An Nur
|
Drage moje zenice, sretni vam svi protekli praznici! Meni ovih dana bas i nije bilo do praznika. Bakterije, antibiotici, brisevi, nocne more od doktora i analiziranja tjelesnih tecnosti... Konacno me operirese jucer i evo se sad oporavljam. Citam, komentarisete Medikos. Jesu,fini su, mili su, ljubazni ali... Na prvom pokusaju inseminacije moja beta je bila pozitivna. Malo ali pozitivna i to je dobar znak. Trudnoca sa svim njenim najljepsim simptomima i pozitivna beta. Otislo je, otkinulo se od mene i jos mi je receno da to ne znaci nista... Beta bez trudnoce ne postoji, a svaka velika beta, pocela je malom betom. Nisu istrazili zasto se otkinulo od mene, vec sam odmah usla u dugi protokol i naravno nije uspjelo. Sada sam kod drugog doktora. Bez testa na inzulnemiju, testa na trombofiliju i uzv unutrasnjosti maternice, postupka nema jer trazi se razlog zasto je inseminacija uspjela pa propala. Test na inzulnemiju mi je dobar, onaj na trombofiliju planiramo, a uzv maternice na treci dan ciklusa pokazao je nekoliko malih polipa koji su na tom mjestu gdje su mi bili, ravni kontracepciji i nikakav postupak nebi uspio dok se oni ne sklone. Sklonili su mi ih jucer i sad se oporavljam, cekam da mi jave rezultate analize istih pa cemo vidjeti sta dalje. Sve placamo licno, placali smo i u Medikosu ali... u Medikosu se zure, zele da pomomognu ali... Mozda bi beta rasla da su vec tad potrazili te polipe. Ne znam, mozda je tako moralo biti ali... ne treba zuriti, mozda treba naci uzrok zasto je rasla pa stala. Tamo mi to nisu uradili.