|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jaslice
1.5.2009 12:18:49   
stella
Čekaluša 73

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu mikimaus)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Jaslice
1.5.2009 12:22:03   
norah
A gdje je "Masnica"?

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Jaslice
1.5.2009 13:27:30   
mikimaus
"Mašnica" je  na potezu Socijalno- Pofalići, na samom početku V. šetališta...kod ona četiri nebodera. Ne možeš fulati, imaju malo igralište pored zgradice, a kreneš stazom koja ide paralelno sa šetalištem i prolaziš pored vrtića.

_____________________________

Leptirić mamin mali
18.07.2008.

(odgovor članu norah)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Jaslice
2.9.2009 21:15:41   
cvrakica
Moj sincic ima 21 mjesec i pre dva dana je krenuo u jaslice.Prvi dan su svi plakali ali vec danas kaze teta je plakao manje,jako dobro je jeo sto je meni najvaznije.Imaju dorucak oko 08,30, rucak u 11,15 jer su mali pa ih tete moraju hraniti a jedu kuhanu hranu tipa grah,pire i sl.Naravno imaju i uzinu.Ja sam malo nezadovoljna jer sam vec danas primjetila jak osip kod bebe sto zanci da ga nisu na vrijeme presvukli,a i prilicno su ga utoplili.Zamislite danas vrucinu a oni mu obukli dve majice,e to mi je malo zasmetalo.I primjetila sam mu iza vrata podliv kao da ga neko jako ustinuo,kaze da mu je teta tu dala bocu.Mozda se i udario ali me danas kad sam dosla po njega niko nije sa tim upoznao, pa cu morati o tome sutra sa njima porazgovarati.Ovo je vrtic u Travniku,ako neko ima pozitivno iskustvo ili pak i negativno za jaslice u travniku voljela bi da se javi.Mozda sam i ja samo uplasena.Uglavnom svi vrtici nisu isti,pa sretno i pusica za bebicu.

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Jaslice
2.9.2009 21:19:22   
Ex Yu
Cvrakica od kolko starosti primaju u jaslice u Travniku da li znas? moj ce sljedece godine (kad ja moram na posao, imati 15 mj tek a ako fulam sljedecu godinu onda ce moci tek za 2 god u vrtic ... pa neznam sta da radim a svekrva mi u novom pa mi je problem kako da dodje ujutro prije 6 sati jer ja putujem u novi a radim od 7 

_____________________________

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu cvrakica)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Jaslice
3.9.2009 22:08:30   
cvrakica
primaju od 2 godine,rade od 07,30 sati pa do 16,30 sati.Nisam bas prezadovoljna uslovima ali nije do njih.U novom travniku imas extra vrtic primaju u jaslice i ranije,ja sam tu bila i svidjelo mi se ali mi nije odgovaralo jer radim u travniku.tamo imaju posebno prostriju gdje spavaju a prostorija gdje borave je puno vece sa mnogo igracaka,ma ja se pravo zaljubila u taj vrtic ali sam morala u ovaj nas u Travniku zbog posla.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Jaslice
3.9.2009 22:12:03   
cvrakica
i da podliv je dobio jer se malo ustinuo pa da znas da ih tamo ne maltretiraju,bar se nadamuser posted image
Uglavnom sretno ti jer se izgleda roditelji teze prilagode jaslicama nego djeca,pa mi svakakve gluposti padaju na pamet.A danas ga nisu toplili i vec se bolje adaptirao ali ja nikako.


(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Jaslice
21.4.2010 8:10:59   
maja78 RR
Prenos postova sa srodne teme


IZVORNA PORUKA: kikio

Pozdrav svima.

Moj djecak (star je 22 mjeseca) je od 1.9. u ovim jaslicama i iskreno, ne znam sta da mislim.
Ima li jos roditelja cija djeca idu u ove jaslice (ili vrtic)? Zanimaju me vasa iskustva user posted image


IZVORNA PORUKA: Nunu 08

Moj djecak isto ide u "Dunje" u jaslice,ima 13 i po mjeseci.Krenuo je kad mu je bilo 11.Nisam bas svim zadovoljna.Prvo:treba bar jos jedna zena da ih cuva,znaci minimalno dvije da budu tu,ja sam se nedavno i zalila za to i sefici u Dunjama i na Mojmilu,medjutim oni kazu da su takvi standardi,Drugo:sad stalno mjenjaju tete,svaki dan je druga.Dijete nikako da se navikne,svako jutro place,Ima jos toga,npr. nekad je bas prljav iako odnesem da se presvuce,one to i ne dotaknu.Jako mi je tesko sto ga moram ostavljeti tamo,ali tako je kako je,nemam izbora.Mozda sam preosjetljiva, ali sve to tesko podnosim.Bude dana da me popusti,pa mislim i nije njemu tamo lose,ali bude dana i kada stalno placemo i on i ja.Sve u svemu nije toliko crno,ali nisam ni u potpunosti zadovoljna.Nekako slabo susrecem druge roditelje,ali mislila sam ako se svi udruzimo pa ima kazemo da poboljsaju neke uvjete da bi mozda bilo bolje.


IZVORNA PORUKA: kikio

I meni se cini da je malo jedna teta na onoliko djece. Ne znam tacno kakvi su standardi, ali njih ima 15ak.
Nama je jutros bio 6.dan i do sada 4. vaspitacica. Prva tri dana su nam prosla bez problema, ali od ponedjeljka place cim skonta gdje idemo. Mislim da je problem i sto nisu odvojene starija i mladja jaslicka grupa, pa mu je i dosadno. On je ipak aktivan, a koliko sam vidjela zatvore ih izmedju onih krevetica, pa su kao u toru.
Znam da smo tek krenuli u vrtic i da je jedna sedmica malo da se donosi neki krajnji sud, ali bih ipak voljela da upoznam i druge roditelje i cujem njihova misljenja, jer pojedinci nece nista postici. Ipak ne bi mogli tako lako ignorisati zalbe, ako dolaze od vecine roditelja.



IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Drage moje mame, ja sam na temi privikavanje ja vrtić aktivna od 1.9. ove godine, jer je moja kćer krenula u vrtić Dječiji grad, prva dva dana nisam bila zadovoljna , ali sam šutila i trpila. Prvo kada sam potpisivala ugovor kazala sam da mislim da moja Lajla od 2,7 mjeseci ne treba da ide u stariju jaslićku, jer prvo što je onako fizilki dosta veća od njih i navikla je sa večom djecom i da se ne slažem da ona ide sa bebama, mislim da joj nije mjesto u krevetiću i slično, na što će meni psiholog, otkud mi to da su bebe u krevetima, kažem iz vremena kada sam ja išla u vrtić. E, tako vodila sam je dva dana, odmah je moj muž zapazio da je učiteljica onako, nezaisteresovana, da je ni ne pozdravi, ni ne uzme za rukicu, uvede u grupu, kako rade uostalim grupama. Treći dan, ja fino nazovem i kažem želim da moje djete prebacite u drugu grupu, ako može, ako ne može zovem direkciju, pa ćemo vidjeti. Helem, odmah su joj prenijelipapire i Lajla je sada super, o svemu možete pročitati na toj temi, znači upiornost, ali i hrabrost, fino kažite ako ste nezadovoljne, i sretno pačićima.


IZVORNA PORUKA: amdi

Takodje sam i ja zato da se reaguje, jer mi mame znamo sta je za nase dijete najbolje. Oni misle da sve znaju, pa ni ne pitaju kakve su navike djeteta, sta voli a sta ne voli. I ja sam prebacila svoje dijete odmah prvi dan iz mjesovite u stariju jaslicku grupu, jer su tamo sve bebe koje su tek prohodale, a da ne spominjem da nosaju flasice i cucle od kojih sam ja nedavno odvikla Nejlu. Sto se tice tete u jaslickoj grupi, mama Alma, ova jedna je radila prosle sedmice koja je u stvari medicinska sestra, i nije htjela ni u narucje da uzme dijete, kao bila na operaciji pa ne smijeuser posted image -nesto joj bas vjerujem. A ove sedmice su divne djevojke, pa su i djeca mirnija, ne placu, igraju se, plesu, prave frizure...u svakom slucaju cini mi se da je bolje, moj zakljucak je da je pristup djeci sasvim drukciji



IZVORNA PORUKA: mamilica

Mama alma, znas li kako se zovu Lajline tete u Djecijem gradu? Moja curica je u grupi kod Enise i Tidze. Meni je Enisa divna, mlada, lijepa, znas da to curice vole. Uvijek moju djevojcicu doceka sa velikim osmijehom i nekim finim komentarom, zagrli je i poljubi. Ne znam sta se dalje desava, ali zadovoljna izadjem iz vrtica.


IZVORNA PORUKA: mama alma RR


Moja Lajla je kod Jasne i Irene, baš su divne, zaista, obje su je dobro dočekale i primile i Lajla je baš zadovoljna, a i mama.



IZVORNA PORUKA: Nunu 08

Ja sam reagovala,ali vjerujte njima to na jedno uho udje na drugo izidje.To je bilo prije 15 dana.Desilo se slijedece:Moj sin nije hodao (tek je prije par dana prohodao i jos je nestabilan), bilo ih je puno oko 13 djece.Veca djeca, znaci od neke 2, 2,5 godina naravno trce,igraju se,guraju (sto ja razumijem,jer to su djeca puna energije) i jedan od njih je naletio na mog sina srusio ga i moj sin se udario u glavu bas dobro.Imao je cvorugu i masnice ispod i iznad obrve.To se desilo kod tete u prvoj smjeni.Naravno ova iz druge mi nije nista objasnila sta se desilo.Sutradan sam trazila da razdvoje stariju i mladju jaslicku grupu,jer imaju prostorije.Rekli su mi da je nemoguce jer nema dovoljno starije djece.Jedna zena da cuva 13 djece je nemoguce,pogotovo razlicitog uzrasta.Vec sam napisala,isla sam cak i na mojmilo da reagujem,jedna zena me saslusala,a druga koja s njom radi je rekla da me ne slusa,kao ja dosadjujem da idem u dunje sefici.Ja ne zamjeram djeci,znam da su puni energije,i da se prepiru i guraju,ali mali su jos, ne mogu ni da zamjerim teti koja ih cuva jer zena fizicki ne moze stic sve,vec zamjeram onom ko vodi racuna o broju zaposlenih ko je odgovoran za takvo stanje.Ja predlazem da se mi roditelji udruzimo i trazimo da bude vise teta sa njima,ako treba i nesto dodatno uplatit ja sam za to.Kikio ako ste za to mozemo stupiti u kontakt,i pozvat ostale roditelje pa da nesto uradimo po tom pitanju.


IZVORNA PORUKA: kikio

Moze, ja sam definitivno za to da nas vise trazi razdvajanje grupa. Vidjela sam da ima spremna soba pored, krevetice mogu prenijeti, sad je jedino pitanje imaju li dovoljno vaspitacica.
Moj sin je definitivno za vecu grupu, i zao mi je njega jer mu je dosadno sa bebama, a zao mi je manjih jer su prisiljeni da budu u kreveticima. Prvi dan kad smo dosli da vidimo sta trebamo donijeti, teta nam se zalila da jednu djevojcicu koja puze ne smije da izvadi na pod da je stariji ne bi slucajno gurnuli ili se naslonili na nju. I tetama bi bilo lakse da ih razdvoje, ovako ne vjerujem da mogu osmisliti program za cijelu grupu, prevelike su razlike u potrebama u tom uzrastu.

A sto se tice potreba djece i toga sta vole i sta ne ... Kad sam juce dosla po sina, dosla je i mama po jednu manju djevojcicu koja place cini mi se stalno. I sad mama kaze stvarno ne znam sta joj je ni sta da uradim, mozda je zedna jer kuci pije dosta vode. Teta pokazuje flasicu i kaze ovdje nece. Na to mama kaze ali ona pije vodu samo iz case, nece iz flasice nikako, mora da je zedna. Teta odogovara (citiram): "Mama, mi ovdje ne ispunjavamo muzicke zelje". Mislim, znam da ih je puno, ali dijete je zedno, zar je problem ponuditi mu vode 2-3 puta dnevno, kad nije prevelika guzva?

Kazu da imaju premalo djece za stariju jaslicku, ali ako je i roditeljima mladjih u interesu da se razdvoje i ako svi budemo zahtjevali, mozda i uspijemo. Vrijedi pokusati user posted image



IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Pokušajte sa derekcijom na Koševu, gdje je vrtić iskrica, da se tamo obratite kao za savjet. Mislim da tamo sjedi i direktorica, njena zamjenica, koordinator, vrijedi pokušati, od Mojmila bome nikakve fajde, dole sjedi teta koja radi ugovore i psiholog.


IZVORNA PORUKA: Swatkish

Tete koje rade u vrticima, da izvinite, boli neka stvar, bilo u grupi 3 djeteta ili 33, ona prima istu platu, zalili se vi njoj ili ne, boli nju nesto...
Ja bih ti preporucila da odes u direkciju,kako ti je i mama alma napisala... Ja sam se jednom zalila direktorici, usto tako kad mi je dijete palo kod njih, slicna kao i kod tebe situacija, zalila sam se sto je po cijeli dan u kreveticu, dodje kuci sav u suzama,jeca,men se dusa cijepa.. Jelovnik im je star 100 godina.. Fino se ja zaputim kod direktorice, i kazem joj sve kako i sta.. Sve je zapisala, zapisala i ime te tete koja je cuvala dijete, i mislim da je reagovala...
Da se zalis tetama,vjeruj mi da od toga nema nista.. Njima je plata fixna, sad jedino ako vole to sto rade, pa im je drago kad neko dijete usrece, ili im je stalo da nek dijete ne place.. Takve su rijetke,ali ih hvala Bogu, jos uvijek ima...



IZVORNA PORUKA: Nunu 08

Kikio kako da dodjem u kontakt sa Vama?Da bi se mogli dogovoriti?Od prijateljice mi kcerka ide isto u dunje u jaslice i on ja ze da se nesto promjeni.A za tu vodu nista meni cudno.Ja sam jedan dan u julu dosla bilo je uzasno vruce,one cijeli dan mom sinu nisu dale da pije,flasica netaknuta.Kad sam vidjela pitala sam ih zasto kazu nece,kad sam uzela flasicu one nisu uopste onaj cep skinule(onajj sto se stavi da ne curi), tako da je dijete samo na prazno vuklo,taj dan sam poludjela,cak sam neprijatna bila,dva dana su mi se izvinjavale poslije toga.On jadnicak usta mu ispucala koliko su bila suha.To je zato sto ih stalno mjenjaju,valjda su vise zavrsili godisnji odmori.


IZVORNA PORUKA: hannana

drage moje ja ne zelim da branim tete u vasem vrticu ali samo mislim da se tenzije malo ipak moraju smiriti. da, one dobiju fiksnu platu, ali ta plata je ipak mizerna u odnosu na posao koji one obavljaju. mislim da je isti slucaj i sa uciteljima i nastavnicima u osnovnom obrazovanju. zao mi je sto se tete ovako ponasaju prema vasoj djeci i mislim ako smisleno postavite svoje zahtjeve da mozete nesto i postici. naravno uvijek vam se moze prigovoriti da ima i ta opcija da svoje dijete posaljete u privatni vrtic, gdje je cijena najmanje dupla od one koje mi sad placamo. i moje dijete ide u vrtic JU Djeca Sarajeva, i to u onaj koji roditelji najvise izbjegavaju i to na Svrakinom i iskreno vam mogu reci da sam prezadovoljna tetama i njihovim odnosom prema djeci. iako je sam taj vrtic na veoma losem glasu zbog lokacije na kojoj se nalazi.....


IZVORNA PORUKA: Nunu 08

Ja licno ne krivim tete koje rade s njima.One rade onako kako im serviraju da rade.I njima bi samima bilo lakse raditi da su djeca razdvojena,same tako kazu.Ja znam za te plate,ali ni ja niti bilo koji drugi roditelj nije kriv za to.Ja ne krivim znaci tet,vec onoga ko je propiso ove standarde rada.Ali mislim da niti jedna majka ne moze ostati ravnodusna da dodje i vidi dijete razbijene glave koje ne hoda sjedi gdje ga se ostavi a okolo trce starija djeca i zakaci ga kako ko stigne.Samo trazim da ih razdvoje lakse ce biti i djeci i tetama za rad.


IZVORNA PORUKA: kikio

Krivim upravu (ili sta su vec, u vrticu na Mojmilu), jer su kad smo se raspitivali kod njih rekli da ce biti starija jaslicka i da je u grupi max 10 djece.
A tete - nije njihova krivica to za grupe, ali da dijete ne pije citav dan, to je vec nemar. Znam da im je plata mala i da placamo (relativno) malo, ali to nije moj problem. One imaju posao koji trebaju da obave korektno. Kao sto postoje privatni vrtici, tako postoje i tete koje za iste pare rade svoj posao divno i sa zadovoljstvom.
Ako vidim nesto sto nije dobro za moje (ili bilo cije) dijete, naravno da cu reagovati, to mi je duznost valjda - kao roditelja. A da ne bih prenaglila, jer smo tek krenuli u jaslice, potrazih misljenja drugih roditelja ovdje, jer ih uzivo niti poznajem niti srecem.



_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu cvrakica)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Jaslice
21.4.2010 11:21:29   
veeseelaa
joj joj joj
iščitah postove i baš me huja uhvatiuser posted image user posted image user posted image  Nunu 08 ne kontam ovo kako je tako je????? radi se o tvom djetetu, halooooo
Šutnjom ništa postići nećete! čuj dodješ po dijete ono prljavo? ja bi tu tetu bacila s mosta u Miljacku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Žene drage kako samo možete da šutite???? ko da vam je neko nešto proučio???? nema šanse da bi ja na manje stvari ostala mirna??????????????? samnom i sa mojim se ne možeš zahebavati!!!!!
ne bi ja samo ispisala dijete, nego bi tu svega prethodno bilo, kad me vide tresle bi se, od direktorice do čistačice
Osim toga u ta nižerazredna državna obdaništa nikada ne bi dijete ni upisala, koliko para toliko muzike


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Jaslice
12.5.2010 11:11:43   
Anoniman
Mi ćemo u jaslice u septembru kad user posted image  bude imao 15 mj.
Molim vaša iskustva ako ste ovako rano upisali bebe, kako su prihvatili?

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Jaslice
12.5.2010 11:26:55   
hanabanana
Ne bih ti savjetovala.
Računaj da jedna teta čuva 20-tero djece ( ako imaš sreće pa nadješ tako malobrojnu grupu ) iste ili slične dobi.
Po sebi vidi koliko puta moraš svoje dijete nahraniti u vremenu od 08.00. - 16.00. pa to pomnozi sa brojem 20, i dobit ćeš optimalno vrijeme koje jedna teta može postvetiti svakom dijetetu.
Nema ga!
Dobro da stigne da ih presvuće sve i nahrani.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Jaslice
12.5.2010 11:32:36   
Anoniman
Mi ćemo u jaslice vrtića Nur. Tamo je 10 beba sa 2 tete.....

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Jaslice
12.5.2010 11:33:54   
hanabanana
Aha šta ima....nemoj da se zavaravaš.
Lično znam da nije takav odnos snaga.
Moja dobra, dobra prijateljica radi upravo sa tom dobnom skupinom i rekla mi je: nemoj je bona davati u jaslice, strpi se do tri godine.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Jaslice
12.5.2010 11:37:31   
Anoniman
user posted image user posted image  pa išla sa user posted image  i vidjela, 10 beba, 2 tete

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Jaslice
12.5.2010 11:44:21   
hanabanana
Hajd dobro, ja ti dala dobronamjeran savjet pa ispade da ti kontriram.
Valjda zna žena koja radi u tom vrtiću koliko ih radi?!
Ili ne zna!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Jaslice
12.5.2010 15:02:23   
Majčica
Moj user posted image je isao u jaslice kad je napunio 11 mjeseci pa sve do neki dan, sad mu je nepunih 18 mjeseci. Muz i ja smo se slozili da ne bi vise nijedno dijete do 3. godine upisali, najvise zbog virusa i tzv. sekundarne imunizacije koja je u tako malom uzrastu bas naporna i za dijete i za roditelje. Moj user posted image je u tih pola godine popio 6 ili 7 puta antibiotik, rekordno vrijeme koje je bio u cugu u jaslicama je bilo 3 sedmice, mada u zadnje vrijeme ni toliko, ja sam bila stalno na bolovanju,a kako je kad ti dijete svako 15 dana ima 39 temperaturu, pa nece da pije sirup, pa nece da jede i sl, znate i sami. Nama je to bilo previse sad za sad.
Sto se tice prihvacanja, kod nas je to islo teze, moje dijete je dugo plakalo i ja sam smatrala da je to sastavni dio toga, iako ima djece koja nisu ni dana plakala, isto kao sto neka nisu bila tako cesto bolesna. Sve je individualno.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Jaslice
12.5.2010 16:01:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Moja dobra, dobra prijateljica radi upravo sa tom dobnom skupinom i rekla mi je: nemoj je bona davati u jaslice, strpi se do tri godine.


U tvom postu nisam shvatila da si napisala da radi u tom vrtiću već sa tom dobnom skupinom....
A stvarno mi danas izgleda kao da me pratiš i kontriraš sve što napišem user posted image  I kažem ti, ja lično bila u tim jaslicama i vidjela 10 djece...... osim ako baš taj dan drugih 10 nije bilo bolesno user posted image  user posted image user posted image  i pedagog mi reče da ih ima 10, max. 12 zato se i treba rezervisati mjesto ranije.
majčice, toga me je najviše strah user posted image
Hvala ti što si podijelila iskustvo. Ma da mi je teta kako treba uopšte ne bih razmišljala o jaslicama user posted image

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Jaslice
12.5.2010 16:07:36   
hanabanana
Moja kolegica, upravo se vratila sa porodiljskog vodi dijete u jaslice u Amel.
Kada je mala krenula bilo ih 12, danas ih je 17.
S tim što sam ja neki dan s njom imala " raspravu ".
Malena joj imala stomačnu virozu i ona je odvede u jaslice u ponedeljak, nazovu je nakon 2 sata da dodje po dijete.
Nije to problem, otišla je. Problem je što je njeno dijete zarazilo druge bebe.

A dobra prijateljica radi u Nur-u na Grbavici, i zaista svaki moj savjet ovdje napisan je bio dobronamjeran. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Jaslice
12.5.2010 16:42:24   
Anoniman
Ma naravno, nisam drugačije, u biti, ni shvatila user posted image  ali, eto, tako je ispalo.... Inače, pratim tvoje postove i cijenim tvoje mišljenje.
Svakako, hvala ti. 

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Jaslice
20.5.2010 12:45:20   
disam
Ima li neko iskustvo sa jaslicama na Mojmilu,od koje starosne dobi primaju djecu.Ja bih na posao trebala za neka 2 mjeseca a mojoj bebi ce biti nepunih 12 mjeseci.Da li je pametno dati dijete uopste u jaslice sa godinu dana.ako neko ima isto iskustvo molim vas da mi napisete.Sta djeca u jaslicama u toj starosnoj dobi jedu kako provedu vrijeme,kave su tete.sl.
Koje su jaslice u sarajevu najbolje
unaprijed hvala

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Jaslice
11.6.2010 13:26:02   
miracle
Lijep pozdrav svima...

Zanima me ima li neko iskustvo sa privatnim vrtićem/jaslicama u B.Potoku,BI LINGUAL NURSERY SCHOOL?

Iskreno,nisam ih još kontaktirala,sakupljam informacije.

Moj dječak ima tetu  čuvalicu koja nas je nažalost razočarala,tako da sada razmišljam o jaslicamauser posted image user posted image .Živim u manjem mjestu gdje nemam veliku nmogućnost izbora teta,a voljela bi naći privatne jaslice.Moj sin će akb u julu imati godinu.

Hvala

< Poruku je uredio miracle -- 11.6.2010 13:28:03 >

(odgovor članu disam)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Jaslice
11.6.2010 15:51:45   
miracle
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Mi ćemo u jaslice vrtića Nur. Tamo je 10 beba sa 2 tete.....


Ja danas zvala,kažu  oko 20 u grupi,teta 2+1 pomoćnik(šta god to značilo).

< Poruku je uredio miracle -- 11.6.2010 15:53:17 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Jaslice
11.6.2010 16:03:32   
ivanak
Možda je nekome ovo glupo pitanje, ali jaslice su za koji uzrast djece?
Ja bi svoje djete upisala u vrtić, ali ne znam ni postupak, ni kad se treba upisati..., ali najgore od svega moj muž se protivi tome... pa isto neka ja znam... ne mora sad ići... za ubuduće


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Jaslice
11.6.2010 16:05:40   
hanabanana
Kod nas je jaslička grupa ona u koju idu djeca u pelenama.
Kod državnih vrtića to su djeca od 9 mjeseci do 2 godine.
/ valjda do tada moraš skinuti pelene da bi išao u stariju vrtičku grupu /

Nakon jaslica, ide vrtić.

Procedura upisa je: rodni list, cips - prijava, brisevi grla i nosa.
Privatni traže i kontrolu stolice.
Upisi su u junu i septembru.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Jaslice
11.6.2010 16:07:08   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: miracle

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Mi ćemo u jaslice vrtića Nur. Tamo je 10 beba sa 2 tete.....


Ja danas zvala,kažu  oko 20 u grupi,teta 2+1 pomoćnik(šta god to značilo).


Prestrašno.

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *