|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.11.2012 15:24:17   
lilyyy
Drage moje,puno Vam hvala na odgovorima, od srca vam želim da Vam trudnoća protekne u najboljem redu. Ovih dana cu se i ja dogovoriti na konsultacije i na ovu i na onu drugu kliniku pa ću onda odlučiti. Bilo je niz negativnih komentara na ovu kliniku sto se tiče cijena prvih konsultacija i dr. Abadzić koja izgleda više i ne radi na ovoj klinici. Ukoliko ima još trudilica koje su u postupku na ovoj klinici molim ih da se jave i podjele sa nama svoja iskustva.

(odgovor članu dragonfly)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
6.11.2012 15:29:56   
lilyyy
Još sam zaboravila da Vas pitam jeste li kod njih radili neke nalaze krvi i je li obavezno da se kod njih uradi spermiogram. A sto se tiče drugog pokusaja ja sam cula na onoj klinici u Hadzicima da je drugi pokusaj 500 KM jeftiniji, ne znam je li i kod njih tako ili možda još jeftiniji. U svakom slucaju hvala Vamm na odgovorima

(odgovor članu lilyyy)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
7.11.2012 8:02:39   
dragonfly
Hvala ti puno lilyyy zaista i sama želim i tebi i svim drugim trudilicama da što prije dođu do svojih user posted image .
Što se tiče izbora klinike slažem se da trebaš obići obje klinike pa vidi jednostavno koja od njih će ti uliti više povjerenja, ipak je najvažnije da ti osjećaš da si u pravim rukama jer ćeš tako biti daleko opuštenija.
Što se tiče nalaza, ja i MM smo baš sve nalaze radili kod njih, nijednog momenta niko nije insistirao na tome, ali pošto oboje radimo tako nam je bilo jednostavnije jer su se oni maksimalno prilagođavali nama i našem slobodnom vremenu kod dogovaranja pregleda i nalaza.
E sad cijene...stvarno neznam koliko ti mogu dati ispravan odgovor po tom pitanju jer je kod mene situacija malo komplikovana user posted image . Kao što sam već ranije rekla moj organizam nije baš najbolje reagovao na terapiju tako da sam ja trošila možda i do 70% više lijekova nego neke druge žene. Prvi "sam" postupak je 4.000 i tu su bili uključeni svi moji nalazi krvi, hormona (radila sam ih svakih 2-3 dana), folikulometrije, pregledi, konsultacije, sve, sve... MM je morao platiti spermiogram, nisam 100% sigurna čini mi se 60KM.
A što se tiče cijene drugog postupka, jeste jeftiniji, koliko...to zavisi kako se dogovorite sa dr.-om.
lilyyy poslala sam ti i jednu pp...

(odgovor članu lilyyy)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
12.12.2012 15:21:58   
wima
Pozdrav,
Iskreno želim sa vam svima da podijelim svoje iskustvo i da vam svim prenesem svoje lične utiske sa ove klinike.
Prije par godina dogodila mi se strašna stvar.Na porodu sam izgubila bebu :( To je bila prva trudnoća, Zamislite moje razočarenje, tragediju i tugu koju sam preživjela.Vodila me samo nada da cu uskoro opet ostati trudna i roditi.Međutim ta trudnoća nije nikako dolalizila...Čekali smo je toliko dugo da smo više izgubili nadu.Sve do novembra mjeseca ove godine kada smo se odlučiči da idemo na IVF jer mi više nismo imali snage za čekanje kojem nije bilo kraja.Napominjem da je sve bilo u redu ali do trudnoće nije dolazilo,
Odmah smo se dogovorili sa ljubaznim dr.Muratom koji je sada stalno tu i krenuli smo u proceduru prije nego smo planirila.Sve je išlo jako brzo.Stimulacija, punkcija 5 jajnih ćelija 4 embriona, transver 2 emriona i onda dugih 15 dana do bete.Beta je bila pozitvna i našoj sreci nije bilo kraja.
Sada smo na početku trudnoće, ali vrlo sretni i zadovoljni čekamo sljedeći ultrazvuk.Za sada je tu jedna mala gestacijska vrećica i našoj sreći nema kraj.Zahvlajujem se svaki dan Dragom Bogu što mas je obradovao i molim Ga da sve bude kako treba.O cijelom timu mogu samo reći da su jako profesionalni i da sam ja iskreno iznenađena s kakvom jednostavnošću i sigurnošću rade svoj posao.Osoblje je jako ljubazno i stalno vas zovu, provjeravaju kako se osjećate, stoje vam na usluzi 24 sata dnevno.Ističem da je to moj 1.postupak i hvala Bogu i njima uspješan.Nisam razmišljala da radim u Istanbulum jer kada sam saznala da je dr.Murat ovdje sada stalno za to nije bilo potrebe.On je desna ruka prof.Ćamilbeja koji je vlasnik klinike.
Sada o novcu ne govorim jer su bili jako korektni, postoji i kreditiranje preko banke, a ja bih im dala opet ovaj isti novac sa halalom jer su meni i mom mužu vratili osmijeh na lice koji ne skidamo ni kada spavamo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lilyyy)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.12.2012 9:49:11   
dragonfly
Draga wima, iskrene čestitke od mene. Uvijek se obradujem kada neka od trudilica ostvari svoj cilj i ispuni svoj san o majčinstvu. Osim toga uvijek se obradujem svakom novom uspjehu ove meni jako drage klinike i medicinskog osoblja koji je zaslužan za ostvarenje mog sna.
Ja sam jučer bila na pregledu, moja mrvica raste, ušli smo u treći mjesec i sad za sad je sve ok hvala Bogu. Nemoj se samo brinuti jer kao što si i sama vidjela u pravim si rukama user posted image .

(odgovor članu wima)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
28.12.2012 11:27:17   
nigar kalfa
Drage moje, sretna Nova Godina. Svakoj od vas želim prvo puno zdravlja a onda naravno da vam se ostvare najveće želje.Trudnicama najlagodniju trudnoću a onima koje to nisu da je što prije ostvare i naravno svima da rode zdrave bebe...

(odgovor članu dragonfly)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
28.12.2012 12:48:02   
dragonfly
Hvala draga nigar kalfa, Sretnu Novu godinu i tebi, i da u njoj što prije ugledaš user posted image  ti od sveg srca želim :)

(odgovor članu nigar kalfa)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
28.12.2012 12:58:03   
Shejna
Morala sam napisati! Netko meni bitan je zahvaljujući doktorima ove poliklinike došao do svoje "Sreće"
Svi smo neopisivo srećni user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dragonfly)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
28.12.2012 13:01:37   
dragonfly
Super user posted image , iskrene čestitke :)

(odgovor članu Shejna)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 12:09:49   
Leva
"Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne gubeći entuzijazam"...
Priču počinjem sa osvrtom na potpis koji imam već nekoliko godina. Neke od vas me poznaju, neke ne ali je vjerovatno puno vas ,ukoliko ste čitale teme o neplodnosti, imalo priliku čitati moje postove. Na početku kada je otvorena ova tema nismo imali puno lijepih povratnih informacija i mnogo žena je na žalost igubilo interesovanje za ovu kliniku zbog tog prvobitnog lošeg filinga... Ja sam prije nepuna dva mjeseca imala veliku sreću da upoznam dr. Murata u jednoj emisiji na kojoj smo zajedno gostovali. Poslije toga smo malo popričali, pa sam otišla na sastanak na kome me totalno oduševio svojom elokventnošću i poznavanjem materije do nekih nevjerovatnih detalja koje sam ranije imala priliku čitati samo u medicinskim časopisima. Mene je s obzirom na gomilu ginekologa i MPO stručnjaka u BiH i Sloveniji koje sam prodefilovala zaista teško fascinirati ali eto, njemu je to uspjelo user posted image Otišla sam na konsultacije i već 10-tak dana kasnije sam bila u postupku. Stimulacija je bila malo drugačija nego prethodnih puta i na samo 24 Gonal f injekcije i 4 Cetrotide sam dobila 23 jajne stanice. Nisam dobila hiperstimulaciju (opet samo zahvaljujući znanju dr. Murata i lijekovima koje mi je dao poslije punkcije). S obzirom na broj jajnih stanica doktor i embriologinja su odlučili da idu na blastociste s čim sam se naravno odmah usaglasila jer je blastocista zapravo ono čemu sve težimo... Dan nakon mog rođendana dobila sam najbolji poklon na svijetu: dva mala sunašca koja sam za vrijeme embriotransfera vidjela na monitoru u svojoj maternici i 2 smrzlića. Sva četiri vrhunske kategorije na osnovu fotki i na osnovu rejtinga blastocisti koji sam još nekada davno našla na internetu sam zapravo shvatila koliko su lijepi moji embriji user posted image I tako 10. dan nakon transfeta sam već imala pozitivan kućni test, 12. dan nakon transfera moja beta je bila 860 a 14. već 2301. Zvanično je, ja sam trudna i sada čekam naš prvi UZ! Jako sam uzbuđena, i ne znam da li me više veseli pomisao što sam zatrudnila nakon "samo" 6,5 godina čekanja, 5 inseminacija i 4 vantjelesne oplodnje ili me više veseli misao da bi mogli biti blizanci user posted image
Ovaj post ću završiti konstatacijom da je za sve kriv dr. Murat! user posted image Da me on nije oduševio činjenicom da je tako dobar IVF stručnjak ja nikada ne bih otišla na ovu kliniku i napravila bih vjerovatno najveći propust u svom životu.. Sama klinika mi je na prvu izgledala uobičajeno i ništa previše ušminkano do onog trenutka kada sam otišla na punkciju i vidjela taj svemirski brod od operacione sale i opreme što je za nas pacijente najbitnije. Ono što me se dojmilo je ta doza Europskog profesionalizma i nepogrješivosti (detaljno prikupljanje nalaza za anemnezu, vodjenje kartona , individualni pristup), ljubazno osoblje i stvar koja me se užasno dojmila je što su me nazvali nakon ET da me obavijeste o tome kako napreduju embriji.
Ja sam fakat oduševljena i da nedaj Boze nismo uspjeli opet bih se odlučila za neredni postupak kod njih jer sam poredeći sa prethodnim iskustvima i kvalitetom embrija spoznala da je malo klinika koje bi mi mogle ponuditi nešto više.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu dragonfly)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 12:32:51   
dragonfly
Draga Leva, iskrene čestitke od srca user posted image  Suze su mi krenule kad sam pročitala tvoj post jer znam kakav je bio moj osjećaj kad su mi prije 6 mjeseci javili da imam pozitivnu betu. Drago mi je što si se javila i podijelila svoju priču i sreću sa nama i dala nadu svim ostalim trudilicama.
Što se tiče dr.Murata zaista je pravi profesionalac, to je definitvno jedina osoba na svijetu u koju nemam ni najmanje sumnji i kojoj bi smjela povjeriti svoj život u svaka doba. I sama sam čitala ovdje negativnih komentara i za kliniku i za osoblje ali nikad nisam bila od osoba koje se povode tuđim mišljenjem i odlučila sam potpuno vjerovati dr.Muratu i kompletnom osoblju ove klinike što se i isplatilo se u svakom slučaju.
Od sveg srca ti želim školsku trudnoćuuser posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Euromedical ili Jinemed
13.3.2013 12:37:10   
malena27 RR
Levo user posted image user posted image user posted image Odusevljena sam tvojim iskustvom a jos vise rezultatom!
Da budu hairli te mrvice mami svojoj!

Docekasmo i mi Hamdu i Hamdinicu user posted image user posted image

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu dragonfly)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 12:47:13   
Leva
Hvala puno dragonfly user posted image
Nisam ni ja nesto naročito sklona sugestijama iako volim cuti da je neka od mojih prijateljica zadovoljna tretmanom u nekoj klinici. U vrijeme kada sam upoznala dr. Murata bila sam u fazi odbijanja svake pomisli da opet odem u postupak do daljnjeg ili barem do naredne godine user posted image On mi je u pola sata istopio sve protiv argumente user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu dragonfly)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 12:49:15   
Leva
Malena Hamdo je izgubio pocasni status zbog prethodnih izleta i mrva je dobila kodno ime Murat user posted image
Samo ne znam kako definisati opcije Murat 1 i Murat 2 ili Murat i Murata? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 12:54:50   
emi7908
Levo čestitam user posted image user posted image user posted image

Naježila sam se čitajući tvoju priču..

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 12:55:43   
mala_sa
Levo halali na trudnickim hormonima i user posted image user posted image user posted image ; ovaj post me bas rasplaka. Iskrene cestitke jos jednom user posted image

A za strucnost i profesionalizam klinike; svaka cast user posted image user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 12:59:02   
kokouli
Leva ljubim te i grlim ,placem od radosti ,da bude sve kako treba ,moze Murat I Muratka

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 13:05:12   
sabas
Levo kuco stara :) po hiljaditi put cestitke zelim ti ugodnu skolsku trudnocu nemoj nam naseg Hamde dirati toliko nas je godina pratio Neka bude zivo zdravo,  a moze i kombinacija Murat i Hamdo ili Murada i Hamida ili ili....

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 13:07:56   
kokouli
Sabas imas pp .Cestitke svim zenama koje su ostvarile user posted image .

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 13:10:55   
nedzla.
Levo, nek je sretno i hairliuser posted image

super iskustvo user posted image

svako treba ostati tamo gdje prepozna mjesto za povjerenje, a svaka od nas najbolje osjeti gdje je to mjesto, koja je to klinika, ko su ljudi kojima možemo vjerovati user posted image

u svakom slučaju, nek su živi i zdravi duuuugo godina naši doktori iz Turske user posted image

_____________________________

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 13:26:12   
Bebica11
Leva placem i smijem se, samo cu reci MasaAllahuser posted image user posted image user posted image

predivna vijestuser posted image user posted image user posted image da izneses dvije male bebiceuser posted image user posted image i budes sretna, zasluzujes touser posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 13:46:17   
toncica
Leva draga moja rasplakala sam se citajuci. Sve cestitke oduser posted image posle tolike borbe. Znam ja kako je to ja se borim duplo vise od tebe valda se nekako izborim.. presretna sam zbog tebe isto kao da sam i ja. Zelim ti svu srecu i da sa srecom docekas svoje mrvice.user posted image user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 14:01:20   
calahoe
Leva ,godinama pratim tvoju borbu i svo to vrijeme sam navijala kad bi bila u postupku,tugovala kada ne bi uspjeli.
Neopisivo mi je drago zbog tebe,jer sreca prati hrabre ,a ti si svi svojim postupcima dokazala da si jako hrabra zena,od tolike borbe bez posustajnja,do toga da si se i medijski ekponirala u borbi da se ovaj trnoviti put trudilicama olaksa.A to u nasoj drzavi nema bas puno ljudi petlju.
Od srca ti zelim skolsku,ma najuredniju trudnocu i zdrave bebice

ex mamy 2 ljubim te

< Poruku je uredio calahoe -- 13.3.2013 14:03:25 >

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 14:05:39   
malena ze
Levce,neka bude sve u najboljem reduuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: EUROMEDICAL ili Jinemed
13.3.2013 15:28:22   
Mrvica_83
Draga Leva .. Toliko me obradovala ova divna vijest o tvojoj trudnoci user posted image Citala sam blog , gledala emisije i svim srcem se molila da tvoja zelja bude uslisena user posted image user posted image Od srca ti zelim da trudnoca bude uredna - bez ikakvih tegobica i da dobijes svoje sunasce ili dva ( ako budu blizanci ) user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *