|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
19.9.2010 22:38:10   
škorpija

IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: škorpija

uh leena grozna pričauser posted image user posted image user posted image , sad si me fakat zabrinula. doduše mojoj teti često sveki uleće nenajavljena (ima ključ), dosad nije ništa neobično primjetila.

tičer jel ti to znaš nešto što ja ne znam, prijavi odmahuser posted image

Škorpija , šta bi sa tetom, baš me zanima?

zasad ništa, ja sma još na godišnjem pa teta ne radi

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 676
20.9.2010 8:05:55   
pocahontas
draga škorpija, kod nas ti je ista situacija - kako raste  kapira da mm i ja idemo na posao, da ga ostavljamo teti i on pored toga sto se budi ranom zorom u 6h kada i nas dvoje, cim teta pozvoni na vrata, pocne da place(reži) od huje..i naravno, nece njoj, pruza rukice prema nama (doduse, sada je u fazi MAMA - priljepak, inace nije takav bio, vuce me za rukav gdje god krene, doji vise nego kada je bio mala beba kao da zna da se rastanak i u tom smislu blizi)....
mislim da oni nama rastu, i da je to samo faza koju treba da prodju i skontaju da odlazeci na posao ne ostavljamo ih zauvijekuser posted image ja sam tvoju tetu upoznala, ona mrava ne bi mogla zgaziti a kamoli krsnog Jadinka user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 677
20.9.2010 8:47:31   
Majčica
skorpija, kod nas je sve isto,  s tim sto ga mi vodimo teti. Jutros je cim je skontao da se oblacimo rekao "neshe Bube, suta cemo" (nece kod Bube, sutra cemo- Buba nam se teta zoveuser posted image ). Sreca moja pa ga ja ne vodim, tad puno vise place, muzu skoro pa nikako, jedino kad tek krenu iz kuce. Mene to uopste ne zabrinjava, jer on to isto radi i kad krenemo kod moje mame, a za njom je lud. Tako da bih se ja okanila ugradnje kamera, ali ti naravno znas da li ce te to umiriti.
pocahontas, mi smo do nedavno dojili, cijelih 19 mjeseci. Sve je isto tako bilo i mogu ti reci tih zadnjih pola godine dojenja je bas stresan bio s te strane. Da nisam otisla na put poslom ja mislim da bi i sad dojiliuser posted image

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 678
20.9.2010 10:00:02   
Nedi
Pingpong - tvoje dijete, tvoja kuća, tvoj novac i mislim da imaš pravo odlučivati šta i kako će teta raditi. Međutim trebaš naći novi način da ukažeš teti da može pojesti 1 kiflu a ne 3 a na tebi je da tražiš načine iznova i iznova da joj dokažeš ( a da se ne uvrijedi) i naravno svaki put da joj kažeš kako si sretna što je ona tu i da je ne želiš izgubiti ali...

Škorpijo identična situacija je bila i kod nas. Samo što se N budio i po nekoliko puta u sred noći plačući iz sveg glasa, nije bilo šanse da se smiri. Toliko je bio uznemiren kad bi plakao po noći, ne mogu riječima opisati situaciju. A tetu kad ugleda...
Meni crv nije dao mira i nisam mogla pustiti pa sam pratila događanja u kući kad mene nema ( postavljanje kamere nije dobra ideja jer se kamera ne može sakriti, ipak budimo realni, nije ovo američki film pa da se stavi kamera u medu. A i te kamere nemaju zvuk.).
Preporučujem diktafon, snima 8 sati, filtrira zvukove, može se sakriti u ladicu ili ispod kauča.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 679
20.9.2010 23:30:42   
Anoniman
Dok sam imala problema sa prvom tetom tražila sam na internetu kamere i vjerujte da ih ima svakakvih: od onih koje se nalaze u plišanoj igrački do onih sakrivenih u stonom ili zidnom satu... neke snimaju i do 12 sati, a neke imaju i motion senzor.  Možete ih naručiti preko E-baya, nisu pretjerano skupe, a koliko znam i relativno brzo stignu.
Ako zaista sumnjate na nešto... pa onda Bogu hvala da i te kamere postoje.
Moja teta je danas Esmi dala sve što sam ja i htjela... Mislim da sam i ja malo pretjerala, ali se i nadam da će moja malena jesti manje kifli i hljeba
Pusa

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 680
21.9.2010 9:45:51   
pocahontas
bas bilo dobro kada bi se neko javio ko je vec postavljao tu kameru (skrivenu, ne obicnu jer od obicne koja se vidi nema efekta naravskiuser posted image ). da nam malo opise kako i da li to uopste funkcionise upraksi user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 681
21.9.2010 10:01:16   
Aki Sa
Imala sam priliku slusati ispovjesti roditelja koji su je imali i tad sam shvatila da moram nesto vidjeti sto nebi volila, pa bar to da ga stavi u ogradicu a ona gleda sapunicu ili da djete spava a ona legne u moju posteljinu pa i ona zaspe ili da mu tepa i daje ne dozvoljenu hranu a pritom izgovara neda tebi ona tvoja mama nistauser posted image pa onda ona pusi a beba u naramku...
Ma svega sam se naslusala a pingpong molim te postavi link tih skrivenih kamera ja sam nasla dvije ali nisu uopste jeftine, meni bi trebala veca kolicina

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 682
21.9.2010 10:17:33   
veeseelaa
hej Aki kontaktiraj bilo koju kuću koja se bavi zaštitom lica i objekata sa njima možeš sve dogovoriti, od iznajmljivanja takvih uređaja do kupovine istih na rate
Mislim da bi te dvije kamere sa pratecom opremom došle nekih 1500 KM
Nadji tel Sikre, Game, Alarm westa i sl firmim
Mislim da bi se sa Sikrom mogla sve lijepo dogovoriti

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.9.2010 10:18:33 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 683
21.9.2010 10:25:29   
škorpija
nedi pa šta si ti otkrila, ja li bilo sve u redu sa tetom

pocy ma i meni je malo bezez što sumnjam, još dok je na godišnjem šalje mi poruke kako joj nedostaje , daga poljubim i tako to. ja definitvno en mislim da ga teta zlostavlja već da je suviše oprezna i ne dozvoljavamu mu previše aktivne igre,a  on je baš aktivan tip i ne može mirovti i slagati kockice i na ravno d aje nezadovoljan zbog toga

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 684
21.9.2010 10:32:59   
Nedi

Nasa teta je hb ok i nisam otkrila nista sto bi imalo veze sa tolikim plakanjem, izvijanjem, tako da smo uzrok plakanja trazili negdje drugo. Kako nije bio bolestan, gladan, žedan, nisu rasli zubici, nema neke strahove i traume i šta već nismo istraživali dosli smo do zakljucka da je to faza u kojoj on zeli da jutro provodi sa mnom u krevetu a ne sa nekim drugim. I dan-danas ujutro želi samo mene. Mada evo već dvije sedmice nije plakao ujutru, izljubimo se i mama ode na posao i dok se on malo poigra, ruca, eto mame nazad. (Iako me poslijepodne ne voli toliko kao ujutruuser posted image user posted image )

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 685
21.9.2010 10:42:20   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Nedi

Nasa teta je hb ok i nisam otkrila nista sto bi imalo veze sa tolikim plakanjem, izvijanjem, tako da smo uzrok plakanja trazili negdje drugo. Kako nije bio bolestan, gladan, žedan, nisu rasli zubici, nema neke strahove i traume i šta već nismo istraživali dosli smo do zakljucka da je to faza u kojoj on zeli da jutro provodi sa mnom u krevetu a ne sa nekim drugim. I dan-danas ujutro želi samo mene. Mada evo već dvije sedmice nije plakao ujutru, izljubimo se i mama ode na posao i dok se on malo poigra, ruca, eto mame nazad. (Iako me poslijepodne ne voli toliko kao ujutruuser posted image user posted image )

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 686
21.9.2010 13:08:17   
aya
Ljudi moji, ja sam poslije 3 tete shvatila, da moj MM i ja nismo za tetu i user posted image  poslali u jaslice. Zakljucak, ni jedno, ni durgo nije presretna opcija! Zivjele nane, bake, majke i penzionisane tetke - blago onima koji ih imaju :-)

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 687
21.9.2010 13:13:49   
Nedi
IZVORNA PORUKA: aya

Ljudi moji, ja sam poslije 3 tete shvatila, da moj MM i ja nismo za tetu i user posted image  poslali u jaslice. Zakljucak, ni jedno, ni durgo nije presretna opcija! Zivjele nane, bake, majke i penzionisane tetke - blago onima koji ih imaju :-)

Zavisi opet kakve su nane i tetke...ima ih i koje su cijeli život domaćice a ne žele čuvati svoje unuke. Mi nasu tetu volimo i milion puta nam je bolje opcija od bilo koga iz moje ili porodice mm. Nasa teta je sada dio nase porodice user posted image user posted image ona jako voli mog N, dobro ga pazi i ja sam joj za to zahvalna do neba. Da sam u mogucnosti platila bih joj duplu cifru.

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 688
21.9.2010 13:15:58   
veeseelaa

Živjela meni moja mama al je ne bi zamarala mojim djetetom, ima brate vrtić, ne budila je ja u 7,30 svako jutro
Meni žao moje mamice, nek odmori a ja kad radim mogu si priuštiti i tetu i vrtić kakav hoću

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.9.2010 13:16:29 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 689
21.9.2010 13:16:00   
aya
Blago vama, onda je cuvaj dobro! nasa je bila u pocetku super, a poslije nam napravila strasne probleme, sto je mene i MM jako razlocaralo i user posted image . I sad se borimo sa pozitivnim i negativnim stranama jaslica, a mastamo o nani u penziji :-)

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 690
21.9.2010 13:17:50   
veeseelaa

Zavisi opet kakve su nane i tetke...ima ih i koje su cijeli život domaćice a ne žele čuvati svoje unuke. Mi nasu tetu volimo i milion puta nam je bolje opcija od bilo koga iz moje ili porodice mm. Nasa teta je sada dio nase porodice user posted image user posted image ona jako voli mog N, dobro ga pazi i ja sam joj za to zahvalna do neba. Da sam u mogucnosti platila bih joj duplu cifru.

uh pa zar ima takvih nana? moja mama svaki dan plače jer vodim dijete u vrtić al ja odlučujemuser posted image
Ona bi se slomila samo da je maloj dobro e Boga mi neću da je zamaram

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.9.2010 13:19:02 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 691
21.9.2010 13:18:21   
veeseelaa

Blago vama, onda je cuvaj dobro! nasa je bila u pocetku super, a poslije nam napravila strasne probleme, sto je mene i MM jako razlocaralo i user posted image . I sad se borimo sa pozitivnim i negativnim stranama jaslica, a mastamo o nani u penziji :-)

kakve?????????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 692
21.9.2010 13:20:10   
Nedi
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

uh pa zar ima takvih nana
? moja mama svaki dan plače jer vodim dijete u vrtić al ja odlučujem
Ona bi se slomila samo da je maloj dobro e Boga mi neću da je zamaram

S moje strane ima samo dedu....i tako....ostalo se samo kazalo

Neposredna veza do poruke: 693
21.9.2010 13:23:44   
aya
Veeseelaa, nismo se shvatile, teta nam je napravila strasnih problema, a nana kad cuva user posted image  (nekad jedan dan u vikendu ili popodne) onda smo presretni i mastamo o nani u penziji.
A teta nam je zagorcala zivot zadnjih mjesec dana da je to bio haos! Mene i supruga dovela na rub svojim glupostima. Prosto je pocela gazdovati u nasoj kuci, paliti klimu po citav dan, i ako smo mi to zabranili zbog user posted image , kasniti na posao, prosto ne dolaziti bez ikakvog objasnjenja, bez pitanja poslati svoju kcerku da je mjenja (kojoj je 19 godina).........i more drugih stvari. Prva 2-3 mjeseca je bila super, ja sam se cak i hvalila na ovoj tebi, ali poslije........katastrofa, i sad smo u jaslicama, user posted image  je sretna voli djecu i tete, malo nam 2 dana curi nosic (ali mislim da je to promjena klime jer smo se tek vratili s mora).

Neposredna veza do poruke: 694
21.9.2010 13:23:55   
aazra
Aya, ja sam jedna od onih sto je promijenila dvije tete i sada mi dijete ide u jaslice i vjeruj mi to je najbolje rjesenje. Moja mama također radi kada je bila na godisnjem cuvala je Bilala ako nije mogao ici u vrtic ali aj iskreno nisam za to da dijete odrasta sa tetkama , nanama...Moja mama radi u skoli a i inace znam da su djeca koja idu u vrtic puno vise socijalizirana, znaju neke stvari, a dok s tetama, nanama...Ma svaka njima cas ali ne bih da mi dijete slusa svaki dan njihove price, posebno zenska djeca cini mi se pocnu se i ponasati tetasto ako nisu sa svojim drustvom...user posted image

Neposredna veza do poruke: 695
21.9.2010 13:23:57   
Nedi

Nasa teta je sa nama od oktobra 2008. i user posted image je. Ima nekih sitnica ali zaista nisu vrijedne spomena, uvijek me pita za sve i vodi racuna o svemu. I N je sretan sa njom, a ne smijem ni pomisliti kako bi bilo da je drugacija situacija.

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 696
21.9.2010 13:28:10   
Nedi
A i jos nešto zanimljivo...ovo kažu drugi o meni.
Kad je prosle godine moj N slomio ruku, nazvala sam na posao i rekla da je N slomio rukicu i da necu doci. Moje radne kolege su me docekali svi sa istim pitanjem: Kod koga je pao, kod tebe ili kod tete? Kako ja rekoh kod mene tako oni odahnuse...hb pa nije kod tete, jadna žena šta bi joj uradila.
Ne znam zasto djelujem strašno kad sam baš blaga i tolerantnauser posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 697
21.9.2010 13:28:45   
aya
IZVORNA PORUKA: aazra

Aya, ja sam jedna od onih sto je promijenila dvije tete i sada mi dijete ide u jaslice i vjeruj mi to je najbolje rjesenje. Moja mama također radi kada je bila na godisnjem cuvala je Bilala ako nije mogao ici u vrtic ali aj iskreno nisam za to da dijete odrasta sa tetkama , nanama...Moja mama radi u skoli a i inace znam da su djeca koja idu u vrtic puno vise socijalizirana, znaju neke stvari, a dok s tetama, nanama...Ma svaka njima cas ali ne bih da mi dijete slusa svaki dan njihove price, posebno zenska djeca cini mi se pocnu se i ponasati tetasto ako nisu sa svojim drustvom...user posted image

Aazra, hvala, ovo sam shvatila kao malu podrsku. Mi smo je namjeravali dati u obdaniste, ali sad joj je 13 mjeseci, pa smo mislili da je prerano, ali smo morali........ samo se nadam da nece biti non stop bolesljiva, jer su mi svi rekli da ce kao sad nakon izlaska iz kuce i prestanka dojenja biti bolesljiva, samo me toga strah, a u krajenjem slucaju ide 70% djece u jaslice i tamo radi osblje koje se skolovalo za to........

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 698
21.9.2010 14:12:51   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: aazra

opet te potpisujem user posted image
mada imaš divnih teta od kojih dijete ne postaje tetasto, ne uzima se ni svako da ti čuva djecu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 699
21.9.2010 14:18:55   
veeseelaa

A i jos nešto zanimljivo...ovo kažu drugi o meni.
Kad je prosle godine moj N slomio ruku, nazvala sam na posao i rekla da je N slomio rukicu i da necu doci. Moje radne kolege su me docekali svi sa istim pitanjem: Kod koga je pao, kod tebe ili kod tete? Kako ja rekoh kod mene tako oni odahnuse...hb pa nije kod tete, jadna žena šta bi joj uradila.
Ne znam zasto djelujem strašno kad sam baš blaga i tolerantnauser posted image

i mene se ljudi pribojavaju user posted image user posted image user posted image  teta u vrtiću gdje ide moja malena radi do 16,30 al joj gazdarica uvijek kaže da ne ide dok ja ne dodjem i ne preuzmem maluuser posted image  a ja se pravim Memo, meni odgovara user posted image  al dobro nekad dodjem do 16,40 dole gore 10 min a muž tetin je čeka ispred vrtića i kaže evo čekam da ti dodjes po dijete user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *