|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 1:41:43   
Anoniman
kakva su vasa iskustva sa psom ili macom u stanu
da li je to nesto toliko strasno koliko se meni ciniuser posted image t.e ja zamisljam ono dlake svugda a deca se guse user posted image user posted image , nikad usisati ili ocistit user posted image

imal vas koje  zivite  u stanu sa decom i psom ili macom volela bih da procitam iskustvo/misljenje user posted image





< Poruku je uredio triputmama -- 26.10.2011 1:42:20 >
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 9:37:17   
Anoniman
Volim zivotinje,imala sam macu  jedno vrijeme,dlaka joj  je duga bila,uh zivote grozno to izgleda kad se pocne  linjati,dlaka na  sve strane,bila  je  vec naucena gdje da  vrsi nuzdu tako  da  s tim nije bilo problema,ali nakon pola  godine sam  je proslijedila mojoj drugarici,muhanata sam sto se dlaka tice

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 9:41:21   
Lejla Ka
Mislim da to zavisi od tebe, koliko si osjeljiva općenito na dlake ili eventualne fiziološke nezgode u kući. Kod moje rodice su mačke u kući, uvijek makar jedna. Sad ima i mačiće. Ja to nikad ne bih opisala kao "guše se u dlakama", kad dođeš sve je čisto. Koliko usisava i čisti ne znam ti reči. Ja lično ne bih psa držala u stanu, i to je stvarno samo do mene. Mačka mi je nekako logičnija, ali ni to ne mogu da prevalim user posted image . I opet napominjem to je zaista samo moj lični neki osječaj. A životinje volim beskrajno, od crvića koji su u krajnjoj liniji nečije bebe, paukova (ovo da ilustrujem koliko sam opićena) do svih mogućih sisavaca.
Ma ja zapravo ne mogu pržnježa po kući, i za sad tolerišem (jedva) svoju djecu user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 9:44:41   
mamana
Mi smi imali perziskog mačka neke tri godine. Kad je došla beba, primjetila sam da mi mačak smeta, ustvari bilo me strah zbog dlaka. Kad je beba počela da puza poklonili smo ga mojoj mami. Jedan od razloga je bio i što smo tada živjeli u malom stanu. Sad živimo u velikom stanu i curica ima 4,5 godine i razmišljamo da ponovo nabavimo macu, ali ovaj put bi uzela neku kratkodlaku.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 9:51:57   
Anoniman
Iskreno ja nemam vremena da usisavam nekoliko puta na dan ,imam odbojnost prema dlakama,neki dan smo bili u gostima  bila maca dugodlaka,prelijepa bijela a oke  plave,al dzaba  drzala sam Adija na krilu stalno,a dok smo kuci isli sve sam pljuvala,imam  taj  neki  grozan osjecaj da mi se  mota dlaka po  ustimauser posted image ...Adi voli mace,cuke bas se  obraduje,hoce da mazi,grli,vjerovatno ce  htjeti da  ima ljubimca

(odgovor članu mamana)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 9:55:53   
ciciban26
Sve zavisi koliko si spremna posvetiti se ljubimcu. Ukoliko vodis racuna o njegovoj higijeni (kupanje,cesljanje cime se uveliko rjesavas mrtvih dlaka) ne bi trebalo biti problema. Ja imam malog psa u stanu jeste da je rasa koja se ne linja ali ipak se potrebno posvetiti odrzavanju. Dobila sam ga dok je bio stene i za manje od mjesec dana naucila da nuzdu ne vrsi u stanu,tako da bi taj prije umro nego se uneredio u stanu. Takodje ga svakodnevno cesljam,perem sape poslije setnje i svako 3 mjeseca vodim na sisanje. Sad smo dobili bebu od koje on bjezi user posted image ali trudimo se ne zaposaviti ni njega. Moje misljenje je da ukoliko zelis zivotinju u kuci trebas biti spremna na obaveze jer to je bila samo tvoja odluka ta zivotinja nije trazila da je uzmes. 

_____________________________

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 10:11:22   
ziki
Dok sam studirala jedna gazdarica je imala macu a druga psa u stanu. Meni je bilo zao tih jadnih zivotinja u stanu. Ja sam imala psa kao mala i bas volim zivotinje al u stanu nema sanse. Jedino podnosim ribice i mislim da ce na tome ostat sve dok smo u stanu tj dok ne budemo imali kucu sa dvoristem pa onda moze sta hoce a ja cu sebi macku drzat(to mi je zelja al je sestru strah i nikad mi nisu dali da drzim)

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 10:20:00   
Anoniman
Ja sam svjesna obaveza oko  zivotinja,uvijek smo imali kucne ljubimce,kod bake 2 psa,a kod kuce,ribice,papagaja,ali  dzaba i nama ljudima opada kosa to je normalan proces...Isto znam da  ja nemam vremena npr za cuku,zelja mi je imati vucjaka,ali ta zelja ce da priceka,dok Adi ne poraste malo...Mi nikad i nismo  imali kucne ljubimce
,vec su nam bili ko clanovi porodice,takodje zelim da naucim Adija da voli i postuje zivotinje ..
Ovdje  imati macu ili psa npr kosta najmanje 15 000 kruna i to je cijena bez hrane,znaci veterinarski pregledi,chip,tetovaza,kastracija...

< Poruku je uredio MarinaDK -- 26.10.2011 10:22:53 >

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 8
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 10:25:49   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Mi nikad i nismo  imali kucne ljubimce
,vec su nam bili ko clanovi porodice,takodje zelim da naucim Adija da voli i postuje zivotinje ..
Ovdje  imati macu ili psa npr kosta najmanje 15 000 kruna i to je cijena bez hrane,znaci veterinarski pregledi,chip,tetovaza,kastracija...


_____________________________

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 10:29:26   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Mi nikad i nismo  imali kucne ljubimce
,vec su nam bili ko clanovi porodice    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

[/quote


_____________________________

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:08:55   
dush
Mi imamo psa koji pusta nenormalnu kolicinu dlaka :) Na pocetku mi je jako smetalo, ali sam se navikla.
Stan ti nikada, ama bas nikada ne moze biti bez dlaka... Moras da usisavas svaki dan ako hoces da barem malo bude bolje... Ali kod nas ni to ne pomaze... Cim usisamo tepihe, pas dodje i izvalja se na svakom i opet ostavi gomilu dlaka, vjerovatnu mu godi kada je svjeze usisano :) To radi i ako ga cesljas i ako ga ne cesljas :) Pogotovo u prelaznim periodima kada mijenja dlaku. Jos nas pas dodatno ima 2 sloja dlaka :)

Ali ga nikada ni pod razno ne bih izbacila iz stana, niti dala kome, nema sanse!!!! Toliko volimo tog psa, to je kao da imas malo dijete koje nikada ne odraste. Vezes se strasno na njega.
Nasem psu nije dozvoljeno da ide u nas krevet, ima svoju posteljinicu na podu i tamo uglavnom spava. Takodjer ima i svoj jastuk na kojem je preko dana. U stanu ne piski i ne kaki. Par puta se desilo da se popiskila, kada je imala problema sa mjehurom (popila previse hladne vode kada smo bili na izletu), ali i to se da ocistiti ako se desi.

Kada dodje beba ne mislim da ga dam nekome ili da ga izbacimo. Pas je clan nase porodice i mjesto mu je da bude s nama. Kada beba pocne da puza onda cemo morati usisavati 20x dnevno, ali ako volis zivotinju to ti uopste nije tesko. Fenomenalan je osjecaj kada dodjete s posla i taj pas vas doceka, doleti do vrata presretan, odusevljen sto ste dosli kuci, izvrene se na ledja da ga mazite, nesto skici, pisti kao da vam kaze da ste mu nedostajali tih 8h koje vas nije bilo... To je ogromna ljubav! Ja ga ne bih dala ni za sta na svijetu :) I moje dijete ce da odraste sa tim psom.

Sto se tice prijatelja koji imaju malu djecu, psa ne vodimo kada im idemo u posjetu. Isto tako ako imamo prijatelje koje ne vole pse ili ne mogu biti u njihovoj blizini (npr alergija) onda ga ne vodimo ni tamo. Moras samo biti svjestan da nekim ljudima kucni ljubimci smetaju i trebas da postujes to.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:23:16   
palachinken
Imati zivotinju u stanu, a pri tom mislim na psa i macku, je kao imati jos jedna usta za hraniti. Trazi paznju, ljubav, oduzima vrijeme i novac, brigu brines kao o najrodjenijem, kupujes lijekove, vodis na vakcine, peres guzu, cistis nered, vaspitavas, ljutis se, zagalamis pa ti poslije bude zao. Vežeš se neopisivo.
Treba razgraniciti svoje zelje i potrebe zivotinje. Sebicluku nema mjesta, ako se o zivotinji nemas vremena brinuti ili ce veci dio dana biti sama u stanu, onda je bolje neeimati.
Moj zadnji kucni ljubimac, mačor, je dosao kod nas kao mače, tek progledalo. Hrani ga svaka dva sata špricom, drži ga na termoforu, grli, nosaj, dok nije odskočio. Kada je, godinu poslije, izrastao kao omanja puma, postao mu je stan premalen. Skakao je na ormare i odbijao se od zidove i opet nije uspijevao istrositi energiju. Tacno sam ga vidjela kako tuguje dok gleda kroz prozor. Ja sam prelomila i poslala ga na selo, kod rodbine. On se ponovo rodio. Toliko sam ga tim usrecila da sam sebi rekla kako vise nikad necu zatvoriti zivotinju u stan.


< Poruku je uredio palachinken -- 26.10.2011 11:24:37 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:34:24   
Hanady RR
Eh mi imamo...
psa pudlicu francuskuuser posted image Leu
imamo papagaja velikog ...Pagu
to je u kući...
a sada imamo i macu koja u garaži i na tarasiuser posted image Flekica.

imati žuvotinju u kući je određena obaveza. No kada imate dobru organizaciju onda imate i uredn dom, zaštićenu djecu i opdrasle i imate ljubavi punu kućuuser posted image

Naša Lea je stara...ima 13 godina. Oan je pas kojem ne opada dlaka. veterinar je nadgleda u slučaju bolesti brineš o njoj maksimalno, velika je maza a djeca je naprosto obožavaju a i ona njih. naša lea ima posudu za jelo i vodu. Hranimo je kao i sebe onim čime je dozvoljeno, kupujemo joj krekere za male psiće jer je satara. Spava na dnu krevtea moje starije kkćerle sada a prije na dnu kreveta mene i moga suprugauser posted image Ima dvoju dekicu i nikada ne spava mimo nje. Nikada nam nije napravila zijan u lući jer je godinama naviknuta ( čak i prije moga dolaska).

pago je najmirniji u kući a najveseliji...ima ogromni dvorac-lavez...
Pjevaaaaaaa on stalno pjeva...hrana za njega je najednostavnija i održavanjeuser posted image

A flekica...e njemu nedam u kuću, bar za sada-a sa ovom pameću ostat ću pri tome :) nama je garaža topla, ima dole pješčanik, kupili smo mu zdjelicu za hranu...na tarasi ima natkrivenu kućicu da dođe na igranje i tu ima mjesto za jelo.

Uglavnom...
učimo se ljubavi, odgovornosti, higijeni, osjećajni smo...i ja sma prezadovoljna kako moje cure vole životinje a i one njih. da ja dozvolim moja bi H komletan sedrenik lutalica i maca i cuka dovela na naša vrata...nevjerovtano...odakle god da kreneš nju prati neki cuko il macauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:40:13   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Uglavnom...
učimo se ljubavi, odgovornosti, higijeni, osjećajni smo...i ja sma prezadovoljna kako moje cure vole životinje a i one njih. da ja dozvolim moja bi H komletan sedrenik lutalica i maca i cuka dovela na naša vrata...nevjerovtano...odakle god da kreneš nju prati neki cuko il macauser posted image



Ovo mi se svidja. aBd i ja cu svoje dijete uciti da su mu zivotinje prijatelji, da nije svaki cugo šugav niti da ce umrijeti ako proguta maciju dlaku.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:41:04   
Nedi
Imala sam 2 psa u stanu. Jednog mješanca 6 mjeseci ali je toliko narastao da mu je stan bio kao zatvor i dali smo ga na selo ljudima sa dvorištem  koji se brinu za njega. I koker španijela 15 godina, kad je umrla to je bila tugauser posted image user posted image user posted image

Obaveze su skoro pa i slične kad dijete dođe. Hrani 5 puta dnevno, uči obavljanje nužde, ruži, izvodi vani, igraj se, kuhaj, liječi...Uvijek mi je bio problem ako negdje trebamo ići i noćiti. Drugi ljudi, 99% njih koje ja poznajem ne žele psa u svojoj blizini niti u svojoj kući i ja to poštujem. Problem kad je ljetovanje, zimovanje i sl. to je kao da dio porodice ostajeuser posted image . Opet sa druge strane shvatam da ljudi koji iznajmjuju smjestaj ne primaju ljubimceuser posted image .
Dlake su bile svuda ali baš svuda. Kad uđem u kuću a ona sa vrata samo što mi na glavu ne skoči od dragosti ali kad kaput pogledam kasnije, pun zlatnih dlakauser posted image
Sad kad imam dijete definitivno ne bih psa držala u stanu aBd kad budemo dvoriste imali, jedva čekam. Do tada ptica ili kornjačauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:44:05   
ziki
IZVORNA PORUKA: palachinken

On se ponovo rodio. Toliko sam ga tim usrecila da sam sebi rekla kako vise nikad necu zatvoriti zivotinju u stan.


user posted image user posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:47:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken

Treba razgraniciti svoje zelje i potrebe zivotinje. Sebicluku nema mjesta, ako se o zivotinji nemas vremena brinuti ili ce veci dio dana biti sama u stanu, onda je bolje neeimati.


Najvise radi ovoga sam idala s voju macuuser posted image Radila sam nocu a nekad i danju,skoro pa nikako nisam bila kuci, nisam mogla da je patim user posted image mace mogu biti sameu kucu ali mojoj nije imao ko nasuti vode,hrane ,a   i tuga me hvatala kad bi pomislila da nema ko da se igra sa njom

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:49:03   
Hanady RR
Ja kod dijete nisma imala ljubimce, nije da u trenutku nisma željela...ali moja mama je bila ''stoga'' mama.
Možda sam ja iz tog nekoga domena i popustljiva...no znimljivo sada je i moja mama popustljiva pa Lea sa nama može u goste kod naneuser posted image

Moja djeca su navikla sa leom i Pagom, oni su ih dočekli iz bolnice....
tako da...stavrno mi nikada nismo imali problem sa životinjama. Jedino što je moja zaova vezana za Leu ( koja je kao i njena zvanično) smao njenom udajom Lea je ostala sa nama. Lei smo operisali matericu pretprošle godine...mislim da nam je ta operacija bila familijarno jedna od težih.
Bojim se dana da Lea ne bude više sa nama.

Kada imaš ljubimca u kući, nikada nerapoložen ne ulaziš u kuću...koliko se ona nama raduje svaki dan i skače na sve nas to je jedna ljubav neopisiva.user posted image

Mi smo ljetos imali i jednog gostauser posted image
naime kolegici roditelji su putovali i nisu imali gdje psa ostaviti...pekinezera...i on je bio s anama 15 dana.
nešto prelijepo...
nevjerovatno da su se on i naša lea divno slagali.

A djeca i onuser posted image

On je druga vrsta psa...njemu je dlaka opadala...ali i to smo rješili.
Ujutro i popodne smo usisavali.
njega smo ujutro, poporne i navečer četkali njegovom četkom.
imali smo dvije vrste prekrivača na namještaju i dnevno ih mjenjali i prali.
naučili ga odmah da na svome peškiru spava uglavnom ( onaj koji mu je gazdarica donijela)

Niko ko je došao nije primjetio drugog ljubimca u smislu porblema s ahigijenom, a ni mi...mi smo čak skonatli 8 ja i suprug) da smo divnu stavr za našu djecu uradili...sutra kada ne bude lee ( a doće i taj danuser posted image ) jedan pekinezer njima će vratiti sjaj u okuuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 11:52:52   
palachinken
Mi kad smo svog poslali, ja sam ko godina plakala danima, a jos znam da u bolje ide.
Evo sad ce pola godine kako je otisao na pravo selo kao iz priče Branka Ćopića, skače po drveću, ganja guske po livadi, lovi miseve i zabice, spava pred sporetom, ima najboljeg druga, cukicu, i citav dan istrazuju i igraju se. On sretan, pa sam i ja user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 12:26:53   
Anoniman
moja deca zele macu user posted image ja macke ne volim nikako user posted image pa me bude strah sebe da ne budem idiotski prema njoj nastrojena user posted image ja bi radije psa a i deca se ne bune
ja sam dugo imala 2 papagaja Pixy i Dixy i kad sam se porodila sa prvim nisam imala vremena bas za njih tek beba dosla a ja ne znam ni sta cu sa njom ni kako se organizovati i poklonimo ih , danima sam plakala , jecala i tako bi zaspala samo kad bi na njih pomislila i sad mi je tesko
imali zeca ali je tad moj sin bio mali i pored toga sto su mi govorili da nece on znati sa njim jer mu je bio vise igracka te ga gnjavio i bacao user posted image od zalosti i njega na net i poklonim ga studenticama koje su ga prihvatili i odma izljubili  a ja ostala placuci i mahajuci i praznina u stanu me dugo bolela
onda imali kornjacu Andjelinu  divna je bila , cistili svaki dan akvarijume, plivala po kadi uzivali ali za kratko user posted image deca su je sama uzimala i igrala se sa njom i bacala user posted image pa i nju poklonismo i vrticu gde ima veliki akvarium sa ribicama a i ona sa njima

ne zelim da se osecam uzasno i da opet uzmem kakvo zivo bice pa kad nam dosadi da je poklonimo t.e na neki nacin odbacimo user posted image i to su ziva bica i vezemo se jedno za drugo user posted image zato se i plasim
mislim da zivotinjama treba polje a da ja necu moci da ih izvodim toliko vani

koliko mogah da shvatim po postovima ljubimac u stanu  slabo ko je "za"

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 20
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 12:29:52   
Lejla Ka
Ja sam za , ali ne u mojoj kući user posted image

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 12:37:26   
jasmin
Ja nisam za psa u kuci,jer mi vjera zabranjuje.Ali imali smo jednog slatkog crno bijelog kojeg smo kao malog uzeli da cuva stoku,naravno van kuce i mi smo ga hranili dok nije porastao.Tako me volio,svaki put kad ga iz kuce zovem,a on pustan,dodje mi na prozor i podigne sape,i ja mu svaki put dam nesto.Poslije je dat drugom covjeku.Mace moji roditelji redovno imaju ispred kuce,i moja djecica vole mace,pa ih cesto unesu u kucu da ovi moji gledaju.Od kucnih ljubimaca najdraza mi je maca u slikovnici heheh.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 12:39:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja nisam za psa u kuci,jer mi vjera zabranjuje.Ali imali smo jednog slatkog crno bijelog kojeg smo kao malog uzeli da cuva stoku,naravno van kuce i mi smo ga hranili dok nije porastao.Tako me volio,svaki put kad ga iz kuce zovem,a on pustan,dodje mi na prozor i podigne sape,i ja mu svaki put dam nesto.Poslije je dat drugom covjeku.Mace moji roditelji redovno imaju ispred kuce,i moja djecica vole mace,pa ih cesto unesu u kucu da ovi moji gledaju.Od kucnih ljubimaca najdraza mi je maca u slikovnici heheh.


isto jasmin , iz istog razloga ga nemam  inace bi bar dva takva slatka bica

a za drugo bold user posted image isto i kod mene ali deca zele , mislim da cu jos malo sacekati pa kad mognu da se sami brinu uzecu


< Poruku je uredio triputmama -- 26.10.2011 12:40:29 >

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 12:40:23   
bebacha
Jasmin a mozes li malo objasnit to.zasto vjera ne dozvoljava.stvarno nije provokacija al nisam do sad cula za to

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: kucni ljubimci u stanu
26.10.2011 12:43:40   
jasmin
Da ne bismo pisali na ovoj temi ono sto ce drugi pogresno protumaciti,idi na temu Zene sa hidzabom.

< Poruku je uredio jasmin -- 26.10.2011 12:44:48 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *