|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
31.8.2012 14:06:40   
Finčić
Lilly13 jesam li dobro skontala, sad si trudna ??? Mislim poslije odlaska u tu kliniku vani?
user posted image

(odgovor članu lili13)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
31.8.2012 20:02:25   
lili13
Da, napokon je uspjelo. Poslije pauze sam hjela odmah da nastavim.
Da li je bila sreca ili sta to neznam al nije ni bitno. Bitno da je uspjelo.
Tebi zelim mnogo srece i prije nego se odlucis za bilo koju, prati svoj osjecaj.
Mozda je glupo ali zaista je bitno da se osjecas da si u pravim rukama i da steknes 100% povjerenje u te ljude sa kojima ces provesti odredeni period iz dana u dana.
Svi hvale jedne, kude druge kao i ja. A zaista je bitno da ti vjerujes u tu kliniku za koju se odlucis i da to moze uspjeti.
Nemoj da zuris, uzmi sebi vremena i raspitaj se za svaki detalj, nemoj da mislis da je nesto glupo pitat, sve je bitno i mi kao pacijenti imamo pravo na sve odogovore, ipak je to nas organizam koji je pun raznih hormona i ostalih lijekova.....
Ima kraci i duzi postupak, sve pitaj zasto jedan ili drugi bi bio bolji za tebe, kompletan proces od prvog do zadnjeg dana, ipak je to zahtjevno itreba da taj vremensk iperiod se posvtis tome. Dr. ce ti reci "zivite normalno " ali iskreno nemozes normalno, jer samo pratis kada sta trebas da pijes, primis inekciju itd.
Sretno


(odgovor članu Finčić)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
2.9.2012 13:59:25   
Finčić
Hvala ti lilly13, u svakom slučaju razmisliti ću još malo prije nego donesem konačnu odluku oko izbora klinike. Tebi želim da uživaš u majčinstvu i svojoj user posted image ...

(odgovor članu lili13)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
3.9.2012 13:45:00   
kokouli
lili13 cestitam od srca na uspjehu ,i hvala za informacije o ovoj klinici ,nisam nikad ni pokusala da ih kontaktiram ,a sad i necu konacno.user posted image

(odgovor članu Finčić)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
3.9.2012 17:21:59   
ray
Hmm.. i ja sam imala malo neugodno iskustvo s njima u pocetku.  Zato sam i pokrenula bila ovu temu. Naime otisla sam bila prvi put na konsultacije i tu me je doktorica pregledala i naplatila mi pregled od 50km. Mozda bi bilo bolje da su mi naglasili na pocetku da ce me taj pregled kostati , jer ne bih bezveze davala pare posto sam par dana prije isla na ginekoloski pregled. ali kontam 50km.. no biggy. onda su mi rekli da za par dana dolazi dr iz turske i da mogu doci na konsultacije. naravno pristala sam. pitala sam za cijenu , ali mi je receno da ce mi reci kad dodjem. konsultacije su bile 15-20 minuta . htio me je pregledati , ali poucena ranijim iskustvom ( a i bila sam na pauzi) rekla sam da necu , jer mislim da nema potrebe da me svako malo neko pregleda. zamislite moj sok kad sam izasla i vidjela racun od 200km nakon tih 20-to minutnih konsultacija.

pisala sam im par puta i kontaktirala trazeci da mi to ne naplate. otvoreno sam im rekla da imam osjecaj da nas hvataju na foru jer smo u situaciji kakvoj jesmo. medjutim dobila sam email na nasem s odgovorom da su oni jako razocarani u mene i moje misljenje o njima i da mi zele sve najbolje s nekom drugom institucijom, a da su oni jedna OZBILJNA  klinika koja nudi vrhunsku uslugu. krajnje neprofesionalno i diletantski. pripisala sam ovo nasim doktorima koji nisu navikli da ferceraju u komercijalnim situacijama i koji ne znaju da se oko pacijenta moraju pobrinuti i da ih moraju privuci. bilo kako bilo , tada sam konverzaciju prebacila na engleski  kako bih kontaktirala direktno s menadzericom. rekla sam joj da je to za mene samo bio informativni sastanak medjutim ona mi je ipak rekla da to moram da platim. okay. otisla sam da platim (nisam prvi put , jer nisu primali kartice) . menadzerica mi je rekla da dr dolazi kao u naredni petak i da mozemo poceti ciklus. objasnila sam joj jos jednom da ja ne zapocinjem ciklus da sam bila samo na informacijama. tada me zaista pozitivno iznenadila rekavsi da mi onda nece uzeti pare. moguce da me je stvarno tek tada razumjela. u svakom slucaju hvala Bogu pa sam konacno prodrla do nekog.

medjutim meni je bilo jasno da se vise necu vratiti u tu instituciju , jer iako cijenim dr abadzic kao ginekologa , ipak zelim malo ljepsi tretman. mislim da mi je bas ona napisala onakav email , jer ne vjerujem da bi obicna sestrica imala kurazi da me posalje u drugu instituciju i da mi prica kako je ona razocarana. i nakon onakvog emaila (kojeg jos uvijek imam i ako zelite mogu vam ga priloziti) , ocekivala sam da mi pridje kad sam dosla u kliniku da donesem lovu i da nekako pokusa zagladiti situaciju. ma jok.. nije me ni pogledala. i sada ja trebam da u takvom atmosferi zapocinjem tretman.

i da.. ... glupo mi je sto se potenciralo da je to 6k skupo i da to stvarno ne moze svako priustiti (a to mi je i u emailu naglaseno). pa mislim da ako smo se odlucili za tu proceduru , svima nam je jasno da je 5,5-6k suma koju  smo vec spremni dati. ja sam se bojala da cu s njima uvijek morati cuvati ledja , jer nakon onakvog iznebuha racuna od 200km , nisam bila sigurna sta mi se moze i u buducnosti desavati. post od lili13 mi je nekako potvrdio to.. cuj molim te lijekove je morala placati.. omg.

u svakom slucaju , ja im zelim sve naj naj i nadam se da ce uskoro zaista postati jedna OZBILJNA institucija :) s vrhunskom uslugom kakvoj teze. jer za nas je sigurno puno bolje da imamo veci izbor. a za nasu lovu mozemo traziti vrhunski tretman , a ne sikaniranja kakva dozivljavamo u drzavnim institucijama. ja sam skroz zadovoljna svojim izborom. 


(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
4.9.2012 11:07:40   
kokouli
Ma mislim ocito nesto s njima nije kako treba ,svaka Ozbiljna institucija uredili bi prvo web stranicu stavili cjenovnik informacije o timu usluge itd.da ne kazem stopu uspjesnosti ,ne znam ,lovi se u mutnom ,i otkud sad neko ko je strucnjak za patologiju u trudnoci da se bavi izvantjelesnom oplodnjom ....ne kontam stosta al eto kod nas moze sve .I od nas treba otimati na sve nacine .Cuj 200 km i 50 prije toga ,pa zasto i kako jbt .

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
4.9.2012 11:09:02   
kokouli
A najfascinantnije mi je taj mail u kojem ti oni otkazuju ,mislim van pameti .Ko je lud tu boze sacuvaj .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
4.9.2012 13:05:35   
napolitanka
meni je posebno smiješno što su se uključili u raspravu na forumuuser posted image

_____________________________

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
4.9.2012 14:04:09   
kokouli
To jeste smijesno user posted image ,i to da ustvrde kakao jesu Ozbiljna klinika ,pa kad su ozbiljni sto ovim zenama makar nisu lijekove za te pare obezbijedili ,sram da ih bude stvarno.

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
4.9.2012 14:16:24   
ray
ma evo citam sada onaj email sto su mi poslali i sada mi se mozda i ne cini tako strasnim kao onda kada sam ga primila. onda mi je stvarno bilo grozno . medjutim recenica "Zaista smo razocarani vasim misljenjem o nama... " mi i dalje para oci. cuj molim te kao da su se uvrijedili... dje to poslovna korespodencija
i na kraju u zavrsili sa:


"Suosjecamo sa Vasmo situacijom  i iskreno se nadamo da cete naci pravu ustanovu koja zadovoljava Vase zahtjeve i koja ce rijesiti Vase probleme."|
naravno to sam na kraju i uradila.

a vis a vis dr abadzic, kokouli, ja sam cula bila da se ona nekad i bavila time (bracnim sterilitetom).po mom misljenju ona je bila najbolja dr gore na ginekologiji , time je bilo vece moje razocarenje kad sam skontala da uopce necu moci imati uvida u troskove. to je kao imas osjecaj da te neko guli koliko moze, a ako se pozalis uvrijedis ih (razocaras) i dobijes "sretno ti bilo" email. mislim da je ovdje dosla do izrazaja nasa standardna boljka a to je losa organizacija i  komunikacijske sposobnosti.

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
5.9.2012 8:48:46   
nesa
Sto rece napolitanka, najsmjesnije je sto se oni ukljucise u rasparavuuser posted image ...o svima se pisalo i ovako i onako pa jos niko nije raspravljao sa forumasicamauser posted image

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
5.9.2012 13:12:58   
lilyyy
Stvarno mi je zao sto se ovakve stvari desavaju u ovoj klinici, jer Jinemed klinika iz Istanbula koja je ustvari i otvorila ovu Euromedical kliniku u Sarajevu je za svaku pohvalu. Osoblje i doktori u Turskoj su za svaku pohvalu. Mislim da je njihova greška u startu što su izabrali pogrešnu osobu odavde da im bude direktor klinike, trebali su, kao što je to i bahceci klinika uraditi dovesti turskog doktora koji će stalno biti ovdje pacijentima na usluzi. Međutim poslije citanja vaših postova na forumu malo sam pretraživala po njihovoj stranci i vidjela da su ove kritike, izgleda, ipak malo uticale da se neke stvari promjene. Prije svega, kao član njihovog tima se navodila i dr. Nidzara Abadžić koje sad na njihovoj stanici nema ni na mapi, a dok je dotična radila na klinici Euromedikal, njena oficijelna stranica koju je imala prije otvaranja Euromedical poliklinije www-abadzic.ba je bila preusmjerena na euromedical stranicu, što sad trenutno nije slučaj. Izgleda da su turci došli malo sebi, uvidjeli grešku i "nogirali" našu doktoricu kojoj je, izgleda, ostao onakav pristup pacijentima kakav imaju ostali doktori po državnim bolnicama. Nadam se da će sad krenuti nabolje i molim sve trudilice da i dalje pišu svoja iskustva vezano za ovu kliniku, jer i ja trebam da udjem u proces IVF-a samo imam dilemu Euromedical ili Bahceci ??? Želim vam svima da uskoro postaneteuser posted image .pusa

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
5.9.2012 19:43:11   
Sanchi_Sa
Meni je ovo svega drugi put da se javljam, u posljednjih pet godina koliko citam ovaj forum, iskljucivo iz potrebe da nekom pomognem i zadovoljim radoznalost svih "vrijednih" zena! Nastojat cu biti sazeta, kako bih izbjegla generalizirane informacije i sto tacnije predocila svoj dozivljaj iz ove klinike;
Zanimljive su negativne situacije kao sto su nepotrebno koristenje hormonalne stimulacije, punkcija, potroseno vrijeme, ocekivanje, utroseni novac...a to sve zbog lose organizacije i neuhodanosti tadasnjeg tima spomenute klinike. Nedovojlno pracenje hormonalnog statusa prije postupka i visok progesteron u preuranjenoj ovulaciji rezultirali su poor ovarial responders!
Medjutim, danas je situacija malo drugacija; Strucni tim turskih ljekara, sa intenzivnim pracenjem psihofizickog stanja pacijenata i emotivnim medjuljudskim odnosima, me nagnao da nastavim saradjivati sa njima; Terapija Dehidroepiandrosteronom nakon Anti Mullerovog indexa, kao i pazljivo i detaljno pracenje ciklusa, te strucne vizije na svako moje pitanje, dale su smjernice kako i kuda dalje!
Za uspjeh, pored strucnosti, je potrebno ogromno strpljenje i vjera; Procenat uspjesnosti je individualno relativan, a klinika do sada ima par uspjesnih IVF rezultata i inseminacija;
Nadam se skorom finansiranju postupaka od strane drzave, inshallah!

(odgovor članu lilyyy)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.9.2012 2:54:17   
napolitanka
ako nam možeš odgovoriti, ta terapija poslije vađenja anti muellerovog hormona, zbog čega si je dobila??

_____________________________

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu Sanchi_Sa)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.9.2012 16:56:37   
Sanchi_Sa
Eh, to je opet jedan hormon jako interesantan- DHEA, koji sluzi za oksitocin i serotonin, hormon mladosti i energije, cak je i antikancerogen...Uveli su neke novine koje bosanski ljekari bas i ne razumiju;
Uglavnom taj hormon povecava smanjenu rezervu jajnika, sto je na inostranim univerzitetima i dokazano naucno znacajnim, narocito Izrael;

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.9.2012 17:02:24   
ray
cek.. je li to hormon koji nekad izaziva maljavost na nezgodnim mjestima(bradi , grudima etc.)?

ja sam nekad imala povisen taj hormon i mislila sam da je to problem, jer sam imala pojacanu maljavost. bila sam presretna kad se normalizirao .. a ispade da to  i nije dobro :)))

< Poruku je uredio ray -- 6.9.2012 17:04:43 >

(odgovor članu Sanchi_Sa)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.9.2012 17:15:20   
ray
Sanchi , ako sam te dobro razumjela , znaci na ovoj klinici nude mogucnost tretiranja problema niskih jajnih rezervi? Je li to samo za one koji imaju problem s manjkom jaja nakon hormonalne stimulacije ili..?

hvala ti za ove informacije

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.9.2012 17:48:30   
nesa
Dhea je jako popularan zadnjih nekoliko godina kod zena koje su poor responderi i sa problemom kvalitete jc....masovno ga piju pred ivf postupak, ukucajte dhea i ivf, pa cete naci jako puno odgovora.....ja sam ga koristila 2 mjeseca pred postupak u Mb, i imala dobar odgovor na stimulaciju s obzirom na godine... Po stanim forumima ima jos vise podataka o dhea i djelovanju, mada doktori daju razlicite komentare na to... Dr V. iz Maribora kaze da je to samo sarena laza ne odmaze ali i ne pomaze (po njegovom misljenju)...treba biti oprezan pri dugorocnom uzimanju jer je dhea predhormon testorteronu, a testosteron predhormon estradiolu(sto moze biti opasno za zene)....na forumu Kutak ima tema o dhea i forumasica nabla je dosta dobro objasnila djelovanje, vezuujuci se za razna ispitivanja....

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.9.2012 19:36:36   
napolitanka
svojevremeno sam vadila taj hormon u okviru endokrinološke obrade, i bio je ok...hvala na informaciji, nisam to znala, nikad znanja dostauser posted image

_____________________________

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
8.9.2012 22:41:13   
lili13
Drage moje,

zelim vam puno uspjeha i srece. Sad citam sve posstove....stavrno sam reagovala da sam samu sebe iznenadila :-)
Ali kada sam vidjela kiliniku da se oglasila pritisak mi je skocio na 360!
Valjada sve ono sto sam skupljala i nisam imala priliku da im kazem,sam u tom momentu napisala.....
ray pise za konsultacije od 200 KM i kako se osjeca covjek nelagodno.
Pa mozda me sada i razumijes, kada se spremis i fizicki i psihicki kao i materijalno (nazalost je u ovo nasoj drzavi tako) i u sred procesa te neko napravi budalom i kaze da se snades za lijekove i sve ono sto sam pisala. Tada kada bi trebao da budes max rasterecen i ne pod nekim pristiskom, ti ganjas ljekove po BiH od apoteke do apoteke. Naravno da su to procesi koji kostaju ali ako se vec neko upusta u sve to, treba da drzi neki nivo. Niko od nas neide privatno jer ima viska para, nego sto su drzavne klinike katastrofa i mozes samo ivf da radis.
Zaista mi nije jasno sta oni traze u BiH, sad imaju druge doktore(nase drage privatnike) kojima treba jos para i cujem da usko suraduju sa dr Godinjakom iz drzavne. Meni to sve lici na ......
ja sam napravila gresu i svima vam savjetujem, DOBRO,DOBRO se prvo raspitajte o klinici, ako su u Turskoj broj 1. negarantuje niko da ce biti i ovdje(drugi tim ljudi) jer ih nemogu nazvati strucnjacima. Sve pitajte sto ste negdje culi, procitali i kako dr misli sta je za vas licno najbolji i ZASTO!!!
Ipak mi to sve platimo.
Ono sto nam draga klinika nije napisala, a zaista me zanima jeste koliko su dobili beba za ovaj period kako su BH? ne u turskoj, nego u Biha i na koji nacin.
Druga tursku klinika vidim da je stavila na facebook da su dobili bebeu....

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
8.9.2012 22:52:33   
dream and hope
Čitam komentare na Euromedical Sarajevo i zaista nisam mogla ostati ravnodušna...Moram podijeliti svoje iskustvo u vezi ove klinike. Naime, nakon skoro 10 godina borbe sa neplodnošću, inseminacija, IVF tretmana u jednoj sarajevskoj ordinaciji, suprug i ja smo skoro i odustali od svega. Slučajno sam na netu naletila na Jinemed u Istanbulu, kontaktirala ih, onako iz radoznalosti misleći da od toga nema zaista ništa. Ljudi su mi odgovorili poslije 2 dana i tako je sve krenulo. Povadila sam potrebne nalaze i već početkom sledećeg ciklusa bila na pregledu i konsultacijama kod njih. Kako nisam došla ni sa kakvom preporukom, malo sam bila skeptična. Klinika me zaista oduševila, na recepciji su već imali moje ime i bez čekanja sam obavila pregled i sve dogovorila oko tretmana. Konsultacije se naplaćuju posebno, kao i terapija nevezano za sam postupak. Vratila sam se u SA, uzimala terapiju i redovno odlazila na folikulometriju...12 dan smo MM i ja ponovo otišli u Istanbul, obavili pregled i 14 dan ciklusa su uzete jajne stanice. Radio je Prof Taksen..Taj sam postupak me oduševio, jer je radjen pod totalnom anestezijom, za razliku od prijasnji u SA, gdje se sve radi " na živo"...Imali smo mogućnost za 3 day transfer, ali sam ja insistirala na 5 day transferu...Transfer se takodje radi u operacionoj sali, nakon toga se provede taj cijeli dan u klinici, bez ustajanja...Poslije dva dana provedena u hotelu letili smo za SA. Samo osoblje u klinici me zaista fasciniralo. Takvu profesionalnost i ljubaznost nisam do tada iskusila, a prošla sam mnogo zaista...Prof. Taksen mi je radio i transfer, na kraju me obišao objasnio sve kako da se ponačam dalje...Dobila sam i progesteron gel koji sam koristila kasnije...Po povratku u SA odmah su me kontaktirali, samo da provjere kakav je bio let i kako se osjećam. Na dan vađenja bete ujutro su mi se javili i poželili sreću, a kasnije tog dana još 2-3 puta dok nisam dobila rezultate...Naravno, bili su pozitivni...user posted image ...Redom su stizali mailovi sa čestitkama iz Istanbula..Svo vrijeme trudnoće su insistirali da uporedo prate razvoj ploda, pa sam nakon svakog pregleda ovdje skenirala UZ snimke i slala im. Kako je svaka IVF trudnoća jako rizična, bili su svo vrijeme upoznati sa mojim stanjem i mnogo su mi pomogli njihovi savjeti i sugestije...Beba se rodila ranije, ali su me iz Jinemed-a na predvidjeni dan porođaja opet kontaktirali, i svi redom čestitali, a slike bebe sam morala poslati da stave u neki svoj book....Moj sada 7 mjesečni sin je prva Jinemed beba u Sarajevu..Zdrav i prekrasan...
E sad, čitajući ove vaše komentare jako sam razočarana što naši ljudi kude i pljuju po nečemu sa čim uopšte nisu upoznati...Pretpostavljam da su mogli imati pogresne saradnike u SA , ali nemojte pisati o njihovoj kompetenciji i stručnosti...Vidim, i cijena je problem...Skup je ovo sport drage moje...Možda da odete u UK ili Švicarsku, pa ćete tek onda vidjeti da to i nije baš tako. Ljudi su vam pred vratima, nema letova za Istanbul, nema plaćanja hotela...Sve sam ja to platila, ali sam dobila ono što sam toliko godina željela... u 10 godina sam potrošila hiljade i hiljade eura, pa ništa...A kod njih mi je uspjelo iz prvog puta...Jinemed zaista jeste OZBILJNA ustanova, i to ne treba uopšte polemisati. Ko god dođe u kontakt sa Prof. Camlibel-om može biti siguran da je u pravim rukama. Dovoljno je da pročitate njegovu biografiju, pa da vam bude sve jasno.
Tužno je što ima žena koje su tek počele borbu sa neplodnošću ili još i nisu ništa poduzele, a već im neka klinika ne valja..Težak je to put, pun razočarenja koja su sveki sledeći put sve veća...Morate znati da IVF nije čarobni štapić, pa ako ne bude trudnoće klinika je bez veze. Čak i kad se desi trudnoća, procenat spontanih pobačaja poslije IVF-a je jako veliki...Vjerovatno mnoge od vas nikad neće ni ostvariti majčinstvo...

U svakom slučaju svima vam želim puuuno sreće. Da doživite sreću kakvu smo mi doživjeli poslije toliko godina patnje..Svaka žena će sama prepoznati u kojoj klinici osjeća povjerenje. Za mene je to bila Jinemed i opet bi bila samo ta klinika...JA SAM OSTALA U DRUGOM STANJU IZ PRVOG PUTA ZAHVALJUJUĆI Jinemed-u...

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
8.9.2012 22:59:46   
lili13
A gdje si to radila?

(odgovor članu Sanchi_Sa)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
8.9.2012 23:12:47   
lili13
nisi dobro procitala postove.
Ja sam napisla da je dr. veliki stucnjak i da je bio jako ljubazan.
Ali ti i sama pises da si sve obavila u Istanbulu, tvoj opis tamo i moje iskustvo u Sarajevi su kao mjesec i zemlja.
Opet se ponavljam da nije stvar u cijeni, nego da cijena treba da odgovara usluzi jer to placamo, sto u sarajevu nije slucja!
Evo ti primjer , ti si dobila progesteron gel, a meni su rakli a ga namaju da kupim i da je jako bitan te da ga odmah sutra pocnem koristit ujutro i navece. Pa kada nisam nasla, onda mi je gdo. Ebru PR klinike rekla da ima malu zalihu ali da kosta (neznam vise tacno 50-70KM) komad
Ja vrlo dobro znam da je to "skup sport" i kao sto rekoh svi mi sami donosimo odluke kome idemo.
DA mi je ova pamet odmah bi isla za istanbula kod prof.Taksina.
Ali poslije tako loseg iskustva u SA sam se odlucila za novu kliniku.
Ako mogu da pitam,zasto nisi ti radila u Sa postupak ako smatras da su profesionalni i u SA kao i u Turskoj????

(odgovor članu dream and hope)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
8.9.2012 23:26:29   
napolitanka
Tužno je što ima žena koje su tek počele borbu sa neplodnošću ili još i nisu ništa poduzele, a već im neka klinika ne valja..Težak je to put, pun razočarenja koja su sveki sledeći put sve veća...Morate znati da IVF nije čarobni štapić, pa ako ne bude trudnoće klinika je bez veze. Čak i kad se desi trudnoća, procenat spontanih pobačaja poslije IVF-a je jako veliki...Vjerovatno mnoge od vas nikad neće ni ostvariti majčinstvo...


user posted image user posted image

_____________________________

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
8.9.2012 23:57:21   
Mia

IZVORNA PORUKA: dream and hope

Čak i kad se desi trudnoća, procenat spontanih pobačaja poslije IVF-a je jako veliki...Vjerovatno mnoge od vas nikad neće ni ostvariti majčinstvo...


1. Totalno nebulozna konstatcija! Ko je ikada procitao i jedan clanak na temu VTO znace da % pobacaja nije nista veci kod VTO u odnosu na prirodne trudnoce. To biste bas Vi trebali znati jer ste se tolike godine borlili sa neplodnoscu.
2. A za ovu drugu recenicu mogu samo da pokusam docarati kako sam je shvatila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ovakve nam podrske zaista nisu potrebne, ali hvala vam na javljanju!

(odgovor članu dream and hope)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *