|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 9:29:35   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja kako to vidim on i dalje svoju bivsu zenu "mazi" zato on nece da ti radis u njegovoj firmi. ali da bi sebe ogradio neda ti ni negdje drugo.
Iskreno nemas ni kuceta ni maceta, nisi vjencana spakuj stvari i kuci mami. Ko njega hebe


ne mora da znači, bivša je možda radila kod njega prije razvoda, ipak on ima dijete s njom, normalno je da želi da mu je dijete adekvatno zbrinuto, tako da je ok što želi da njegova bivša zaradi svoj dinar

Možda on nije loš čovjek, očito je starog kova, smatra da je ženi (njegovoj) mjesto kući i jbg ko se može nositi s tim ok a ko ne može jednostavno treba otići

Ja bi npr s takvim muškarcem uvenula


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 9:33:39   
Hanady RR
Anonimna pročitah i nažalost ono što čitam je da život kraj tebe prolazi.

Mislim da to trebaš rješiti.

Znam otišla si i pričaju udata si...sve i da si vjenčana i da nisi ako sretna nisi nađi rješenje koej eć te učiniti sretnom.

ja znam što bih, ili zahtjevala promejnu, kompromis i rješavala stavri na vrijeme ili otišla zauvijek jer kako vesela reče ja bih uvenula u tom brakuuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 10:26:32   
hatepsut
Kad citam ili slusam nekog s ovakvim ili slicnim problemom uvijek sebe pokusam staviti u poziciju te osobe.Ti vjerovatno imas mnogo za izgubiti,sto s e tice materjalne strane,ali s druge strane moras misliti na sebe i na svoje psihiko stanje.Sve nas nesto "svrbi" ali jako ruzno je kad ti neko gazi tvoje JA!Sta si ti zapravo u toj kuci???To moras sama sa sobom da rascistis,mada ove pameti ja nebi ostala tu ni za milione.Jer sve to utice na tvoju psihu,briga njega on ide na posao,izlazi s drustvom,a sta je s tobom ?On to ne vidi kao problem,jer on je ispunjen.Curo draga ti kad "odes s zivcima" ne brini tvoj muz ce naci neku novu,a sta ces ti???Naravno da ce te majka uvijek primiti,majke sve prastaju,za to ne brigaj...zato dok je jos vrijeme,ili ozbiljno razgovarajte,ako ne ide...pa Boze moj..

_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 10:30:28   
Anoniman
On te sabotira u svakom pogledu. Postavi svoje uslove,a ako ih ne ispuni(a mogu se kladiti da nece), idi od njega. Tu ti nema hajra.

(odgovor članu hatepsut)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 10:34:16   
mamabb
U mojoj okolini ima slična situacija. Lik se razveo, ustvari, gospođa ga ostavila uz izgovor da se ne vidi u takvom životu i ostavi mu troje djece. Imala je svoju firmu, izlazila, družila se i usput ga varala. On se sad ponovo oženio, ali novj ženi brani (ovo mi baš ružno zvuči, jer mi nezamislivo da neko nekom i može nešto da brani) da radi sve ono što je bivša radila da mu se ne bi istorija ponovila. Međutim, njoj je dojadilo i ne želi više da bude kućna pomoćnica i dadilja s privilegijama, a ne može da ima društveni život, da radi, izlazi i oblači se po svom ćejfu. Uspjeli su se dogovoriti da joj otvori nešto kod kuće, znači, opet uz njegov nadzor.
Ovo pišem iz razloga što, možda, i tvoj gospodin se boji i strahuje od ponovnog kraha ako je tako uvjeri ga u suprotno i neka pokaže malo pvjerenja, a ako nije, bježi glavom bez obzira! Ne znam zašto se zamaraš šta će drugi da kažu. Mama će razumjeti.

P.S. Ja tako nikako ne bih mogla da živim i uz takvog muškarca.


_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 10:41:08   
Anoniman
To je zatvor i ugnjetavanje, nije zivot.

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 10:43:29   
Nedi
Ne bih nikako mogla tako živjeti mene bi to psihički ubilo...da sam ja ti otišla bih još jučer...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 10:47:02   
sabinos
draga moja čim si ti ovdje progovorila o svemu tome i sama sebi priznala da je taj odnos niđe veze s vezom,jasno je tebi šta treba da radiš.sretno

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 10:50:33   
Visnja RR
taj zivot je zivo blato ...sto si vise s njim sve vise tones ...dok ne potones...
bjezi ti daraga moja svojoj mami... ma koliko god ona bila ljuta ona je ipak tvoja mama...
a onda polako sredi svoj zivot...nadji posao...
sta prica okolina?? okolina uvjek prica...bas te briga!

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 12:45:39   
D_K
IZVORNA PORUKA: bellisima

Po prvi put pisem na bilo kojem forumu uopste, ali propratila sam malo kako ide pa cu pokusati najkrace napisati svoj problem. Zivim sa partnerom skoro dvije godine, nismo vjencani, nemamo djece. On je bio prije ozenjen i ima dijete iz prvog braka. Ima privatnu firmu u kojoj njegova bivsa zena jos uvijek radi. Ja sam to sve znala kada sam dosla i nije mi smetalo, jer ne postoji vise nista medju njima odavno. Mislila sam da cu tu moci napredovati uz njeg i da cemo zivjeti kao normalni ljudi, i imati jedan normalan zivot. Ali on je mene "zatvorio"u stan, ne dozvoljava mi da radim kod njeg zbog situacije koju sam vec spomenula, kao zbog naroda to nije uredu da mu bivsa zena radi sa buducom itd. Isto tako se buni kada ga molim da mi nadje neki drugi posao, kaze da sam smijesna jer on to nikada ne bi dozvolio. Sa prijateljicama sam se udaljila jer je njemu smetalo da ja izlazim po kafama i ovim rijecima mi je to govorio "moja >zena< nece hodati po kaficima i ispijati kafe bez mene". Tako da vecinu vremena sjedim sama u stanu dok on radi i iskreno gotov sam poludila, mladja sam osoba i ne znam sta da radim, mislila sam da ce se promjeniti i da cemo skupa stvarati jedan normalan zivot al ne ide na bolje nikako. Da nespominjem da on izlazi skoro svake sedmice i ostaje sa drustvom do 5-6 ujutro, kaze da se jedino tako rastereti od svih obaveza. Kada je sve kako on trazi onda je sav fin, njezan i pazljiv dok je tu samnom al to je rijetko jer zaista puno radi. Ja sam se vec pretvorila u jako mrzovoljnu osobu i osjetim da zivot prolazi pored mene, a ja ga samo gledam. Zelim nesto poduzeti a bojim se da ne napravim gresku. Nisam nikad prije zivjela ni skim, mislila sam da je to normalno dok se dvoje neodluce na korak dalje. Ali u mojoj sredini svi su vec poceli pricat da sam se udala i sad me boli sve to, ne znam sta da radim. Znam samo to da sam jako nesretna trenutno. Molim vas za koji iskren savjet. Unaprijed zahvalna.



draga moja, ja sam citala ovaj tvoj post i njega cu komentarisati.
ti si znala 'pravila igre' kad si dosla da zivis kod njega, zar ne? pokusavala si da pocnes raditi kod njega i on te je odbio. pa iz njegove tacke gledista to nije ni lose, on smatra da ti je posao jos jedan teret koji ne moras da nosis, on ti vec pruza sve sto zelis u materijalnom smislu. jos mu ne trebaju komplikacije, netrepeljivost izmedju vas dvije bi kad-tad izbila na vidjelo i eto mu problema. a ako jos ima problema, kao sto svi nasi biznismeni imaju, eto mu jos muke.
druga je stvar sto to tebe stavlja u nepovoljnu situaciju. izvini, ali ako vas dvoje raskinete gdje si bila? sta si radila? imas li ti uplaceno penziono ili ovjerenu knjizicu. znaci potpuno si ovisna o njemu a zvanicno si mu samo djevojka.
mozda cu zvucati staromodno ali trebas prvo to rijesiti. druga stvar, ako to rijesis onda lijepo rodis djecu i uzivas. ako imas dovoljno para za lijep zivot sto ce ti muka da trcis na posao, te obaveze kuci, te problemi, vjeruj mi da znam o cemu pricam. ako si zavrsila fakultet onda je to malo nezgodno jer provedes mnogo vremena za knjigom i grehota je da to sve propadne. nemoj me pogresno shvatiti ali izgleda da to kod tebe nije slucaj.
ako to ne prodje onda se organizuj kako tebi odgovara, lijepo kod mame i lagano sebi organizuj zivot. pa sta ako si napravila gresku, sta ako neko misli da si se ti 'udala'? ti zivis svoj zivot i bolje ti je da se prestanes upopastavati (ako se upropastavas) nego da trpis takav zivot zato sto neko tamo nesto misli.
a problem sa izlascima i tvojom osamljenoscu necu ni komentarisati. to se lagano rijesi. pa evo npr. mozes na RR naci srodnih dusa i prijateljica i lagano na RR kaficu ili pozoves svoje prijateljice kod sebe na kaficu i eto te u starim tokovima. imas li ti svojih prijateljica, rodica, njegovih rodica, cuj sama kod kuce sjedi.. hajde ne zezaj nas..


_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu bellisima)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 12:47:31   
zagy
Ja znam za jednu firmu u kojoj radi muž sa dvije bivše žene, mislim čak da je i novu doveo, normala user posted image  Sve se može kada ima volje. I meni se čini da se tvoj dečko opekao, pa sada svoje komplekse liječi na tebi.
Pa šta ako odeš, pa šta ako pričaju da si udata, eto sad se razvodiš. Niko od tih što pričaju ne živi tvoj život. Neka te ne brine šta drugi pričaju, jer uvijek će pričati, i budi sebična, radi i ponašaj se onako kako tebi odgovara. Ako nisi našla partnera koji poštuje tvoje želje, traži drugoguser posted image

_____________________________

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 13:43:44   
veeseelaa
izvini, ali ako vas dvoje raskinete gdje si bila? sta si radila? imas li ti uplaceno penziono ili ovjerenu knjizicu. znaci potpuno si ovisna o njemu a zvanicno si mu samo djevojka.
mozda cu zvucati staromodno ali trebas prvo to rijesiti. druga stvar, ako to rijesis onda lijepo rodis djecu i uzivas. ako imas dovoljno para za lijep zivot sto ce ti muka da trcis na posao, te obaveze kuci, te problemi, vjeruj mi da znam o cemu pricam.


draga D-K jel ti ovo ozbiljno?
pa ne radi svak što mu treba već jer  želi imati posao kao obavezu, tako se osjeća ispunjenim, svakodnevno je u društvu, kreće se među rajom i uz to dobije platu.... za koju zna da ju je lično zaradila
I ko ti uopće garantira da ćeš cijeli život biti s odredjenom osobom... ona ode a ti ni posla niti ičeg user posted image

Ja sam skontala da nju ne ispunjava život domaćice, ipak je ljepše raditi, izuzev ako si milioner pa sebi možeš priuštiti svaki dan izlaske,  masaže, humaniratni rad, šetnje, vožnju biciklom a dadijlje da ti čuvaju djecu a sluškinje čiste i kuhaju.... i to od svojih ličnih para a ne muževih jer ako te kad ostavi ode sve pa pa
a ništa nije zagarantirano


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 13:50:05   
bellisima
Hvala vam na svemu iz srca, zelim da kazem da sam od sinoc kod mame i razgovarala sam s njom o svemu. Rekla mi je ovim rijecima "dobro si dosla pameti"i naravno da ostanem, nadjem sebi posao, nastavim fakultet i izgradim zivot kakav zasluzuje svaka normalna osoba. Sutra abd zelim otici po svoje stvari i nadam se da ce sve proci kako treba, da nece biti problema nikakvih. Ja sam ovo sve znala, ali hvala vama svakoj pojedinocno za iskrene savjete, mislila sam da ce biti drugacije, prevarila sam se i sada cu snositi posljedice ali nadam se da cu uskoro vratiti osmjeh na lice. Javicu se opet.. ljubim vas od srca sve i ako iko moze izvuci pouku iz ove moje price voljela bih da to ucini i da se nikad nikom ne desi ova situacija. jos jednom hvala na svemu. pozz

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 13:54:41   
bananica
IZVORNA PORUKA: bellisima

Hvala vam na svemu iz srca, zelim da kazem da sam od sinoc kod mame i razgovarala sam s njom o svemu. Rekla mi je ovim rijecima "dobro si dosla pameti"i naravno da ostanem, nadjem sebi posao, nastavim fakultet i izgradim zivot kakav zasluzuje svaka normalna osoba. Sutra abd zelim otici po svoje stvari i nadam se da ce sve proci kako treba, da nece biti problema nikakvih. Ja sam ovo sve znala, ali hvala vama svakoj pojedinocno za iskrene savjete, mislila sam da ce biti drugacije, prevarila sam se i sada cu snositi posljedice ali nadam se da cu uskoro vratiti osmjeh na lice. Javicu se opet.. ljubim vas od srca sve i ako iko moze izvuci pouku iz ove moje price voljela bih da to ucini i da se nikad nikom ne desi ova situacija. jos jednom hvala na svemu. pozz




user posted image user posted image sretno i glavu gore

(odgovor članu bellisima)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
18.11.2011 14:03:54   
D_K
IZVORNA PORUKA: bellisima

Hvala vam na svemu iz srca, zelim da kazem da sam od sinoc kod mame i razgovarala sam s njom o svemu. Rekla mi je ovim rijecima "dobro si dosla pameti"i naravno da ostanem, nadjem sebi posao, nastavim fakultet i izgradim zivot kakav zasluzuje svaka normalna osoba. Sutra abd zelim otici po svoje stvari i nadam se da ce sve proci kako treba, da nece biti problema nikakvih. Ja sam ovo sve znala, ali hvala vama svakoj pojedinocno za iskrene savjete, mislila sam da ce biti drugacije, prevarila sam se i sada cu snositi posljedice ali nadam se da cu uskoro vratiti osmjeh na lice. Javicu se opet.. ljubim vas od srca sve i ako iko moze izvuci pouku iz ove moje price voljela bih da to ucini i da se nikad nikom ne desi ova situacija. jos jednom hvala na svemu. pozz



ovo mi se svidja.. nadam se da ces uspjeti.. sretno :))


_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu bellisima)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
21.11.2011 10:00:49   
abh
Sretno i svaka cast.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
21.11.2011 14:34:57   
pepaa beba
Sretno!Draga bellisima,nemoj da posustajes ako te doticni bude molio da se vratis ili da te obasipa slatkim lazima.Ostani ustrajna u svojoj odluci.Svako dobro od srca...

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
21.11.2011 16:11:54   
entinte
samo hrabro, ne daj da te prevari... odlucila si i vjeruj bices ponosna na sebe. Majka je majka, eto vratila si joj se hvala Bogu, pustila te je da ucis iz svoje greske, sad lijepo mozak odmori i nastavi dalje, nađi posao a za ljubav nikad nije kasno, tebe neko negdje ceka... samo nemoj dozvoliti da budes nesretna, da tvoji najmiliji trpe zbog tvojih promasaja. Svaka cast na odlucnosti... user posted image

_____________________________

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu pepaa beba)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
21.11.2011 16:28:56   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: bellisima

Hvala vam na svemu iz srca, zelim da kazem da sam od sinoc kod mame i razgovarala sam s njom o svemu. Rekla mi je ovim rijecima "dobro si dosla pameti"i naravno da ostanem, nadjem sebi posao, nastavim fakultet i izgradim zivot kakav zasluzuje svaka normalna osoba. Sutra abd zelim otici po svoje stvari i nadam se da ce sve proci kako treba, da nece biti problema nikakvih. Ja sam ovo sve znala, ali hvala vama svakoj pojedinocno za iskrene savjete, mislila sam da ce biti drugacije, prevarila sam se i sada cu snositi posljedice ali nadam se da cu uskoro vratiti osmjeh na lice. Javicu se opet.. ljubim vas od srca sve i ako iko moze izvuci pouku iz ove moje price voljela bih da to ucini i da se nikad nikom ne desi ova situacija. jos jednom hvala na svemu. pozz



Draga moja cetstitiam  na odluci nadam se da ces ostati cvrsta u njoj , nema povratka na staro to svati , samo napred .



_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu bellisima)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
29.11.2011 15:17:10   
ZZ
Ostavi ga!Zašto gubiti vrijeme, obzirom da je tako rijetko sa tobom , znači da mu mnogo ni netrebaš!A kada ti njemu ne trebaš , zašto bi on trebao tebi!?

(odgovor članu bellisima)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Molim vas za iskrene savjete!
1.12.2011 20:23:11   
Idina mama
Mislim da si isparavno postupila. I ja bih tako. Valljda bih imala snage. Tebi cestitam na hrabrom koraku i zelim ti sve najbolje. Obavezno zavrsi fakultet. Osjecaces se bolje, makar i ne radila u struci. Sretno!

(odgovor članu ZZ)
Neposredna veza do poruke: 46
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *