|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: natečene sike kod bebe
27.12.2008 10:27:21   
Nana_Ze
Evo mene opet na ovoj temi. Kao sto sam rekla sve se smirilo, ali jucer belaja...Kad sam je presvlacila primijetila sam da joj je desna sika opet natekla, i osim toga sve okolo je crveno, bas se vidi da se upalila...Jutros isto...Evo stavila sam oblogu od kamilice. Zvala sam patronaznu, kaze da stavim acidi borici, ali triplemama kaze da je kancerogeno, pa sad ne znam sta da radim. Patronazna mi  je rekla da bi mi i pedijatar  rekao da stavljam acidi borici, pa sad ne znam....

_____________________________

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: natečene sike kod bebe
29.12.2008 15:28:08   
Nana_Ze
Da zavrsim ovu temu, ukoliko neko bude imao isti problem kao ja...Na kraju smo sa natecenom sikom zavrsili na dječijoj hirurgiji u subotu, ali nazalost nije na dezuri bio djeciji hirurg, nego samo opsti, pa smo odlucili sacekat ponedjeljak...Dali su nam injekcije antibiotske, pa je u nedjelju valjda to djelovalo i oko sike je puklo i gnoj je sam izasao...Jutros smo konacno nasli djecijeg hirurga koji ju je pregledao i ustanovio da ne treba raditi rez i izvlaciti gnoj jer je sve izaslo srecom..Tako da smo do daljnjeg na antibioticima i oblogice acidi borici stavljamo...Zakljucak: ako neka mama pored otecenih sika primjeri crvenilo oko bradavice, pravac bolnica...

_____________________________

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: natečene sike kod bebe
11.1.2009 19:51:26   
Anoniman
na ovoj cu temi, da ne otvaram novu, jer je srodna...
Sinoc sam kod moje mace na lijevoj siki napipala kvrzicu ispod bradavice. Nisam je prije primjetila, s vana izgleda normalno, kad je diram i pritiscem, ona ne reaguje, pa sam zakljucila da je ne boli. Molim vas ako neko zna sta bi moglo biti, da ne razbijam glavu, dok ne odem kod doktora?user posted image Uz to da napomenem da sam ja jutros dobila, pa da li postoji i mogucnost da je povezano?

(odgovor članu Nana_Ze)
  Neposredna veza do poruke: 28
   RE: natečene sike kod bebe
11.1.2009 21:44:42   
Anoniman
ode moja tema sa zadnjih 50, a niko nema odgovora... sta bar mislite da je?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: natečene sike kod bebe
11.1.2009 21:52:16   
Nana_Ze
Ja bih je odmah ujutro odvela pedijatru da sam na vašem mjestu. Nije se s tim igrati. Ja sam sve mislila proci ce, ali iskomplikovalo se kao sto ste gore procitali. I mislim da nema veze s tim sto ste dobili, moj sin je dojio dugo vremena i nisam primjetila bilo kakve promjene kad bih dobila.
Lijep pozdrav i javite se, vjerujem da nije nista ozibljno, li ipak posjetite ljekara.
p.s. moj tata je ljekar, internista nefrolog, ali ja njemu nista ne vjerujem, uvijek djecu vodim pedijatru...

_____________________________

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Natečene sike kod bebe ( pojava iscjedka ...
28.8.2010 23:44:37   
Hanady RR
Prenos postova sa teme Mastitis kod bebe
IZVORNA PORUKA: mala_lily

ćao drage mame!

Imali smo problem da u naše bebice bio slučaj natečenih dojki. u Jutro kod doktorice koja je to zamijetila rekla je da će primiti terapiju (Pembritin) ujutro i navečer inekcije, da bi navečer kad smo došli druga dr. stisnula obje netečene dojke i bebeč je vrištao od plača, kasnije se smirio. Ponovo u jutro druga dr. rekla je kako se to nije smjelo dirati. kao napomenu stavljam da su njemu blie samo natečene ali ne i upaljene. nije imao temp. i slično. Zanima me dali mogu biti posljedice i kakve  ?
jako mi je žao moje bebice i sad se brinem!


IZVORNA PORUKA: Anushka

Koliko je stara bebica? Moze biti reakcija na tvoje hormone bilo iz trudnoce ako si se tek porodila (djevojcice mogu imati i mini menstr) ili putem dojenja sto prolazi samo od sebe, ili eventualno bakterijska infekcija sto se da rijesiti ako ne antibioticima onda hirurski bez daljih komplikacija. Uglavnom se ne treba dirati rukama, istiskati isl. Mozda malo obloga i odrzavati higijenu i pustiti kozu da dise, da je ne pritisce nista. Vjerovatno ces dobiti jos odgovora a mozes i proguglati malo, ima tekstova o tome.
Cini mi se da posljedica nema. Sretno

IZVORNA PORUKA: Nana_Ze

Zdravo mala lilly, ja sam bas bila otvorila temu natecene sike kod bebe, mozes je pronaci, ne znam da li si citala. Moja je beba sa mjesec i pol dobila mastitis lijeve sike. Oko sike je bilo crveno, bas upaljeno. Potrefio se vikend i nismo mogli naci djecijeg hirurga da istisne taj gnoj, pedijatar je insistirao na tome da bude djeciji. Odmah su bebi ukljucili antibiotike, injekcije, i u roku 24 sata oko sike je samo puklo i gnoj je izasao. Isli smo u bolnicu na injekcije i na previjanje.
Moze to biti opasno...Ali na vrijeme ste poceli s antibioticima, tako da nema potrebe da se sekiras. Mi smo malo zakasnili, pa se iskomplikovalo. Nista se ne brini, sve ce biti O.K.




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Natečene sike kod bebe ( pojava iscjedka ...
28.8.2010 23:48:33   
Hanady RR
Prenos postova sa teme Isjedak iz prsa kod dojenčadi
IZVORNA PORUKA: ivanak

Dobar dan.
Rodila sam malu žensku 21.7., tako da ona sad ima mjesec i par dana...
Jutros sam primjetila, kad sam je okretala sa leđa na stomak... i dok sam je pridržavala pritisla sam joj prsa i tad sam osjetila nešto kao kapljicu mokro na bodiju.
Kontam da nije moja ruka bila mokra, jer sam prala ruke prije nego šta sam pošla njoj.
I nisam prpala po njoj... nego sad kad se probudila, vrag mi nije dao mira i morala sam vidjeti šta je to.
Budući da sam je prsvlačila, tako sam i iskoristila priliku i pritisla kraj bradavice ( ništa jako, samo malo ) kad tamo mala kapljica bijele tekućine, izgleda kao moje mlijeko.

Zanima me šta mi je činiti? Jeli se tko susreo sa time?

P.S. zvala sam pedijatricu, ona je rekla da će zvati neku doktoricu iz bolnice pa nas naručiti na pregled... ništa mi konkretno nije rekla. Nema kvržica, ni otekotine...


IZVORNA PORUKA: ena23

ja samo znam da male bebe mogu dobiti mastitis, kao i mame, zbog hormona u majcinom mlijeku.

mom emiru su bile oteknute sike u prvom mjesecu zivota ali nista nije curilo... svakako najprije u bolnicu idite, doktori ipak najbolje znaju kak ose ponasati.

sretno i ljubimo malu seku


IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Draga Ivanak!!!
I moj maleni je to isto imao i ja sam odmah alarmirala i pedijatricu i patronaznu...Bas sam se uplasila bila...
Elem kad je patronazna dosla pitaj je ja za te kvrziceu bradavicama i da curi bijela tecnost...Ona je rekla da je to sasvim normalno i da se to zove "heksemlk" u prevodu na nas znaci vjesticije mlijeko...Sad ne znam jeli se to i kod nas zove tako ili ima neki drugi naziv ali to prodje brzoo. tako nije nista strasno...Javila sam se da ti malo olaksam al nadam se da ce se neko od forumasica jos javiti 

IZVORNA PORUKA: ivanak

Nemam ja problema sa prsima, ni mastitis, ni kvržice...
Ne znam šta bi trebalo biti


IZVORNA PORUKA: ivanak

Ja pitala pedijatricu jeli to normalno - mislim žensko, a ja dojim.... pa idem logikom da i ona ima razvijeno to za jedan dan aBd bude dojila.... kaže da nije normalno.
Ja se nadam da neće nikakav problem biti, znate i sami kako je majci kad je nešto njihovoj dječici.


IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: ivanak

Ja pitala pedijatricu jeli to normalno - mislim žensko, a ja dojim.... pa idem logikom da i ona ima razvijeno to za jedan dan aBd bude dojila.... kaže da nije normalno.
Ja se nadam da neće nikakav problem biti, znate i sami kako je majci kad je nešto njihovoj dječici.




Potrazi savjet drugog pedijatra ova je ocigledno preskocila cas odnos Doktor-roditelj i pacijent...a vjerovatno i koji iz hormona ...

moja kolegica je rodila curicu i sve dok se njeni hormoni nisu smirili i maloj se desavalo isto sto i njoj.


IZVORNA PORUKA: ivanak

Rekla je da će me zovnuti kad dobiju tu doktoricu iz bolnice.
Ma rekla mi je kasnije da se ne brinem, da će biti sve u redu.


IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ivanak, koliko se sjećam, čitala sam da bebe mogu imati tzv. "vještičije  mlijeko", iscjedak iz prsa kada se tek rode, pod utjecajem maminih hormona. Iz istog razloga mogu imati curice i par kapi sukrvice iz vagine... E, sada, ne znam do kojeg uzrasta je to normalno, a kada više ne Uglavnom, dr te sada ima pod kontrolom. Riješićeš, sve će, aBd, biti OK, ne sekiraj se.I javi nam.


IZVORNA PORUKA: ivanak

Pričala sam sa pedijatricom. Da je to ok, kao majčini hormoni pa joj zato to zna teči sve do 2 mjeseca života bebe.
Da ne diram, a ako primjetim da je nateklo, krvžice, crvenilo da joj se onda javim.





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 32
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *