mama24sata
|
Molim Vas za savjet, jer ludim. U braku sam 6 godina. Sa supugom se znam 10 , od toga smo 7 godina skupa. Imam prelijepog 4-verogodišnjeg sin i planirali smo drugo dijete, imali zajedničke interese i zajedničke planove.U braku je sve bilo ok, bar sam mislila tako, do prije nekih mjesec dana. Moj suprug se pošeo udaljavati od mene, postao je razdraživ, nervozan, ne zainteresovan za komunikaciju.... Moje prvo gledanje na to je bilo da me vara. Trebalo mi je vremena i hrabrosti da razgovaram sa njim, i kada sam to konačno i uradila , uvidjela sam da imamo puno veći problem od toga, nedostatak komunikacije. Kada smo počeli da razgovaramo rekao mi je da on ustvari ne želi drugo dijete , da nije siguran dali želi i ovaj brak, i da ne može da odgovori na pitanje dali me još voli. Ostala sam u šoku, i još uvjek sam. Kada sam ga pitala dali ima nekoga , odgovor je bio da bi on volio da je to problem, da smo jedno od nas dvoje nevjerni , jer bismo taj problem lakše riješili. Kaže da nema neki veliki razlog za ovo njegovo stanje , da su to sitni problemi koji su se nakupljali godinama, a za koje sam ja mislila da su prevaziđeni i za koje on kaže da ih ne želi nabrajati kako nebi ispao "đubre još veće". Pošto smo ustanovili da imamo ogroman problem predložila sam da odemo u savjetovalište, njegov odgovor je bio da ne želi je nezna šta da kaće : "da ima savršenu suprugu, zdravog sina, kuću, auto, dobar posao.....", da je lud. Kaže da se biji da će izgubiti našeg sina i mene, a ja se bojim da ne izgubim svoju porodicu. Našao je sebi izduvni ventil u druženju sa sinom, u povrtlarstvu, ... i predlaže i meni da uradim isto, i da pustimo da vrijeme pokaže svoje. Molim Vas da mi date savjet kako da se postavim i šta da radim, jer mene ova situacija ubija, ne jedem, ne spanam i samo plačem. Zna da to nije ok, ali se osjećam tako nemoćno, NE ŽELIM DA IZGUBIM OSOBU KOJU VOLIM, SINA, PORODICU I SVE ŠTO SAM GRADILA 6 GODINA. POMOZITE MI MOLIMVAS, OČAJNA SAM
|