jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Galicia IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: minja_ A za prihvaćanje/neprihvaćanja razlika, ovdje odakle ja pisem, svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira. Kada bih zivjela u zemlji koja je mozda pojam savrsenog uređenja za neke od vas – ja ne bih mogla izaći na ulicu bez nikaba. U tome je razlika – ja ne bih imala pravo na izbor, a vi ga ovdje imate. Apsolutno netačno. Kao pripadnica druge vjere,u takvoj državi,uživala bi svoja prava,kao i želju da živiš otkrivena i bila bi pod zaštitom države. A ja,iako nosim nikab,uskraćena su mi razna prava u našU državu...no nejse. Samo sam htjela reći da nije tOčNo!!! Ovo nije istina. Radna kolegica je bila u Rijadu, KSA gdje nije smjela hodati bez hidzaba. Kaze naka policija joj dolazila i opominjala. Naravno nije mogla izaci na ulicu u farmerkama, majici, nego je morala kupiti abayu. Kaze da nije mogla zapaliti cigar na ulici. Moram li napomenuti da nije muslimanske vjeroispovjesti. Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država . Ipak,u Jeddi ćeš normalno naići na otkrivene žeMske,nemuslimanke.