|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 12:52:22   
sirnica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za hrabru ivanu st . bit ce ako Bog dauser posted image user posted image user posted image , samo nastavi tako pozitivno razmisljatiuser posted image user posted image

_____________________________

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 13:49:57   
eris
Draga Ivana  st, neko dobije nešto bez imalo truda i napora i ne zna to da cijeni, kao onaj ko se namučio da do toga dođe. ali tako je za sve, pa čak i za djecu. Kada mi je umro tata pitala sam se zašto baš moj tata, zašto baš sada, kad mi je umrla i mama(s 31 bez oba roditelja), pomislila sam: O Bože, kako sam ja divne roditelje imala! I odlučila sam da uradim sve da oni što iza mene ostaju jednoga dana tako kažu.
Ivana, borba je teška, bori se do kraja, a uvijek postoji neko rešenje! 

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 14:15:00   
ivana st

Cure hvala vam na podršci!
Eris žao mi je zbog tvojih roditelja, i ja sam izgubila tatu kao mala djevojčica.Vjerojatno  i zbog toga zaista cijenim život i nije mi se teško boriti.
Navijam za sve nas koje se borimo za svoje bebaće user posted image user posted image user posted image i da nam se želje uskoro i ostvare!


(odgovor članu eris)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Zašto želimo djecu
21.7.2009 13:38:55   
Starka
IZVORNA PORUKA: Lilipop

Ja sam u dobrom financijskom stanju, MM ce uskoro da doktorira, ja cu da magistriram, zivimo sami u velikom stanu..i svi mi kazu blago vama ubiste se od setanja i sta ja znam ali sta to meni vredi kad ja kad dodjem kuci, meni je kuca prazna, bar je ja tako osecam. Vise bi volela da zivim u dvosobnom stanu sa 4 dece i obicne plate, nego da ja svaki mjesec placem kad dodje user posted image i da svakog mjeseca MM i ja okrivljujemo same sebe ko je kriv sto nemamo dece, kad nam vec dve godine Bog neda a doktori kazu da je kod oboje sve u redu. Vjerujte, vise bi volela kucu punu djecjeg smjeha nego skupog namestaja.

Lilipop potpisujem u potpunosti user posted image


_____________________________


I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Zašto želimo djecu
21.7.2009 13:54:40   
Leva
Zasto zelim dijete? Jako dobro pitanje. MM i ja smo u braku vec 4 godine, volimo se cini mi se vise nego sto smo dok smo se zabavljali, finansijski jako dobro stojimo iako ja studiram i na kraju postoji u meni neka bolesna potreba da imam vidljiv dokaz nase ljubavi. Zelim da osjetim to malo bice kako raste u meni, da i ja nekome budem majka...
Na kraju krajeva kao sto Lilipop rece, skupi namjestaj mi vise nista ne znaci jer je sve nekako prazno. Ponekad osjetim potrebu da udjem u prodavnicu i kupim gomilu stvari za bebu ali me mrvica razuma zaustavi i na kraju kupim samo stvarcice kojima ne mogu odoljeti i koje poslije odnesem nekome na babine. I tako godine prolaze...

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Zašto želimo djecu
21.7.2009 14:55:52   
Starka
IZVORNA PORUKA: Leva

Ponekad osjetim potrebu da udjem u prodavnicu i kupim gomilu stvari za bebu ali me mrvica razuma zaustavi i na kraju kupim samo stvarcice kojima ne mogu odoljeti i koje poslije odnesem nekome na babine. I tako godine prolaze...

Draga  Leva upravo ovako user posted image


_____________________________


I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Zašto želimo djecu
21.7.2009 15:22:45   
bebana27
Svaka osoba koja zna pametno razmisljati zna odgovoriti na ovo pitanje.
Nema nista ljepse od djecijeg smijeha i igre zato svi mi tezimo da postanemo roditelji da svome djetetu pruzimo ono sto mu je najpotrenije ljubav i paznju.
Ja cu ubrzo postati sretan roditelj i znam da u meni nesto govori to je ono sto sam zeljela borila sam se 11 mjeseci da ugledamuser posted image plakala sam i molila Boga da i mene napokon ucini sretnom,nismo nesto bogati zivimo u manjem stanu ali nije nam to bitno bitno je ovo malo stvorenje koje ce ubrzo aBd doci medju nas i nas zivot uciniti sretnim.
Drage moje znam kako se osjecate i znam da to boli ali jedno znaj te kad se najmanje budete nadale ovo ce vam se desiti.
Niko na ovom svijetu nije rodjen da pati i da ostane bez svog nasljednika vidjet ce te da cete i vi ubrzo aBd osjetiti ono malo bice koje vas udara u pupi.....

_____________________________

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Zašto želimo djecu
21.7.2009 15:38:09   
Suzana
I mene si rasplakala eris. To dijete može biti samo sretno u takvom emotivnom domu koji opisuješ.
Ja ću biti ovaj put kratka - imam 2 divna dječaka i zahvalna sam Bogu na njima. U jednoj trudnoći roditi dvije bebe, sigurno je blagoslov. A ako bi mi jednog dana podario curicu... zahvalna bih bila do kraja života i najsretnija žena u životu.

eris, samo naprijed!
Svima ženama koje se bore da dobiju svoju prvu bebu, a vidim da se i takve javljaju na ovoj temi, želim SVU sreću svijeta! user posted image user posted image


< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.7.2011 10:27:52 >


_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu eris)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Zašto želimo djecu
21.7.2009 18:47:15   
ena0002
Vecina vas je rekla ono sto i ja mislim pa ne bih da se ponavljam. Cak smatram da je svaki odgovor u stvari suvsan, jer je normalno i prirpdno da zelimo da imamo djecu sa osobom koju volimo i da osjetimo cari majcinstva user posted image .
Ja bih samo dodala za one koje misle da je 'skupo' imati drugo ili trece dijete, da nemaju pojma koliko je 'skupo' nemati ga ili jos 'skuplje' truditi se godinama da ga dobijes. Ja koliko sam para potrosila na silna ispitivanja i nalaze mogla sam bar jedno posteno odgojiti, a mogu reci da sam tek negdje na pola puta.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Zašto želimo djecu
21.7.2009 23:44:02   
slono
Predivne ste obje, potpisujem sve napisano, a ovo boldirano me se posebno dojmilo.

E moja Suzi, tako bih bila sretna da nam se objema ispuni zelja da nam Bog dragi podari po jednu curicu jer bih i ja takodje bila najsretnija zena na svijetu!!!!

Mame trudilice, dabogda vas sreca pratila i docekale svoju bebicu u narucju, a onima koje kalkulisu da li roditi jos jedno da se samo sjete vas i da pomisle kako biste vi rodile i petero jer toliko silno zelite svoju djecu!!!!!!
Boze, obraduj ih!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.7.2011 10:28:05 >


_____________________________

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Zašto želimo djecu
22.7.2009 9:29:40   
nea 1981
Pozdrav svim mojim trudilicama... Nema potrebe za sirokom pricom_ pitanje i odgovor su vrlo jednostavni- Zelim djecu, zato sto je to PRIRODAN TOK ZIVOTA. Za sve dodje vrijeme, pa kad uspijemo zavrsiti skole, zaposliti se, udati se itd... dodje i vrijeme da imamo djecu... Ja sam u braku vec 5 godina, i pomalo me ove price zivciraju, jer to je jednostavno normalan tok zivota, nema puno polemike, a da ne pricam sto se u nama (koje se silno trudimo), javlja taj majcinski instinkt, da i mi imamo nekog ko ce u nas gledati sasvim drugacije od cijelog svijeta, sasvim drugacije cak i od muzeva. (npr. ja imam silnu zelju da dojim, pa nekad zamolim svog muza za to). ispocetka mi je bilo smijesno, ali sada je uzasno tesko)...Zato draga Eris, nemoj pitati zasto, nije bas primjereno.

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Zašto želimo djecu
22.7.2009 9:33:49   
malena27 RR
Zato draga Eris, nemoj pitati zasto, nije bas primjereno.


nea mislim da eris nije mislila nista lose...


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu nea 1981)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Zašto želimo djecu
22.7.2009 9:44:53   
nea 1981
znam ja to, naravno, nisam nikoga mislila uvrijediti, ali ipak za nas je to jako tesko, jer nemamo ni jedno dijete, a Eris ima dvoje i eto, hvala Bogu i trudna je, pa zasto onda ne prihvati svoju srecu bez ikakvih pitanja takve prirode? jedino sto mi se svidja je ono pitanje (koliko djece zelite). Evo, sorry draga moja Eris, samo izrazavam svoje misljenje... puuuno pozdrava od mene svima

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Zašto želimo djecu
22.7.2009 18:15:14   
slono
Kad god pricam o djeci, koliko bi ko volio djece, da li je user posted image  ili user posted image , kad neko kalkulise i nece vise od jednog djeteta, ja uvijek i stvarno uvijek pomislim na vas TRUDILICE, koje to tako silno zelite,a ne da se. Pomislim da me ponekad i stid pricati o svemu navedenom, a znam da neko nema ni jedno, a tako ga silno zeli. user posted image user posted image user posted image

Zato opet ponvaljam, molim Boga da vas obraduje i da nadjete mir sa svojom bebicom!
Nea, razumijem tvoju ogorcenost, ali moras vjerovati jer cuda se desavaju.
Sretno draga!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

(odgovor članu nea 1981)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Zašto želimo djecu
23.7.2009 0:07:43   
palčica
O tome zašto želimo djecu mogle bi sve pisati danima, a uvijek bi nam se činilo da smo premalo rekle..... trenutno se trudim za prvo dijete...a želim ih dvoje ili troje... Želim dijete jer želim biti mama i želim da moj dragi bude tata...želim da sva naša ljubav bude stvorena u jednom biću, najbolje od nas što možemo dati.... Želim voljeti dijete bezgranično, pružiti mu dom, ljubav i sve što majka i otac mogu dati... Mislim da nema većeg blaga na svijetu od zagrljaja djeteta ni veće iskrenosti nego što ima u djetetovom osmjehu.... želim mu biti oslonac i utjeha i mirna luka za sve životne situacije, da ja imam razlog za život,za ustajanje iz kreveta svakog jutra, razlog za disanje...

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Zašto želimo djecu
23.7.2009 0:13:51   
forumashica
Zelim dijete jer osjecam da imam dovoljno ljubavi za to neko stvorenje koje tako zeljno iscekujemo. I koje bi bilo ljubav nase ljubavi...
I kako to obicno biva u zivotu, kada ti se sve zelje ispune prije nego ih pozelis - onda se najednom sve zakomplicira kada jednom stvarno nesto zelis. I ta zelja naprosto nadraste sve ostalo. I zato cu nastaviti zeljeti...

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 41
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *