jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: jasmin Ma mi se ne shvatamo jer imamo razlicite nacine zivota. Recimo,mene ne shvataju jer ne bih mogla imati muskog prijatelja i smatrati da mi ijedan muskarac moze biti bolji od zena.Ne mogu pojmiti da nazovem muskarca kad mi dodje tesko pa odem s njim na kafu,pa ga pitam savjete oko planiranja potomstva,da dijelim sa njim intimnije razgovore,da mi predlozi najbolje kozmeticke salone npr,da odemo skupa na bazen,u kupovinu donjeg rublja,da ga zagrlim kad mi je tesko...i td,sto sve radim sa najboljom prijateljicom. ja ovo što ti nabraj ne radim s anajboljom prijateljicom...ovo ja radim sa mamom, setsrom i suprugom ako nemam njih...zaovom u krajnjoj liniji...ali ne sa prijetljiicom...njoj ne nabrajam planove oko potomstav niti kakoja to radim, a intimne razgovore draga jasmin zar o tome pričaš sa prijateljicama svojim o intimi...a ne ja to ne pričam sa prijateljicama... a da u najbolji kozmetički salon o njegovom trošku denza me moj vodi.... probleme oko njegove trebe rješavam ja na bazen i na more idemo... al donje rublje ne kupujem ja nego moj muž pa mi ne treba stavrno savjet oko toga, pogotovo ne od prijateljice...mislim stavrno ona da mi gaće bira bezveze...al krvi da mi da to bi moj prijatelj najbolji za mene uradio kao i ja za njega...i bubrek ako je kompatibilan al o književnosti, politici, zajedničkim dernecima, muzici, kuhanju, muntanju nove runde rnesekih za njega itd...o tome pirčamo. a ne grlimo se jasmin...pa ja se ne grlim ni sa prijateljicama... čuj zagrlim prijateljicu kad mi je teško njemu kad je bilo teško što je raskinuo dugogodinju vezu nismo se grlili, ali kada mu je tata umirao jer nije bilo šanse da mu rade operaciju srac grlila sma ga...i niti jednog trenutka nisma razmišljala kojeg je on spola...samo sam razmišljala koliko ga boli to sazanje o ocu. mislim ja vjerujem da ti smatraš kao i mamaajnaa da sma ja bludnica i moj muž bludnik jer sram nas bilo imamo prijtelja... Ali nažalost moram ti reći da mi funkcionišemo savršeno bez trunke ali trunke ljubomore...dovoljno se poznajemo jer smo prijetlji i kroz prijateljstvo stekli smo veliko povjerenj jedno u drugo...to povjerenje ne može narušiti niti jedna prijateljica niti jedna prijatelj...svojoj djeci želim iskrenog rpijatelja kao što je moj suprug ali i isto tako dobrog ljubavnika bez bolesnih izliva ljubomornih scena...jer da je meni moj napravi i on i ja znamo zadnja bi mu scena u mom prisustvu to bila. Jer meni je ljubomora znak da mi ne vjeruje, a gdje nema povjerenja tu meni ne miriše na dobro. Hany,intimniji i intimni nije ista rijec.Ti znas da se po nasoj vjeri ne smije pricati o direktnoj intimi,da imaju granice,cudi me da me to pitas. Kad sam rekla intimnije mislila sam na npr.kako deverati oko rane nakon poroda,na koji nacin rijesiti upale i sl.razgovore. Dalje,ja nemam pravo nikoga smatrati bludnicom niti bih to sebi dozvolila.Niti bih si dozvolila da bilo cim nekoga etiketiram.Ono sto je mama ajna navela dio je ajeta gdje nas Bog upozorava da se ne priblizavamo bludu i ne vidim da se tebi obracala,jer i sama zna da nema pravo tako nesto,zar ne Ajna?! Samo Bog savrseno zna sta je ko i kakav je ko,ko je od koga bolji i sl.Mi smo suvise mali da se time bavimo.I mene vrijedja kada ti mislis da ja tako o tebi mislim. To sto razlicito gledamo na ljubomoru ne treba da nas uznemirava.Meni je znak ljubavi,tebi znak nepovjerenja.Ali razlicito gledamo na stosta u zivotu,pa se opet lijepo druzimo na rr.Barem je meni lijepo :).