|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
23.10.2016 23:26:24   
madame noire

IZVORNA PORUKA: Srcejunacko

draga imam i ja endometriozu na desnom jajniku i veoma je mala...iako sam isla svako 6 mjeseci na kontrole tek mi je prije mjesec to nadjeno...isla sam zakazati vantjelesnu jer vec dvije i po god nema ni tragauser posted image a 27 godina tek u februaru punim...i ja sam guglala oko tog i vjeruj mi da i sama razmisljam sta i kako ali sve mi se cini da ako nije velika cista da je ne treba dirati, bar je meni tako dr rekla u Medicos u Banja Luci...naime to ne sprecava zacece i ne pravi probleme u trudnoci a prilikom poroda sama ode mada je to vec individualno.

Po pravilu se ciste manje od 5 cm operativno ne tretiraju.
Problem kod endometrijskih cisti jeste sto one mogu rasti veoma brzo i mogu, pored ostalog praviti problem sa zacecem.
Istina ne da i mogu nestati nakon poroda pod uslovom da dodje do trudnoce.
Poznajem osobu koja je sa dijagnozom endometrioze rodila dvoje djece.
Nista nije nemoguce.
Ja sam u ovoj grupi kojoj je endometrioza pravila problem sa zacecem.
Sretno i lijep pozdrav

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Endometrioza
23.10.2016 23:54:52   
Endometrica mejbi
Hvala svima, raspitat cu se za lijecenje u Sa, ukoliko jos neko zna za stanje na Gradini u Tuzli, ili ima iskustvo po ovom pitanju gore s njima, neka me uputi heh..
Meni je do sada ovo bio totalno nepoznat pojam, a evo u par dana sam uspjela pohvatat mnogo toga i vec korigujem pomalo ishranu itd.
Doktorica kojoj sam prvo isla rekla da mogu birat da skidam cistu ili da odu tokom trudnoce, a kroz citavo ovo izucavanje shvatih da to sa trudnocom i odlaskom ciste, ukoliko je rijec o endo, i ne pije bas puno vode, ali svakako, sve smo razlicite, dok mi je ginekolog kojem sam otisla po drugo misljenje rekao da se cista mora ukloniti..

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Endometrioza
24.10.2016 12:13:31   
Srcejunacko
U pravu si jer je moja cista 11x10 mm a nastala je kroz tri mjeseca jer sam stalno isla uz...mada ja licno nisam za operacje ukoliko su manje I ne rastu, ko se odluci na vto endometrioza ne pravi problem, ja cu da pokusam cajevima (prave ih casne sestre) pa vidjecu sta ce biti. Cekam mart kao ozeblo sunce. Mada kako sam citala endometriozu prate neredovni ciklusi I svasta nesto a kod mene sve po ps..mozda zato sto je tek sad nastala I mala...pisite ako imate neke promjene..Pozdrav I sve najbolje

(odgovor članu madame noire)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Endometrioza
12.1.2017 22:47:40   
Bibich
Cao zene. Imam 28 god, 2 god u braku bez trudnoce dosta pretraga, hsg, spermiogram ok. Da bi se prije neki mjesec utvrdilo da imam endometriozu. Operisala sam je klasicnim rezom, i nakon toga dobila redovnu menst kad je i trebalo. Ovaj mjesec dosla je 7 dana ranije iako su uvijwk prijw bile sasvim uredne. Medjuti cudna je.. nema klasicnog "izlaska" menstr, nego sasvim malo a najvise poslije nuzde na toalet papiru, mada ni to nije ni slicno pravoj menstr.
Ima li neka slicmo iskustvo?
Btw. Od prosle do ove menstr 2x odnosi u plodnim danima.
Hvala prvi sam put na forumu.
Lp

(odgovor članu Damjana)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Endometrioza
28.2.2017 15:19:44   
Eli86
Pozdrav cure. Zanima me da li neko ima "svjeze"iskustvo sa laparoskopijom u Banjaluci. Prije vise od godinu dana dijagnoatikovana mi je endometrioza jajnika. Pokusala sam trudnocu, nije išlo. Na desnom jajniku velicina ciste je preko 5cm, dok je lijevi jos uvijek čist. Na preglede idem kod dr. Curic iz Medico S i njen prijedlog je laparoskopija s obzirom na stalno uvecavanje ciste i s obzirom na probleme kod začeća. Fond pokriva operaciju na UKC- u i na klinici Jelena. Dakle skorasnja iskustva? Hvala user posted image

(odgovor članu Bibich)
Neposredna veza do poruke: 205
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *