|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prevenar i Pneumo23
16.12.2008 18:59:04   
amdi
Zna li ko da li imaju praksu davati ove vakcine u nasim domovima zdravlja. Te vakcine su protiv pneumokoke, odn.streptokoke pneumonije. Moj sin je iz vrtica donio tu bakteriju i evo lijeci se vec mjesec dana, ne mozemo da je se rijesimo, a sto je najgore prenijeo je i svojoj maloj sestrici. Ima li ko informaciju da li ih daju, i ako da pretpostavljam da se kupuju?

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prevenar i Pneumo23
16.12.2008 20:09:52   
larina
evo bas zbog toga nevodim djecu u obdaniste,neka djeca to vec imaju,pa su nas obavjestili-kavi su simptomi kad se to dobije i lijecili se antibiotikom, a za vakcinu neznam,mozda su moja djeca vec od toga vakcinisani-moram pogledati u kalendar za vakcine

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Prevenar i Pneumo23
17.12.2008 10:28:58   
bezelye
Prevenar nije na listi obaveznih vakcina, pa samim tim nije ni besplatan. Mi svoje kupujemo i nisu ni malo jeftine. Prvu smo platili 65 eura i primio je kada je napunio 3 mjeseca. Jucer druga (5,5 mjeseci) i bila je 60 eura. Ne znam je li razlika u cijeni zbog druge apoteke u kojoj smo kupili ili su u medjuvremenu pojeftinile.
U svakom slucaju, u domovima zdravlja ih ne daju jer nisu obavezne a ni besplatne. Privatne bolnice i ordinacije ih ne preskacu. Vakcinisu obavezno.
Mislim da ti je ista situacija i u BiH jer sam vidjela listu obaveznih vakcina i tamo nema Prevenar.

Posto ti je dijete vec pokupilo bakteriju mislim da nema sanse da sad primi vakcinu. Sve vakcine se daju preventivno. Mozda za malenu da se raspitas pa da nju vakcinises. Ako nije kasno, s obzirom da se vakcinisu jos dok su bebe.

Nadam se da ce djecak ubrzo ozdraviti, a tebi zelim puno strpljenja.

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Prevenar i Pneumo23
20.12.2008 14:39:27   
amdi
Od simptoma sto ima jedino je ponekad kasalj-produktivni. Nema temperature, ne curi nos, nista, samo taj kasalj koji traje vec duze. Raspitala sam se malo i u gradu od privatnika koji daje te vakcine je dr.Lutvo Hodzic, a za DZ nisam sigurna. Prvo cemo uraditi jos jedan bris pa cemo sa tim nalazom otici kod nase dr. u DZ da se raspitamo. Ono sto sam ja saznala je da prevenar koji se daje do 2.god.zivota kosta oko 200km i dugo se ceka narudzba, a Pneumo 23 kosta 35km, dostupniiji je i njega mogu primiti starija djeca.
Bezelye, i ja bih volila da mi je neko rekao prije nego sto je krenuo u vrtić da ta bakterija cirkulise medju vrtickom djecom i da postoji vakcina za to. A sto se tice vakcinisanja dok ima tu bakteriju-na oficijelnoj stranici medoke koja proizvodi tu vakcinu, pise da se ne smije dati samo u febrilnom stanju i kod nekih tezih simptoma odn.upala. Moj sin hvala Bogu nema nista od toga, pa hocu i da sprijecim bilo kakvu komplikaciju,btw sin od moje kolegice koji ima godinu zaglavio u bolnici radi sepse koju je prouzrokovala ta ista bakterija

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Prevenar i Pneumo23
20.12.2008 19:05:34   
lila k
Pozdrav, što se tiče bakterija općenito ako u određenom vremenu ne pomogne terapija koja je propisana mislim da prvo što treba uraditi jeste ojačati imunitet djetetu (jer za bilo koje "oboljenje" imunitet igra veliku ulogu). Ovo govorim iz razloga jer sam imala slučaj djevojčice koja je imala SALMONELU i pored svih lijekova koje su ljekari propisali nisu se mogli rješiti bakterije jedno vrijeme. Neko im je savjetovao da posjete dr. Amru Fatić koja je biolog-citolog u Hadžićima i koja im je napravila sirup za jačanje imuniteta i neki čaj - ubrzo nakon toga salmonele su se riješili, ovo sam navela jer i ja imam pozitivna iskustva sa čajevima od ove doktorice. Ukoliko si zainteresirana možeš pozvati nj. ordinaciju i pitati za Prevenar i Pneumo 23 - mislim da ti može pomoći, evo njen br. tel: 033 420-119. U svakom slučaju želim ti puno sreće i nadam se da će to uskoro biti prošlost.user posted image  

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Prevenar i Pneumo23
20.12.2008 21:13:08   
amdi
Hvala ti puno, svaka informacija mi je vrijedna da znam sta i kako dalje. I ja sam isto ubijedjena da je stvar imuniteta da li ce ta bakterija izazvati komplikacije, koliko sam citala o tome.

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu lila k)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Prevenar i Pneumo23
21.12.2008 13:49:11   
lila k
Ma nema na čemu, tu smo da pomognemo jedni drugima. Moja kćerka trnutno pije OMEGA 3 sirup koji je EXTRA za imunitet i takođe sam joj uzela čaj za jačanje imuniteta. Kao mala imala je Ešerihiju koli - bakteriju koja je došla od pelena i vjeruj da smo je izbacili bez terapije ovim "biljnim" putem i pila je neke američke kapi tj.koncentrat brusnice (cran actin), istina kod nje je bila na granici, ali bez obzira imunitet igra veliku stvar u svemu, SRETNO BILO I SVE NAJBOLJE.... 

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Prevenar i Pneumo23
7.1.2012 22:32:55   
selina
zdravo mile moje pitanje glasi jel ova vakcinacija sta napredovala od 2008 godine kako se vi borite sa djecom koja imaju tu bakteriju i koja se cesto vraca??? gdje se mogu nabaviti ove vakcine

(odgovor članu lila k)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Prevenar i Pneumo23
7.1.2012 22:47:15   
selina
????????

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *