|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
14.9.2011 17:03:52   
vesna85
evo mene opet..očajna sam,bila sam kog gin na kontroli...kaže cista je se povećala sa 2.35 na 2.8 šta vi mislite jeli to velika promjena,treba li još više da brinem?on kaže da nije dobro i savjetuje mi operaciju pošto nakon godinu dana nezaštićenih odnosa nisam ostala u drugom stanju...joj cure šta vi mislite ta glupa cista da li je ona razlog sto nemogu ostati trudna?
pored ovog svega trebaće mi dobar psihijatar da ne poludim ako već nisam

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Endometrioza
14.9.2011 18:34:09   
san4
draga Vesna 85,mozda moja zivotna prica sa endometriozom i nije sjajna,ali bas zato,da mogu vratiti vrijeme,odmah bi isla na operaciju,jer ona se sama nece povuci,lijekovi umire,ali kad pocnu hormoni da rade,ona je opet tu u svojoj punoj velicini!
Kao sto i sama znas,sa endometriozom je sve specificno,neko sa velikim endometrioticnim cistama zatrudni i nema problema,a neko sa malim cistama ne moze nikako!
Ja bih na tvom mjestu pristala na laparoskopiju,da ti se otkloni cista,a i da se vidi stanje jajovoda,jer i to moze biti jedan od razloga zasto ne dolazi do trudnoce.
U svakom slucaju,ne ocajavaj,bori se za svoj cilj!

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Endometrioza
14.9.2011 18:38:54   
san4
Samo jos da dodam,cista nije velika i nije velika promjena,operacija se preporucije,tek kad su u pitanju vece ciste,vece od 4-5 cm,ali posto ne dolazi do trudnoce,a preporucili su ti operaciju,ja bih pristala,vjeruj mi,nije strasno,oporavak je brz i sve to nekako brzo prode!Zelim ti da sto prije ostvaris svoj cilj!user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Endometrioza
14.9.2011 19:30:38   
vesna85
hvala san4,puno mi znači kada sa curama ovdje na forumu mogu da pričam o problemu i dijelim svoje jadi:-)ljubim vas

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Endometrioza
15.9.2011 8:19:43   
ivannna
Vesna draga, nemoj toliko očajavati, nego skupi hrabrosti i pozitivnosti za borbu, i za endometriozu kao i svaku drugu bolest jako je vazan pozitivan stav, pobijedit ćeš to. Ja sam imala, ili vjerovatno imam i sad jer to nije bas izlječivo, moze biti samo stisano, endometriozu, pocelo sa cistom od 1cm, dostiglo 3,5 cm, bebe nije bilo vise od godinu dana, pa onda jenda trudnoća koja je završila kao missed ab. nakon čega se odlucim za dr.Godinjaka, prođem dva stimulisana ciklusa (klomifenom), bez uspjeha, predloži mi laparoskopiju da uklonimo cistu i provjerimo cjelokupno stanje "unutra", odmah pristanem (da se razumijemo bilo me strah-al sam ga pobijedila). Operacija (u decembru prošle godine) prođe super, čak mi je sve to ostalo kao jedno simpatično iskustvo (budem primljena na operaciju na Jezero samo 5 dana nakon otvaranja). I eto ga danas sam trudna, upravo presla u 5-ti mjesec, nadam se jednoj maloj slatkoj zdravoj bebici u februaru user posted image .
Zato Vesna glavu gore, mi smo tu, pitaj sta ti treba, luditi nemoj jer nemas potrebe, shvati to kao jednu borbu da stignes do svog cilja.
Sretno

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Endometrioza
15.9.2011 10:17:23   
Skvo RR
Evo znaci rodila sam...sa endometriozom,  sa jednom skoro 5 cm..ohrabrila bi sve one koje se bore protiv ove dosadne bolescure da istraju..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....Slusajte svoje doktore i drzite je pod kontrolom....


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Endometrioza
15.9.2011 11:14:14   
vesna85
skvoRR , od srca ti čestitam...neka je beba živa,zdrava i vesela...ti mi daješ nadu da se ipak može ztrudniti i sa tom odvratom cistom...sve najbolje !!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Endometrioza
25.9.2011 2:10:01   
alea
drage forumasice..i meni je konstatovana cokoaldna cista prije 2 godine.. nikad nikakvu terapiju nisam uzimala.. cista ne raste.. oko 3 cm je uvijek.. radimo na trudnoci.... jos nista nema.. u ponedeljak idem vaditi tumor markere.. pijem caj od macine trave... skoro pa redovno. on mi je smanjio bolne mentruacije.. vise ih nemam. sad citajuci postove, ne znam koliko je dobro piti caj. cula sam da pomaze kod ovih cisti i hajducka trava.. ja je nisam probala. je li neka imala neko iskustvo sa tim cajem?
ja odavno pazim sta jedem, kako jedem. jedem puno voc ai povrca.. dnevno pojeden minimum 1 kg grozdja.
jedem puno sljive, kruske, i jabuke.. i ostalo sta dodje pod ruku...
takodjer sam sklona prehlada... cesto imam upale krajnika...
elem, borim se.. rado bih da pobjedim i tu cistu, ako nema drugog nacina do lap. onda cu rado i to uradiri.. samo da dobijemo bebicu..
zelim svim zenama da budu hrabre, i da pozitivno misle... i da ce se naci neko efikasno sredstvo za ovaj nas zajednicki porblem.

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Endometrioza
21.12.2011 23:50:28   
Skvo RR
Evo i mene...danas suocavanje sa ginekologom poslije poroda prvi put..i divne vijesti,,,,user posted image , endometrioza se trudnocom povukla sa oba jajnika....presretna sam trenutnouser posted image i nadam se da se nece vratiti...

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Endometrioza
21.12.2011 23:53:51   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Endometrioza
29.12.2011 15:47:46   
Dzenana_G
Prije par dana sam bila na UZ u sklopu prwetraga zbog obilnog bijelog pranja i dr je na desnom jajniku rekla da ima dosta cisti i spomenula endometriozu. Nije puno o tome pricala jer je mislila da sam trudna pa me poslala da radim BHCG, pa sa nalazom da joj se javim. Nisam trudna i moram sljedece sedmice ici, ali me zanima sta me ceka. Sta se radi u tim situacijama?

_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Endometrioza
29.12.2011 16:06:38   
Skvo RR
mora ti reci kolike su ciste, ako su vece od 5 cm, obicno se uklanjaju laparaskopijom, za manje ako si dobrog zdravlja prepisuju hormonsku terapiju....malo vidi po netu i pripremi se za pregled sa svim pitanjima.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Endometrioza
27.1.2012 13:24:22   
san4
Skvo,prvo da ti cestitam i pozelim sve najbolje, a drugo,drago mi je sto si se rijesila i endometrioze i nadam se da se vise nece vracati!
ja sam svasta nesto prezivjela se endometriozom,jer meni se odmah vracala,kad bih prestala sa terapijom,Imala sam do sada tri operacija,jedna i zbog vanmatericne trudnoce koja se desila u julu i od tada sam tri mjeseca bila na dabrostanu po preporuci dr.Godinjaka.U decembru sam otosla na pregled kod dr Divanovica i imam dvije manje cokoladne ciste n atom jedinom,vec rezanom jajniku!
Ne moram ni opisati kakav je to sok!
Dr.mi je predlozio vto sto hitnije,ali sada ja jednostavno nisam spremna,umorna sam i ocajna po malo.
Trazila sam nesto da seendo malo smiri,bar da ne raste.
Nakon uradenih,potebnih nalaza,dao mi je novi lijek sa endometriozu sa progesteronskom osnovom koji se moze duze piti za razliku od klasicne terapije ,a daje dobre rezultate,moze smanjivati i lezije!
Nus pojava ima puno,ja imam probojno krvarenje ,samo to,ali meni je to najgore,jer mrzim krvarenje...
Da li je iko pio taj lijek i kako se osjecao!?
Zove se Visanne.Dienogest,2mg!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Endometrioza
27.1.2012 13:32:18   
Skvo RR
Nadam se da ce ti se neka forumasica javiti koja koristi tu terapiju...i moj je doktor Divanovic i znam za te lijekove, ali ja ih ne smijem konzumirati...negdje sam ranije pisala o razlogu..Ja bi razmislila o toj VTO, znam da si umorna i da ti se sve nakupilo...ali ja sam njega isto slusala kada mi je rekao prosli put...da pokusam sa trudnocom, iako nisam jos mislila...user posted image .

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Endometrioza
27.1.2012 13:38:13   
san4
Hvala na savjetu,vidjet cemo!Veliki pozdrav!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Endometrioza
20.9.2012 17:46:03   
Simon
Pozdrav!user posted image Pijuckam macinu travu,čitam vaše diskusije pa odlučih da se uključim u borbu protiv endometrioze.Grozna je.Pati me godinama,menstruaije su bolne,obilne i dugotrajne- čak 8 dana.Skoro 3 godine radimo na bebici i ništa,nakon 4D ultrazvuka,HSG,markera i slično utvrđeno je da se radi o ednometriozi pa sam upućena na laparoskopiju-idem uskoro,čekam termin.Iskreno,radujem se operaciji jer se nadam da ću se riješiti bar djelića ove patnje koja mi uništava i krvnu sliku.Hormoni Ok,brisevi Ok,nikad upale i infekcije.Inače,ja sam vegeterijanka,živim zdravo i želim roditi bebicu najboljem mužu na svijetu.Jako smo sretni... Onda cure,javite se,lakše je zajedno....user posted image

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Endometrioza
20.9.2012 22:10:42   
san4
Simon,prvo dobro dosla,a drugo zao mi je sto i tebe muci endometrioza.Kao sto i sama znas,pravo nas muci,od obilnih i produzenih ciklusa do oslabljene krve slike.
Ja sam do sad imala tri operacije i ja sam mozda onaj negativniji primjer,ali nemoj da te to obeshrabljuje.Ovdje na forumu im adosta cura koje su postigle trudnocu sa endometriozom, da li sa samim cistama bez operacije ili nakon operacije.Mada,svi cemo se sloziti da je najveca uspjesnost nakon laparoskopije,tako da si ti na pravom putu.
Ja i nakon svega nisam uspjela ostvariti trudnocu.Imala sam jednu vanmatericnu prosle godine i to je bila moja treca operacija.Sada se spremam za svoju prvu vantjelesnu oplodnju,ako Bog da!
Ova moja poruka nije namjenjena da te preplasi,vec da ozbiljnije shvatis endometriozu,jer stvarno moze zakomplikovati zivot.
Ja sam se trudila svim silama da je pobjedim,ali eto bila je jaca,mada bitka jos nije izgubljena!
Veliki pozdrav i javljaj nam se!

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Endometrioza
21.9.2012 3:08:16   
Anoniman
Cao svima.Dugo sam ovdje ali ne pisem puno.Sve teme posjecujem o zatrudnjivanju ali ova tema je moja sudbina.Borim se sa ovim od svoje 27 god.Sad mi je 36.Sta da vam kazem ??Mnoge ste prosle ovo ,mnoge ce ovo proci.Niko od nas ovo nije zasluzio.Ne bih pozeljela nikome ovu kaznu pa ni najgorem neprijatelju.Mnoge imaju srecu(ogromnu srecu) da zatrudne i sa ovim.Neke od nas nisu tako sretne pa smo jos u ovom ocaju od zivota.Pitam se da li smo stvarno stvorene da zivimo bez djece??/Da li je to ljudski moguce??/Moja prica je duga.Slicna svima ostalima..tri operacije...inekcije da zaustave menstruaciju da bi se malo ocistilo sve to od endometr. ...mnogo muke da muke jer sta je "posao" bez spontanosti.Pitanja "jesi li?kad ces?sta cekas?"prave""dobre" prijateljice koje su bile uz vas neko vrijeme,prosle sve sa vama zajedno i na kraju krile od vas mjesecima da su trudne samo zato da vas ne bih povrjedile...to su bivse prijateljice.....bar jedna moja.bivsa ...davna ...
Sigurno sad razmisljate gdje ide ova moja poruka...nigdje...ne zelim da pametujem o ovome i onome sta treba i sta ne treba....sve sam prosla i opet nista...nisam mama iako sam u srcu jedna....a sta mi to znaci ...godine lete kao lude....pisem vam samo da znate da niste same....ima nas mnogo samo ne pisemo o tome jer nemamo vise nade(da li mogu tu rjec upotrjebiti) jer nadam se jos uvjek,potajno negdje duboko dole ..krijem to od same sebe...
svaki bol,zig..tamo,ovamo da li bi trebao da bude..da li je novi ,da li sam trudna ovaj mjesec...mozda je ovo moj mjesec...mozda mogu biti ja ta ,jedna od onih sretnih....
samo me vi razumijete...svaku rjec....svaku suzu...svaki uzdisaj....je li tako?///Niste same ni vi.

(odgovor članu san4)
  Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Endometrioza
22.9.2012 15:00:48   
Simon
Draga,mnogo ti hvala,nisi me obeshrabrila jer mi je lakše kad znam da se ovo zlo dešava i drugim ženama tj nisam sama.Javljaću se,nadam se da ćemo pomoći ovako jedne drugima.Ja se mučim sa simptomima koje si opisala,znam da može biti još gore pa imam godinama i plan B-usvojiti dijete i postati majka.Lakše mi je kad znam da imam i ovu opciju ali ne po svaku cijenu,ne očajavati,ne biti stalno depresivna,ne uništavati brak ili vezu.U ponedeljak konsultacije za laparoskopiju,nadam se dobrom ishodu, a USPJEH će biti ako mi bar malo menstruacije postanu podnošljivije jer ovo je pakaoooo!Pozdrav i čujemo se!user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Endometrioza
22.9.2012 15:09:30   
Simon
Sve shvatamo i kažemo;Nemoj biti tako očajna,sama nisi,sigurno si voljena,ne vrijediš manje ako nemaš dijete - nije najveća stvar na svijetu imati dijete jer to svi kažu tj misle.Ma daj!Sigurna sam da ti imaš kvalitetan i sadržajan život i pored stalne borbe i iščekivanja....sve znam,svaki mjesec nade,uzdisaj,suzu i onej gadni osjećaj kad su sve oko nas trudne a mi nismo.Ma neka su,nije smak svijeta.Sve se mi PONEKAD pitamo čime smo ovo "zaslužile" ali ovaj problem ne treba biti pečat ili jedini putokaz našeg živta koje nazivaš očajnim.Nemoj tako!Hvala ti što si se javila,tu smo jedne za druge.user posted image user posted image
Je li sad lakše?
Veliki pozdrav!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Endometrioza
22.9.2012 15:15:43   
san4
Simon,upravo razmisljas kao ja! Ja se borim za potomstvo,ali ne dozvoljavam da sa mnom vladaju negativne emocije.jednostavno,ne zelim da unistim sebe i sve oko sebe.Bude mi tesko,ali opet dignem glavu i kazem hvala Bogu da nije nesto strasnije.
Ako Bog da kad uradis laparoskopiju,mozda ne bi bilo lose da predlozis ljekaru lijek Visanne(dienogest).To je nesto kao pilula samo sa progesteronom,pije se kontinuirano i u tom periodu nema menstrualnog krvarenja sto je vazno,jer bi se male lezije koje nisu otklonjene mogle osusiti.negativna strana kao nuspojava  je probojno krvarenje ispocetka,ali to nemaju sve korisnice!
Neki ljekari smatraju da do trudnoce najbolje dolazi poslije operacije,tako vidi sa svojim ljekarom.
U svakom slucaju,sretno!
Anonimna,zao mi je sto se tako osjecas,ja znam da si ti hrabra i da ces tu negativnost otjerati od sebe.mene tako kad uhvati,kazem sama sebi da ima drugih stvari koji mi mogu uljepsati zivot,saljem ti veliki zagrljaj.user posted image

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Endometrioza
23.9.2012 17:44:20   
Simon
Super što slično razmišljamo!user posted image Ajde da razmjenimo još neka iskusva npr.pišite šta ste sve do sada pokušavale u vezi endometrize i koliko je bilo uspješno.Naravno,SVE JE INDIVIDUALNO,ne pomaže svaka terapija svima ali ovako se možemo bolje educirati,nadam se.Npr. ja sam pored odlazaka doktorima pokušala olakšati tegobe prirodnim lijekovima-čaj od macine trave,čaj vrkuta,čajna mješavina dr Pančić,čaj Eden,biljne kapsule OD VRKUTE Cidonija namjenjene endometriozi,vagitorije na biljnoj bazi od vrkute,kantariona....nažalost,ništa od navednog nije mi olakšalo muke po endometriozi. Nisam uzimala sve naveno u isto vrijeme već po preporuci i pažljivo kombinovala -rezultat ;ništa.Bol se uopće nije smanjio,krvatenje sve duže i iscrpljujućeeee.Jeste li vi cure probale svašta pored klasične medicine?Naravno,držim se medicine i mojih doktora do kraja ali lakše je kad znam da sebi pomažem kako god umijem...I da,sa 34 godine sam svjesna da mi čajevi neće riješiti probleme ali se opet nadam olakšanju nakon laparoskopije user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Endometrioza
24.9.2012 23:20:38   
Anoniman
Hvala vam (san4 & simon) na lijepim rijecima.
Lako mi nije nikad.Sjedim ,pisem vam i user posted image je tu.Opet.Nisam od onih sretnih.
Ni ovaj mjesec.Tesko je nemati s kim razgovarati o ovome.Oko mene su sve vec sa djecom odavno..
Ja se osjecam kao vanzemaljac.
Prije pet ili mozda sest godina mi je doktor rekao da sve izgleda bolje nego prije i da pokusavamo ali svo ovo vrjeme nista...Strpljenje mi je nula...Prijateljica koja je imala isto ovo kao i ja u isto vrjeme kao i ja (nije imala operacije)Doktor joj je rekao da su joj jajovodi srasli i da nema sanse da zatrudni prirodno.Radila je tri umjetne koje nisu uspjele.Ona vam sada ima cetvorogodisnju cerkicu koju je zanjela prirodno i koja je bila iznemadjenje za sve.
Sve je to lijepo ali ova bolest nema neke definicije.Kod svakoga je drugacije.Na svakoga drugacije djeluje.Ako cemo samo po sreci ,rodjena sam sa samo malo srece sve ostalo moram sama sebi priustiti zato je ovo ovako tesko jer sve sto se moze sam vec uradila."Vise namam keca u rukavu"!user posted image
Nisam uvjek ovako depresivna,vecinom.Taj osjecaj je uvjek tu.Tesko je zivjeti zivot kad je to dio nas,pogotovo u ovim godinama.Kad si mlad mislis imas vremena ali to vrijeme izmice.Za nas cure to vrijeme leti.Uvjek onaj osjecaj da se nema prrevise vremena.Tacno je da imam nekoga ko me voli .Samo dokle?Dokle ce on imati strpljenja sa mnom?Mozda zasluzuje bolju?
Nisam sigurna da bih ja imala strpljenja sama sa sobom da sam na njegovom mjestu.Nekad mi se opet cini i da ode mozda bi bilo lakse za sve.
Dici ruke od svega.user posted image ??????????????????????????Pozdrav svima!

(odgovor članu Simon)
  Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Endometrioza
25.9.2012 18:22:24   
Simon
Draga naša anonimna,čitam posljednju poruku i razmišljam kako si ti divna,pametna i jako draga osoba,zaista.Onaj ko te takvu voli neće te nikad ostaviti kako god bilo.I naravno nisi ti vanzemaljka,kada vidim neke roditelje ja pomislim da su upravo oni vanzemaljci i pitam se (kao i ti) zašto su oni bolji,sretniji od mene pa imaju djecu.
Posmatram ih dalje pa shvatim da nisu ni bolji ni sretniji od mene user posted image .
Ja sam juče bila na konsult za laparoskopiju,a Dr mi je ispričala priču o
ženi koja je rođena bez oba jajovoda i nikad nije imala menzis a uspjela je nakon prve VTO ostali trudna.Moja prijateljica je nakon 4 neuspjele oplodnje (10 godina pokušaja) ostala trudna prirodnim putem i danas je majka 2 curice,sve OK.user posted image
Znaj da user posted image i nama donosi razočerenje,znamo mi taj osjećaj,teško je to....
Savjet;Za početak otvori zvaničan profil na ovoj stranici,javi nam se kad god želiš i garantujemo napredak,podršku,suosjećanjeuser posted image
Pozdrav,uz tebe smo....tj.u istom smo sosu!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Endometrioza
26.9.2012 0:21:11   
babymama
Cao Simonu i ostalima naravno.
Vec sam upisana sa profilom.Anonimna sam bila jer sam planirala samo se javiti jednom ali ti si tako fina sa tvojim rjecima da sam odlucila ti se javljati evo sa profil imenom.
Hvala ti na svemu.Mislim da sam pokusala biti ono sto ne mogu tj.sto je jako tesko.Imam dosta osoba oko sebe i one kojima vjerujem ali niko me ne razumije jer nisu u istoj situaciji.Neke su bile jedno vrjeme ali nisu HB vise i taj osjecaj nestane vremenom.Tako da sam vec zadnjih par godina sama u svom bolu.Mamu ne zelim brinuti a dragi ...pa muskarci su drugaciji od zena bar ja tako mislim.
Hvala ti Simon za pozivnicu.Mozda je bas to sto mi treba da podjelim svama ovaj moj put.Nadam se sreci za sve nas.Stvarno.
Kazes da se spremas za laparaskopiju. Sretno.Pitaj ako imas pitanja.Ja sam imala vec tri.Zadnja mi je bila u 2009.Ako zelis nesto privatno pitati mozes mi poslati i privatnu poruku.
Hvala ti !
p.s. Iako nemam nista protiv savjeta sta i kako malo sam vise zainteresovana za razgovor na psihi....kako se vi ostale borite sa svima sta vam zivot donosi svakoga dana a tice se naravno ove teme npr.svaki mjesec kad dodje user posted image ,da li ikada pomislite sta ako nikada ne zatrudnim ili uopste ne mislite na to....kada npr. sa muzem prodjete pored nekog slatkog djeteta i on kaze kako je sladak ili slatka? Tako, to su samo primjeri ?Ne znam da li vas davim ovim ali ako neko jos ima kao ja javite se.user posted image Pozdrav svima.

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *