jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR IZVORNA PORUKA: jasmin Visnja,dokle si ? nidokle bila 7 dana ..i prekinula jer sam nesto bila lose nevezano za dijetu a ja na dijeti mogu biti samo ako sam super izgubila 2 kg ...u medjuvremnu sigurno vratila 1 kg... Zbog poremecaja hormona,dobila sam dosta kg koje mi smetaju . Kod posljednjeg pregleda moje doktorice u Medini,kada sam isto tako imala poremecene hormone uzrokom manje ciste na jajniku,pojasnila mi je simptome i nacin na koji je najbolje da se te ciste rijesim. Sada imam iste simptome,nisam isla doktorici,ali mi se ne pegla s njima,jer svakako mrzim da uzimam lijekove koje bi mi sigurno dala. No, uzeh savjete koje sam i tada dobila od pomenute doktorice. Dakle,promjena ishrane. Jos sam googlala i nasla da je ovaj nacin ishrane jedan od najboljih za opce ciscenje organizma,a nije stetan,stavise,jako godi i valjalo bi kada bi se moglo,barem u svakih 2 mjeseca,5 dana posvetiti ovom nacinu ishrane. Ja sam si zaista zacrtala cilj 15 aktivnih dana i 2 u kojima brljam . Znaci 5 dana jedem corbu s kupusom i ono sto u tim danima ide,pa dan odmaram,pa opet 5,pa dan odmora i konacno,5 posljednjih dana. Danas sam u prvoj petici,4 dan . Corbicu pravim na svoj nacin: manja glavica kupusa,2 velike mrkve,velika glavica luka,so,biber,crvena mljevena paprika i kada je sve kuhano,dodam 3 kasike paradajz sosa. Prvi dan je teze,pogotovo ako ste gurman kao ja,ako maximalno uzivate u hrani. Poslije,valjda organizam navikne na to i dobro se osjecate. Jutro uvijek zapocnem zelenim cajem pomijesanim s mentom i u prohladjen dodam kasiku meda. Zatim jedem voce,a onda corbicu. Drugi dan sam si priustila krompir i salatu od sjeckanog kupusa. Treci dan nisam jela krompir,samo voce i nesto povrca. Danas banane i kako ne volim mlijeko,ostajem na jabukama i naru. Corbica se podrazumijeva. Nisam gladna,samo sam zeljna onoga sto inace volim da jedem . Ne znam zasto,ali nakon 6 h ne mogu da jedem nista,odnosno ne jede mi se i super se osjecam. Kad mogu,izadjem prosetam. Osjecam promjene kad se vidim u ogledalo,ne velike,ali moje oko sokolovo vidi da je nesto negdje manje . Necu se vagati do konacnice,dakle tek 25-og. Nadam se gubitku od najmanje 5 kg,a ako bude vise,hB :). Pozeljela sam slatko,ali ovaj dan odmora koji nastupa u nedjelju cekam kao neki praznik :D.