|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
28.9.2009 14:47:15   
škorpija
senka vi ste baš imali ludu sreću, malo je takvih tetauser posted image

suna možda da uzmeš dvije tete i daš im po 200 KM, inače mislim da ti je radno vrijem super, bićeš s bebcom kad nisi još previše umorna, a i one je vjerovatno tada najaktivniji

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu senka kurt)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
28.9.2009 15:49:17   
moni
Kod mene je slična situacija kao kod Senke. Žena došla dogovorili se 350 KM samo za čuvanje Tarika i ništa više. Ja se složila, naravno. Vremenom, ja dođem veš opeglan, sudi složeni, podovi obrisani. Doduše ja ne dam da mi kuha, jer ja ne volim niko da mi kuha osim mene.Tarik prezadovoljan, po 3 sata kad je lijepo vrijeme vani. Uvijek čist, sit. On zadovoljan, ja zadovoljna, teta zadovoljna, ma svi sretni i zadovoljni.

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
28.9.2009 16:11:34   
SelmaK
Prvobitno kada sam se vratila na posao, a Aladina je tada imao 6 mjeseci, bili smo nasli tetu koja ga je cuvala u nasem stanu.
No, prije nego smo je angazovali, ja i MM smo sa nekoliko njih obavili, kao neki razgovor i nijedan nam se nije dopala. Razlozi razliciti (urednost, pušači, cijena).
Kada je dosla na red ova teta, sve je nekako bilo ok, te sam ja, da je ne bih izgubila, odmah ponudila 350 km sa cim se ona slozila. U cijenu nije ulazilo nista, sem cjelokupne brige o Aladinu tokom radnog dana ( 8-17h).
Dok ga je ona cuvala bila sam zadovoljna sa vecinom stvari, ali je najbitinije bilo sto je i on izgledao zadovoljan. Negdje sam vec spomenula da je ona ostala trudna (neplanirano) i zbog rizicne trudnoce morala je prestati da cuva moga dječaka.

Nako tog iznenadnog događaja (saopstenog nakon naseg povratka sa mora), ja sam odlucila da zavrsimo sa tetama čuvalicama, jer me je bilo jednostavno strah da bi se nesto slicno moglo opet ponoviti, te nisam htijela da se Aladin ponovo navikava na nekoga, ko moze isto tako naglo otici.

Eeee, onda ga upisujemo u vrtić-jaslice (270 km), 7 min. hoda od nase kuce, gdje se on super snasao i uklopio, što mi je jako bitno. Čini mi se da skoro sve funkcionise kao i kod kuce, samo što još ima i društvo, te stiče neke nove, dobre navike. Jedino, (što neka od forumašica spomenu) će možda biti malo zeznutije na zimu, ali i to ćemo vidjeti. U auto, upaliti grijanje i trkom u vrtić.

Ovo sam sve napisla iz razloga što mogu da sagledam obje varijante, i kažem da su našem slučaju obje ok. Negdje gubiš, a negdje dobijaš.

Mi smo bili zadovoljni i sa tetom, ali smo definitvno zadovoljni i sa vrtićem Kids Number One!

Pozdrav!




_____________________________

Aladin zivot mamin, 26.07.08.

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
29.9.2009 10:54:52   
Hankica
Da se nadovezem na temu, moja mama cuva moju bebicu, dolazi nam kuci od 8 do 17 sati, i mi smo insistirali na tome da je placamo, dajemo joj 400 KM. Moja mama se malo protivila, ali nisam htjela cuti. Apsolutno ne smatram da je to njena duznost i zbog toga sam je "zaposlila" na naeki nacin, ona mi cak i rucak napravi i opegla ves. Kucu ja cistim vikendom, i to je to. Dobro funkcionisemo, a ja sam presretna sto moja mama cuva bebicu, jer znam da se niko drugi ne bi mogao bolje brinuti za nju user posted image

_____________________________

Beba je dosla 22. decembra 2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
23.10.2009 0:00:03   
Daja_sa
Nasu tetu cuvalicu trenutno placamo 400KM...dogovor je bio cuvanje bebe i jednom mjesecno generalno ciscenje kuceuser posted image . Dobije kupon od mene za prevoz i to je to. Njeno radno vrijeme zavisi od mog rasporeda i obaveza u skoli...ali okvirno je po 7-8 sati
( od 10 do 18h) kod nas u kuci.
Kao sto vecina kaze...kad dodjem kuci a ispeglan ves...nema prasine...huh znaci brate itekako.
Ali mislim da su cijene tu negdje izmedju 350 i 400KM...user posted image

_____________________________

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Hankica)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
23.10.2009 0:34:18   
veeseelaa
ako pored čuvanja svaki dan pospremi kuću onda to nije puno inače jeste
Mislim ipak 400,00 Km user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
23.10.2009 8:44:59   
w.pooh
i meni je 400 KM puno user posted image
moj mali ide u vrtić ali mislim da je cijena čuvanja u Tuzli oko 250 KM..eto da računamo da samo čuva user posted image i ja imam tetu koja dođe svakih 15 dana da uradi po kući i uzme između 40-50 Km za mjesec to opet izađe 300 KM..joooj pa da moram plaćati 400 šta bi mi ostalo od plateuser posted image user posted image


_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
19.12.2009 21:41:56   
myMum
Kad je moj sin imao 2 godine, cuvala ga je jedna teta iz komsiluka, super zena. S njim je bila sve do ljetos (sad ima 5 i pol godina). Cuvala ga je od pola 8 ujutro do pola 5 poslijepodne, osim vikenda i ja sam joj plaćala 200KM i donosila mu doručak. Možda i malo skuplje u odnosu na neke druge (Sarajevo), ali smo stvarno bili prezadovoljni s njom. Sve ipak zavisi, kako ko...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
19.12.2009 22:07:04   
Nadja08
Mi placamo 400KM za cuvanje bebe od 8 do 17h. Uz to placamo i mjesecnu kartu i posebno je nagradimo za kuhanje za nas. Znam da smo mozda mogli i manje placati, ali kad pomislim da je to ipak posao koji traje 9 sati svaki dan, i to vrlo odgovoran posao, smatrali smo da bi bilo premalo kada bismo joj ponudili manje. Vjerovatno sve zavisi i od mogucnosti roditelja, ali poznajem neke koji mogu vise platiti, a rado bi da se za 300KM i cuva dijete i cisti kuca i kuha i pegla... 
Sve u svemu, mislim da svaka porodica treba da odluci koliko moze da plati nekome za taj posao, a da ne trebamo gledati koliko se generalno placa.

(odgovor članu myMum)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
21.12.2009 10:50:51   
Suzana
IZVORNA PORUKA: myMum

Kad je moj sin imao 2 godine, cuvala ga je jedna teta iz komsiluka, super zena. S njim je bila sve do ljetos (sad ima 5 i pol godina). Cuvala ga je od pola 8 ujutro do pola 5 poslijepodne, osim vikenda i ja sam joj plaćala 200KM i donosila mu doručak. Možda i malo skuplje u odnosu na neke druge (Sarajevo), ali smo stvarno bili prezadovoljni s njom. Sve ipak zavisi, kako ko...



Ne znam jesam li dobro pročitala ali kažeš da je "200 KM možda malo skuplje". user posted image
Mislim da je plata od 200 KM za Sarajevo i za tetu čuvalicu za 9 radnih sati je IZUZETNO povoljna cijena... Još mu doručak donosila...
Daj preporuči ovu tetu ženama koje su u potrazi za tetama čuvalicama.





_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu myMum)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
23.12.2009 14:38:19   
ena23
Znam da je malo off ali ima toliko tema za tetu cuvalicu pa ne znam da li da otvorim novu temu. Zato postavljam ovdje pitanje: Kako je izgledao vas razgovor sa tetom cuvalicom?
Znaci sta ste sve pitale, jeste li se odma dogovorile oko cjene, je li teta rekla svoju platu ili vi, na sta ste posebno obracale paznju, jeste li odmah objasnjavale sta bi ibli njeni zadatci (i sta su i sada)? ABd u subotu mi dolaze dvije na razgovor pa ja evo sastavljam plan sta pitati sta traziti koliko ponuditi pa tako...


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
23.12.2009 14:46:52   
Nedi
1. Da li pušite? Pijete? Da li u Vašoj porodici neko pije? (mojoj kolegici je pijani muž isprepadao dijete, užasno, a teta bila fina)
2. Radno vrijeme je od - do - , subota, nedjelja, godišnji
3. Obaveze sve oko djeteta i NISTA po kuci, što znači: spremanje hrane i napitaka ( za doručak na taj i taj način, na ručaj na taj i taj način, jede u toliko i toliko sati, presvlačenje, pranje, šetanje, igranje, nema previše TV-a...
4. Kad dijete spava NE raditi nista po kuci osim onoga sto ste isprljali - znači ja ujutru ostavim sve pod konac, pokum igračke i hoću da me tako i dočeka jer dijete spava 2 sata, ako pije kafu neće meni ostaviti soljicu da stavljam u masinu kad dođem sa posla)
5. Ja sam odredila cijenu onoliko koliko smatram da jer realno - i rekla na kraju razgovora.

Eto ukratko, samo malo uljepšaj, ne baš ovako po tačkamauser posted image user posted image user posted image



_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
23.12.2009 15:45:28   
aazra
IZVORNA PORUKA: Nadja08

Mi placamo 400KM za cuvanje bebe od 8 do 17h. Uz to placamo i mjesecnu kartu i posebno je nagradimo za kuhanje za nas. Znam da smo mozda mogli i manje placati, ali kad pomislim da je to ipak posao koji traje 9 sati svaki dan, i to vrlo odgovoran posao, smatrali smo da bi bilo premalo kada bismo joj ponudili manje. Vjerovatno sve zavisi i od mogucnosti roditelja, ali poznajem neke koji mogu vise platiti, a rado bi da se za 300KM i cuva dijete i cisti kuca i kuha i pegla... 
Sve u svemu, mislim da svaka porodica treba da odluci koliko moze da plati nekome za taj posao, a da ne trebamo gledati koliko se generalno placa.


Nadja, kod mene je slicna situacija - pocela sam raditi prije nekoliko sedmica i nasla sam tetu koja cuva Bilala za 350 KM. Radno vrijeme joj je 8 sati, nekad i duze, ali vikendi neradni. Ponekad opere sudje, spremi posteljinu - ali ja to od nje ne trazim. takodjer nekad je kod nas u stanu nekad ga odvede kod sebe jer zivi blizu, tako da joj tu nije uracunat prijevoz. Ne znam mozda smo i mi mogli proci jeftinije ali meni je bilo bukvalno "pet do dvanaest" kad sam saznala da cu poceti raditi i trenutno sam najsretnija sto ga fino pazi, kada dodjem po njega uvijek je nasmijan i zadovoljan. To mi puno znaci jer imam zahtjevan posao na koji se moram koncentrisati, stvarno mi puno znaci sto mogu biti "mirna" i znam da je sve u redu.

E sad ne znam kako je Senka ili kako su neke druge mame imale srece da za taj isti novac dobiju i vise ali ja sam zadovoljna s ovim. Za moje pile nista mi nije skupouser posted image  a posebno ne nesto tako bitno kao sto je teta cuvalica.
Mislim mi ipak ostavljamo djecu tim zenama "na milost i nemilost" sto se kaze i ponekad cijena nije najbitnija - posebno kad se radi o malom djetetu.

P.S. Moja prijateljica kaze da ona ima pravo radno vrijeme jer Bilal preko dana spava jedva pola sata pa eto bas joj dodje pravi radni danuser posted image

_____________________________








(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
23.12.2009 16:30:44   
Nadja08
Mislim da smo i mi, aazra, dobro prošle, bez obzira na cijenu. I meni je najvažnije da me dočeka nasmijana, da mi ujutro mirno kaže "pa, pa!!", da lijepo spava kad me nema, da dobro jede, da se obraduje teti kad dođe ujutro... Ni naša ne radi vikendom, ali uglavnom ni kad mi uzmemo slobodan dan. I naša teta isto iza sebe sve raspremi, opere suđe, nekad čak pobriše prašinu i parket, sve ispegla za Nadju i složi u njen ormarić. Mislim da smo mi imali više sreće nego pameti, jer stvarno je nismo dugo tražili. Nadam se da će tako dobro i ostati, i kod nas i kod vas. 

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
24.12.2009 17:24:19   
Anoniman
Ja tetu plaćam 300 KM + kupon, a njene obaveze su: presvlačenje i hranjeneje dijeteta, kuhanje djetetu za jedan obrok, ostale obroke pripremim joj ja, peglanje i slaganje dječije garderobe.  Teta radi od 7:40 do 16h, često i manje od toga, samo radnim danima.  Zasad nije bilo potrebe da čuva Esmu vikendom.
Za sve dodatno što uradi svakako joj slijedi nagrada.

Eh, sada: da li je 20 KM malo ili dovoljno za nagradu - jednom je napravila halvu, jednom puslice i jednom mi je opeglala i postavila zavjesu.  Ovo je prvi mjesec kako ova teta radi kod mene, pa ne znam koliko je "kaemčića" dovoljno za nagradu.

(odgovor članu aazra)
  Neposredna veza do poruke: 65
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
24.12.2009 20:29:25   
Nadja08
Ja opet mogu samo reći da trebate dati za nagradu ono što vi mislite da je dovoljno da se neko nagradi. Neko će vam reći da je to pravo puno, a neko da je jako malo. Koga briga...
Koliko god da joj date, ako je od srca, ona će to tako i shvatiti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
25.12.2009 0:59:49   
Anoniman
Mi našu plaćamo 350 KM. Ja user posted image kuham i sve ujutro ostavim tako da je njena obaveza igranje, presvlačenje, hranjenje i uspavljivanje. Radi od 7:20 - 14:20 (sad za sad) a kad ja budem radila puno vrijeme radit će do 17h, zato joj nisam ništa umanjivala cijenu i ta će joj biti i kad budem duže radila. Vikend slobodan.

< Poruku je uredio enisa_sara -- 25.12.2009 1:00:21 >

(odgovor članu Nadja08)
  Neposredna veza do poruke: 67
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:22:00   
lejlašh
Šta mislite koliko bi se plaćalo čuvanje 5.-mjesečne bebe od 7 i 30 do 17h,osim vikendom, u Sarajevu?
Hitno mi je, help!


_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:24:37   
mamina princeza
Ne znam za petomjesecnu bebu a moja je imala oko 10 mjeseci kad je teta pocela cuvati samo sat krace jer ja radim do 16 sati i plata joj je 350 s tim da je nekad pocastim jos necim jer sam prezadovoljna.

_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:30:57   
mama2009
IZVORNA PORUKA: lejlašh

Šta mislite koliko bi se plaćalo čuvanje 5.-mjesečne bebe od 7 i 30 do 17h,osim vikendom, u Sarajevu?
Hitno mi je, help!




hmmm sve zavisi od mnogo faktora ja znam da se krece od 300-500KM


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:31:19   
Skvo RR
Ja placam 500KM!

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:34:53   
lejlašh
I ja tako mislim, najmanje 400KM
Hvala svima

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:38:44   
mamaajna
eeeeeee ja sam svoju placala prije 10g 200km,pa onda isao u vrtic a kad je krenuo u skolu,placala zenu pola radnog vremena,odvede dovede ga iz skole da mu da jede (djete od 7-9g)250km

_____________________________

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:46:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lejlašh

Šta mislite koliko bi se plaćalo čuvanje 5.-mjesečne bebe od 7 i 30 do 17h,osim vikendom, u Sarajevu?
Hitno mi je, help!

Ja plaćam 300 + kupon

(odgovor članu lejlašh)
  Neposredna veza do poruke: 74
   RE: CIJENE CUVANJA DJECE.
8.1.2010 11:54:52   
Anoniman
Moja teta čuva od 7:20 - 15:30 za 350 KM. Dogovorile smo se da ću joj toliko plaćati i kada budem radila do 16:30 (dolazim kući u 17h) a tako sam joj plaćala i kad je radila po 2h dnevno (dok smo bile zajedno, prije mog povratka na posao).

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *