Hanady RR
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 Jonatan salata   Sastojci: - 2 kuvana jaja,
 -  250 ml  jogurta,
 -  2  "Jonatan" jabuke, 
   -  400 g  fileta bakalara, 
   -  3  kisela krastavčića, 
   -  2 kašike vinskog  sirćeta,
 -  1 ljuta crvena paprika,
 -  2 kašike  majoneza, 
   -  1 glavica crnog luka, 
   -  2 kašike kečapa, 
   -  2 kašike kapara, 
   -  1 kašičica  senfa, 
   -  1 veza peršuna, 
   -  so.
   Priprema:        Potopiti riblje filete u malo vrele vode i posoliti. Pirjaniti oko 10 minuta, pa ostaviti da se ohlade.     Krastavčiće i oprane neoljuštene jabuke iseći na sitne komadiće. Oljuštiti luk i iseckati ga zajedno sa peršunom. Izmešati kapar, luk i peršun sa jogurtom, začiniti sa malo ljute paprike. Dodati majonez, kečap, senf i sirće. Sve lagano izmešati i posoliti. Isitniti bakalar i dodati ga umaku zajedno sa krastavčićima i jabukama. Ostaviti sat vremena.    Zatim, pikantno začiniti i ukrasiti kuvanim jajima. Servirati uz tost ili crni pšenični hleb.      Mnogo dobro, mada nisma pristalica mješanja voća i povrća al ovo je baš baš dobro.       
			
								
			
			 
  _____________________________
  ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''      H- 25.6.2006   F-12.2.2009 
				  	
		  
		  
		  
		 |