|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
6.10.2008 11:19:07   
mamyca
Aquarius drago mi je sto je sve ok.user posted image user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
6.10.2008 18:35:58   
miha
evo upravo sam se vratila sa kontrole.kiretaža mi je rađena 24.9.
krvarenje mi još nije stalo i dr. kaže da to nije uredu.dugo j gledao na UZ i rekao mi da sutra uradim test na trudnoću,te ukoliko bude poz.da je najvjerovatnije nešto ostalo u maternici ili sumnja da je vanmaterična trudnoća(Ima neki folikul na lijevom jajnik koji mu izgleda kao gestacijska vreća-te kaže da je moguće da su se bila oplodila 2 jajašceta-jedno u maternici,a drugo na jajniku)???????
ne samo da sam isprepadana,nego ne mogu da shvatim da su i dr.toliki laici i da mi kaže da ni sam ne zna šta je to????????
taj dr.mi je radio i kiretažu i tek danas mi je otkrio da imam dvorogu maternicu sa jednom pregradom,te da ,ukoliko bude ovo krvarenje zbog zaostalih dijelova u maternici,on to sigurno nije vidio jer je maternica dvoroga?????????????? zaista ne znam ni šta više da mislim o ovim dr.ovo mi je bio 3. spontani pobačaj,išla sam stotinu puta na UZ i nikad ni on ,ni koji drugi dr.nisu vidjeli pregradu u maternici.a ovaj dr. kod kojeg idem je ovdje jedan od najiskusnijih i najuglednijih dr.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
6.10.2008 18:38:55   
miha
Aquarius,drago mi je da je kod tebe sve OK.nas dvije smo nekak u isto vrijeme i user posted image ,ali u isto vrijeme i izgubile user posted image

čuvaj se,pa ćemo opet zajedno u novu borbu

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 8:23:12   
Malaja
Draga miha

Žao mi je što ti se to dogodilo user posted image Ja bih ti predložila da odeš i čuješ mišljenje drugog doktora. Nešto tvoj dr ni sam ne zna šta bi, te vanmaterična, te nije dobro očistio.. Mislim da je najbolje da čuješ još jedno mišljenje.
Čuvaj se i sretno. Ja ti držim fige da bude sve okuser posted image

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 8:30:08   
mamyca
Miha,i ja bih ti predlozila da potrazis drugog doktora.Otidji u Sarajevo ili Mostar,samo na pregled makar,da vidis drugo misljenje.Nadam se da ce sve biti uredu.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 8:37:30   
mamy Sabina
Miha,žao mi je.
Ne mogu da vjerujem da ti je tek sada vidjeo.
dvorogu maternicu i pregradu koja vjerovatno i
postoji,zbog takve maternice.
S takvom maternicom je rizik od    spontanog  uvijek veći
dobro je to što ti uspiješ zanjeti,jer je i to teško s takvom maternicom.
Sad bar znaš u čemu je problem i šta trebaš liječiti.
Ja ,kada sam ležala u bolnici,imali su slučaj 15-o godišnje djevojčice
s ogromnom cistom na jajniku.Kad su je otvorili (na operaciji) tek tada vidjeli da
djete ima dvorogu maternicu.Ranije nisu vidjeli jer je nisu gledali ginekološki prije operacije.Urade joj tu cistu i za 15 dana uz pristanak roditelja
ponovo na operaciju,i tu maternicu su joj uradili.
Da joj se više ne bi stvarale te ciste,da ne  bi imala problema sa začećem i očuvanjem trudnoće ,draga moja
otkrila si uzrok,znaš šta trebaš liječiti,idemo u pobjedu.Nadam se da na jajniku nema trudnoće,da je pogriješio.
Tebi savjet,ako smijem,otiđi bar na jedan pregled nekom drugom dr.-u.
Pozdravljm te i navijam da sve bude ok.

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 8:48:12   
Mika
Draga miha, žaljenje ću ostaviti za kasnije jer ni ja od njega nisam imala mnogo pomoći. Slažem se sa ostalim forumašicama da tražiš misljenje drugog doktora. Ja sam rođena Zeničanka, reci mi koji te to doktor vodi? Prihvati činjenicu da doktori ovdje možda imaju znanje ali su postali toliko tašti da ja još nisam naišla na doktora za kojeg mogu reći da se povetio pacijentu 100% Potraži ondje na forumu da li je neka spominjala doktore iz Zenice i ko je to dobar, u suprotnom postaj temu i pitaj koji su doktori u Zeniciu opticaju. Ja sam nekad išla kod Karahasana ali sam čula da se i on srozao na nivo ostalih i postao strašno nemaran i šlampav da sam definitivno digla ruke od njega još davno.

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 14:23:36   
miha
draga Mika,ja sam se baš namijenjala dr.sada sam kod dr. Karahasana.

koliko ste vi krvarili nakon spontanog.meni je sutra pune 2 sedmice i krvarenje je isto kao i prvog dana.molim vas,ako je neka imala sličan problem da mi javi.sve samu sebe tješim da će biti OK.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 14:30:10   
miha
ja svašta napisah,al poruka ne prođe.svakako ću otići još po jedno mišljenje,a zanima me da li je još nekoj od vas krvarenje poslije spontanog trajalo duže.meni je sutra 15 dana i traje isto kao prvi dan.hvala vam na svemu,puno je lakše uz vas.
Mika,sada idem kod dr. Karahasana.puno pozdrava

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 14:37:42   
mamy Sabina
Krvarila sam 10-ak dan ,možda malo duže
al ne obilno.Prvi dan-dva malo jače,kasnije
oskudno.

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 15:01:04   
Sladjusna
Ja sam krvarila samo neka 2 dana i to jedan dan neki komadici a drugi malo krvi i to je to, nisam imala nikakvih bolova.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 17:10:20   
mamin sin
Meni je 15 dana curkalo ono smedje kao kada ti prolazi menstruacija, a malo jaceg krvarenja mi je bilo samo kada mi je tek uradila kiretazu pa nekih sat vremena i treci dan kada me stomak zabolio kao menstrualni bolovi isto kratko, a na to me dr i upozorila.

Slazem se sa zenama da odes po drugo misljenje...


(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
7.10.2008 17:22:14   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: miha

Aquarius,drago mi je da je kod tebe sve OK.nas dvije smo nekak u isto vrijeme i user posted image ,ali u isto vrijeme i izgubile user posted image

čuvaj se,pa ćemo opet zajedno u novu borbu


Istina, meni su radili kiretažu 23.9. a trudnoća nam je bila tu negdje, u dva-tri dana. Naravno jedva čekam da opet krenemo u borbu.user posted image
A što se krvarenja tiče, ne znam jesu li mene tako dobro očistili, ali ja sam od prvog dana mogla nositi dnevne uloške, jer su mi se pojavljivale samo kapljice krvi par dana a onda nešto smećkasto (rekli su mi sa je to normalno).
Evo danas je tačno 15 dana poslije kiretaže i još mi se na ulšku pojavljuje neki trag  boje meda, kaže doktor da je to OK.

Draga moja, stvarno mi je žao što opet kroz to prolaziš. Doktori se uvijek pokušavaju ograditi od eventualnih grešaka, ali sam čitala da je vanmateričnu trudnoću jako teško uočiti i da je jedini dobar pokazatelj nivo Beta HCG hormona. Držim ti fige da to sve što prije prođe i da sve bude OK pa da možemo zajedno u nove pobjede.
Šaljem ti veliki zagrljaj.user posted image

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
11.10.2008 23:40:51   
poki
pozdrav i ja sam iz zenice i vjeruj da sam se namjenjala doktora u poliklinici me vodio sejo pa razija nisu se iskazali i nikad se pozabavili mojom zeljom da budem mama isla sam i kod bojana u sunce privatno iskreno ni tu nisam puno bolje prosla sad me vodi dr ajanovic on ima privatnu kliniku u travnickoj preko put binga odlican je i covjek je ja mu idem vise od 1 god vjeruj ne samo profesionalno vec i psihicki te razumije i uvijek govori da ima nade ja se nadam 5 god al dok je njeg negubim nadu vec idem u nove pobjede on inace ultrazvuk radi pola sata detaljan je do maksimuma pa ako si za probaj pa odluci puno srece i user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
12.10.2008 11:01:05   
Koalinka
Moje iskustvo. Pošto sam imala spontani u 18. sedmici, nakon čega je slijedila indukcija, porod...radili su mi tzv. reviziju tj. struganje posteljice sa zidova maternice, jer je u tom periodu prerano da bi sama izašla, tako da ostane cijela posteljica koju valja strugati. To se zna desiti i nakon normalnog prirodnog porođaja, nakon čega ženu uspavaju i to urade. Imam 5 dobrih prijateljica kojima je to urađeno odmah nakon porođaja, kada posteljica nije htjela van, pa su dobile kratku totalnu anesteziju. Ne poznajem nikog kome je to rađeno na živo, osim mene. Eto, imamo sad i to iskustvo. Tih 20tak min bolova se ne mogu porediti sa 12h bolnih kontrakcija....Nisam dobila nikakvu anesteziju, niti lok. niti tot., nisam bila u rodbinskoj vezi sa medic.osobljem, noge vezane, svaku ruku drži po jedna sestra, u najmanju ruku scena iz "Igmanskog marša", samo sam čekala da mi kao Bati Ž. dodaju flašu rakije da me manje boli....(jer valjda u 21.vijeku još nije izmišljena anestezija)....Samo znam da je u pitanju žena, sestra ili kćerka dotičnih ljekara, bila bi to najbezbolnija revizija što može biti....Aferim!
Danas znam da sam mogla insistirati na anesteziji, jer kad vide da znaš da imaš pravo na to, onda ti moraju dati.....Neće baka više u šipke.....
Lijep pozdrav svim curkama!!

(odgovor članu poki)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 8:56:24   
mamy Sabina
Ovo je strašno!
Meni su radili kiretažu nakon induciranog poroda,
zbog rezidue,dr mi je na odabir ponudio opštu ili lokalnu anesteziju.
,,Odabrala" sam lokalnu ,i opet osjećala ne toliko bol koliko
neki ružan osjećaj,kao da ti neko čupa utrobu van.
Dr koji ti je radio kiretažu nije normalan!

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu Koalinka)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:04:03   
nensy
Zašto misliš da nije normalan ja sam to isto doživjela a kada je sestra molila doktora da mi da anesteziju ODGOVOR JE bio anestezija je zauzeta a ja nemam vremena na pretek meni je isto ležala ciganka ili ona .I šta bi čovjek uradio nego ga zgazio ako ti ikad na put stane.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:11:33   
mamy Sabina
Nema tu ,,anestezija je zauzeta".
Za lokalnu anesteziju mu ne treba niko,sam je daje,a
tebi bi bilo koliko toliko lakše!
Je li problem,navući xilokain u špricu i dati tu lokalnu anesteziju?
,,Produžilo" bi mu posao čitvih 2-3minute!!!


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:15:33   
nensy
To je tačno al to je i etika naših ljekara. iako i ta lokalna anestezija je sranje oni je dadnu al ne sačekaju ni minute da djeluje tako da kada završe sa kiretažom ona tek počne djelovati

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:18:17   
Koalinka
Znam samo da kod nas u bolnici anesteziolozi imaju vremena na pretek i to nije bio razlog, nema šanse.....već dobra volja da nekom olakša ili oteža, od čega poslije zavisi dobar dio tvog emotivnog života...
Još nisam rekla da je u sobici, (ispod nogu) prisustvovao čitav tim srednjoškolaca, na praxi (o odobrenju valjda i ne pitaju, mada mi je tada bilo svejedno da je cijeli stadion gledao),  imala sam publiku, ih, za poželiti, samo sam primijetila da ni njima nije bilo lako, jedan dječko me cijelo vrijeme gledao u oči, nije valjda smio "dole"... user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:18:22   
mamy Sabina
Tu si u pravu,daju anesteziju i odmah na posao!
Mene je valjda Bog pogledao,pa je dr bio strpljivi
sačekao da djeluje.

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:22:36   
mamy Sabina
Jedino što čovjek možže reći je -fuj!

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu Koalinka)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:27:38   
nensy
Znam samo da onaj ko nije prošao to kasapljenje ni nezna šta to znači ,ja sam cijelo vrijeme molila da me puste da umrem jer više nisam mogla izdržati.MM je stajao vani ispred klinike i čuo je sve. user posted image user posted image user posted image   kaže mislio sam da živa nećeš izaći iz njihovih šaka.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:29:12   
mamy Sabina
Tu si upravu potpuno!
Iza sebe imam dva spontana,
oba puta je rađena i kiretaža!
Ne daj Bože nikome!

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
13.10.2008 9:33:28   
nensy
Pitam se samo kakvi su to ljudi ako ih se tako može nazvati pa ni prema životinjama se u Evropi ne ponašaju tako.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *