balasgirl
|
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR IZVORNA PORUKA: Vinetu ... Diploma koju dijete dobije po završetku ove škole otvara vrata svih fakulteta u inostranstvu... Poštujem, i bez uvrede, ali na današnjem vaktu, "novac/pare/kinta" otvaraju vrata svih fakulteta u inostranstvu. Džaba nama ovdje znanje, i uspjesi, i prva mjesta na takmičenjima, ako roditelji nemaju novac da dijete školuju negdje vani. Lično - nemam novca za privatnu osnovnu i srednju školu, a i da imam ne bih je dala jer kod nas u takve škole (čast pojedinicima) upisuju se djeca čiji su roditelji: guzovani, političari, tzv. elita po bilo kojem osnovu, i naravno kriminalci, i svi oni žele da im djeca budu aman-zaman, međutim ništa pametniji (osim znanja stranog jezika) nisu od prosječnog djeteta iz državne škole. Međutim kada razgovaramo o privatnim fakultetima, tu je ipak drugi par rukava - e za to bih djetetu obezbijedila novac - ako Bog da zdravlja i života. A ja opet, nikad ne bih upisala dijete na privatni fax kod nas. pa sad svaka mjesna zajednica ima svoj privatni univerzitet Kad sam ja upisivala svoje fakultete nije bilo tih privatnih, pojavili su se u međuvremenu i u razgovoru sa ljudima koji su ih pohađali dalo se zaključiti da je najvažnije platiti, prolaz je zagarantovan. Konkretno, moja prijateljica koja je upisala privatni fax (jer joj to sad spada u pomodarstvo) ne zna ni prijavu za ispit popuniti (u naziv predmeta koji želi pohađati, upiše naslov skripte iz koje je "učila")... Privatnu i osnovnu i srednju školu kada bih bila u mogućnosti priuštila bih svom djetetu. kao prosvjetni radnik bila sam u prilici boraviti u privatnoj OŠ, upoznati program rada, vidjeti sredstva, metode i oblike rada, koji su u pojedinim državnim školama samo misaona imenica.