Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: rerica IZVORNA PORUKA: MicoTico IZVORNA PORUKA: canim Poznajem osobe koje nose imena Sejma Evo , meni je ovo baš lijepo ime, ne znam šta znači, prvi put ga čujem, ali baš lijepo zvuči. I starinska imena (iako sam ja pobornik modernijih i "neutralnijih") imaju svoju čar, kao ona patina na starom nakitu Sejma je bila sestra Muhammeda a.s. po mlijeku, koja je bila kcerka njegove dojilje Halime. Znaci ona koja ima mladi, biljeg. Poslanik je godinama kasnije Sejmu u zarobljenis¡tvu prepoznao po oziljku gdje ju je ujeo kad su bili mali:), oslobodio je, a ona je primila Islam. To je znacenje Sejme... Mico Tico ovo je prekrasno ime... nisam imala saznanja o njemu prije nego sma rodila svoje curice da jesam zasigurno bi jedna o dnjih bila Šejma.... posbeno jer sma upoznala osobu toga imena...pa po njoj bi ime dala...mila, draga, lijepa, pametan. čista...dušom i okom... baš nikakve predrasude niti negativni ne osjetih kada mi se oredtavila..čak šta više sve u superlativu... kasnije za upoznavanjem zančenja prekrasno ime za moj pojam:)