|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zacini
3.12.2012 14:55:23   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ovo se zove mrtva tema user posted image

Dakle, treba mi savjet. Da li je iko probao kombinaciju puretina i kim? Imam neku ideju za jelo, bit će punjenje za jufke od krompira i purećeg mesa, i interesuje me kako bi išao kim sa svim tim? Da dodam malo u fil i da pospem na pitice odzgo.


Hoces li puretinu termicki obradjivati prije nego sto je stavis u pitu? Ako hoces, prvo na ulju proprzi malo kima pa onda dodaj puretinu, jer je zacin intezivniji kad ulje poprimi taj miris zacina i na tome przis nesto. Ja u zadnje vrijeme tako radim. Nisam kim probala ali cesto koristim curry pa s njim tako. I super je,  sad ukusi su razliciti. A ovaj fazon sam nekad davno cula i nisam probala, ali su me podsjetili ovi sa Masterchefa i stvarno je superiska

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: zacini
3.12.2012 14:55:55   
Skvo RR
Ja sam je jela sa đumbirom..mislim stvarno mi nesto kim nije za puretinu...

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: zacini
3.12.2012 14:59:01   
djoisa
evo mozda ovo pomogne

https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=425063974214449&set=a.239411126113069.64826.237412546312927&type=1&theater

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: zacini
3.12.2012 15:05:41   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: djoisa

evo mozda ovo pomogne

https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=425063974214449&set=a.239411126113069.64826.237412546312927&type=1&theater

Hvala, ovo je super za pomoć.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: zacini
3.12.2012 15:19:57   
ninuska
ja puretinu cesto pravim i to sa muskantnim orascicem i meni je odlicna.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: zacini
3.12.2012 15:26:18   
ninuska
gledam ovu tabelu sto ste stavili i vidim da po njoj piletina i kopar ne ide.A, naprotiv, bataci bez kosti ili pil. krila marinirani kombinacijom senfa, maslinovog ulja i kopra. MMMMMMMMMMmm, da samo znate kako je to dobrouser posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: zacini
3.12.2012 15:30:48   
Visnja RR
kod mene je curry zakon user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: zacini
3.12.2012 15:32:29   
leona81
ovdje nije stavljena tabela zbog ukusa nego zbog zdravlja i slaganja namirnica...ukusno je mijesati razne namirnice ali nisu zdrave, kao npr 2 masnoce, 2 kiseline, 3 skroba i sl...

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: zacini
3.12.2012 15:46:09   
djoisa
ja sam tabelu svatila vise kao prijedlog..sve je bolje od vegete..pa tako i piletina s koprom

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: zacini
3.12.2012 15:48:32   
Visnja RR
e da i vegeta mi je zakon user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: zacini
3.12.2012 15:50:33   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

e da i vegeta mi je zakon user posted image


user posted image  

ja sam je izbacila iz kuhinje user posted image

< Poruku je uredio djoisa -- 3.12.2012 15:56:58 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: zacini
3.12.2012 15:53:22   
koka i po
bijeli luk iz nanine baste je najboljiuser posted image
za one malo profinjenije ni onaj u granulama nije losuser posted image
vegeta je dobra...nekad u ratu smo je pravili sami...jos malo pa cemo opet poceti kakva su vremena dosla

< Poruku je uredio koka i po -- 3.12.2012 15:54:40 >


_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: zacini
3.12.2012 16:00:13   
mirnah
a Boga mi koko kakva su vremena dosla dobro pa i ako budemo imali i sastojaka za domacu vegetu...nazalost. Mene zanima djumbir? u zadnje vrijeme cesto ga spominju u smislu da je jako zdrav ali ne znam gdje ga staviti kad kuham...na koji ga nacin spremiti i uvrstiti?

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: zacini
3.12.2012 16:07:13   
Skvo RR
evo na net-u

Da bi se mogao koristiti u ishrani, đumbir prije svega treba oguliti, pa potom sjeckati, ribati i sl. Ukoliko želite da vaše jelo ima jači okus, dodajte đumbir u završnoj fazi kuhanja jela, a blaži miris i okus ćete postići ako na samom početku kuhanja stavite đumbir.
Đumbir se može iskoristiti kao začin pirjanom povrću, supama, dodatak filu za pečene jabuke, a u kombinaciji sa susamom i kao dekorativno sredstvo za rižu.
Napravit ćete odličan sok ako pomiješate svjež, nariban đumbir sa sokom od limuna i medom, a ukoliko ne preferirate limun, pomiješajte đumbir i med s vodom.
Pri kupovini đumbira, uvijek se odlučite za onaj sa glatkom površinom, jer ćete na ovaj način znati da je svjež i upotrebljiv.
Svježi, neoguljeni đumbir se u frižideru može čuvati do 3 sedmice, a u zamrzivaču do 6 mjeseci. Sušeni đumbir treba čuvati u čvrsto zatvorenim, staklenim posudama na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Možete ga također čuvati i u frižideru, te mu produžiti rok trajanja na godinu dana.


A vezano za upotrebu ja koristim kotanyi suseni dzumbir...riza, ubacujem u variva..eto...user posted image  Ja ga jos nisam mixala sa slatkim varijantama.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mirnah)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: zacini
3.12.2012 16:07:40   
leona81
ja djumbir stavljam u sve...ne osjeti se toliko, najcesce u supu ga stavljam...odlican je(mislim na onaj u prahu) za svjezi to ce ti bolje objasniti jamie oliver:)

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu mirnah)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: zacini
3.12.2012 16:34:27   
canim
Lejla_Ka ja sam sebi napravila kombinaciju, curokot, susam, lan i kim i to stavljam skoro po svim pecivima, pitama, cak i po przenim jajima, ja volim sjemenke i meni svako jelo dobije super smek uz njih, ali ja skoro nikad ne stavljam u fil nekog jela vec uglavnom kao sto sam i rekla samo pospem preko.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: zacini
3.12.2012 16:37:28   
mirnah
jao super, vec ste mi pomogli! hvala...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: zacini
3.12.2012 16:38:00   
M kao Mama
meni je kurkuma hit totalni, stavljam je haman u sve kuhao, u so za tjesteninu, baš mi je odlična, a baška što kažu da je jako zdrava

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: zacini
3.12.2012 17:04:01   
Visnja RR
ja korisitim ukiseljeni djumbir kad pravim azisjku platu ili varijacije na temu... kombinaciju : soja sos (kikamon), djumbir , vasabi pasta pomjesane otkrih kad sam pravila sushi...od tada obozavam tu kombinaciju ...stavljam je preko azije ...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: zacini
4.12.2012 10:59:25   
Lejla Ka
Ima li se wasabi nabaviti negdje kod nas?

http://www.coolinarika.com/recept/caj-s-dumbirom/

Ja često kad imam korijen đumbira napravim ovaj čaj, zasladim ga medom, a neizostavno kad sam prehlađena.

Kad sam nedavno imala gripu radila sam ovo: sok od jednog limuna, velikodušna supena kašika meda, ravna kašićica cimeta i na vrh noža đumbira u prahu. To sam strpljivo mješala da se ujednaći, a onda dodala samo malo vode, cca jednu supenu kašiku da malo razrijedim. Jednom dnevno ovo i super mi je pomagalo.

Đumbir je meni malo citrusan, miriše svježe, a malo pali po ustima. Ja ga najčešće kombinujem sa piletinom u čorbama, u čorbi sa lećom.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: zacini
4.12.2012 11:37:24   
Galicia
Ako se djumbir koristi kao lijek, onda on mora biti svjez inace nema nikakvog ucinka. A u hrani, kao zacin moze i u prahu.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: zacini
26.12.2012 10:37:42   
Targus
Ja volim kombinaciju bosiljka sa mozzarelom ;) narocito na pizzi :) A zanima me da li se kod nas ima kupiti onaj macadamia nuts..koriste ih u nekim kolacima, al ne znam gdje ga ima?
http://www.macnutswa.com.au/about-nuts.htm

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: zacini
26.12.2012 11:35:19   
canim
Makadami imaš u bademu na carsiji.

(odgovor članu Targus)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: zacini
26.12.2012 11:39:31   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: canim

Makadami imaš u bademu na carsiji.

Pravo sam ljubomorna na taj vaš Badem user posted image

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: zacini
26.12.2012 14:09:56   
canim

IZVORNA PORUKA: MicoTico


IZVORNA PORUKA: canim

Makadami imaš u bademu na carsiji.

Pravo sam ljubomorna na taj vaš Badem user posted image

user posted image pa dodji ponekad do naseg Badema, ima svega user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Voda za decu.
пеперутка16

Mame, do koliko meseci ste prokuvavale vodu bebama?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *