|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:00:30   
Visnja RR
evo copy sam samo do 8 godine


Spolni razvoj djeteta

Jednako kao što dijete fizički napreduje, uči sve više riječi, iskazuje sve više osjećaja, pokazuje zanimanje za različite stvari, usporedno s tim spolno se razvija. Spolnost je normalan i zdrav dio ljudskog života, koji počinje rođenjem i nastavlja se tijekom života.

DOJENAČKA DOB (prva godina života)

Razvoj spolnog ponašanja kod djece odvija se kroz igru. Igra je spontan proces prikupljanja informacija, a praćen je radoznalošću prema svijetu i samome sebi. U ovoj dobi ograničen je kontakt s vršnjacima, pa su djeca prije svega orijentirana na samostalnu igru, što je najočitije u prve dvije godine života. Igra je često praćena istraživanjem vlastitog tijela.

Najučestaliji oblik spolne igre usredotočen je na istraživanje vlastitog tijela i manipulaciju njime. Istražujući svoje tijelo, dijete spontano dodiruje genitalije te tijekom previjanja ili kupanja, kad je nago, slučajno doznaje kako dodirivanje, pritiskanje ili trljanje genitalija dovodi do ugodnih osjeta. Masturbacija se, dakle, otkriva sasvim slučajno, dok dijete spontano istražuje vlastito tijelo.

Istraživanjima uz pomoć ultrazvuka otkriveno je kako se kod muške djece već u maternici javljaju refleksne erekcije. Dječaci redovito imaju erekcije tijekom spavanja, a djevojčice lubrikaciju (vlaženje), što nije odgovor na erotsku stimulaciju nego prirodan odgovor na dodir, potrebu za mokrenjem, hranjenje, sisanje, pražnjenje crijeva, ali i reakcija na bliskost, kao svojevrstan odraz užitka koji ih prati.

Nakon napunjene godine dana, igra genitalijama postaje sve učestalija. Djeca u toj dobi pokazuju zanimanje za produkte eliminacije. Vole biti goli i pružaju otpor pri odijevanju.
Počinje se uspostavljati kontrola nad sfinkterima.

Mala djeca spolnost upoznaju preko načina na koji ih dodiruju, grle, iskazuju im nježnost ili ih tješe, kao i istraživanjem vlastitog tijela i upoznavanjem osjeta. O spolnosti uče i opažanjem kako članovi obitelji izražavaju osjećaje jedni prema drugima.
Pružanje ljubavi i sigurnosti bebama je kamen-temeljac za uspostavljanje zdravih emocionalnih veza i zdrave spolnosti u odrasloj dobi. Dijete uči o spolnosti opažajući i kako roditelj reagira na njegovo izražavanje seksualnosti. Stoga je važno ne kažnjavati ga i ne buditi mu sram zbog radoznalosti i spolnog ponašanja. Bitno je da roditelj svojim reakcijama ne ometa dijete u njegovu razvoju.

RANO DJETINJSTVO (od druge do pete godine)

U dobi od dvije do četiri godine pojavljuje se veće zanimanje za “zahodske aktivnosti”, obavljanje nužde i za razliku između spolova u pozama tijekom mokrenja. Djevojčice mogu pokušavati mokriti stojeći. To je praćeno bogaćenjem “zahodskog jezika”: djeca oduševljeno i jako često koriste riječi poput “ka ka” i “pi pi”.

S oko tri godine počinju učiti razliku između muškaraca i žena te proces identifikacije s jednim od spolova. Znaju jesu li djevojčica ili dječak i gotovo sva djeca mogu izraziti spolni identitet. Uočavaju i znaju verbalizirati razlike između spolova. Prepoznaju, primjerice, ljude na fotografijama i na televiziji kao pripadnike muškog ili ženskog spola. Uz to, rado čine stvari koje rade pripadnici suprotnog spola. Tako dječaci katkad nose mamine cipele ili odjeću, a djevojčice pokazuju interes za automobile i alat te odbijaju igru s lutkama.

Trogodišnjaci znaju izraziti osjećaje poput “volim te”, jako su emocionalni te grle i ljube svoje roditelje. Počinju prepoznavati i facijalne izraze osjećaja.

Uče dijelove svog tijela i njihove nazive te postaju vrlo znatiželjni za dijelove tijela drugih ljudi, djece i odraslih. Njihovu znatiželju posebno pobuđuje svijest kako djeca različita spola jednako kao i odrasli imaju neke različite dijelove tijela. Stoga se katkad mogu upuštati u virenje dok su roditelji ili neke druge osobe u toaletu.

Samostalnu igru sve učestalije zamjenjuju interakcije s drugom djecom, što otvara mogućnosti za nove oblike spolnog ponašanja. Sve više se upuštaju u ekshibicionističke i voajerističke aktivnosti s drugom djecom. Naglasak je na upoznavanju spolnih razlika i razlika u genitalijama. Potaknuta snažnom znatiželjom vezanom uz dijelove tijela, djeca se s vršnjacima igraju “pokaži mi što imaš”. Počinju i igre doktora, tijekom koje mogu ponoviti neka vlastita iskustva s pregleda, što može uključivati različite dijelove tijela. Takvo je istraživanje razlika bezazleno, usmjereno otkrivanju i nije povezano sa spolnošću odraslih ljudi.

Djecu u toj dobi često zanimaju pitanja poput “odakle dolaze bebe” ili “odakle sam ja došao”.

Često dodiruju genitalije radi relaksacije, posebice u krevetu prije spavanja. U tom razdoblju trebaju naučiti kako je dodirivanje genitalija nešto što čine u privatnosti, tj. kad su sami.
U petoj godini djeca postaju sramežljivija. Uočavaju različitost muških i ženskih uloga te pravilno koriste riječi “muž” i “žena”. Češće se igraju “mame i tate”. U toj igri mogu se međusobno grliti i ljubiti, ležati jedno pored drugoga u krevetu. To je prije svega igra oponašanja potaknuta promatranjem roditelja i iskustvom u obitelji.

Odnos roditelja prema spolnosti utječe na razvoj djetetova stava o njoj. Ako roditelj s lakoćom i opušteno pristupa pitanjima spolnosti, djeca će također biti opuštenija kad je posrijedi njihova spolnost. Bitno je ne osuđivati dijete, ne kažnjavati ga i ne pokazivati nelagodu zbog njegova spolnog ponašanja i istraživanja. U protivnom, dijete se može početi stidjeti vlastitoga tijela.

SREDNJE DJETINJSTVO (od pete do osme godine)

U ovoj dobi javlja se osjećaj srama, pa se djeca dok su naga često skrivaju, pogotovo od brata ili sestre suprotnog spola.
Zanima ih ljudsko tijelo i fotografije muškaraca i žena, ali pokazuju nelagodu i smijulje se ako vide kako se odrasli ljube. Istodobno ih i privlači i odbija otvoreno iskazivanje nježnosti. To može odražavati javljanje osjećaja privatnosti.

Počinju koristiti žargonske i vulgarne izraze za intimne dijelove tijela i opčinjeni su pričanjem “prostih” šala i viceva.
U ovoj fazi imaju “cure” i “dečke” te se mogu držati za ruke ili izmjenjivati poljupce, donositi darove.

U šestoj ili sedmoj godini života djeca, zbog razvoja pojma o sebi, postaju još sramežljivija. Jača je potreba za privatnošću te postaju svjesna socijalnih ograničenja spolnog izražavanja. Nisu više sklona pokazivanju vlastitih intimnih dijelova tijela te se skrivaju tijekom preodijevanja ili kupanja, ogrću se ručnikom, a mogu zahtijevati i da im se kuca prije ulaska u sobu.

Djeca postaju svjesna nepromjenjivosti spola, odnosno da će uvijek biti muškog ili ženskog spola i da to ne mogu promijeniti samom promjenom ponašanja. Dijete, primjerice, postaje svjesno da je i dalje dječak bez obzira na to što je odjenuo maminu haljinu.
Šestogodišnjaci mogu postavljati pitanja o trudnoći, menstruaciji, spolnom ponašanju i o tome “kako se rade djeca”. Zanima ih cijeli proces reprodukcije.

Masturbacija im više nije nasumična. Djeca masturbiraju tražeći ugodu. Otkrivaju nove oblike masturbacije, ali je to nešto što rade u tajnosti.

Roditelji trebaju imati na umu kako je spolnost prirodan dio života te biti spremni odgovarati na pitanja te pružiti informacije jednostavno i primjereno djetetovoj dobi. Bitno je ne izbjegavati pitanja o spolnosti, ne zastrašivati dijete te ni na koji način ne pobuditi sram zbog njegove spolnosti.

Vise
http://www.poliklinika-djeca.hr/publikacije/spolni-razvoj-djeteta/

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:01:28   
jasmin

IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica

možda sam ja naivna, ali ne kontam kako neko može zloupotrijebiti ovu temu?


Zamislite pedofila koji zna da djeca masturbiraju,pri tome stenju i imaju orgazam....
Mislim da i ovaj moj post treba delete.

pa ako mislimo o pedofilima koji čitaju ovaj portal, zašto onda većina forumašica ovdje stavlja slike djece??

Eh duso moja,zbog ovog i slicnih stvari ne stavljam slike djece nigdje javno,cak ni na fb.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:03:09   
Honey3

IZVORNA PORUKA: jasmin

Hany,ja i ti smo oDJe haman konzerve i po.

mescini da sam i jauser posted image
Vjerujte da ja stvarno nisam imala pojma da djeca tako mala to rade,imam dvoje velikih,i nikada nisam to primjetila user posted image vela havle,mozda sad moram na to vise obratiti paznju...

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:03:27   
vjestica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: vjestica

možda sam ja naivna, ali ne kontam kako neko može zloupotrijebiti ovu temu?


znaš šta vještice...
ja sad zamišljam pedofila koji gore na temi anonimno čuči i konta...vidi ljepote sa 6 godina za njih je dobro da dožive orgazam...još će nam na osnovu ove normalne pojave zatražit i izmjene zakona ...

e to mi se ne dopada kad pomislim...a pomislim kad čitam...
jer ja imama dvije djevojčice...
i da se desi da to rade rano ja bih se obratila psihologu...tražila uzrok...
nebih dijete sprječila silom nisam im ni dudue uzimala na silu...al bih tražila uzrok...

realno može ih biti puno...
i zlostavljanje djeteta može dovesti do toga...
i šok od razvoda, šok od smrti nekoga koga jako vole itd....

user posted image



ma daj majkei ti, pa šta i da traži izmjenu zakona
ko bi mu to ikad dozvolio i pristao
zakon možda jest podložan primjenama, ali su jasna prava djece, čak su toliko potencirana zadnjih godina
a ja bih voljela da forumašice koje su iznijelel svoja iskustva sa ranom masturbacijom, da se jave i kažu dali su imale stresan neki događaj
ja ipak mislim da djeca sasvim slučajno otkriju masturbaciju tj da skontaju da im diranje izaziva ugodu i da zato to čine
što neki odmah to povezuju sa nekim psihičkim problemima, slaboumnošću i sl??
i kakve veze imaju dude sa masturbacijom??

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:04:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica

možda sam ja naivna, ali ne kontam kako neko može zloupotrijebiti ovu temu?


Zamislite pedofila koji zna da djeca masturbiraju,pri tome stenju i imaju orgazam....
Mislim da i ovaj moj post treba delete.

pa ako mislimo o pedofilima koji čitaju ovaj portal, zašto onda većina forumašica ovdje stavlja slike djece??

Eh duso moja,zbog ovog i slicnih stvari ne stavljam slike djece nigdje javno,cak ni na fb.


ja stavljam al slike nisu nedolične i nisu poziv pedofilu...

a priča o mastrurabiji koja je biva normalna sa 6 godina i fotografija bebe moje do 6 godina u lijepoj haljini uredno obučena meni nije isto da Bog kaže...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:05:12   
Dida79

IZVORNA PORUKA: zaha


IZVORNA PORUKA: jasmin

Hany,ja i ti smo oDJe haman konzerve i po.

mescini da sam i jauser posted image
Vjerujte da ja stvarno nisam imala pojma da djeca tako mala to rade,imam dvoje velikih,i nikada nisam to primjetila user posted image vela havle,mozda sad moram na to vise obratiti paznju...


Pridruzujem se klubu konzervi user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:07:54   
vjestica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica

možda sam ja naivna, ali ne kontam kako neko može zloupotrijebiti ovu temu?


Zamislite pedofila koji zna da djeca masturbiraju,pri tome stenju i imaju orgazam....
Mislim da i ovaj moj post treba delete.

pa ako mislimo o pedofilima koji čitaju ovaj portal, zašto onda većina forumašica ovdje stavlja slike djece??

Eh duso moja,zbog ovog i slicnih stvari ne stavljam slike djece nigdje javno,cak ni na fb.


ja stavljam al slike nisu nedolične i nisu poziv pedofilu...

a priča o mastrurabiji koja je biva normalna sa 6 godina i fotografija bebe moje do 6 godina u lijepoj haljini uredno obučena meni nije isto da Bog kaže...



pa možda je tom pedofilu ista slika djeteta u haljini kao i ova tema?
ja opet ne vidim kako to može nekoga ugroziti?

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:14:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: vjestica

možda sam ja naivna, ali ne kontam kako neko može zloupotrijebiti ovu temu?


znaš šta vještice...
ja sad zamišljam pedofila koji gore na temi anonimno čuči i konta...vidi ljepote sa 6 godina za njih je dobro da dožive orgazam...još će nam na osnovu ove normalne pojave zatražit i izmjene zakona ...

e to mi se ne dopada kad pomislim...a pomislim kad čitam...
jer ja imama dvije djevojčice...
i da se desi da to rade rano ja bih se obratila psihologu...tražila uzrok...
nebih dijete sprječila silom nisam im ni dudue uzimala na silu...al bih tražila uzrok...

realno može ih biti puno...
i zlostavljanje djeteta može dovesti do toga...
i šok od razvoda, šok od smrti nekoga koga jako vole itd....

user posted image



ma daj majkei ti, pa šta i da traži izmjenu zakona
ko bi mu to ikad dozvolio i pristao
zakon možda jest podložan primjenama, ali su jasna prava djece, čak su toliko potencirana zadnjih godina
a ja bih voljela da forumašice koje su iznijelel svoja iskustva sa ranom masturbacijom, da se jave i kažu dali su imale stresan neki događaj
ja ipak mislim da djeca sasvim slučajno otkriju masturbaciju tj da skontaju da im diranje izaziva ugodu i da zato to čine
što neki odmah to povezuju sa nekim psihičkim problemima, slaboumnošću i sl??
i kakve veze imaju dude sa masturbacijom??


izmjena zakona je bila više figurativna...
no kako moderno doba donosi mnogo toga donisi budućnot i izmjene zakona ...kao što je i do sada u određenim zemljama...
ja recimo mislim da smrtnu kaznu pedefilima nismo trebali ukinut...humano je isti nad njima izvršit...

no naravno moderno doba donosi nam svašta...

a upravo ovo slučajno otkrivanje mastrurabcije i pišem do početka...
jer je nešto utjecalo da sebi stvori tu ugodu...
nasilno djetetu uzmeš dudu , flašicu oduzemš mu ugodu ono otikrije drugu neko gricka nokte neko eto mastrubira...
roditelji se rastave, umre neko...dijete slučajno otkrije tu ugodu...

sve ja to shavatm...
desi, dešava se...ta neću dijete linčovat...
al draga vještice pa kažu od 1-3 godine i to se javi...
sad it meni reci kako bi ti sad svojoj curici objasnila dato ne radi gdje god se zatekne i šta je to...user posted image npr mojoj mlađojuser posted image
evo mojoj je 6 ja stavrno nemam pojma kako da joj kažem to i objasnim...i sex i samozadovoljavanje čemu vodi objasnim...upoznala tijelo pa ga koristi i sad ja trebam da pirčam njoj i mama tor adi il je radila i šta je to itd...user posted image
imama dijete ispred sebe od 6 godina...kako bi me razumjelouser posted image user posted image
nemojte me molim vas pretvarati u čudakinju ja sma mama dvije curice ...
pa znam da kad padne i ogrebe se još objašnjavam da svi ljudi imaju krv u organizmu i ona teče i stane i to je normalno nije strašno...


ne prihvatam kao normalno...
smatram da je bio uzrok tome i smatram da je prerano i da se djetetu do 6 godina koje to čini treba pposvetiti posebna pažnja čak i stručna...a ja ću da se bavim urednošću sveski i čistoćom ruku i čuvanja čistih gaga od bakterija...do dana kada ne dođemo u vodu vazu...kao mmajka koja je rodila bebe nadam s ešto kansije...ka majka koja zna kako je napravila bebe i šta je sve prethodilo tome želim im sreću da nađu najbolje vrijeme i ljude za sebe i kraj sebe kad god odluče da je to.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:16:00   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica

možda sam ja naivna, ali ne kontam kako neko može zloupotrijebiti ovu temu?


Zamislite pedofila koji zna da djeca masturbiraju,pri tome stenju i imaju orgazam....
Mislim da i ovaj moj post treba delete.

pa ako mislimo o pedofilima koji čitaju ovaj portal, zašto onda većina forumašica ovdje stavlja slike djece??

Eh duso moja,zbog ovog i slicnih stvari ne stavljam slike djece nigdje javno,cak ni na fb.


ja stavljam al slike nisu nedolične i nisu poziv pedofilu...

a priča o mastrurabiji koja je biva normalna sa 6 godina i fotografija bebe moje do 6 godina u lijepoj haljini uredno obučena meni nije isto da Bog kaže...



pa možda je tom pedofilu ista slika djeteta u haljini kao i ova tema?
ja opet ne vidim kako to može nekoga ugroziti?


ja vidim i tačka....

ne moraš ti sve vdijeti kao ja...

ako je lijapa haljina na djetetu od 6 godina tebi isto ko priča da mastrubira i u tome uživa i lijepo joj je to zna i još mama treba na to amnivota to je normlano d ami ne bufe sexualno isfrustrirana kad poratse...u redu poštujem tvoj stav


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:20:14   
Visnja RR
opet ja copy...mada i sam mozete googlati


Što napraviti? Imam curicu od dvije godine i 9 mjeseci i već otprilike mjesec dana trlja kokicu od namještaj (tabure), ma sve što dohvati, igračke, ne znam ni sama od što ne. Kako da joj objasnim da to ne bi trebala raditi pred svima, ona ne zna da to nije za javnost a nije joj jasno kada joj kažem da to ne radi. Nisam pametna kako postupiti.
N. B.

Odgovara Stipe Čular, dr. med., spec. pedijatrije

Poštovana,
masturbacija ili kako Vi pišete "trljanje kokice", htjeli Vi to priznati ili ne, je normalna faza u razvoju spolnosti (sexualnosti) djeteta. Evo nekoliko činjenica koje to potvrđuju. Neposredan dodir spolovila u dojenčadi oba spola izaziva osjećaj zadovoljstva izražen smješkom i gukanjem. U prvoj godini života masturbacija je vrlo česta pojava (60-90% dojenčadi). U dobi od oko 3 godine dijete može doživjeti orgazam, a tek nakon pete godine masturbacija postaje namjerna i redovita. Pa ipak iako je normalna, masturbacija u nekim slučajevima može i mora potaknuti zabrinutost roditelja;
-ako postane prekomjerna aktivnost, prekida druge normalne aktivnosti, ili se ne može nikako prekinuti.
-ako dijete simulira sex sa drugim djetetom, ili postoji genitalno oralni kontakt
-ako ima tendenciju povečanja učestalosti
-ako je bolna ili dolazi do ozljeda
-ako osjetite da rezultira nesrećom ili tugom Vašeg djeteta
Što se tiče masturbacije djeteta u javnosti, morate shvatiti da u dobi Vašeg djeteta ono ne razumije socijalne implikacije javne masturbacije, baš kao i griženje noktiju, kopanje nosa, frčkanje kose, sisanje palca itd. Oni se zbog toga ne stide ni živciraju kao mi, dapače to ih smiruje. Važno je da znate da oni uživaju kad im se pokazuje pažnja bilo koje vrste pozitivna ili negativna, te prenaglašavanjem problema prema djetetu u svrhu rješavanja možete dobiti suprotan efekt, povečanje učestalosti.
Na kraju evo par savjeta za Vas;
-zažmirite na jedno oko par mjeseci da vidite u kojem će smjeru aktivnost krenuti
-pokušajte djetetu objasniti da je to privatna aktivnost ograničena na sobu ili kupaonicu, baš kao što je zahod za nuždu.
-pokušajte mu skrenuti pažnju nudeći aktivnosti koje ono voli
-prekinite aktivnost i pošaljite dijete u sobu
-ignorirajte masturbaciju pred spavanje bilo noćno, bilo dnevno
-povečajte razinu roditeljske ljubavi
-u javnosti ili u situacijama koje djetetu nude nesigurnost, dajte igračke ili stvari (npr lutka, medo, ključevi auta) koje vašem djetetu podižu razinu sigurnosti.


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:21:13   
vjestica
pa dijete može otkriti tu ugodu i bez nekih stresnih situacija
što se uvijek povezuje sa stresom?
a kako bi malo objasnila?
pa ko i sve ostalo što pokušavam objasniti, pa shvatila bi jednom
i sad se zna malo pipkati
i ja se ježim kad nekad zrabi koku i razvuče je (ko dječaci kitice) sve mislim grubo
i sad se ježim zavče ruku u pelenu jer joj se piški ili je piškila ili je žulja pelena(srećom rijetko to radi) aruka prljava, isto kao što se ježim kad prljavu ruku stavi u usta (a stalno je vani, bali nenormalno, rastu zubići i vječito ruke u ustima) i sve to pokušavam da sprijerčim na ne stresan način, objašnjavanjem
esad koliko ona shvata, to je drugi par rukava, tek joj j 2 g

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:23:08   
vjestica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: vjestica

možda sam ja naivna, ali ne kontam kako neko može zloupotrijebiti ovu temu?


Zamislite pedofila koji zna da djeca masturbiraju,pri tome stenju i imaju orgazam....
Mislim da i ovaj moj post treba delete.

pa ako mislimo o pedofilima koji čitaju ovaj portal, zašto onda većina forumašica ovdje stavlja slike djece??

Eh duso moja,zbog ovog i slicnih stvari ne stavljam slike djece nigdje javno,cak ni na fb.


ja stavljam al slike nisu nedolične i nisu poziv pedofilu...

a priča o mastrurabiji koja je biva normalna sa 6 godina i fotografija bebe moje do 6 godina u lijepoj haljini uredno obučena meni nije isto da Bog kaže...



pa možda je tom pedofilu ista slika djeteta u haljini kao i ova tema?
ja opet ne vidim kako to može nekoga ugroziti?


ja vidim i tačka....

ne moraš ti sve vdijeti kao ja...

ako je lijapa haljina na djetetu od 6 godina tebi isto ko priča da mastrubira i u tome uživa i lijepo joj je to zna i još mama treba na to amnivota to je normlano d ami ne bufe sexualno isfrustrirana kad poratse...u redu poštujem tvoj stav


hjad majke ti ponovo pročitaj moju rečenicu boldiranu
i gdje sam ja to napislala da meni je to isto??

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 11:25:26   
Hanady RR
povečajte razinu roditeljske ljubavi -u javnosti ili u situacijama koje djetetu nude nesigurnost, dajte igračke ili stvari (npr lutka, medo, ključevi auta) koje vašem djetetu podižu razinu sigurnosti.


evo meni dva odgovora...
zašto je prerano do toga došlo...

kad je ovo savjet.....

savjet psihologa pojačate roditeljsku ljubav...
zar se može više voljeti od ovoga što ja sada volim....ne može...al manje može očito...misle psiholozi



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 13:59:31   
MAMA MA
Ja neznam jesam li ja normalna ili ne,ali jednostavno ne pridajem toliku paznju tome...Nisam nikad...Trudim se da sina podizem apsolutno liberalno...oca je vidio nagog x puta....daje konstatacije da on i babi imaju kikija a mama pikija...user posted image user posted image ...grudnjak oblacim pred njim...kratko je dojio i nije je ni zapamtiouser posted image ,pa se zaleti i uhvati me za sisu a ja kazem"to mamu boli,daj da ja tebe oštinem za kikija",o on odma napravi zalosnu facu user posted image ....kad se kupam bude s babijem...dok je bio manji letio je ko metak u wc cim bi ja unisla,ali posto je uvidjeo da ja to prihvatam normalno,da ga ne izbacujem iz kupatila,dosadilo mu je jer bi se ja nasla u poslu nesto drugo dok on sam od sebe ne izađe...kad udje u wc a ja sam vec u kadi normalno ga pitam sta treba pri tom mu se malo okrenem leđima i nisam mu interesantna...vec sam rekla da sam to pipkanje dole eliminasala ignorisanjem....Moj sin je danima nosio cd od jednog crtića jer na poleđini je bila slika poljubca glavnog junaka i junakinje...primjetila sam da tako zaneseno gleda tu sliku...zasto da ga prepadam ili zabranjujem nesto sto je sastavni dio zivota...user posted image

_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 14:05:37   
felix
mama ma nebi mm uveo A u kupatilo da vidi kikija, ikija kak vec user posted image nema para ... jok dok A samnm svugdje cak smo se jednom skupa tuširaliuser posted image ništa cudno.....

još je mali ne konta A on misli da svi mi imamo cune ko on user posted image siske je jedno vreme diro iz zeze cim ga uzmem on dira smješne mu bradavice i siske uopšte sveki kaze de pusti ga osto ih zeljan jer nije dojiouser posted image user posted image jah reko.

Onda svekar kupuje novine i svaki puta bude izmedju stranica jedna gola zenska tj nema grudnjaka ima gacice , tu vicevi dodju

A odma leti novinama vice vidi mama sisa , sad to više ne radi prošo ga cef gledat siseuser posted image
ma ne razmišljam o tome još je mali.....
da ja njemu šta objašnjavam.

_____________________________

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 14:09:17   
Precious

IZVORNA PORUKA: Galicia

Hos da kazes da masturbiranje nije normalo Tita ti?


Tako rano, NIJE.
Da se ne smatra problemom, nebi postojali savjeti kako to rijesiti u tom dobu djeteta.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 14:22:58   
MAMA MA

IZVORNA PORUKA: felix

mama ma nebi mm uveo A u kupatilo da vidi kikija, ikija kak vec user posted image nema para ... jok dok A samnm svugdje cak smo se jednom skupa tuširaliuser posted image ništa cudno.....

još je mali ne konta A on misli da svi mi imamo cune ko on user posted image siske je jedno vreme diro iz zeze cim ga uzmem on dira smješne mu bradavice i siske uopšte sveki kaze de pusti ga osto ih zeljan jer nije dojiouser posted image user posted image jah reko.

Onda svekar kupuje novine i svaki puta bude izmedju stranica jedna gola zenska tj nema grudnjaka ima gacice , tu vicevi dodju

A odma leti novinama vice vidi mama sisa , sad to više ne radi prošo ga cef gledat siseuser posted image
ma ne razmišljam o tome još je mali.....
da ja njemu šta objašnjavam.


user posted image user posted image user posted image




_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 14:42:22   
Majka Tereza
Ja shvatam zabrinutost roditelja kad je pedofilija u pitanju, ali imam nesto prilicno grozno da vam saopstim - na internetu danas postoji toliko bolesnih stvari, slika gole djece, raznih gadosti, pedofila koji pricaju sta su kome radili, bila sam na konferenciji za djeciju sigurnost na internetu prije par godina i klela se da nikad dijete imati necu, eto koliko me je prepalo to sve.. Moja poenta je da pored tolike kolicine informacija, slia i pedofilskih foruma, mogu vam obecati da ti gadovi ne dolaze na ringeraju da se samozadovoljavaju, jer nazalost imaju puno bolesnije forume, slike i slicno. Koliko god ovo odvratno bilo, mislim da bar mozete biti mirni i slobodno pisati bez cenzure na ovoj temi..

I baj d vej, drago mi je vidjeti toliko majki koje su tako otvorene i pokusavaju naci neko solidno rjesenje, ja sam kao mala dobila strasne batine jer sam se "dirala" dole, da bi se kasnije pokazalo da sam imala upalu mokracnih kanala i bilo mi je lakse kad se "drzim"user posted image Tako da me ovaj blagi pristup raduje, i znajte da ste divne majke kad trazite savjet umjesto da skacete na prvu ili ne daj Boze rjesavate silom. Nas maleni, cim ga tata krene presvuci, pocne da dira cunu, meni smjesno, a moj muz samo govori : "ovo ne moze biti normalno"user posted image user posted image

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 14:47:41   
Dz3ni
Ma dajte ljudi, pa oni tako mali ne doživljavaju to dodirivanje kao mi odrasli, tj. kao masturbaciju...njima je to kao igra, zabavno i ugodno. U tome oni ne vide ništa sexualno, pa zato i ne kriju jer ne razumiju. Kad bi razumjeli tako rano pojam sexa i masturbacije i sve što ide s tim - e to nije normalno.

Mm mi je pričao kako je on jako rano otkrio da mu je ugodno dok se dodiruje dolje, sa neke 4 godine ali tad to nije gledao kao danas. Ja sam doduše nešto kasnije to otkrila, sa nekih 12-13 godina, ali ne bih sebe smatrala nenormalnom i da sam ranije.

novi kolačić svaka čast na razmišljanju user posted image


IZVORNA PORUKA: Precious


IZVORNA PORUKA: Galicia

Hos da kazes da masturbiranje nije normalo Tita ti?


Tako rano, NIJE.
Da se ne smatra problemom, nebi postojali savjeti kako to rijesiti u tom dobu djeteta.



Smatra se problemom samo ukoliko toliko preokupira dijete da mu to postane jedina zanimacija.

< Poruku je uredio Dz3ni -- 25.8.2012 14:48:10 >

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 15:47:25   
Galicia
Ponovicu opet. Pocelo pipkanje oko 5 godine, prvo malo pa malo vise i tako to, sve do 4 razreda. Onda je stalo. Nacin na koji sam radila prije i sad nije isto, ali znam da je bilo ugodno. Posljedica nemam da znam. Nisam nastrana, nisam zaostala, slab vid imam oduvijek, IQ mi je poprilicno visok, dusevno sam upotpunjena osoba, nisam imala traume koji bi prouzrokovale mom pipkanju.

Svi znamo da velika vecina zena ne moze postici orgazam bez samozadovoljavanja, bilo to koristenjem sexualnih pomagala ili partnerovom pomoci ili ipak sama. Hocemo li reci i za to da nije zdravo, jer ipak je i to samozadovoljavanje?

Ne znam kako vi, ali ljudi u mom okrugu se samozadovoljavaju redovno, i sa partnerom i bez. Meni je to normalno.

I ne znam sto pojedino ovo nazivaju IN kad nije rijec o IN. Odkako je svijeta i vijeka ruka i prstici su postojali za to.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 16:00:12   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ponovicu opet. Pocelo pipkanje oko 5 godine, prvo malo pa malo vise i tako to, sve do 4 razreda.
Onda je stalo. Nacin na koji sam radila prije i sad nije isto, ali znam da je bilo ugodno. Posljedica nemam da znam. Nisam nastrana, nisam zaostala, slab vid imam oduvijek, IQ mi je poprilicno visok, dusevno sam upotpunjena osoba, nisam imala traume koji bi prouzrokovale mom pipkanju.

Svi znamo da velika vecina zena ne moze postici orgazam bez samozadovoljavanja, bilo to koristenjem sexualnih pomagala ili partnerovom pomoci ili ipak sama. Hocemo li reci i za to da nije zdravo, jer ipak je i to samozadovoljavanje?

Ne znam kako vi, ali ljudi u mom okrugu se samozadovoljavaju redovno, i sa partnerom i bez. Meni je to normalno.

I ne znam sto pojedino ovo nazivaju IN kad nije rijec o IN. Odkako je svijeta i vijeka ruka i prstici su postojali za to.



jelde zezas seuser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 16:01:11   
Galicia
Ne ne zezam se. Procitaj temu malo bolje. Tadasnje pipkanje i sad pipkanje nije isto.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 16:12:15   
almondray
Ne bih da dajem nikakva dubokoumna mišljenja o tome jeli ili nije normalno ali neka djeca odu predaleko u istraživanjima.
Moj je nalvačio i razvlačio stvarku dok je bio skroz manji ali ono dječije , nevino, kao što bi sisao prst od noge do besvijesti ...čisto sumnjam da je znao šta radi a ni progovorio nije...sad ponekad kad ga kupam uzme tuš i pusti mlaz po piši i umire od smijeha .
Ja to prekinem sasvim normalno uz obrazloženje da će svu toplu vodu potrošiti, i to je to...
Sad mu je 7,5 god. a imamo drugaricu koja je starija 3 mj. i prije godinu dana , kad je dobila mobilni skinula se i slikala u raznim pozama te pokazivala jednom dječaku.Otprilike u to vrijeme je i mog nešto žicala da skine gaće i da joj pokaže šta on ima unutra na što je on došao kod nas sav uplakan i ispričao nam to , dok je ona poricala...
E takvo ponašanje mi nikako nije dječije ... ispravite me ako griješim

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 16:32:34   
Majka Tereza
Upravu si, nije djecije. Seksualnost je jedna stvar, i normalna je, i to da je htjela da tvom jadnicku skine gaceuser posted image ali to da se slikala gola, to je zabrinjavajuce...DIJETE je to! U tom slucaju mora da je vidjela nesto sto nije trebala kod roditelja ili nekog bliznjeg ili je ne daj Boze zlostavljana. Da li imas kontakt sa roditeljima te djevojcice? Mene iskreno, samo ovo slikanje zabrinjava...

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Djeca i seksualnost!
25.8.2012 17:42:11   
Precious
Polako ali sigurno... jos malo i bit ces nenormalan ukoliko djeci ne dozvoljavas pornjavu da gleda, ili ne daj Boze ne poklonit za rodjendan dildo, a tata vodi sina na prvo "upoznavanje" sa djevojkama, i to isto kao poklon za rodjendan user posted image

Oslanjajte se na psihologiju koliko hoćete, ali neke stvari nikad nece biti OK .

(odgovor članu Majka Tereza)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *