|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hormoni ili stres?
15.9.2009 12:20:22   
srdjana
drage moje kolegice trudilice,

znam da svasta prozivljavate, jer to prozivljavam i ja. nadam se da ce vam ici bolje nego meni. prosle jeseni imala sam spontani pobacaj u prvom tromjesecju pa smo nekoliko mjeseci cekali da se situacija poboljsa, pa da probamo opet. medjutim, nista od toga, kako se cini, s obzirom na to da sam proslog mjeseca bila uvjerena da sam trudna, mada sam dobila mengu (bila je nekako cudna, mala i smedja a nakon sto je zavrsila grudi su me nastavile boljeti a stomak mi je bio nekako napuhan i tako to, klasicni simptomi). medjutim, sve moje nade otisle su niz kanalizaciju kad sam opet prokrvarila, samo 10 dana nakon prosle meng. Trcala sam sumanuto na kliniku, uradila betaHCG testa za vanmatericnu trudnocu (pu,pu,pu, pljunite tri puta), ali srecom nije to, vec, izgleda pucanje neke ciste. Tako bi, cao zamisljena i zeljena bebo. Znam da ovo i nije nek pitanje, ali da li neka od vas zna sta bih mogla uraditi, kako da nastavim, kad da ponovo pokusamo. Moj doktor kaz da razlog svega ovoga mogu biti hormonalne oscilacije,( ali moju hormoni su koliko-toliko ok) ili stres ( vjerovatnije) a me zanima, kako da se rjesim stresa, kad sam pod stresom jer nemam bebu? Drage moje, znam da znate kakav je osjecaj, pa neka mi neko, ako  moze objasni kako da se nosim s takvim stresom i uspijem ostati trudna? kako to vi radite? ja sam na izmaku snaga, mozda i nisam predodredjena za neciju mamu...wish you all the best with getting user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 29.7.2010 12:33:13 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: hormoni ili stres?
15.9.2009 12:28:36   
senka kurt
Mnoge od nas prošle smo slično, no... evo malog savjeta. Možda je stres? Možda su hormoni? Možda je "pucanje neke ciste"? Možda nije ništa od toga.
Mislim (tako ja mislim) da je pitanje pogrešno postavljeno, te da nema ništa od toga da ti savjetujemo kako da se riješiš stresa. Bolje bi bilo naći boljeg doktora, nekoga ko će ti preporučiti šta sve trebaš prekontrolirati, napraviti, kako se ponašati, nekoga ko misli da je razlog baš stres. Može biti i to... ali... ipak je riječ, ako sam dobro shvatila o nekoj cisti ili slično.
Zato, pravac boljem stručnjaku. Na dooooobar pregled i srdačan razgovor. I još nešto, ne gubiti nadu, nema razloga za to. I jesi, predoređena si za nečiju mamu. Sigurno! Poljubac i sretno

(odgovor članu srdjana)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: hormoni ili stres?
15.9.2009 12:29:05   
Anushka
prije svega, iskreno se nadam da me neko nece pogresno razumjeti, zaista vam zelim sve najbolje svima, i nemam nikakvih zadnjih misli.
Posao psihologa je izmedju ostalog da NORMALNIM ljudima pomogne u savladavanju tezih zivotnih i licnih problema i nosenja sa svakodnevnim stresom. Voljela bih kada bi i psiholozi ali i ljudi to tako gledali i potrazili upravo savjete od strucnjaka koji je za njih najbolji nacin da se nose sa stresom. Hoce li ti biti religija, fizicke aktivnosti, ili donosenje nekih velikih odluka, ili nesto sasvim deseto zavisi iskljucivo od svakoga od nas. Takodje, cijeli zivot se suocavamo sa promjenama i preispitivanjima nasih stavova, ocekivanja, zelja, mogucnosti, i u takvim slucajevima je dobrodosao strucan neutralan pomagac kojem je osnovni cilj pomoci nam na najbolji moguci nacin.

dakle, ja bih ti savjetovala da odes na jedan cisto informativni razgovor kod psihologa, i da ti pozelim da sto prije nadjes nacina da se opustis i zivis sretan zivot sada i ovdje, a ako Bog da da u buducnosti dozivis i srecu majcinstva.

(odgovor članu srdjana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: hormoni ili stres?
15.9.2009 12:36:37   
od 3.5.2008 u braku


drage moje iako sam na pogresnoj temi,molim vas da mi pomognete,
jako se cudno osjecam imam jako bijelo pranje,bolovi u donjem djelu leđa(zvana krsta),ponekad grcenje i bolove u stomaku,a menstruacija mi treba doci 27.09.2009,da li je moguce da je u pitanju trudnoca

(odgovor članu srdjana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Hormoni ili stres?
17.9.2009 11:36:12   
srdjana
necete vjerovati, sve sam vas poslusala user posted image . bila juce kod drugog doktora, odnosno kod doktorice, ne znam smiju li se ovdje pisati imena, pa necu, ali je zena zaista divna i neki je opasan faktor na medicini i kosevu. uglavnom, zena me je pregledala bukvalno 45 minuta, svim mogucim ultrazvucima koji postoje ( a takvih sam se nagledala i znam o cemu govorim :)), i konacni zakljucak je da je s mojim reproduktivnim organima sve ok, nema niceg sto ne bi trebalo da bude i tamo je sve sto treba biti. Posmatrala sam jajane celije kako driftaju po jajnicima i mislila ima nade,ima nade ( MM je savrseno zdrav, hvala Bogu!). Cini se da je moj problem sa ciklusom koji je potpuno poludio nakon spontanog, ali doktorica kaze, da je takva stvar skoro obavezna nakon prekida trudnoce. Ne moze tijelo da se navikne, a moguce je da pocne da odbacuje novu trudnocu kao strano tijelo. Ne znam, ta mi pomisao uljeva strah, ali opet, ako budem vjerovala bice ok...valjda...sad sam pod nekom terapijom ( primolut-nor), jer sam pocela krvariti svakih deset_ dana. Bice ok - to mi je nova mantra. Kad popijem ovo i uredim ciklus za koji mjesec...user posted image ...trebamo vjerovati u takve stvari sretno cure

< Poruku je uredio malena27 RR -- 29.7.2010 12:33:25 >

(odgovor članu srdjana)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *