|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
13.6.2010 23:17:52   
Anoniman
Ma drage cure mene boli takav odnos pa majku mu stara  ona je rekla što je šamaraš ko* curicu što uopšte nije tačno,znam sto posto, jer nekad komentarišem kako dedo i nena vole unuke i maze više od svoje djece bar moji tako rade.Možda imaiju i više vremena sada nego kad smo brat i ja bili mali.user posted image Ne znam rekla sam mami da bi bilo bolje da mi ništa nije rekla ,al eto valjda joj tako lakšeuser posted image
Ne mislim se miješati al ću sigurno mami reći da se distancira i još nešto u tom svemu nije samo mamu gurnula, nego i svoju curicu koju je ko fol branila ranije.
A i još to da brat nema pojma ,uh najkasnije će curica to isprićati,kad tad izađe istina na vidjelo.
A inače snaha radi nekad samo na veče vidi djecu. ne znam ako joj je tako loše pa mogla je davno useliti u novu kucu al joj lakše zbog djece.Za dogodine je već skontala malena u školu brato u vrtić a oni u novu kučuuser posted image
Ma samo da mi ne sekira roditeljeuser posted image
Ma ne bi ja nigdje rekla da mi je snaha takav čudak branim je ja uvijekuser posted image

Ma ne mogu mamu na ignore al eto nekad ispade da smo mi roditelji a oni djeca kako samo stareuser posted image

Ma sara ne dernja se ona inače nego valjda u strahu je pitala curicu,a ova iza nje pa još gora.E Bože moj kao da je mam kriva što ona ostavi djecu u avlijiuser posted image A da ode kod svoje mame uh, pa ona djecu pričuva samo kad je mama bolesna nažalost.
Hvala cure na savjetima.
sad ću malo sačekati da vidim šta će se dalje dešavati , neću se miješati al ako ona nešto spomene,reći ču joj nek gura svoju mamuuser posted image al na kulturan način.

(odgovor članu sara.at)
  Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 0:14:07   
veeseelaa
halo nije to miješanje između brata i snahe nego između supruge od brata i majke
Ma sveži je za karambolku i provozaj do Trebevića
Joj što se meni ''vako nešto ne desi, čuj oborila ti majku na pod? pa ta baš jalijaš, hrabro baaaš

< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.6.2010 0:19:40 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 1:18:11   
nikita
Vi svi govorite ne treba bratu reci, e pa treba, koje tu cija majka, ne trebas se tu anonimna mjesati jer ne zivis tu al brat treba, one su njeegova majka i zena i valjda mu je stalo da se slazu. Ja da sam na mjestu tvoje majke otisla bi do njih i rekla bi da mi je zao sto je ona mislila da udara malenu, kad je brat rekao da ga je zmija ujela jako sam se prepala i malo sam na nju zagalamila iz straha pa ce se valjda u prici otkriti i ponasanje snahino. Ne bi tuzakala da su pale na kraju. Meni ide na zivce kad se stede muzevi, oni trebaju sve stvari da rijese izmedu majke i zene. Kad kaze dragi sin ili snaha nije isto .

< Poruku je uredio nikita -- 14.6.2010 1:20:49 >


_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 7:50:11   
Anoniman
Citam sve odgovore i razmisljam....snaha sam i imam snahu vec duze vremena nemamo nekih problema......dok ovo sad pisem sva drhtim samo sto nisam zaplakala.....ko snaha vjerujem da nisam najbolja uvjek ima bolji......cak sam to i cula i uvjerila sam se kad se to kaze.......pokusavam i trudim se da udovoljim svima....volim i svekrvu i svekra mozda im uvjek to nepokazujem  al imam velik respekt prema njima....imam cak i zavu....ona je isto dobra al je do samog vraga zeznuta.....ako neko joj nesto kaze gotove je sve ....njezini su odma na njenoj strani......nepricaj stobom.......nekad imam osjecaj da je ona gazda a ne oni....ona puno snjima upravlja i njezina je rijec sve njima.....ta moja zava ima isto svekrvu i zavu....zar nikad nerzmisli kakkva je ona prema snahi i sta sve prica da joj se isto moze to vratiti......a polako joj se i vraca......il u najgorem slucaju ima 2 curice znaci ako bog da i one ce nekome snahe biti pa sta onda ....
neznam sta da vam kazem sva drhtim jer kao sto rekoh na pocetku krenem od sebe nisam perfektna....al nek i drugi sebe vide.....ne odma snaha najgora....

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 8:50:23   
vjestica
da ne citiram sve, slažem se sa sarom.at i sailoormoon
ja se tu ne bih petljala, već bih njih pustila da sami rješavaju problem
a valjda što znam da moja mama mene ne bi petljala, već bi što reče Sara iam svcoj jezika i sama riješila, a ne bi se meni žalila nego svom sinu tj mom bratu
Anonimna kakva god da je situacija, ko god da je kricv, tvoja mama ne treba tebe petljati, nego brata, ne živiš ti s njima, nego tvoj brat
i potpisujem nikitu, zašto njega štediti user posted image


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 9:54:03   
Anoniman
Anonimna,slažem se sa većinom da se ti ne trebaš miješati,oni žive pod jednim krovom,i za par sedmica će opet svi skupa sjediti i piti kafu,a tebe će snaha gledati kao zlu zaovu koja se petlja u njihove probleme,i sama eto imaš zaovu pa bil ti bilo draže da se tvoja svekrva obraća njoj ili tvom mužu?
Ako je snaha gurnula i oborila majku to je stvarno ružno s njene strane,i tvoj brat treba znati za to,ali ne da mu ti kažeš,već vaša majka,ne vidim šta je tu toliko komplikovano.

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 206
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:05:06   
jasmin

IZVORNA PORUKA: sara.at

ja nebi Jasmin jer nebi mami ni dozvolila da mi tako nesto prica i ninakoji nacin mene kao trecu osobu uvlace u svoj rat, mene je mama rodila da me ona savjetuje a ne ja nju....ja nebi rijesavala problem jer kao prvo nije moj problem, nisam direktno umijesana,nisam vidjela, nisam cula sto znaci nije moj problem koji bi rijesavala il situaciju gladila,jednostavno na ignore i nastavila normalan zivot jer svatko od nas ima svojih vlastiti problema i bez toga da uvlaci nos u probleme izmedju svekrve i snahe....



Znam da ne bi draga,jer sam rekla da ne bih ni ja uopce mamu slusala da je moj slucaj,medjutim mama se vec saslusala i kad se vec desilo,savjetujem anonimnoj da smiri mamu,da se ne prave problemi.(Ja i mama savjetujemo jedna drugu,bez obzira sto me ona rodila.Od majke nema bolje prijateljice,a prijateljice sluze za dobar savjet,izmedju ostalog.)


Slazem se s curama da je muz taj koji treba rijesiti problem izmedju majke i supruge,ali se ne slazem da ga sestra treba obavijestiti o tome,nego zena(ako joj vec nesto smeta nek kaze,brte,muzu).Jer i sama sam snaha i znam da bi mi bilo tesko da zaova prica mom muzu nesto sto mozda nije bilo onako kako se prica.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:08:27   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: sarayka

Ove sto odmah blate snahe mora da imaju braću user posted image (morala sam to reći)
Ja nemam , vec sam "samo" snaha...pa možda to drugacije gledam...


ja Bogami milog volims voju snajku mi smo super prijateljcie pre svega pa onda snaha i zaova a kako znam  I i kod vesele je isti slucaj samo et malo drugacije sagledamo stvari jer da mi mamu neko gurne i da joj nesto nazao uradi ja bi prosla kroz njega , a da i moja mama cuva bratica i zive u zajednici i njima super :)))) bez zeze snajka ima svoj sprat ide na posao dok doje dijete oprano cisto sito stan raspremljen jelo skuhano evs opran sve i sad neka bude budala pa sta govori a nije ona njih volim i bolje moze s nasim roditeljima nego nekada nas dvoje  tj. ja i brat :))))

< Poruku je uredio Mirkica -- 14.6.2010 10:18:11 >


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:08:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Vjerujte kad bi moja mama komentarisala nekad nešto snahu kako radi ovo  ili ono s djecom, ja bih uvijek rekla da su njena djeca neka radi šta hoeć. U suštini moja mama nije loša osoba plus ima reumu i često je bolešljiva i pored toga radi i u kući i čuva djecu. Ma sama je krvia niko joj zahvaliti neće.
Moja veeiesela natovarili im djecu ,davno  sam ja govorila vrtić zakon, al eto.Još malo pa će brat u svoju kuću preseliti akoBogda pa će tek vidjeti šta su dedo i nena.user posted image nažalost.
Što je neko rekao distancirat se pa nek čuva druga nena djecu AHAAAAA  a RANIJE nije jednom u mjesec danauser posted image



Eh,anonimna,ova rečenica me stvarno u oči bode.
Ja mislim da će tvoja snaha biti jako sretna i zadovoljna kada useli u svoju kuću,ne zato što je tvoja majka loša svekrva,već zato što svaka snaha želi svoj mir i slobodu,i niko ne voli te zajednice.
Vidim da ti misliš da ona neće sama moći/znati pa će joj naumpadati dedo i nena,e pa da ti kažem evo i ja živim sama s dvoje male djece,nemam pomoći ni od svojih ni od muževih, i opet hvala Bogu stižem na sve strane,jest da je malkice teže,ali zato ću moći s ponosom reći da sam ja svoju djecu podigla i odhranila,niko drugi,i što je još ljepše odgojila onako kako sam ja htjela.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 209
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:14:28   
milomoje
IZVORNA PORUKA: Gracanka

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Vjerujte kad bi moja mama komentarisala nekad nešto snahu kako radi ovo  ili ono s djecom, ja bih uvijek rekla da su njena djeca neka radi šta hoeć. U suštini moja mama nije loša osoba plus ima reumu i često je bolešljiva i pored toga radi i u kući i čuva djecu. Ma sama je krvia niko joj zahvaliti neće.
Moja veeiesela natovarili im djecu ,davno  sam ja govorila vrtić zakon, al eto.Još malo pa će brat u svoju kuću preseliti akoBogda pa će tek vidjeti šta su dedo i nena.user posted image nažalost.
Što je neko rekao distancirat se pa nek čuva druga nena djecu AHAAAAA  a RANIJE nije jednom u mjesec danauser posted image



Eh,anonimna,ova rečenica me stvarno u oči bode.
Ja mislim da će tvoja snaha biti jako sretna i zadovoljna kada useli u svoju kuću,ne zato što je tvoja majka loša svekrva,već zato što svaka snaha želi svoj mir i slobodu,i niko ne voli te zajednice.
Vidim da ti misliš da ona neće sama moći/znati pa će joj naumpadati dedo i nena,e pa da ti kažem evo i ja živim sama s dvoje male djece,nemam pomoći ni od svojih ni od muževih, i opet hvala Bogu stižem na sve strane,jest da je malkice teže,ali zato ću moći s ponosom reći da sam ja svoju djecu podigla i odhranila,niko drugi,i što je još ljepše odgojila onako kako sam ja htjela.user posted image




Slazem se sa ovim u potpunosti Gracanka, a ti Anonimna, kao zaova nemas se sta nagovoriti snahi nije se s tobom posvadjala, nemas ti sta braniti svoju mamu izuzev da tebi licno nesto za nju kaze...jedino sto mozes mamu razgovori ili ako bas hoces s bratom pricaj i to ako on zeli s tobom podijeliti te "probleme" oko svoje zene..

< Poruku je uredio milomoje -- 14.6.2010 10:15:49 >


_____________________________

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:20:44   
veeseelaa
svašta, Boga mi ko zakuha s mojom majkom i samnom je!
Neznam kako to mislite da se ne miješa????????
znači neko vam napadne majku a vi stojite po strani?
Kažem opet treba utvrditi ko je kriv pa reagirati
Neko reče sve smo mi snahe, da i ja sam , zamislite user posted image user posted image user posted image  al ja ne dosadjujem svojoj svekrvi, ne čuva mi djecu, ne pomaže mi ni u kakvom smisli kako novčano tako ni na bilo koji drugi način
Ni kad sam se porodila, niti kad sam trudna bila itd
Nikad joj nisam ostavila dijete ni na jedan minut a Boga mi da mi je pomagala i čuvala dijete ne bi imala obraza nikada ovako reagirati kao snajka iz priče!
Sramota

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:24:50   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

svašta, Boga mi ko zakuha s mojom majkom i samnom je!
Neznam kako to mislite da se ne miješa????????
znači neko vam napadne majku a vi stojite po strani?
Kažem opet treba utvrditi ko je kriv pa reagirati
Neko reče sve smo mi snahe, da i ja sam , zamislite user posted image user posted image user posted image  al ja ne dosadjujem svojoj svekrvi, ne čuva mi djecu, ne pomaže mi ni u kakvom smisli kako novčano tako ni na bilo koji drugi način
Ni kad sam se porodila, niti kad sam trudna bila itd
Nikad joj nisam ostavila dijete ni na jedan minut a Boga mi da mi je pomagala i čuvala dijete ne bi imala obraza nikada ovako reagirati kao snajka iz priče!
Sramota

eh to ja govorim ako zenu koristis za djecu za kucu i za sve kao sluga da ti bude onda draga moja pusti je da ti se i mjesa jer ima pravo moja sveki mojoj jetrvi anjstarijoj djecu opdgojila zena nema poima kako su odrasle za ovih godian braka sto je moaj svekrva je 80 % nahranila djecu i djevera i ako se mjesa ehhh ima pravod a se mjesa ona ej onu djecu odgojila dok je gospodja provodila odmore po svijetu i sada ako sta kaze kriva e nije jer to su kao i njena djeca , e sad ja joj necu pustiti brigu moje djece endao BOg nuzde jer ja ne volim da mi se neko mejsa a ako budem pustila onda se sramota mjesti :))) pa ja , ja volim sama bitke da bijem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:34:42   
vjestica
ne dam ni ja na svoju mamu, ali ovo je situacija koju brat treba rješavati, a ne anonimna
i njena mama je trebala bratu reći, a ne njoj

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 10:38:08   
milomoje
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

svašta, Boga mi ko zakuha s mojom majkom i samnom je!
Neznam kako to mislite da se ne miješa????????
znači neko vam napadne majku a vi stojite po strani?
Kažem opet treba utvrditi ko je kriv pa reagirati
Neko reče sve smo mi snahe, da i ja sam , zamislite user posted image user posted image user posted image  al ja ne dosadjujem svojoj svekrvi, ne čuva mi djecu, ne pomaže mi ni u kakvom smisli kako novčano tako ni na bilo koji drugi način
Ni kad sam se porodila, niti kad sam trudna bila itd
Nikad joj nisam ostavila dijete ni na jedan minut a Boga mi da mi je pomagala i čuvala dijete ne bi imala obraza nikada ovako reagirati kao snajka iz priče!
Sramota


Ova je boldirana recenica pravedna, a lahko je pricati eh kad bi bilo to ja bi tako  eh dok se ne iskusi...
Moja zaova je sa pola materine rodbine u zavadi braneci svoju mamu, pa cisto sumnjam da joj je i mama sretnauser posted image

_____________________________

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 12:56:43   
Anoniman
nazolist koristim anonimni nick jer nisam hrabra dovoljno da kazem ko sam......ima tu vise razloga....a nisam ni osoba gdje je isto uzela anoniman nick i izpricala svoju situaciju sa snajkom i mamom.....
zalosno je sve to....sta da ti kazem u pravu jesi boli dusa za roditelje al najbolje ko sto su ti svi rekli nemjesaj se opet su oni svi odrasli i valjda znaju sta rade.....
kod mene je sutuacija slicna.....nevaljam nikom.....zave diruguje.....svekrva ako sta snahi pokaze malo ljubavi imam osjecaj boji se da nezapostavi svoje sckerke....
rekla sam mami milion puta nemoj praviti razliku izmedju snahe i scerke.....kako je snahi kad dodje u novu familiju a da ti pricas samo o svojoj scerci....kako je njoj to da slusa iz dana u dan.... nije lako....zato nemoj....i ona je necije djete isto i ona je zivo bice.....i kad cujem mamu da nesto prica opomenem je uvjek....dosta price....kod mene svekrva samo moje scerke ( 2 jedna starija udata jedna mladja neudata) najljepse, najpametnije najzgodnije svi ih vole.....a sta joj je scerke radile iza ledja i rade nezna..veca sramota...zato kazem pazite jer svakom se to vrati bilo kad i nakakav nacin.....
Nadam se da ce sve ovo biti i proci i vidim da dosta nas prolaze kroz slicne situacije.....

Bice bolje ako Bog da

(odgovor članu milomoje)
  Neposredna veza do poruke: 215
   [Obrisana poruka]
14.6.2010 13:21:19   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 13:39:12   
Medić*
Tog sam misljenja da kakva god svekrva bila, sta god uradila tuzno i zalosno je dici ruku i gurnuti je, prije bih se verbalno i na kulturan nacin obracunala. Takodjer mislim da je bolje ne mijesati se, udata si imas svoju porodicu  ako ne abog snajke onda zbog svog brata, to je ipak njegova zena, sa druge strane ako se sve dogodilo onako kako opisujes, znam kako ti je tesko, ja bih razgovarala sa mamom da ona poprica sa svojim sinom o tome sta se dogodilo pa da on to rijesi sa svojom hanumom na najbolji moguci nacin.user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 13:47:59   
Hanady RR
Bože mili koliko frke...
anonimna svi su reagirali u afektu izazvanom strahom i panikom...kako je tvoja mama u afektu podigla ton na djevojčicu jer je snaha njena mama...tako je u tom afektu i snaha  odgurnula tvoju mamu koja isto ima dijete...znači sve mame i sve dijeca u priči ovoj i svako na svoje dijete i svako na svoju mamu najosjetljiviji. ja shanu ne opravdam ali isto tako ni mamu tvoju...ali sam svjesna da u afektu koji nastaje od bojazni za život nekoga dragog mame znaju jako nezgodno reagirati.

Nemoj da se mješaš...sigurno je i snahi teško kao i mami...mam se isto kaje što je podigla ton na djevojčicu pa je pogrešno shavćena a i snagha se radi toga jede...

nije tvoje da pričaš o tome , nemoj dalje da proubuljuješ sittuaciju, nije tvoja brata o istom da obavještavaš ali svakako je to trebal uraditi snaha...trebala mu je ispričati šta se desilo pa neka onda on traži balans za daljnji normalan nastavk života. tvoja mama tu djecu voli...ama niko nemože nikome uvaliti djecu na čuvanje ako to ovaj neće...kada bi ta djeca u vrtić sada otišla tvoja bi mamam bila povrijeđena zar ne?

nemoj da se sikiraš...meni je žao što se takve situacije dešavaju ali dese se i ako već nisi bila tu živi i dalje kao da nije ništa bilo. Ja grantujem ta se situacija ponoviti neće...niti če svekrva galsno vikati na unuku koji voli ko očinji vid niti će snaha guratu svekrvu radi vikanja na njeno djete koje i ona voli ko očinji vid. nadam se shavtila si meuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 14:58:21   
mube
vjerovatno cu zvucati bezobrazno ali mozda je snaha iz ove price procitala savjete sa teme SVEKRVA,naime tu je toliko "pametnih" savjeta sta uraditi kada nas svekrva nervira,daleko od toga da opravdavam nasilje bilo koje vrste i nad bilo kim...Anonimna ne zamjeri na malo sale ali dobro je pa je nije toljagom udarila...sve u svemu moj savjet je,ako ga primas, kao i kod vecine,nemoj se mjesati,brat,snaha i mama nek rjesavaju situaciju...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 15:28:29   
sara.at
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Bože mili koliko frke...
anonimna svi su reagirali u afektu izazvanom strahom i panikom...kako je tvoja mama u afektu podigla ton na djevojčicu jer je snaha njena mama...tako je u tom afektu i snaha  odgurnula tvoju mamu koja isto ima dijete...znači sve mame i sve dijeca u priči ovoj i svako na svoje dijete i svako na svoju mamu najosjetljiviji. ja shanu ne opravdam ali isto tako ni mamu tvoju...ali sam svjesna da u afektu koji nastaje od bojazni za život nekoga dragog mame znaju jako nezgodno reagirati.

Nemoj da se mješaš...sigurno je i snahi teško kao i mami...mam se isto kaje što je podigla ton na djevojčicu pa je pogrešno shavćena a i snagha se radi toga jede...

nije tvoje da pričaš o tome , nemoj dalje da proubuljuješ sittuaciju, nije tvoja brata o istom da obavještavaš ali svakako je to trebal uraditi snaha...trebala mu je ispričati šta se desilo pa neka onda on traži balans za daljnji normalan nastavk života. tvoja mama tu djecu voli...ama niko nemože nikome uvaliti djecu na čuvanje ako to ovaj neće...kada bi ta djeca u vrtić sada otišla tvoja bi mamam bila povrijeđena zar ne?

nemoj da se sikiraš...meni je žao što se takve situacije dešavaju ali dese se i ako već nisi bila tu živi i dalje kao da nije ništa bilo. Ja grantujem ta se situacija ponoviti neće...niti če svekrva galsno vikati na unuku koji voli ko očinji vid niti će snaha guratu svekrvu radi vikanja na njeno djete koje i ona voli ko očinji vid. nadam se shavtila si meuser posted image



draga Hanady sto jest jest bas onako kako treba si rekla sta ima tu paliti i gasiti kad nije njen problemuser posted image user posted image user posted image  , meni licno da je sveki moje djete tako zgrabila i jos galamila zavrsila bi sa glavom u bunaru jer neradjam ja sebi djete da bi ga neka druga gurkala i cuhkala a ona da nije htijela da cuva djete nebi ni ostajalo kod nje usotalom sta uzima djecu i pomaze ako ce joj poslije to nabijati na nos,uvijek sam za to ako neces na fin mi nacin pomoci nemoj brete nikako pa poslije da mi to na nos izleti, a sto Hanady kaze da je snaha odvela djete u vrtic tvoja bi mati digla nos do neba i jos se naljutila "ja kod kuce a ona vodi djete u vrtic, ko da se ima danas para za bacati,mogla sam ga i ja paziti" realno gledajuci bilo bi tako....ja zagalamim na svoju rodjenu nenu kad pocne nesto o snahama,one su moje dajdzinice al nedam ni na jednu "nezive sa tobom ako ce cjeli dan jesti kruha i salame nije te briga,kuda ce ici i sta ce raditi isto nije tvoj problem nisi ih ti ozenila nego tvoji sinovi ako njima nesmeta neka nesmeta ni tebi".....
bolje je distancu i problem ce se rijesiti sam od sebe al tebe ce i mati i snaha bolje postovati jer se nisi mjesala u problem koji se netice izravno tebe...

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 15:56:00   
milenium

IZVORNA PORUKA: milomoje

IZVORNA PORUKA: Gracanka

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Vjerujte kad bi moja mama komentarisala nekad nešto snahu kako radi ovo  ili ono s djecom, ja bih uvijek rekla da su njena djeca neka radi šta hoeć. U suštini moja mama nije loša osoba plus ima reumu i često je bolešljiva i pored toga radi i u kući i čuva djecu. Ma sama je krvia niko joj zahvaliti neće.
Moja veeiesela natovarili im djecu ,davno  sam ja govorila vrtić zakon, al eto.Još malo pa će brat u svoju kuću preseliti akoBogda pa će tek vidjeti šta su dedo i nena.user posted image nažalost.
Što je neko rekao distancirat se pa nek čuva druga nena djecu AHAAAAA  a RANIJE nije jednom u mjesec danauser posted image



Eh,anonimna,ova rečenica me stvarno u oči bode.
Ja mislim da će tvoja snaha biti jako sretna i zadovoljna kada useli u svoju kuću,ne zato što je tvoja majka loša svekrva,već zato što svaka snaha želi svoj mir i slobodu,i niko ne voli te zajednice.
Vidim da ti misliš da ona neće sama moći/znati pa će joj naumpadati dedo i nena,e pa da ti kažem evo i ja živim sama s dvoje male djece,nemam pomoći ni od svojih ni od muževih, i opet hvala Bogu stižem na sve strane,jest da je malkice teže,ali zato ću moći s ponosom reći da sam ja svoju djecu podigla i odhranila,niko drugi,i što je još ljepše odgojila onako kako sam ja htjela.user posted image




Slazem se sa ovim u potpunosti Gracanka, a ti Anonimna, kao zaova nemas se sta nagovoriti snahi nije se s tobom posvadjala, nemas ti sta braniti svoju mamu izuzev da tebi licno nesto za nju kaze...jedino sto mozes mamu razgovori ili ako bas hoces s bratom pricaj i to ako on zeli s tobom podijeliti te "probleme" oko svoje zene..


gračanka i milomoje-potpisujemuser posted image

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 16:18:26   
Nedi
Ne petljati se, ako je tako kao što kažeš izaći će samo na vidjelo kad-tad

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 16:21:31   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: mube

vjerovatno cu zvucati bezobrazno ali mozda je snaha iz ove price procitala savjete sa teme SVEKRVA,naime tu je toliko "pametnih" savjeta sta uraditi kada nas svekrva nervira,daleko od toga da opravdavam nasilje bilo koje vrste i nad bilo kim...Anonimna ne zamjeri na malo sale ali dobro je pa je nije toljagom udarila...sve u svemu moj savjet je,ako ga primas, kao i kod vecine,nemoj se mjesati,brat,snaha i mama nek rjesavaju situaciju...

hahahhahahhahahhaa a zeno ali ti mene zasmijah hahahhaha mi na jednoj temi kudimo an drugoj branimo hahahhaha ko ce zenama ugoditi


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 22:44:00   
Anoniman
Prvo da razjasnim da sam ja ova  anonimna što je počela temu( jer se pojavljuje još neko=
To što sam rekla da će tek vidjeti ko je dedo i nena ne odnosi se na odgoj nego na novčanu situaciju i milion podrške koju dobijaju.Lahko je pričati Boga mi kad sve imaš na gotovo.
Gračanka draga i sama sam u takvoj situaciji kao ti tako da tek vidim koliko bi mi drago bilo da  me sve dočeka na gotovo kućiuser posted image
Al nije bitno možda bih ja bila gora snaha od ove moje. user posted image
Drage moje znam da nije moj problem, al da vašu mamu neko tako udariuser posted image ma ja sam šokirana i tužna prvenstveno jer ne mogu vjerovati.
A opet ona snaha kao da nije ništa bilo.
mamu sam danas zvala i rekla da ako želi kaže bratu a meni više ne spominje čak sam joj rekla da je snaha iz straha to uradila, al Bože moj mogla se izvinuti. user posted image
I da se distancira, pomozi oko djece ako treba al ne komentariši.Moja mama je zaista osjetljiva i nije tip da nekom zagorčava život.
Al eto biće kako bude, ali vaši pojedini komentari suuser posted image nisu sve kao vaše svekrve bivše ili sadašnjeuser posted image user posted image šalim se naravnouser posted image user posted image
Valjda se neću javiti sa novim problemom ovdje a izgleda šta se ja imam sekirati ako moja mama ima problemuser posted image
Hvala vam na komentarimauser posted image user posted image


Veeeesela za tebe jedan posebanuser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 224
   RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika
14.6.2010 22:52:35   
Mirkica
Valjda se neću javiti sa novim problemom ovdje a izgleda šta se ja imam sekirati ako moja mama ima problemuser posted image

ja bi joj oci izvadila da je moju mamu udarila i da nebi njoj nisat rekla ona je vec sve rekla ali bi bratu sigurno da to razjasni i okonca a s njom ne bih pricala jer je ocito idiot dicu ruku na staru zenu ko god da je  , bez obzira na sve ja Bogu hvala nemam takvu snahu i moja mama je dobra nije kao sveki s druge teme hahhahahha ali kazem da je kod mene kao kod tebe ja bih reagovala TO JE MOJA MAMA

< Poruku je uredio Mirkica -- 14.6.2010 22:57:04 >


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *