|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cijene lijekova za postupke medicinski po...
27.5.2010 17:06:44   
makalo
sanelina73.
ivf sam radila u zenici kod dr.Čehiča, nije uspio ili nije ni rađen, ( o tome sam pisala na temi vantjelesna oplodnja) i iskreno nikome ne bih preporučila da ide u tu ustanovu a pogotovo kod tog doktora. Ali šta je bilo, bilo je mi idemo dalje aBd do končne user posted image .

Štopericu-choriomon sam kupila u apoteci "REMEDIA" u Zenici.
Menopur- Ljekarna Filipović, Zagreb...
Klomifen, dexamethason, doxicylin, utrogestan sam kupila u SA, povoljne su cijene, možda mala razlika između apoteka ne više od 5 KM.
eto ako vam išta ovo pomaže, drago mi je.
pussa

< Poruku je uredio malena27 RR -- 21.6.2010 9:37:49 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
28.5.2010 11:34:25   
Sanelina73
Draga makalo
Hvala ti puno na informaciji
Od srca ti zelim sve najbolje i ako bog da da sve uskoro uspijemo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:38:13 >

(odgovor članu makalo)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
28.5.2010 14:16:29   
ledy blue
Ja sam zvala apoteke eurofarm..Menopur je 48,2 km.. cini mi se da je to najjeftinije ..bar sto se sarajeva tice ..dekapeptil je 18 km..a za gonal i merional ne znaju jer ga ne nabavljaju...al kazu svi se lijekovi mogu naruciti i dolaze za dan-dva...uglavnom ja sam ostavila svoj br. nekoj njihovoj glavnoj farmaceutkinji špa su rekli da ce me kontaktirati da mi kazu koja je cijena gonala i kako ide to sa narudzbom...pa cim mi jave ...javit cu vam..a mozete se i vi raspitati...ieurofarm ima i svoju web stranicu user posted image pa potrazite user posted image  

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:38:21 >


_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Sanelina73)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
28.5.2010 15:36:11   
snowrose
Hvala ti Ledy na trudu.user posted image user posted image user posted image

Svakako nam  javi-mene za sad najviše interesuju Gonali.

Za sad je najjeftiniji u apoteci Filipovic-Zagreb. a Decapeptyl definitivno u Bg apoteka Igor oko 10 KM.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:38:30 >


_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
8.6.2010 11:04:33   
veda
Evo drage ja sam narucila sto mi treba,i ovo su cijene.Odmah da kazem da ima i jeftinije  kao sto znate ali opet sam gledala da nikoga ne moljakam da mi donosi, vec ja licno idem po svoje lijekove,ipak je to za mene i moju buducu aBd user posted image user posted image
Decapeptyl 18km -narucila u Sarajevu
Menopur 149kn-Zagreb        (100kn=oko 27km)
Ovitrelle 300kn-Zagreb


< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:38:41 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
21.6.2010 0:24:50   
ja_25
Drage moje,
Posto sam ja radila IVF/ICSI u Ljubljani i ostala trudna nakon prvog pokusaja, meni je ostala SUPREFACT amp 5 ml. pa bih je rado poklonila nekom kome je potrebna da ne kupuje. Rok je do 12. mjeseca 2010.god.
Ako nekome treba moze mi se javiti!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:38:51 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
29.7.2010 13:38:22   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: ana08

Drage moje,

nova sam na forumu, ali već 2-3 godine dijelimo iste probleme. Interesuju me vaše iskustvo sa Pregnilom (Pregnyl). Koristila sam ga više puta (naravno na preporuku ljekara i nakon folikometrije), obično nakon što folikul dostigne 19 mm, ali nije bilo uspjeha.
Zanima me kada i koliko često treba imati odnose nakon primanja injekcije? Znam da po pravilu folikul puca 34-36 sati nakon terapije, ali nisam sigurna da li tempirati odnose i koliko je rizično da se propusti pravi momemanat. Moj doktor predlaže da odnose imam odmah nakon primanja pregnila, odnosno svako jutro i veče, kao bi ovulacija dočekala "svježe spermiće" Ipak, ja nisam sigurna da je to dobro za kvalitet sperme, posebno ako se zna da je prije  inseminacije npr. preporučljiva apstinencija bar 4-5 dana?


IZVORNA PORUKA: tikica_69

Poslusala bih tvog doktora...za insjemenaciju ionako pripreme najbolje spermatozoide iz sjemena, pa ih takve ubrizgaju, a s obzirom da tvoj doktor ocito polaze nade i u prirodno zacece, ja bih ga poslusala 


IZVORNA PORUKA: mi se nadamo

Draga Ana,sto se tice pregnila izgleda da ga svi razlicito daju.Ja san ivf,prvi i drugi put radila u Zenici kod dr.Čehica,oba puta sam primila pregnil sedam dana nakon oplodnje,i posle 36 sati sam radila test na trudnocu i on bude pozitivan,medjuti na kraju dodje sad idem na jednu privatnu kliniku,gdje mi je receno da se pregnil daje,prije aspiracije,da bi pomogao jajnim stanicama da sazre dovoljno i da bi zaustavio dalju ovulaciju,kako bi se plod nesmetano ugnjezdio.Ukoliko imate iskustva sa ovim pisite mi o vasim terapijama,odnosno kada ste vi primale pregnil,jer ovaj dr,novi kaze,da mi je test morao biti pozitivan posle pregnila,koji se ni uludilu tada nedaje...pomozite mi da rijesim dilemu?


IZVORNA PORUKA: ana08

Pregnil se daje otprilike od 9. do 11. dana ciklusa, dakle kada folikul dostigne minimalno 19 mm. Doduše i to je različito od doktora do doktora, jer neki (npr.Mehmedbašič)daju tek kada folikul dostigne 21 mm. Iskreno, i to me izluđuje jer se bojim da u slučaju preuranjenog uzimanja pregnila -folikul dovoljno ne sazrije. Svaki put sam imala po nekoliko "lijepih" folikula ali ništa. Ja sam sinoć, prije uzimanjja pregnila, uradila test za ovulaciju i bio je negativan?! . Zar ne bi bilo logično da, ako se već približava taj 36. sat, odnosno ovulacija, test već pokaže da dolazi? Kakva su vaša iskustva?
Pregnil navodno treba da djeluje kao "stop injekcija" tako da ovulacija dolazi tačno nakon 36 sati. Upravo zbog toga mi je malo kontradiktorno insistiranje doktora da se odnosi  imaju odmah nakon primanja injekcije.
Čudno mi je to sa pregnilom jer ga naši doktori čini mi se previše koriste i nisu dovoljno precizni. Ja sam sinoć uzela pregnil, radiću na bebi večeras (za svaki skučaj) i ujutru (oko 35 sata), pa vam javim... Ponoviću i test za ovulaciju i večeras.


IZVORNA PORUKA: tikica_69

Mislim da ti testic nakon stop injekcije nema smisla. Ja nikad nakon injekcije ne gledam LH trakice jer znam da ona sprecava pucanje folikula pa na nekin nacin i odgadja ovulaciju 


IZVORNA PORUKA: ana08

Tikice, nisam sigurna da pregnil spriječava "bujanje" LH. Čitala sam upravo suprotno-da pregnil stimuliše LH i osigurava sazrijevanje i pucanje folikula. Kako bi inače bez LH došlo do ovulacije?
Imate li neki link gdje doktore možemo upitati o ovoj temi?


IZVORNA PORUKA: Lilly

Koliko kosta pregnyl?


IZVORNA PORUKA: ana08

Zavisi koliku dozu uzimaš. Moja terapija (5000X2) košta oko 45 KM. Ranije sa uzimala dozu od 1500 i bila je oko 15 KM. Inače, Pregnyl se u Sa trenutno može pronaći u jedino u apoteci Dina na Čengić Vili, a u Aptekama Sarajevo je često nestašica. Preporučujem vam da se uvijek unaprijed osigarate! Ali vidjećemo nakon ovog ciklusa koliko zaista koristi.


IZVORNA PORUKA: Lilly

Hvala za informaciju. Mnogo si mi pomogla Trebace mi ovaj mjesec ali nisam znala da ga tesko naci u apotekama u SA...Jos ne znam koju ce mi dr. dozu preporuciti, a to ce biti tek nakon folikumetrije.


IZVORNA PORUKA: ana08

Jutros je prošlo 36 sati od uzimanja pregnila i trebalo je doći do O. U to vrijeme imala sam kao neka "probadanja" u predjelu jajnika, pa vidjećemo...Ono što me zbunilo je to što mi test za ovulaciju ni sada nije pokazao da je do nje došlo . Ima li iko iskustava sa ovim testovima?


IZVORNA PORUKA: tikica_69

Da nije pobjeglo ranije 


IZVORNA PORUKA: ana08

Ma ne bi trebalo. Išla sam na folikometriju . Sutra ću ići ponovo, pa vam javnem!


IZVORNA PORUKA: zvončica

Meni je dr. Godinjak uvijek davao Pregnyl 13. dan ciklusa i rekao da odnos bude za 36 sati, a biolog ( Rada ) je misljenja da treba nakon 12 sati imati odnos. Ja sam ga uvijek kupovala u Apoteci Kosevo, uvijek ga je bilo. Sto se tice velicine folikula, doktor nije nikada cekao neku specijalnu velicinu.


IZVORNA PORUKA: Lilly

Zvoncice, pa jesi li ti radila inseminaciju?


IZVORNA PORUKA: Lilly

I ja sam nekada pila klomifen i imala po jedan zreli folikul na svakom jajniku uz vise manjih folikula. Nisam dobijala pregnyl ali je praceno UZ, dan prije pucanja i poslije pucanja, ciljani odnosi ali nista od trudnoce. Sad nakon sto je otkriven problem sa tsh i nakon sto su vrijednosti stabilizovane, pokusacemo sa inseminacijom kod dr. Godinjaka. Zato mi je svaka informacije u vezi samog postupka, stimulacije, terapije i ostaloga, dobrodosla


IZVORNA PORUKA: ana08

Lilly, šta je to problem sa tsh, kako se manifestuje, kako si ga otkrila?
I ja svaki mjesec nakon klomifena imam folikule, onda pregnil, ciljani odnosi ali ništa dvije i po godine....
Čudno mi je što neki doktor pregnil daje 9. a neki 13. dana ciklusa. Možda je to sve previše "odokativno"...
Meni su iskreno preko glave ti ciljani odnosi. Osjećam se kao robot, a nikakve koristi!


IZVORNA PORUKA: ana08

Samo da vam javim da mi je folikometrija potvrdila ovulaciju na lijevom jajniku, pa vidjećemo. Izgleda da trakice ipak nisu pouzdane. Sa druge strane ne nadam se previše, jer nije prvi puta da imam ovulaciju ali na kraju !



IZVORNA PORUKA: Lilly

Ana, kod mene kao i kod muza su svi nalazi ok. Posto vec duze vrijeme ne dolazi do trudnoce dr. nam je predlozio inseminaciju. Posto je jedan mjesec bio na odmoru rekao mi je da u meduvremenu za svaki slucaj uradim provjeru hormona stitne jer to je jedino sto mi je jos ostalo a nikada nisam kontrolisala. Nisam imala nikakve tegobe koje bi ukazivale na poremecaj a ciklusi uvijek tacni u sat, uz to potvrdene ovulacije. Tada je nalaz stitne pokazao da je TSH povisen, to je hormon koji stimulise stitnu a njegova povisena vr.ukazuje na usporen rad. Ostala dva hormona koja luci stitna T3 i T4 su uredni, kao i UZ stitne. Morala sam poceti sa terapijom tako da mi je insem.odgodena. TSH moze praviti probleme i sprijecavati zacece. Vrijednosti bi trebale biti izmedu 1-2 da bi se trudnoca odrzala a kod mene je tada tsh bio cak 11. Sada uz terapiju vrijednosti su se stabilizovale i uskoro cu na insem. samo cekam da dobijem i pocnem sa stimulacijom . Smatra se da je stitna ta koja je do sada pravila porobleme pa vidjecemo sta ce biti dalje jer je sad sve pod kontrolom.
Tebi zeli sve najbolje i da uskoro razmjenjujem iskustva kao


IZVORNA PORUKA: Lilly

Meni su iskreno preko glave ti ciljani odnosi. Osjećam se kao robot, a nikakve koristi!


Osjecam se isto tako. Zato sam se pravo obradovala kad je dr. predlozio insem. Ipak, kada poslije toliko vremena ne dolazi do trudnoce i ako su nalazi uredni, treba nesto konkretno poduzeti


IZVORNA PORUKA: Lilly

Evo sta je meni odgovorio jedan dr. vezano za pregnyl, mozda jos nekom pomogne;)
"Pregnyl služi za finalno dozrijevanje jajnih stanica, koje u sklopu toga povlači za sobom i pucanje folikula, odnosno oslobađanje jajne stanice - što se obično dešava za oko 36-42h; u biti, prosjek kada se to dešava je oko 40h, no mi zbog postupaka asistitrane reprodukcije s aspiracijom idemo s oko 34-36h, te se preostala 2-4h dozrijevanja obavlja u inkubatoru; zbog toga je nekako ostalo uvriježeno da fokuli pucaju na 36h"


IZVORNA PORUKA: lara84

Ja sam pregnyl primila dan prije punkcije mislim 5000_x_2,valjda za zavrsno sazrijevanje,pa sam ga primila i danas 5000 tj.4 dan nakon embriotransfera,moram jos primiti 6. i 8. dan,ali vjerujte da nemam pojma zasto.


IZVORNA PORUKA: Lilly
Da li mi neko moze reci, gdje se tacno prima pregnyl? Da li u kuk, rame ili gdje vec? Kad sam trebala primiti bocu, sestra me pita gdje, a ja sam mislila da su one informisane . Nisam imala pojma pa sam je primila u kuk. Da li ima kakve veze gdje se prima???
I jos jedno pitanje a vezano za pregnyl;
Sta bude sa folikula koji nisu skroz zreli, npr. 13-14mm a vec se primi pregnyl?



IZVORNA PORUKA: lamama
Draga lilly ja sam pregnil uvijek primala u guzu, i ovaj siklus sam je primila 12 DC, 10DC išla sam na folikulometriju i folikuli su bili po 15mm imala dsam 2 na svakom jajniku, i on mi višenije radio folikulometriju rekao je samo sa za dva dana primim pregnil i onda sutra u akciju, eto to je moje zadnje iskustvo kod dr. godinjaka.


IZVORNA PORUKA: Lilly
10dc folikul je bio 16mm a drugi 11mm. Ovaj prvi folikul je sigurno sazrio do primanja pregnyla ali drugi mislim da nije. Kad sam isla privatno, ovulacija bi obicno bila 15dc a do tada bi folikuli dosegli velicinu i preko 25mm.


IZVORNA PORUKA: riba78
Lili  i ja sam pregnil uvijek primala u guzu,

kada je zakazana tvoja inseminacija?
neznam ali meni nikad na 12 dc folikule nisu prelazile 19 mm i onda uzimam pregnil.


IZVORNA PORUKA: lamama

I ja kada sam išla privatno folikuli su uvijekbili preko 20mm, pa tek onda ide pregnil ali doktor najbolje zna, pa vidjet ćemo, i ja sam se začudila, ali ništa nam ne preostaje nego da radimo kako nam se kaže, lilli sretno od srca ovaj ciklus.


IZVORNA PORUKA: Lilly

Lamama, bas tako! Ja sam se zamarala pitanjima da mozda nije prerano za pregnyl ali kontam dr. opet bolje zna . Veliki je strucnjak i sigurno zna sta radi. U to ne smijem ni da sumnjam.
Ako zelimo da bude nekog uspjeha, moramo mu vjerovati i slusati ga - nema nam druge


IZVORNA PORUKA: Leva

Do sada sam Pregnyl dobila dva puta. Prvi put je folikula bila 20mm a drugi 19mm.


IZVORNA PORUKA: riba78
14 dc ,D 16,L 18 ,endometrij 9 mm

i upravo sam primila pregnil.


IZVORNA PORUKA: Lilly

Riba, pa zasto 14dc a ne prije? Zar si imala UZ 14dc, ne znam da li sam dobro skontala? Ja sam radila UZ samo 8dc i 10dc a onda 11-12dc pregnyl, mada ja mislim da je bilo prerano ali eto...
Zelim ti sve najbolje i da insem. bude uspjesna


IZVORNA PORUKA: riba78
imala sam folikometriju ,8 ,11, 14 dc, ne znam zašto tako 11 dc su bili D13 L 14 endometrij 7mm.

hvala ti ,

aBd da se ti uskoro obraduješ


IZVORNA PORUKA: meedic

Folikuli moraju dostici odredjenu velicini prije nego se primi pregnyl. Kod ribe su folikuli malkice sporije rasli zato je tek 14 dan primila injekciju, sve je individualno :)). Uglavnom je to sasvim OK i endometrij je super :))). Sreeeetno drage moje!


IZVORNA PORUKA: hanumica

Drage moje ja sam pregnil primila 11 dc, folikuli su mi bili na desnom jajniku 19 i 18, inseminacija radjena 13 dc. tako da ni veze nemam koliki treba biti folikul.. 


IZVORNA PORUKA: ledy blue

ja sam primila jednu injekciju pregnila u 22h navece, 2 dana prije insiminacije, a interesuje me gdje ste vi nabavile medij koji se koristi u procesu insiminacije,s obzirom da ga je kazu tesko nabaviti,doktor je preporucio kod Rade da uzmem,i stvarno zena je bila bas ok i ljubazna. gdje ga vi nabavljate??


IZVORNA PORUKA: Lilly

Ima u apoteci Delfin za 105 km, to je informacija od prije mjesec dan, pitala sam ih licno...


IZVORNA PORUKA: Lilly

Kod Rade je nesto skuplje (120km). U apoteci na Kosevu, blizu bolnice je jos skuplji nego u Rade. U Delfinu je zasada najpovoljnije i uvijek ga ima.



IZVORNA PORUKA: ledy blue

Juce sam kupila pregnil jer ga vexceras moram primiti a 13 d.c je.
Prvi put kada sam ga kupila ,prije prve insiminacije,citav dan sam ga nosila u torbi , a sada mi teta u apoteci kaze pregnil cim se kupi sto prije do frizdera,do vremena kada se treba primiti injekcija,,,jer u suprotnom valjda gubi svojstva...
Jeste li vi to znale? pravo mi bezveze,upustva ne dobijemo a sve te lijekove mi platimo,mislim da bi ovi apotekari trebali biti malo precizniji i bolje objasnjavati o tretmanu lijekova.
Lily imas pp


IZVORNA PORUKA: Leva

Malo sam zbunjena da li govorite o Pregnylu ili Menopuru jer me ova cijena totalno zbunjuje. U Delfinu su djevojke uspjevale kupiti Pregnyl za 17.5 KM a Menopur znam da je oko 60 KM


IZVORNA PORUKA: ledy blue

najzvjeziji cjenovnik!
juce sam kupila i menopur i pregnil
menopur kosta 52.5km
pregnil oko 18 km
to je u apoteci delfin...a ja sam govorila za pregnil, da mora u frizider odmah,a to prije nisam znala,,, jesi li ti bila upucena u to...mislim koja ga je svrha primiti ako ga nismo ostavile na hladno,a on izgubio svoja svojstva??? ma bas sam juce bila ljuta!



IZVORNA PORUKA: vjestica

u delfinu je pregnyl 17, 50 km i meni je teta u apoteci rekla da ga stavim u frižider ako ga neću odmah primiti


IZVORNA PORUKA: vjestica

danas sam otišla u apoteku Dina na Č. vili da kupim pregnyl jer mi je bila usput
neugodno sam se iznenadila kad mi teta u apoteci reče da je 22 km, to nije mala razlika u odnosu na Delfin gdje je 17, 50 km
još nije rekla da treba u frižideru da stoji ako ga neću odmah primiti (što je teta u Delfinu odmah napomenula) i nije mi dala račun, a ja iznenađen arazlikom u cijeni zaboravila tražiti račun (čuvam sve račune od participacije i lijekova, jer sam nešto čula da će se odbijati od poreza)



IZVORNA PORUKA: budvanka

Moji folikuli:
8DC-13mm,11DC-18mm,14DC-26mm i danas sam primila Pregnil...kad folikula treba da mi pukne i kada da mi navalimo na sex?Vremenski?



IZVORNA PORUKA: ledy blue

Ma ti folikuli su ti za 10.a mislim 34 do 36 sati poslije primanja pregnila da puca folikul pa u to terminu,a i prije i poslije....
ali sacekaj jos koji komentar od iskusnijih forumasica...
Puno srece!!!!!!!!!!




IZVORNA PORUKA: bugaboo

Ja sam bila u srijedu kod doktora i ljevo sam imala folikul 19 mm. Ovaj mjesec mi je vec bilo kasno za ins., pa cemo pokusati prirodno, a ako ovo ne uspije idem sljedeci mjesec na ins. Uglavnom, u cetvrtak navecer sam dobila pregnyl i rekao mi je doktor imati odnose u petak, subotu i nedjelju, ali ako ovulacija nstupa nakon 36 sati, to bi mi bilo u subotu ujutro bas kad mi je muz bio na poslu, vidjeli smo se tek kasnije navecer, sad sam se prestrasila . Jedino me tjesi sto se sjeme zadrzava 48 sati i moze oploditi, je li to istina?


IZVORNA PORUKA: budvanka
Meni je rekla doktorica da spermic zivi 72h,tako da ne brini nishta
Ledy blue,stvarno si divna,veliki kiss za tebe...hvala ti na svemu...
I imam josh jedno pitanje,znam da sam dosadna ali moram da pitam,rekla mi je doktorica da kupim Pregnil od 5000mg i doshle su 2 bochice-razlicite,pa zna li mi ko objasniti zashto su razlichite jer ja sam primila samo 1 inekciju,ali nisam vidjela jeli mi ona obe bochice dala???


IZVORNA PORUKA: ledy blue

ma nisam ekspert za te stvari,ali nekako mislim da to ne moze tek tako,,ono pukne folikul i par minuta i to je to,,,da je to tako precizno u sat/dva pa niko ne bi ostao trudan,,,i ja sam cula da sjeme ''''''''''''''''''''''''''''''''radi'''''''''''''''''''''''''''''''' i 48 h poslije...pa se iskreno nadam da ti se zakacilo!!!! a uvjek ti dodzu tako dvije..bar ja kada sam kupovala..one se pomjesaju i dobije jednu....e ako nije apotekarka rekla do primanja  injekcije pregnil u frizder
e sada vidim da si vec primila...ma to sestrice pomijesaju i to ti je ta jednas injekcija


IZVORNA PORUKA: budvanka

Joj nisam sad gledala shta je u bochicama jer sam zhurila iz apoteke u bolnicu,ali bile su 2 razlichite,pa me zbunilo kada me med.sestra pitala jeli treba samo 1.da primim...pa tek kada sam doshla kuci shvatila sam da su bile 2 bochice...ali nadam se da je to-to,mislim vratila bi mi jednu...e sad sam happy,hvala vam drage moje ...sutra navaljujemo ima cijeli dan da ga spopadam i jurim po kuci...jeeeee


IZVORNA PORUKA: budvanka

A imam jos jedno pitanje,izvinjavam se sto sam ovoliko dosadna,ali ovo mi je prvi put da sam koristila ovu terapiju za izazivanje ovulacije,pa me sad interesuje,da li cu ja osjetiti kada folikul pukne,kako cu znati da imam ovulaciju?
Mislim radicemo mi cijeli dan na bebi,ali me bash ovo interesuje jer ja danima imam uzasne bolove i chim sam primila Pregnyl,sve je prestalo...


IZVORNA PORUKA: Leva

Najvjerovatnije neces osjetiti pucanje folikule. Ono sto sa sigurnoscu mozes znati je da nakon primanja Pregnyla O nastupa za 36h a jajna celija zivi jos 24h. Sretno!!!


IZVORNA PORUKA: *Maki*

Trebala sam primiti Pregnyl devetog dana ciklusa, ali nigde nisam mogla da pronadjem inekciju. Kažu da je nestašica i da je trenutno u Srbiju ne uvoze  Ako neko zna gde da je nadjem u Bgd-u ili Nišu, molim da mi javi na p.p. Hvala unapred


IZVORNA PORUKA: delfin

Help, trebam ujutro primiti pregnyl, i upravo sam išla da tražim i nemaju (Delfin) i da je nestašiva već 2 mjeseca , i pitam u apoteci Dina i oni su imali, ali kad sam došla kući vidim da piše PREDALON
Da li je to isto? ili da idem tražiti dalje? Help sa odgovorom dok rade apoteke


IZVORNA PORUKA: ledy blue

e ja stvarno ne znam...znam da ga nigdje u sarajevu i okolini ne mozes naci...a rekla mi je sestrica da ima zamjena..al sam zaboravila kako se zove...jedino da ti posaljem br.to su set____rice kod dr godinjaka pa da ujutro rano nazoves da pitas kako se zovu te zamjenske injekcije... uh znam kako ti je..i ja sam to prosla nedavno...


IZVORNA PORUKA: delfin

ja sam već uzela taj predonal, i planiram ga sutra primiti, nemam kad čekati, ali ipak hvala, malo sam googlalal pa izgleda fa je to isto, samo da upali



IZVORNA PORUKA: *Maki*

Meni je doktorka rekla da ne postoji zamena za Pregnyl.
Inače u Srbiji ga nema od marta meseca, svuda sam tražila. Znam da ima u C.Gori.



IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja sam prosli mjesec prvi put trebala primiti Pregnyl al ga nije bilo pa su mi dali Ovidrel isti sastav al mnogo skuplji Svejedno nisam trudna,cak sam dobila i osam dana ranije Valjda i ne moze iz prve Ovaj mjesec pauza,ginekolog na godisnjem


IZVORNA PORUKA: malena27 RR

informacija za curice koje trebaju kupiti Pregnyl, ima ga u apotekama Kofarm u Zenici, u manjim kolicinama doduse ali mozete pokusati provjeriti putem telefona. ili cak zamoliti da vam ga naruce. brojeve telefona apoteka kofarm mozete naci preko telefonskog imenika bhtelecom stranice. ne znam smijem li napisati ovdje brojeve da ne bi bilo da reklamiram ovaj lanac apoteka.



IZVORNA PORUKA: eyla

I pravo da pitam- meni nije jasno,a nisam mogla da pitam dr.jel poslije 36 sati nakon primanja pregnyla treba imati vise odnosa-koliko?,i jos koliko dana poslije?


IZVORNA PORUKA: marinela

a ja sam imala dvije veceri iza reda po jednom....mislim da nije bitno koliko odnosa dnevno,jer sto manje imas kavlitetniji je spermij.


IZVORNA PORUKA: delfin

pošro sam ja tražila pregnyl, a u apoteci mi dali ovaj predonal (mislim da je bio oko 30 KM ), a nisam više imala kud, a bilo i kasno ja sam ga primila, pa vidjećemo šta će biti. MM je već smoren .
Što se tiče ov4e inekcije čitala sam na nekim  njemačkim forumima i tamo ga uglavnom koriste, a pregnyl rijetko. Pa ako može kod njih valjda može i kod nas. Namjena je ista. A apotekarka bi me valjda upozorila



IZVORNA PORUKA: lana2006

Cao! Nova sam ovde i ovaj mjesec prvi put sa hormonskom terapijom. Imam pitanje: Da li ste dobile jos neke tablete prije Pregnyla? Ako da, koje? Ja uzimam Dexamethason i od 5 dana ciklusa uzimacu Klomifen do folikometrije. Mislim da mi onda slijedi Pregnyl pa ciljani odnosi.Pozdrav!!!


IZVORNA PORUKA: regi

za sta je ovaj dexametazon?
cure,je li iko u zadnje vrijeme kupovao pregnyl?gdje ga ima?
ili ovitrele?


IZVORNA PORUKA: Riba

Upravo sam se vratila sa kontrole nakon pet dana koristenja Klomifena. Doktor me pregledao ultrazvukom i ustanovio da imam po dva veca folikula na oba jajnika (12, 14, 17, 18mm). Rekao mi je da se vratim na kontrolu za dva dana da vidi da li ce doci do ovulacije i da li, eventualno, trebam primiti Pregnyl da bi stimulisali ovulaciju.
Da li je neka od vas koristila ove injekcije, kakav je ucinak, nezeljeni efekti i sl?



IZVORNA PORUKA: ismihana

Draga Ribo,
Ja sam u svim dosadašnjim ciklusima stimulisanim Klomifenom na kraju dobijala Pregnyl. Sad pred inseminaciju čak 2 injekcije. Zadatak Pregnyla je da SPRIJEČI preranu ovulaciju, odnono on garantuje da folikule neće popucati 36 sati. Zato se Pregnyl daje kad folikule prilično narastu ali nisu još sasvim zrele, obično je to 10.dan. Na taj način osiguravaš da neće doći do ovulacije prije 12.dana, a tada su folikule, odnosno jajne ćelije već dovoljno zrele.
Za neželjene posljedice nisam čula, a ni ja ih nisam imala.
Sretno... I da 1 od te 4 folikule bude ona prava


IZVORNA PORUKA: Riba

Hvala puno na odgovoru. Nadam se da ce nam uspjeti da ostanemo trudne.
Puno srece sutra na inseminaciji. Obavezno nam javi kako je sve proslo.




IZVORNA PORUKA: regi

cure,nabavila sam dexamethazon. krajem februara,nadam se ,idemo na FET i trebala bih ranije poceti piti dex,ali ne znam je li kasno da ga pijem od 1dc u februaru ili da pocnem jos ranije?

ima ko iskustva sa dexom?


IZVORNA PORUKA: mala curica

Ej cure pomagajte ,gori mi........heheh
Ovako sutra trebam primiti Pregnyl,i danas sam isla u apoteku da kupim i
Farmaceut mi dao CHORIOMON kaze da je to pregnyl ali samo drugi naziv.
Sada se bojim da nije isti lijek i dok jos nije kasno
i dok ga nisam primila da mu idem vratiti......
Jeli iko cuo za ovaj lijek.?


IZVORNA PORUKA: ena0002

Mala curice to je isti lijek, mozes slobodno primiti. Pregnyl treba drzati u frizideru do upotrebe e sad ne znam je li isti fazon i za taj, u kojoj si apoteci kupila?


IZVORNA PORUKA: mala curica

Enći hvala ti na odgovoru..........
Kupila sam ga na Ilidzi kod Policije......ovaj ne treba drzati u frizideru pise na kutiji do 25 stepeni. Bas sam se prepala da nije to isto i da ne primim pogresnu injekciju pa dzaba mi sve.......


IZVORNA PORUKA: veda

Drage moje,hitno mi treba ova informacija,pa ako neka zna da mi napise.
Naime,sada za postupak vantjelesne oplodnje dr.mi je propisala ovitrelle amp.6500 1 kom.Sada evo hocu da narucim,pa mi zena u apoteci kaze da oni imaju ali je u microgramima-  i to ovitrelle250 micrograma,pa me zanima dali je to to- odnosno dali je 250micrograma isto sto i 6500ij Jeste,ovitrelle 250micrograma je-6500ij



IZVORNA PORUKA: regi

Cure,samo bih da pitam gdje se u Zenici moze naci pregnyl i menopur?
Ako stavim pitanje u neku temu,ne mogu  da dobijem brzo odgovor,a meni to treba relativno brzo.
hvala vam!


IZVORNA PORUKA: malena27 RR

pregnyla je bilo u kofarmovim apotekama (u londzi) a menopura ima mislim u svakoj. najskuplja apoteka je dr. weiss bivsa boris kidric. najpovoljnija kofarm i farmacia. 


IZVORNA PORUKA: Riba

Drage moje,
da li je iko od vas koristio Gonal-f injekcije za stimulaciju rasta folikula i kakva imate iskustva po tom pitanju?
Meni je i danas, nakon ne znam vise ni ja koliko pokusaja sa Clomifenom, dr. Hadziomerovic predlozio da pocnem sa Gonal-f injekcijama koje cu primati pet dana. Procitala sam sve one nuspojave i zabrinula se. Malo me strah.



IZVORNA PORUKA: ismihana

Žao mi je ribo, nemam iskustvo s tim injekcijama, samo Klomifen tablete i Menopur injekcije. Ali me zanima šta ti nije uspjelo sa Klomifenom - nisi dobijala dovoljno folikula ili šta? Mene je takođe strah jer sam imala već previše ciklusa sa Klomifenom (9), mada tamo nema navedenih nekih strašnih nuspojava. Ali se i dr. slaže da je dosta, i da ćemo promijeniti terapiju ako ni ovog puta ne uspijemo...


IZVORNA PORUKA: snjezolina

Ja sam koristila Gonal F (2 dnevno: jedna u  ruku, a druga u debelo meso) pred inseminaciju. Nakon 4 dana ih nestalo, pa sam nastavila sa merionalima. Stimulacija je bila za 5 (puno dobrih folikula). Kažu da su gonali bolji od ostalih hormonalnih injekcija (a i duplo su skuplji). On ustvari ima samo FSH koji je bilo teško izdvojiti i koji potiče stvaranje folikula, dok ostale injekcije imaju I FSH i LH.


IZVORNA PORUKA: Hankica

Draga Riba, tek sam sad vidjela ovo tvoje pitanje vezano za Gonal-F, ja sam koristila te injekcije, prvi put u maju 2007, doktor nije znao kako cu reagovati pa je poceo sa po jednom svaki drugi dan, da bi zavrsio sa davanjem svaki dan, ali meni je to bila premalena doza da se jajnici probude. Onda mi je davao po dvije dnevno (cak sam sama sebi davala vikendom), to smo radili tokom dva mjeseca, uspjeli smo postaci ovulaciju, ali nije urodilo plodom.
Nemas se razloga bojati, doktor ce vidjeti kako reaguju tvoji jajnici, moj doktor je bio jako oprezan prvi put, jer se bojao hiperstimulacije, ali je onda vidio da sa mojim jajnicima, do toga sigurno nece doci.
Jedini problem sa Gonalom je sto ga u Sarajevu ja nisam mogla naci, uvijek ti nude Menopur kao zamjenu, ali to nije to. Svaki put sam isla do Metkovica da kupim Gonal (pa kupim i po 20 komada). Isto tako jako je skup, u Hrvatskoj je kostao oko 60 KM, sto je bilo super, s obzirom na to da u Sarajevu kosta 80 KM (kad ga ima, sto su rijetki trenuci). I ovo pakovanje i Hrvatske je super, jer unutra dobijes sve, iglu, rastvor, sve, tako da ga mozes i sama sebi davati (ja sam to radila uglavnom u stomak), i nikad nisam imala nikakvih nus pojava...
zelim ti srecu s tim, meni na zalost nije pomoglo


IZVORNA PORUKA: meedic
Ja moram napraviti ovu temu, jer mi je hitno potreban odgovor. Znam da je pitanje smjesno ali nemam drugog izbora, obzirom da ima ljudi koji ne znaju osnove svog posla. Naime ja moram primiti Gonal f ampule na kojim pise da se prima subcutano, a sestra koja mi je daje je mislim tek zavrsila skolu i totalno je nesigurna, pa je pitala doktore kako da mi udari, pa mi na to kaze neki ovako kazu neki onako , pa je citala uputstvo i onda sam se ja uhvatila za glavu , a ampule su skupe. Nije mi jasno da ne znaju osnovne stvari . Uglavnom je ona meni ovu ampulu dala u ruku pod kozu, da li neko zna da li je to ok? Mislim znam da je subcutano pod kozu, ali da li ide u ruku ili guzu ili je to svejedno?


IZVORNA PORUKA: mamy RR
subcutane injekcije se daju u potkozno tkivo nadlaktice ili stomaka
a u guzu idu intramuscularne injekcije.


IZVORNA PORUKA: mamyca
Iskreno o tome ti bas ne znam puno.Ali sam sada malo prosesljala internet i procitala da ih mozes svugdje udariti,bilo to u stomak,bedro ili u guzu ili u ruku.Kako je tebi lakse.Naisla sam na jednu raspravu na drugom forumu,gdje je jedna zena sama sebi udarala u stomak,jer joj je tako bilo najlakse.
Vjerovatno ce ti se javiti neko iskusniji,LP.
Evo mamy ti je sve rekla.


IZVORNA PORUKA: tikica_69

Ja lose reagiram na Gonal...obicno mi stanice prezriju, pa sam u zadnjem postupku koristila Menopur, no prica nije bila puno bolja. Bolje mi ide sa prirodnim ciklusima.


IZVORNA PORUKA: proljeće

Što se tiče aplikacije gonala ja sam bila u dilemi pa jer je prošli put kada sam ih kupovala pisalo je na uputstvu da se daju intramskularno tj.u stražnjicu a sada je pisalo supkutano tj.pod kožu, kada sam otišla kod Prof.ja sam ga pitala on mi je na prvu rekao intramuskularno ali kada sam rekla da na novim piše subkutano on  kako piše ali u principu nije ni toliko bitno jer i ovako i onako djeluju isto,eto samo da vam pokušam riješiti dileme jer je ovo iz prve ruke.
Mene zanima dali vas bole grude pogotovo bradavice 2-3 dana nakon što prestanete primati gonale?


IZVORNA PORUKA: tikica_69

Gonal se daje iskljucivo u trbuh ili bedro jer ima jace djelovanje.....Mene bole grudi i bradavice od bilo koje stimulacije a pred ovulaciju...


IZVORNA PORUKA: vjestica

malo da podignem temu
od juče sam i ja uzimam gonal f
nakon što sam ga kupila u apoteci Delfin za 79.50 km, saznala sam da u apoteci Dina košta 77 km. što nije mala razlika, pa nek stoji da se zna za ubuduće
ako negdje neko zna da ima i jeftinije, nek javi
cure koje ste primala gonal, kako ste reagovale na njega?



IZVORNA PORUKA: tikica_69

Ovisi kako sam se ubola...nekada sam znala imati osip oko mjesta uboda i svrbez...inace, dobro


IZVORNA PORUKA: sabas

u Apotekama Sarajevo je jos skuplje KM 79.91
injekcije sam primala u Hitnoj potkozno (nisam mogla saa sebe bocati jer neznam, a niko od mojih nije htio) mada je dr napisao u misic -reakcije nije bilo kod mene vjerovatno nisam najbolje reagovala na Gonal pa me dr vratio na Menopur


IZVORNA PORUKA: sidi

evo da vam javim cijenu za gonal f ja sam ga kupila pre pet dana,u banja luci kosta 67km,a u mariboru 32 eura treba da se naruci ali dobijete za 24 sata ,nema veze koja kolicina ja sam kupila 28 kom.i 7 kom. cetrotide .


IZVORNA PORUKA: sanelce

Cure gonal vam je u Hrvatskoj u Zagrebu u ljekarni Filipović 200 KN ili 52 KM pa ako ikako možete pokuašjte ga gore nabaviti ipak se ostvari značajna ušteda kada je u pitanju veći broj injekcija (cca na 20 gonala uštedite 300 KM u odnosu na cijenu u B.Luci., kod nas u Mostaru je cijena gonala po komadu 75 KM i ja na kupovinu u Hrvatskoj uštedim 690 KM tj. 30 komada*23 KM razlike u cijeni=690 KM). Cure to je meni skoro plaćanje smještaja u Mariboru u koji idemo u 02/2010.
Isplati se pokušati nabaviti gonale u Zagrebu.
SRETNO CURE!!!!!






< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:39:07 >


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Lijekovi za postuke medicinski potpomognu...
29.7.2010 16:04:57   
Sandra32
Cao raja,
Znate li je li Filipic (200 kn) jos uvjek najpovoljnije mjesto za kupnju Gonala?
s

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
29.7.2010 21:10:09   
malena27 RR
prenos posta:

IZVORNA PORUKA: malena ze

Ja sam koristila gonal f za vantjelesnu i u mom slucaju se pokazao jako dobro.Jednu turu sam dobila gonal-pen,ali sam morala jos dokupiti.Kupila sam u Loznici apoteka Belladona i jedan kosta 30 eura.U istoj apoteci menopur kosta 200 eura 10 ampula.Sretno vam bilo...


< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:39:23 >


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Lijekovi za postuke medicinski potpomognu...
1.8.2010 20:53:47   
snowrose
 Sandra32, jeste.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:39:47 >


_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
6.10.2010 8:06:12   
orange 00
Hej curke imam pitanje: Muz i ja se ovih dana spremamo u Beograd po lijekove i nabavili smo onaj frizidercic za lijekove. Interesuje me kako prenijeti lijekove na granici. Muz i ja smo jednom zaustavljani na granici (doduse sa Hrvatskom) i pregledali su nam auto, pretpostavljam da smo im bili nesto sumnjivi user posted image , sta li vecuser posted image , pa se nas dvoje brinemo sta da ljudima na granici kazemo ako budu zahtijevali da otvaramo frizider, mislice da prenosimo bog te pito kakve lijekove.

Kako ste vi prenijeli frizidercice preko granice, na zadnjem sjedistu, u gepeku, da li ste ih prijavili na granici, za carinjenje i sl. ?

Od apoteke cu uzeti racun, al sta ce mi to pomoci? Da li mi treba recept od doktora, da eventualno mogu pokazati, ako bude potrebe?

Molim pomoc user posted image

Nadam se da nisam fulala temu.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:39:55 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
6.10.2010 9:25:32   
malena27 RR
ja sam prije granice, fino strpala lijekove u svoju licnu torbu, koja je povelika, a u frizider stavila jos 2 soka i vodu, tako da su pogledali sta je u frizideru...cim smo presli granicu, odmah sam uzela frizider i vratila lijekove user posted image  
svega par minuta se i nalazis na granici tako da lijekovima nece biti nista. a sad svakako nije pretoplo, pa ih mozes i duze zadrzati van frizidera...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:40:07 >


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
6.10.2010 10:38:07   
dijana79
Zavisi na kojoj granici moju mamu su na Hrvatskoj pretresli znači od glave do pete imala je ljekove koje redovno pije za pritisak i za srce sva sreća pa je imala i nalaze kod sebe samo zato joj nisu oduzeli pa je najbolje da čuvaš i račun i da poneseš nalaze na kojima piše da moraš primati tu terapiju .

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:41:16 >

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
7.10.2010 9:05:13   
orange 00
Hvala drage moje na odgovorimauser posted image , mada sam se nakon ovog dijaninog 79 posta malo zabrinula. Moracu do doktorice po recepteuser posted image . Kakve sam ja srece mene ce pretresati do golauser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:41:23 >

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
7.10.2010 17:11:52   
bbina
pozdrav cure....vec imam tremu
izgleda da cu i ja uskoro u ovaj postupak.
nekad  i negdje na ovom forumu sam procitala da ovi decapeptili i menopuri se mogu nabaviti  u Loznici,, ali sada   to nemogu nigdje pronaci,,zatooo molim za pomoc ako neko nesto  zna  da mi javi....user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:41:48 >

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Lijekovi za postuke medicinski potpomognu...
7.10.2010 17:21:37   
bbina
ispravka    loznici

(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
7.10.2010 22:03:11   
snowrose
Apoteka " Beladona " Loznica
00381 15 872 816

Zeza me slanje PP pa sam morala ovako broj poslati,izvinite moderatori nije cilj reklamiranje ,pa vi izbrišite,samo se nadam da će bbina uspjeti prepisati.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:50:39 >


_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
7.10.2010 22:31:18   
bbina
snow   hvala ti puno puno.
sutra zovem da vidim  moguli uspjeti tu kupiti jer mi je najblize
jos jednom hvalauser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:50:47 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
11.10.2010 21:52:43   
tanananka
ja sam u prijepolje isla po lijekove puno je blize od beograda,bez problema sam prosla na granici,mada nisam nosila frizider jer je apotekar jako ljubazan bio jos kad smo se dogovarali telefonom i dao mije kesu leda sto sam zajedno sa lijekovima drzala u kesi

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:50:57 >

(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Lijekovi za postuke medicinski potpomognu...
12.10.2010 10:18:04   
orange 00
Tanananka hvala na odgovoru, meni su svi napominjali frizider, pa ce vjerovatno tako i biti, mada je sad i samo vrijeme hladno i mislim da frizider mozda i nije potreban, al et da ne bude da sam uradila nesto na svoju ruku ponijet cu famozni frizider.

Sama sam se sebi smijala zamisljajuci ako nas zaustave na granici sa friziderom punim hladnih pica, a napolju mazijaaaaa brrrr, rece ljudi ovi su definitivno sumnjivi ili su pukli totalnouser posted image  

(odgovor članu tanananka)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
12.10.2010 11:36:54   
sabas
mislim da nema potrebe da se nosi friz, jer u svakom slucaju se lijekovi ne smiju zamrzavati Od lijekova koje sam ja konzumirala jedino Pregnyl mora biti do 8c. Ja i nisam razmisljala na granici oko toga sta ce uraditi imala recept racune punu torbu nalaza (koju vjerujem svi imate) i ne brinite.
Ja sam nedavno kupila u Ljubljani 3 Menopura kostaju 62 EUR Apoteka Nove poljane , Pregnyyl 2 kom (po 5000 jedinica ) 8 i nesto EUR
Suprafact nema u Sloveniji jer nije na njihovoj listi registrovanih lijekova , mada ga propisuju njigovi dr. 

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:51:04 >


_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
12.10.2010 13:43:38   
tanananka
ja takode mislim da frizider nije potreban,
pitala sam apotekara i rekao mi je da nema potrebe i da ako treba oni daju led za lijekove koji se cuvaju na nizoj temoeraturi kao sto je pregnil,a kad dodes kuci mozes sve smjestit u frizider.
Ja sam u prijepolju uzimala apoteka Viva merional je bio11€,menopur18€,pregnil3,5€ po komadu a diferelin(zamjena za dekapeptil)70€ pakovanje od 7komada

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:51:11 >

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
12.10.2010 20:26:47   
snowrose
Draga,pošalji mi na PP broj te apoteke za svaki slučaj.

Sve je jeftinije,samo je zamjena za Decapeptyl duplo skuplja - u Bg sam plačala po 5 eura.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:51:29 >


_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu tanananka)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
12.10.2010 20:48:36   
tanananka
pogrijesila sam u vezi diferelina35 €je cijena a ne70

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:51:42 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn...
14.10.2010 7:18:07   
snowrose
Tanananka,pa možeš li nam dati broj te apoteke ??????

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:51:51 >


_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu tanananka)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *