.
Kad operem curicu,i obucem je,kad se samo sjetim da slijedi ciscenje pelene...Uh..I opet su ostale fleke smedje,otkuhavam ih,al ne moze fleka da se makne.

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 753
   RE: platnene pelene
19.1.2012 19:33:10   
Esmica
I moram napisati da mi platenene smrde vise nego jednokratne.Jos cesto presvlacim curicu.Ojedala se vise u njima nego u jednokratnim,a u jednokratnim je bila duze vremenski nego u platnenim.
Moj muz je bio tako zagrijan za platnene pelene,drago mu bilo sto sijem,i sve sto smo saznavali oko toga,ali kad je jednom presvlacio malu kaze sta je ovo ovako,kako smrdi Boze sacuvaj,a bila je samo umokrena,i ne znam dal je 2 sata bila u njoj.
Onda isto jednokratne oko struka imaju samo onu trakicu,a platnene ipak imaju platno,plus preko zastitne,tako kad beba spava na stranu nazulji je taj dio ako je u platnenim,i uvijek se cese kad se probudi,dok u jednokratnim nikad nisam s tim imala problema.Morala sam napisati svoje iskustvo,ipak nije sve tako super kako pisete.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 754
   RE: platnene pelene
19.1.2012 19:59:11   
malena sharena
Mi koristimo tetra pelene, preko njih ide svedska pelena koja je bas mekana i stvarno mi nikad s ovom kombinacijom nije bila nazuljana beba. Ali ovi coveri sto se kupuju s platnenim znaju nekad nazuljat, sto jest jest. Vjerovatno im drikere treba malo sire postaviti prilikom sivenja.

Vezano za fleke i smrad, kod nas toga nema user posted image . Prljave pelene uvijek stavim u kantu s vodom i zaprljana mjesta narocito pospem s dosta deterdzenta da izvuce fleke. Tako da su nase lijepe, bijele i mirisne.

Ja ove pelene nikad nisam koristila radi ustede, hvala Bogu ne moram stediti na tim stvarima. A o vremenu koje mi ode na odrzavanje sam takodje sve rekla. Jedino mi smeta sto mi svaki dan masina drnda, preglasna, pa ganjam da je upalim kad izlazim iz kuce user posted image .


_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 755
   RE: platnene pelene
19.1.2012 20:08:33   
Esmica
Eh da,i kod nas su zadnjih mjeseci tetra u upotrebi,tako da mala nije nazuljana.Glasam za tetra,i njih planiram koristiti s cetvrtim.Lahko se peru,brzo suse.
Coveri nazuljaju bebu definitivno.
Kod mene,eto imaju fleke,i kupovala sam namjenske deterdzente za fleke,i prala kod sveki da probam u njenoj masini,ona kaze svaku fleku skine,al s pelena nije.
Ja sam iskreno koristila zbog ustede,ako cemo o zdravlju,definitivno i jedna i druga strana ima sta za reci.Recimo desavalo mi se mnogo puta da kad skinem malu,niz guzu vidim kapljice mokrace.Jes da u jednokratnim ima tih gelova sto upijaju,i sta sve jos ,ipak mislim da za bebu nije dobro ni da bude u mokrom.

Mah,joj... jedva cekam kad prerastu pelene,bilo jednokratne,bilo ove.
I najradije bih u bespelenastvo...

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 756
   RE: platnene pelene
19.1.2012 22:30:11   
mamina cura
E pa sad, zato na trzistu poste razne vrste platnenih pa tako i zastitnih. I bebe su drugacije gradjene pa neke pelene stimaju bolje od drugih. Ne mora znaciti da su i sivane pelene ok ako nije dobar kroj.
Ja sam stavljala linere i nisu se skupljali jer su bas ogromni a nikako uvlacili... Sa flekama je najbolje staviti pelene direktno na sunce. A da platnena smrdi to prvi put cujem, pogotovo od mokrace. Ja bih tu odmah reagovala i poslala urin na kontrolu jer normalan urin ima odredjeni miris i ako smrdi onda nije nesto ok.
Koristila zajedno platnene i jednokratne nisam, pelene se nisu usjecale kao ni zastitne... I ako se pelena usjeca kao i zastitne treba odmah reagovati, koristiti druge ili pelene ili zastitne a ne pustiti da se beba muci...kao ni mama.
I odlican je savjet pelene povremeno oprati sa alkoholnim sircetom, to im daje bas jedan ugodan miris i dezinfikuje.


_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 757
   RE: platnene pelene
19.1.2012 22:47:58   
malena sharena
Ovo za urin se slazem, ako ima jak miris, to bi mogllo biti pokazatelj neke promjene u organizmu ili je beba popila nesto sto inace ne pije. Vezano za fleke, na bijelom vesu izvlaci jedino Persil ili Ariel, i to ako stavim direktno na fleku i ostavim da malo odstoji. Ovi ostali deterdzenti ne pomazu.
Esmice, meni je isto logicno koristiti ove pelene ako covjek mora da ekonomise, sto davati silne pare na nesto sto ima alternativu, jer stvarno su skupe pelene..

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 758
   RE: platnene pelene
19.1.2012 22:51:40   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: mamina cura

I odlican je savjet pelene povremeno oprati sa alkoholnim sircetom, to im daje bas jedan ugodan miris i dezinfikuje.



Ovo nisam znala, hvala na savjetu user posted image

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 759
   RE: platnene pelene
20.1.2012 0:27:11   
Esmica
Nije imala urinarne infekcije nikako.Nama se uvijek cula pelena,pogotovo ujutro kad ustane najvise.Ne pisem o jednom periodu,vec otkako smo poceli koristiti pp,a to je s njenih 3,4 mjeseca.Ma stavljala sam ja svasta,sve sto sam vidjela na internetu da zene rade,ali nase iskustvo je ovakvo.
Moram stvarno pohvaliti tetra pelene,uvijek ih mozes namjestiti kako hoces,i spomenut cu jos,iako nije tema ovdje da nas je marama spasila,stvarno.Znala sam pitu kuhati,a mala na ledjima svezana.Jako volim marame,i jedva cekam bebicu da se nosamo,i da je osjetim uz mene,i da doji dok nas niko ne vidi....ma nesto predivno.
Nase iskustvo je ovakvo,a s cetvrtim cemo vidjeti.
Krecemo s novim elanom,ponovo zagrijani.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 760
   RE: platnene pelene
20.1.2012 9:48:11   
djoisa
I mi smo uzivali u marami..
Ovo za Ariel je istina,nakon ispiranja pelene pokiselim je u vrelu vodu s jako malo ariela,fleke spadaju bukvalno ko na reklami..meni vrecica vrlo dugo moze trajati..
Kako motate tetre?
Evo da ja probam objasniti kako ja to radim: rasirim tetru ravno ispred sebe, krajeve tetre stavljam u sredinu-da se ne preklapaju,dobijem oblik koverte,onda desni cosak dignem i ravno prenesem do suprotne ivice,preklopim gornji cosak i na kraju lijevi,dobijem izduzeni trokut,siri dio ide napred,uzi na guzu..guza nam ovako ne izgleda golemo..probajte da cujem komentare? :-)

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 761
   RE: platnene pelene
20.1.2012 10:58:00   
lepetetka
Esmice svaka čast na elanu, mislim 4 djece kako sam skontala i još pp user posted image

Ehh mamina cura ili neko drugi je pisao čini mi se da je manje zastupljena ešerihija kod korištenja pp, a mene interesuje da li je to njeno mišljenje ili je naučno dokazano i ako da koji je izvor jer bih zaista voljela pročitati, interesuje me tema,.... cure me haman pa navukoše na pp hehe a onda pročitah i Esmicine postove pa se skaharih....

_____________________________

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 762
   RE: platnene pelene
20.1.2012 12:55:32   
mamina cura
Kod pojave e.coli se preporucuje pelena sa bambus velurom u svom sastavu. Evo o tom materijalu
Bambus

Ako promatramo način uzgoja i utjecaj na okoliš, bambus ima velike prednosti u odnosu na npr. uobičajeni pamuk:

* procesira pet puta više stakleničkih plinova od stabala na jednako velikom području i ispušta 35% više kisika
* za razliku od pamuka, za rast mu nisu potrebni pesticidi, herbicidi, gnojiva ni zalijevanje
* ne zahtijeva ponovno sađenje, nove biljke same niknu iz korijenja nakon što se odrasle (stare 4-5 godina) posijeku, čuva zemlju od isušivanja i obnavlja njenu kvalitetu.

Kada se upotrebljava kao tkanina, bambus pokazuje dodatne prednosti:

* bambus tkanina posjeduje prirodni sjaj i podatnost svile
* za razliku od svile, može se prati u perilici na 60°C i sušiti u sušilici
* prirodno je otporan na bakterije i gljivice, stoga tkanina dulje zadržava svjež miris
* vrlo dobro upija vodu i brzo je odvodi od kože.

Bambus je vrlo prikladan materijal za pelene upravo zbog svoje svilenkaste mekoće i zato jer će tanja i podatnija pelena od bambusa upiti istu količinu tekućine kao deblja pelena od drugog materijala.

Za naucne dokaze bi trebali dobro prosurfati internetom, vjerovatno sa dobrim znanjem engleskog, jer takve stvari sumnjam da se rade kod nas.
Ja sam imala slucaj par curica (bile su na jednokratnim) i sa prelaskom na platnene sa bambusom je na kraju sve bilo ok hB.
Mislim da bi trebalo naci na netu i povuc paralelu izmedju koristenja jednokratnih i pojave e.coli ali to bi bila druga tema :). Ja stvarno nisam cula (niti procitala) da je ijedno dijete koje je vec bilo na platnenim imalo takvih problema.


_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 763
   RE: platnene pelene
20.1.2012 13:30:32   
lepetetka
mamina cura znači ipak ovo je tvoj lični stav, mislim na paralelu pp-jednokratne pelene u odnosu na ešerihiju, mislim da bi to trebala naglasiti kada pišeš ovakve informacije, koje mnogima znače, pogotovo onima koji imaju ovakve probleme.... mislim da ipak nije ok da govoriš da je manja mogućnost za ešerihiju sa pp, tj. da daješ tako važnu informaciju koja nije potkrijepljena, nema izvora nikakvog...ipak ovo čita mnogo majki sadašnjih, a i budućih... bilo bi lijepo da navedeš da je to tvoje lično mišljenje... LP

_____________________________

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 764
   RE: platnene pelene
20.1.2012 13:48:30   
malena sharena
lepetetka, djevojcica moje prijateljice je imala e.coli (inace je ova bakterija cesca kod djevojcica). Sjecam se da joj je pedijatrica rekla da u jednokratnu pelenu stavi i jednu pamucnu tetra pelenu, jer to pomaze kod izljecenja. To je sve sto ja znam o ovome. A sad, neke naucne dokaze ili istrazivanja sumnjam da ces naci, mozda na googletu mozes pronaci nesto o tome.


_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 765
   RE: platnene pelene
20.1.2012 13:54:12   
Mya_81 RR
Platnena pelena s obzirom da ne upija bas najbolje sigurno moze sprijeciti razmnozavanje bakterija, jer se odmah presvlače, ali ne vjerujem da moze pomoci kod izlijecenja.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 766
   RE: platnene pelene
20.1.2012 13:55:48   
Esmica
Moja starija curica kad je imala urinarnu infekciju (eserihija coli 10 na 6),imala je oko 2,5 godina.Nosila je platnene gacice,znaci nije bila vec pola godina u nikakvim pelenama,pa je eto imala urinarnu infekciju,tako da to takodjer,u nasem slucaju,nije nikakav znak,niti dokaz.U principu,smatram da je moguce i kod jednih i kod drugih sve,od smrada,infekcija,pa nadalje.
S tim sto su platnene pelene isplatnije (opet u nasem slucaju ne znam,jer sad cujem da bih trebala mozda drugaciji kroj,jer je curica punija,pa kad bih ponovo nabavljala veci kroj,ispade bas onda skuplje),a jednokratne jednostavnije za koristenje.Sam primjer kad operete dijete,i kad jednokratnu pelenu bacite vam je dovoljan da znate kako je jednostavno..Dok s platnenom vas ceka skidanje kakice,i ja sam odmah prala pelene na ruke,a onda odlagala za masinsko pranje.Tu bih uvijek izgubila dosta vremena.
Zatim cu jos spomenuti da pp isto nisu prakticne kad idete negdje.Ne mozete vi u gostima skidati kakice po wc/ima,a ni kakicu bas ne mozete nosati u tasni.Tako da sam ja koristila jednokratne kad bih isla negdje.
Postavit cu vam sliku kako isgleda moja curica u pp,pa sad zamislite u ovom periodu kad jos dodju na to stramplice,pa pantolice,o skafanderu da ne pricam,ne mogu zamisliti da uopste moze na ono da se obuce.Hocu da kazem nije tako tanko kao jednokratne pelene,jer ipak ovdje dodje pelena, plus ulosci,plus preko zastitne.

Ovo pisem samo iz razloga da sebi zamislite kako sve izgleda prakticno,a ne da se zaletite kao ja,jer ja sam samo slusala bajne price,i gledala slike na netu bebice u pelenici samoj kako slatko izgleda ne pomisljajuci da se unutra moraju stavljati ulosci, i da preko tih krasnih pelenica idu zastitne.Onda sam skontala kako je to jeftinije i slusala price kako je to samo par minuta vise posla (user posted image ).
A kad pocne da zulja,kad vidite da iste pantolice koje jednostavno oblacite na jednokratne sad idu teze na pp,i kad vidite kako se skida kakica s pp...nije bas sve tako kako se prica.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 767
   RE: platnene pelene
20.1.2012 13:57:25   
malena sharena
Samo prenosim ono sto je doktorica njoj savjetovala i znam da ju je ona poslusala. Dok se nisu rijesile eserihije stavljala joj je prvo pamucnu pelenu, pa onda jednokratnu.
Ja sam bebca presvlacila svaka dva sata (sad se navikavamo na tutu). Tako sam radila i s jednim i s drugim pelenama.


_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 768
   RE: platnene pelene
20.1.2012 14:01:41   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: mamina cura

Kod pojave e.coli se preporucuje pelena sa bambus velurom u svom sastavu

* prirodno je otporan na bakterije i gljivice



Mislim da sam bila jasna. Cim je pelena otporna na bakterije i gljivice znaci da nedoprinosi njihovom razmnozavanju u pelenama. A zar pelena moze izlijeciti nekoga? To mi je malo cudno. Pelena moze pomoci pri izljecenju ako je vec do toga doslo ali i sprijeciti ukoliko se takve koriste.
Ja prenosim licno iskustvo i iskustva mama sa kojim sam u kontaktu a koriste platnene. Naucne dokaze sama nemogu imati, to treba dobro istraziti i naci na net-u pa ako imas vremena googlaj, ja stvarno nemam sad da trazim...


_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 769
   RE: platnene pelene
20.1.2012 14:05:20   
malena sharena
Istina je ovo da su deblje i zato sam ja uvijek uzimala malo vece bodije, pantalonice. Ali ne znam sta je toliko strasno u tome user posted image .

Sto se tice presvlacenja vani, nisu prakticne nikako, jednokratne bacis u prvu kantu, a ove nosas sa sobom. Ja uvijek ponesem obicne najlonske kese i jednu malo ljepsu, neprovidnu i jacu kesu u kojoj se ne vide umotane pelene. Sad kad ovo citam fakat izgleda kao peglancija user posted image . Ali nekako sam ja to u startu prihvatila i uopste ne razmisljam o tome kao poteskoci. Ali vidim da me svi sa cudom gledaju kad pocnem prljave pelene umotavati u jednu kesu, pa u drugu da ne smrdi i onda sve stavim u onu veliku DM i nosam sa sobom user posted image .


_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 770
   RE: platnene pelene
20.1.2012 14:13:32   
Esmica
Evo kako izgleda pelena i cover user posted image
Evo moje "flekice" koju sam tretirala svim i svacim,al je nisam skinula.Stara je oko godinu dana. user posted image
Evo kako izgleda na curici koja je malo "bebela" user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Nju uvijek nazulji sa strana,na bokovima iako joj stavim na najsire drikere.Uvijek se cese i zacrveni se oko nogica.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 771
   RE: platnene pelene
20.1.2012 14:15:20   
mamina cura
Esmice dijete moze i sa 10god da ima eserihiju, moja je dobila u vrticu a imala je gacice, odviknuta od pelena. E coli se moze dobiti i preko pljuvacke ali to nije tema. Meni su pedijatri sugerisali da su cesce infekcije sa jednokranim nego sa platnenim zbog sastava jednokratnih i razvijanja bakterija u njima. Nisam trazila naucne dokaze, pa valjda doktori znaju o cemu pricaju.
Kakica - je nesto sasvim prirodno. U pocetku je kaka tecna pa se jednostavno skida pod mlazom vode. Pelena se ne treba dodatno trljati, ako je fleka samo se premaze sapunom za fleke i ubaci u kantu. Kasnije kad je beba starija kaki 1x dnevno, cak i dojene bebe znaju kakiti mnogo rjedje pa se to svede na 1x sedmicno.... Zar je to toliki problem... Ja stvarno nisam ribala do besvjesti... mozda je to do materijala od kojeg su pelene sivane, ne znam koje su tacno koristene, koji materijal je bio.. i kako su na kraju upijale...
OS pelena - je pelena koju moze koristiti dijete od rodjenja do odvikavanja pa ima dovoljno drikera za stimanje i gotovo nikako ne bi trebalo doci do zuljanja, drikeri se otpuste.


< Poruku je uredio Hanady RR -- 20.1.2012 20:10:59 >


_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 772
   RE: platnene pelene
20.1.2012 14:16:48   
mamina cura
Esmice cura super izgleda, guza uopste nije velika kako si pisala :) Ja bih ti preporucila zastitne vece velicine, cim zuljaju znaci da ih je prerasla ;)

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 773
   RE: platnene pelene
20.1.2012 14:19:09   
mamina cura
A u gostima, iskreno, nisam ni jednokratne ostavljala. Nemaju svi bebe pa nemogu to razumjeti, tako da sam i sa platnenim cinila isto. Nosala sam ih i na more, ma sve je bilo ok. Sigurno bi bilo bolje za mene da sam lezala na plazi umjesto prala ih 1x dnevno u sobi, ali eto ja to podrazumjevam pod svojom obavezom i nije mi bilo tesko :))))

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 774
   RE: platnene pelene
20.1.2012 14:20:24   
Esmica
Bas me zanima dal ce iko prenositi moje iskustvo s obzirom da smo koristili platnene (sad smo u gacicama i ucimo se na tutu) user posted image


(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pitanje


Dali neka od vas drži krave?Ako da,šta radite s mlijekom? Nije zezancija,ozbiljno pitam,ne znam šta ću s mlijekom?

nosim na mljekaru (55%)

prodajem privatno (18%)

pravim....navedite šta. (27%)


Broj svih glasova: 74

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *