|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 15:39:44   
neki
Dorucak za Bajram je kod nane od MM,a rucak je kod svekrveuser posted image Drugi dan se ide na mezarje i svraca se kod moje nane i moje mame,kod nje ostajemo na rucku;tako da ja kuham tek treci danuser posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 15:40:27   
neki
A sto se tice kolaca,svekrva pravi baklavu,a ja cu tortu(jos ne znam koju)...

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 15:47:55   
RICI
ČOKOLADNA TORTA
 
 
POTREBNO :
 
ZA KORE :
 
10 KOMADA JAJA
10 KAŠIKA ŠTAUB ŠEĆERA
20 KAŠIKA ORAHA BADEMA ILI LJEŠNJAKA
3 KAŠIKE KAKAOA
 
ZA FIL:
 
1 MARGARIN
4 KOMADA JAJA
200 GR ČOKOLADE
200 GR ŠEĆERA
 
NAČIN PRIPREME :
 
Kore : 5 jaja razdvojiti bjelance i dobro umutiti sa 5 kašika štaub šećera, dodavati jedno po jedno žumance u šlag i mutiti. Dodatit 10 kašika oraha i 1 ½ kakaoa. Tijesto peći u kalupu prvo na tem. od 220 stepeni C a zatim na 180 stepeni C. Postupak  ponoviti i za drugu koru.
 
Fil: Margarin izrezati i umutiti sa 100 gr šećera. Dodati jedno po jedno žumance ( 4 kom ), u smjesu  dodati 200 gr istopljene čokolade , posebno umutiti bjelance sa 100 gr šećera, u smjesu sa margarinom dodavati jednu po jednu kašiku bjelanaca.
 
Preljev : Istopiti 100 gr čokolade sa šoljom mlijeka, 125 gr putera i malo šećera.
Ispečenu koru ( ohlađenu ) premazati preljevom ( i jednu i drugu ).
 
P R I J A T N O

_____________________________

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 15:48:45   
RICI
provjeren recept torta mrak.

_____________________________

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 15:49:22   
neki
Hvala na receptuuser posted image

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 15:51:11   
dana3
IZVORNA PORUKA: tea lana

Dana3 sta je jahnija nikada nisam cula za to,ili kod nas ima drugi naziv




nema drugi naziv jer naziv potjece od cinimi se turske rijeci jahni:

vrsta corbe koja se pravi od kile juneceg mesa,krompira ,bamije,celera.lovorova lista
cesto je zamjenjuju za begovu corbu ali nije to to.imas na natu nekoliko nacina pravljenja jahnije
u mojoj porodici to je tradicija da se pravi uz Bajram

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 16:20:28   
Honey3
kod mene za bajram od slatka ananas torta,ruzice i bombice.Za slano jos neznam,rucak ce biti kod mene jer sam u cetresnici,nesto cu vec smisliti....jetrva je spremala iftare kad sam se porodila pa red je da ja rucak spremim,a nemam svekrvu i svekra..........

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 16:26:08   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Dodaj kašiku sirćete ili jabukovog ocata u vodu u kojoj se luk kuha.

Japrak, istim se puni kao i dolma ( ili lukovice ) - stavlja se u sarmice. MOgu se koristiti listovi vinove loze ( prokuhaju se prije toga ), raštika, ja nekada uzmem i listove blitve.



hvala draga
Ja sam upali šta je japrak, isto što i sarma samo vinova loza se koristi umjesto lista kupusa
Pozz

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:36:36   
acudesa
Plizzzzzz, tražim a ne mogu da nađem recept za kadaif, ako neko zna neka me uputi-hitno mi je
i šopsku salatu, joj...user posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 17.9.2009 17:41:25 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:41:15   
tea lana
http://www.coolinarika.com/recept/turski-kadaif

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:41:51   
acudesa
dušššššššššššaaaaaaaaaaaa mojjjjjjjjjjaaaaaaaaaaauser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:43:25   
tea lana
ma tu smo da pomognemo naravno kolicinu pistacija mozes smanjiti a i zamjeniti sa orasima

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:46:34   
acudesa
IZVORNA PORUKA: tea lana

ma tu smo da pomognemo naravno kolicinu pistacija mozes smanjiti a i zamjeniti sa orasima

skontalauser posted image , a gdje ću šopsku naći?
znam sastojke, ali kakve začine stavljam, samo soli ili...?

< Poruku je uredio acudesa -- 17.9.2009 17:48:33 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:49:15   
salmy
pozdrav acudesa user posted image user posted image jesil oprobala moj recept .................plakanja...........pa jeli upalilo?hahahahahhahaha
Ako nije drugio dan ce,ja kako sam skontala meni upali svaki drugiuser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:51:25   
acudesa
e, nek si ti mene upamtila po tomeuser posted image user posted image user posted image
ma jok, ja sam ko kamen, neće suza da kane, stišći i stišći ali ne...user posted image user posted image
OT-sad ćemo letitiuser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:52:04   
tea lana
IZVORNA PORUKA: acudesa

IZVORNA PORUKA: tea lana

ma tu smo da pomognemo naravno kolicinu pistacija mozes smanjiti a i zamjeniti sa orasima

skontalauser posted image , a gdje ću šopsku naći?
znam sastojke, ali kakve začine stavljam, samo soli ili...?


ne kontam kakvu sopskuuser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:53:41   
salmy
Neces vjerovati ali jesam.............bas me zanima sta znaci tvoj nik? nesto si me zaintrigirala????????????? i imam osjecaj da si zeznutauser posted image user posted image user posted image a mozda je to samo osjecajuser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:53:48   
acudesa
šopska---salata----molim vas---user posted image
ljubim vas
user posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:54:56   
acudesa
IZVORNA PORUKA: salmy

Neces vjerovati ali jesam.............bas me zanima sta znaci tvoj nik? nesto si me zaintrigirala????????????? i imam osjecaj da si zeznutauser posted image user posted image user posted image a mozda je to samo osjecajuser posted image

nije ti samo osjećaj, to ti je to ahahaha
šta će mi suze pored tebe takveuser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:55:59   
acudesa
ona salata sa sirom i paradajzom
možda se i drukčije zove, ja je znam ovakouser posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 17.9.2009 17:57:38 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 17:59:34   
acudesa
izgleda ništa od tzv šopske
odoh ja opaliti sastojke, pa po sopstvenom nahođenjuuser posted image
Tea lana-puno ti hvala, baš si drug
Salmy, veselice....user posted image za nick ti kažem next timeuser posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 17.9.2009 18:04:00 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 18:07:48   
salmy
Bitno je opaliti a ko koga................i sta,ma pravo da vam kazem ja kupim u saraj bosni baklavice,jos mi mama natrpa svojih,ma ljepota od zivotauser posted image user posted image user posted image  ionako prvi dan smo u mahali,prvo svekrva pa mama,pa svekar,i na kraju mi se sve smuci...................user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image posebno sad sto ce u mene trpati ko kacu za kupususer posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 18:08:37   
veeseelaa
hej acudesa ja ovako pravim šopsku salatu
naravno ide paradajz, krastavice, 1 žuta paprika, 1 zelena paprika i 1 crvena paprika koje isječem na malene kockice.
Zatim bijeli sir (kupi neki čvršći, npr tzv kriška sir u vakumu imaš u svakom tržnom centru) isječeš na kocke i izmješaš s već isječenim povrćem. Dodaj malo soli (ne puno jer sir je slan), serviraj u zdjele i zatim taj isti bijeli sir narendaj po salati kao ukras i jednu maslinu crnu stavi na sred salate user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 18:09:17   
salmy
cuj "kacu za kupus" hahahhahahaha joj gotova samuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Kuhanje za Bajram
17.9.2009 18:10:24   
Anoniman
Ja šopsku salatu pravim tako da izrežem sve što imam: paradajz, paprike, luk, krastavice, zatim dodam feta sir izrezan na kockice i malo sitno isjeckanog peršuna

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *