Mirkica
|
IZVORNA PORUKA: Hanady joj drage moje ja sam sve izbjegavala ovu temu u nadi da mi neće ni trebati al od jutros samo na netu tražim informacije o njoj. I sad nakon što sam sve išćitala na sva 3 jezika ( bosanki, njemački i englesni) koje poznajem ja nikako nemogu da nađem podataka kada doktor odluči da testira lice oboljelo od simptoma koji odgovaraju ovom virusu. Najčešći simptomi su: * Povišena tjelesna temperatura * Respiratorni simptomi kao što su kašalj ili curenje nosa * Grlobolja * Te drugi simptomi kao što su: - Bolovi u tijelu (osobito bolovi u mišićima) - Glavobolja - Zimica - Slabost - Povraćanje ili proljev (nije tipično za gripu ali prijavljeno u slučajevima zaraze novim tipom virusa gripe) Pazi ove gore simptome...mislim moja ih djevojčica ima već od četvrtka (povratila je samo jednom), u petak dobila je Zinat da pije jer joj je jako upaljeno grlo al njoj temperatura nikako da spadne. Nismo više išli ljekaru vjerujem da će antibiotik pomoći ali ipak sve kontam jel normalno da joj temperaturu samo voltaren čepić spušta sa 39,8 na 37,5 i ispod neide i odmah za dva sata ponovo isto a ja viđše voltaren nesmijem dati. mislim garant neznam šta da radim, jutros se žali bole je noge majkmei mene strah a mm kaže da bezveze paničim, međutim malopšrije sam zvala dom zdravlja u Vrazovoj i zaista jedna sestrica na dežuri je punih 45 min sa nom razgovarala dajući mi savjete kako pomoći djetetu al ja sam sve to radila i ona je i dalje slaba. Šta da mislim o svemu, niko ne sugeriše tu analizu a mene nešto plaho strah uhvatio od jutros. Hanady akoje tvoja curica inace zdrava nema zdravstvenih problema inace , ti ih njeguj normalno kao i od obicne Gripe , mada ako imas strah od SG idi doktou odmah , nemoj se brinuti stavrno ali posto je rijec o #BEBACI ti bi opet trebaal otici do DOktora , puno srece i ne brini sve ce biti ok.
< Poruku je uredio Mirkica -- 29.11.2009 12:52:03 >