|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sunet / cirkumcizija
12.9.2007 19:31:36   
STUHA
Zanima me kad je priporučljivo da se muško dijete osuneti? user posted image

Naš maleni ima više od godinu dana ali još uvijek to nismo obavili.user posted image user posted image   Moj dragi uvijek je radio u sezoni, sad če se nadam se malo stabilizirati situacija, pa eto gledam da bi to uradili još ove godine?

Malo me je strah jer se bojim da se ne bi šta desilo? Nemam iskustva s tim? user posted image user posted image user posted image  ta je bolje il da dođe berber kuči ili da ga vodim u bolnicu pa da to uradim?

Čula sam da sad postoji čak i neka laserska operacija- za tako rečeno isto vjerski sunet!?

Molim za informacije i upustva! Hvala vam unaprijed!

< Poruku je uredio maja78 RR -- 19.12.2012 16:59:28 >


_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: sunet muškog djeteta
12.9.2007 21:19:31   
ćevap
KAžu d a treba to što prije a sad stuha ti požuri, valjda je bolje dok je dijete manje da je lakše se bočiti sa njimuser posted image user posted image

Ma nisam ti ja baš doktor da ti savjetujem znam samo da tako stari narod pričauser posted image

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: sunet muškog djeteta
13.9.2007 13:38:06   
malosunce
POZDRAV
I nas isto ceka ta muka kao i tebe.Po literaturi koju sam pribavila pise da netreba sunetiti prije 1 godine zivota ,a takodjer se savjetuje 2 godina kao bolja solucija.Tako da mislim da nisi pogrijesila sto si cekala.
A naravno da je bolje ici kod doktore nego da ti dolazi kuci tamo neki ko zna sta bi uradio zamisli da nesto krene po zlu .To se inace radi u lokalnoj anesteziji.Oporavak je 3 dana uz primjenu masti koja se maze.
toliko ja znam

(odgovor članu ćevap)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: sunet muškog djeteta
14.9.2007 23:40:48   
STUHA
malosunce znači i ti imaš " momčiča sinčiča" Znači da onda nisam baš puno zakasnila s tim?
i kad ti planiraš sunet za njega?  Mene je strah da ne bi šta krenulo naopako! Nadam se da čemo to uraditi ove godine ako ne onda iduče!


_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu malosunce)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: sunet muškog djeteta
18.9.2007 11:53:53   
malosunce
Cao
Mi cemo morati u dogovoru sa doktorom da odlucimo kada cemo ga osunetiti, jer on ima dosta kozice koja mu pravi problema . Za sad je ja uspjevam pomjerati i ne dopustam joj da zaraste znas na sta mislim,ali sam primjetila da mo to sve teze ide.Bojim se da ga nepovrijedim.Iduci mjesec cu ga voditi kod doktora da vidimo sta nam je ciniti.Ja bih voljela makar godinu da napuni .Kako se zove tvoj sincic.Nas se zove Benjamin.user posted image

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: sunet muškog djeteta
18.9.2007 13:24:57   
mojamura






no, ja nema s tim iskustva ali mi se čini da je stvarno bolje da odeš doktoru ili u bolnicu

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: sunet muškog djeteta
19.9.2007 20:34:23   
STUHA
moje sunce 

Moj mali lopov zove se ALVIN!! 04. avgusta imao je punu godinu dana...  i mi bi trebali da to riješimo što prije al eto nadam se da ako ne uspijemo ove godine da do sledečeg maja mjeseca d a to konačno uradimo.

Problem je što moj dragi s talno radiuser posted image i nikad ga nema kod kuće  pa uvijek ga moram za sve isčekivat, al valjda če nam biti bolje...

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: sunet muškog djeteta
21.9.2007 18:58:02   
sebila
Nemam pojma o sunetu posto imam cure al znam da ti to nije lako odluciti jer svakoj majci tesko padne odluka za sunet.ali neboj se svi kazu da sve dok je djete manje lakse je manje boli....

_____________________________

Voli sam sebe pa ce te i drugi voljeti"
(istina ziva)

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: sunet muškog djeteta
26.9.2007 16:05:35   
LekiMOM
Sunetluk uspjesno obavili prije 5 mjeseci. Sve je proslo super. Detaljnije slijedi (jako sam detaljna i voljela bih da je meni neko ovako isto objasnio):
dr. Emir Hadzihasanovic 061-142-419. Privatna ordinacija na Cobaniji, malo iznad Galije. Placa se 100KM. Prvo, super stvar je sto vi ne morate da budete s malim, mozete traziti totalnu a i lokalnu anesteziju, lokalna malo stresna a totalna je kazu gora za dijete jer kad se probudi gore za njega jer ga preplavi bol. Mi smo uzeli lokalnu. Bitno je i radi roditelja da niste s njim jer je to stresno i za njih, tako lagano ispred ordinacije cigareta i za 15 min te zovnu da uzmes dijete. Ni pod koju cijenu ne ulazi ja sam glupaca uletila da im dodam vlazne maramice za silne suze moga ceda i nije bio nimalo lijep prizor...   Doktor je super fin i prijatan i otvoren za sva pitanja uzmucenih roditelja. Prvih 24 sata je zaista stravicno i prvo piskenje djecaka ali nakon tih krucijalnih 24 sata gdje moras paziti, ukoliko je nemiran kao moj,  da se ne povrijedi ranu. Nafilujte kucnu apoteku bivacinom u velkim kolicinama. Kupi vece pelene za broj od onih koje inace nosi. I slobodno cim dodjete kuci daj mu sirup paracetamol ili lupocet, ja sam svom davala i bas ga je lijepo smirivalo. Nakon 24 sata od sunecenja sve zajebancije prolaze, hodace ko mali fudbaler – oksas jos jedno dva-tri dana poslije a vama ce biti drago sto ste to sve skinuli s vrata :)   Pelene mijenjajte kad se napune , ni slucajno prati ranu nekoliko dana, kaku skidajte maramicama i ranu zaprasujte bivacinom maksimalno. i jos nesto imat ce malu gazu oko cune koju treba skinuti iduce jutro, polako i pazljivo s tim kad budete skidali i dobit cete jednu tecnost koju cete koristiti nekoliko puta da kapate po ranici. Uglavnom preporuke, sve je sad super kod mog decka cuna prava pionirska i ne sekirajte se, kako je prije brico dzenesio, nategni i fike-fike :)   Pozdrav i sretno

(odgovor članu sebila)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: sunet muškog djeteta
1.10.2007 20:14:20   
STUHA
lekimon baš ti hvala puno na tvom obširmon odgovoru! Baš to mi je i trebalo neko sa iskustvom da mi kaže šta i kako!

ma da d a se ja pitam nebi ja to haman ni radila al šta češ takav ti je običaj ma da me je strah šta če biti i kako će to sve proći!

al eto svi ovi naši muškarci nek bi to već doživjeli pa nek i onuser posted image

sve je sad super kod mog decka cuna prava pionirska i ne sekirajte se, kako je prije brico dzenesio, nategni i fike-fike :)   user posted image user posted image user posted image  bravo za tvog malog pionircicauser posted image user posted image
 
 a mi se moramo još dogovorit hočemol ove godine il iduće ja bi voljela d ato što prije završi
 
LekiMon A koliko je imao tvoj mali kad ste g a sunetiliuser posted image

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu LekiMOM)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: sunet muškog djeteta
2.10.2007 14:34:40   
Gigana
Draga STUHA,

što prije to bolje.  Tvoj sinčić će ti biti zahvalan kad odraste, vjeruj mi, jer sunet nije samo stvar običaja, već se obavlja i iz higijenskih razloga. U nekim bolnicama u Americi se sunećenje obavlja rutinski (bez obzira na vjeru), direktno po rođenju djeteta, tako da je tad najmanji stres i za roditelje i za dijete.  Kod nas to još nije praksa, ali mozda ce biti jednog dana. 


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: sunet muškog djeteta
3.10.2007 22:44:43   
LekiMOM
Imao je tacno godinu i mjesec dana kad smo ga vodili na sunecenje. Samo da znas sto prije to bolje, jer se oni dobro sjecaju svega vise no sto mi mislimo. Zato ne budi kao moja prijateljica koja je to odlagala zbog svog straha da bi mali krenuo i u skolu neosunecen. E molim lijepo tada su ga osunetili- da bi djecak kojem je sad 8 godina plakao nevjerovatno kad treba doku. Ima traume nevidjene! Obicaj i medicinski razlozi- SUNET obavezno. Ali ako ti to ne zelis - batali, to je stvar tebe i oca malog djecaka :)

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: sunet muškog djeteta
3.10.2007 22:59:48   
STUHA
user posted image user posted image ljuta sam ko pas moj ipak hoče da malog sunetimo al ne bi on to još mu se čini rano !user posted image user posted image user posted image   Halo pa baš zato što znam da djeca što su starija sve više više pamte stvari  i boji  da ne bi nedaj bože došlo baš do kakvih travmi ali eto i mog  dragog su sunetili tek kad je imao 12 godina user posted image user posted image user posted image user posted image  i zato sad ne mogu na kraj s njim da bi bilo dobro da se to uradi što prije  jer on uvijek kaže " pa evo šta meni sade fali""  da insan poludi......  

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu LekiMOM)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: sunet muškog djeteta
4.10.2007 15:25:39   
LekiMOM
Kaze meni nas doktor da bi bilo najbolje kad je djecaku dvije godine, pa ti to svom dragom reci to. Dvije godine i kapak :)

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: sunet muškog djeteta
21.10.2007 12:52:45   
sanjo
ja imam isto problem sa tim sunetom...imam malog od tri mjeseca i htjela sam ga skoro sunetiti al na privatnoj poliklinici nesunete do 6 mjeseci bebu a iz iskustva mojih prijateljica koje imaju muske bebe bolje je prije 6 mjeseci dok se beba ne vrti nogicama...ja cu sacekati do 6 mjeseci al imam brigu i tada...jer je sa tri mjeseca vrcko pravo kako li ce tek sa 6 biti....nadam se da ce biti ok ali da to nije radi zdravstvenih razloga taj sunet radi vjere dusu da negrijesim neznam bili sunetila....molim ostale mame koje su sunetile bebu da podjele svoja iskustva kako bi mi bilo lakse ..............pusa

(odgovor članu LekiMOM)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: sunet muškog djeteta
21.10.2007 19:54:05   
SMIRI
Mi smo naseg malog osunetili kad je imao 8 mjeseci! I ucinilo nam se tako idealno da cemo i drugog sina isto tako!
Najbolje je dok djecak nezna jos nista!!! Mislim da je grozno da to djete pamti cjeli zivot!
Tako je fino proslo da je odmah treci dan opet puzao! I sve super!
Uff gluho bilo nikad nebi cekala 2 godine! Kad zamislim on sad ima 2 godina i da ga moram tek sunetiti nebi lako!
Vec prica i saznaje...ma bio bi urnebes!

_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu sanjo)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: sunet muškog djeteta
24.10.2007 21:38:34   
Alka
Ja imam sina kojem su dvije i po godine i jos ga nismo osunetili.
Licno mislim da je to sunecenje nepotrebno, posebno sada kada je moj Faris veci a i kozica mu se sasvim lako svlaci.
Zaista neznam zasto vi mame se toliko sikirate oko necega sto se u stvari ne mora uraditi.  Zar nije bolje dijete ostaviti onako kako jeste.
Jednostavno nauciti dijete da odrzava higijenu i to je to... Ta kozica je prirodni dio i ne treba je odstranjivati.
Do skora sam i ja bila u bunilu sta da radim ali smo se moj muz i ja dogovorili da malca ne sunetimo, jer nema nikakvog razloga za to!

(odgovor članu SMIRI)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: sunet muškog djeteta
28.10.2007 1:13:53   
mama
Starijeg sina sam osunetila kada mu je bilo 2,5 godine i to u bolnici pod totalnom anestezijom, kada se probudio užasno je plakao user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i mene je hvatala panikauser posted image user posted image user posted image . Doktor je prije njegovog buđenja iz anestezije rekao da ga neće ništa boljeti kad se probudi iz anestezije, ali Kenanovo stanje je pobijalo doktorovu izjavu, preplakao je cijeli put od bolnice do kuće, kako on tako sam i ja plakala i proklnjala sebe zašto sam to uradila. Kada smo došli kući on je i dalje plakao prošlo je i 3-4 sata od buđenja iz anestezije stanje se nije mijenjalo... i šta se desi moj sin u svoj toj svojoj "muci" se upiškio na sred dnevne sobe user posted image user posted image user posted image ha ha ha ... i tog trenutka kada je obavio prvu malu nuždu user posted image user posted image user posted image prestao je da plače, znači plakao je iz straha jer ga je tištilo da piški. Poučena ovom situacijom kada sam rodila drugog sina Tarika to sam obavila u što kračem roku imao je 5,5 mjeseci kada sam ga odvela na kliniku i predala u ruke predivnom doktoru Emiru Hadžihasanoviću koji radi na dječijoj hirurgiji bolnice Koševo u Sarajevu. Vjeruj mi da je moj Tarik ujutro bio osunečen,pod lokalnom anestezijom, a uveče, po našem običaju su bili gosti. Moj Tarik se "šetkao" od ruke do ruke njegovih najmilijih i nikakvih problema nije imao. Zato savjetujem svakoj majci koja ima muškića i hoće da obavi sunnet iz vjerskog ili higijenskog razloga da to učini što ranije.  Moja prijateljica koja nije muslimanka svojom voljom je osunetila svoja tri sina, blizanci su imali 1,5 a mlađi 5 mjeseci u jednom danu kod istog doktora kao i ja i nije imala nikakvih problema sa troje tek osunečene djece.
MAJKE SAMO HRABRO NAPRIJED 


_____________________________

mama

(odgovor članu SMIRI)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: sunet muškog djeteta
29.10.2007 14:44:22   
Alka
IZVORNA PORUKA: mama
Zato savjetujem svakoj majci koja ima muškića i hoće da obavi sunnet iz vjerskog ili higijenskog razloga


U potpunosti razumijem vjerska osjecanja, ali ne razumijem ovo za higijenske razloge.user posted image
Kod mog Farisa je uvijek cisto ispod kozice. Kada ga kupam samo mu svucem kozicu i obrisem.
Zar nije bolje nauciti dijete da to sam sebi uradi a sto traje 30 sekundi, nego dijete sunetiti i stvarati mu neke oziljke...!?user posted image user posted image

(odgovor članu mama)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: sunet muškog djeteta
29.10.2007 15:14:11   
Mama Selma
Mi smo Namika osunetili kad je imao mjesec dana. SUnet smo obavili na djecijoj hirurgiji na Kosevu. Super je sve proslo, on nije nista osjetio jer su mu dali anesteziju. Poslije suneta opet nista. Sasvim normalno se ponasao kao da nista nije bilo. Ja mislim da je bolje sto prije :)

(odgovor članu Alka)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: sunet muškog djeteta
29.10.2007 16:48:09   
SMIRI
IZVORNA PORUKA: Alka

IZVORNA PORUKA: mama
Zato savjetujem svakoj majci koja ima muškića i hoće da obavi sunnet iz vjerskog ili higijenskog razloga


U potpunosti razumijem vjerska osjecanja, ali ne razumijem ovo za higijenske razloge.user posted image
Kod mog Farisa je uvijek cisto ispod kozice. Kada ga kupam samo mu svucem kozicu i obrisem.
Zar nije bolje nauciti dijete da to sam sebi uradi a sto traje 30 sekundi, nego dijete sunetiti i stvarati mu neke oziljke...!?user posted image user posted image


Ne ostaju oziljci nikakvi! ;-)

_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu Alka)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: sunet muškog djeteta
1.11.2007 15:01:45   
Kaktus
IZVORNA PORUKA: LekiMOM

Sunetluk uspjesno obavili prije 5 mjeseci. Sve je proslo super. Detaljnije slijedi (jako sam detaljna i voljela bih da je meni neko ovako isto objasnio):
dr. Emir Hadzihasanovic 061-142-419. Privatna ordinacija na Cobaniji, malo iznad Galije. Placa se 100KM. Prvo, super stvar je sto vi ne morate da budete s malim, mozete traziti totalnu a i lokalnu anesteziju, lokalna malo stresna a totalna je kazu gora za dijete jer kad se probudi gore za njega jer ga preplavi bol. Mi smo uzeli lokalnu. Bitno je i radi roditelja da niste s njim jer je to stresno i za njih, tako lagano ispred ordinacije cigareta i za 15 min te zovnu da uzmes dijete. Ni pod koju cijenu ne ulazi ja sam glupaca uletila da im dodam vlazne maramice za silne suze moga ceda i nije bio nimalo lijep prizor...   Doktor je super fin i prijatan i otvoren za sva pitanja uzmucenih roditelja. Prvih 24 sata je zaista stravicno i prvo piskenje djecaka ali nakon tih krucijalnih 24 sata gdje moras paziti, ukoliko je nemiran kao moj,  da se ne povrijedi ranu. Nafilujte kucnu apoteku bivacinom u velkim kolicinama. Kupi vece pelene za broj od onih koje inace nosi. I slobodno cim dodjete kuci daj mu sirup paracetamol ili lupocet, ja sam svom davala i bas ga je lijepo smirivalo. Nakon 24 sata od sunecenja sve zajebancije prolaze, hodace ko mali fudbaler – oksas jos jedno dva-tri dana poslije a vama ce biti drago sto ste to sve skinuli s vrata :)   Pelene mijenjajte kad se napune , ni slucajno prati ranu nekoliko dana, kaku skidajte maramicama i ranu zaprasujte bivacinom maksimalno. i jos nesto imat ce malu gazu oko cune koju treba skinuti iduce jutro, polako i pazljivo s tim kad budete skidali i dobit cete jednu tecnost koju cete koristiti nekoliko puta da kapate po ranici. Uglavnom preporuke, sve je sad super kod mog decka cuna prava pionirska i ne sekirajte se, kako je prije brico dzenesio, nategni i fike-fike :)   Pozdrav i sretno


user posted image user posted image user posted image   na moju veliku žalost dr. Emir je preselio na ahiret a osunetio je našeg dječaka uspješno i sa velikim zadovoljstvom  je prošlo sve u redu a to je obavljeno kad je imao 7 mjeseci .


pošto vidim puno komentara o sunnetu od žena mogao bih i ja pričati malo o porođajnim mukama ..... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LekiMOM)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: sunet muškog djeteta
3.11.2007 21:46:30   
Alijeva mama
kaktus je bas smijesan..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .ja sam Alija osunetila sa 10 mjeseci i prvih 24 sata je plakao samo kad piski il kad se sjeti i citavu noc je spavao na ledjima i cuvao se sam al nakon 2 dana puzao je i prevrtao se i smijao al nije dao da ga diram i kad mu pjevam i polako pricam on mi dopusti...od sveg zla vjeruj to je najmanje........
ja sam spricala bivacinom nisam htjela prah i nakon 5 dana onda sam mazala ljiljanovim uljem i dobro je proslo.....
samo budi hladne glave polako ne panici i bit ce ok.....
sretno

(odgovor članu Kaktus)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: sunet muškog djeteta
5.11.2007 7:03:40   
SMIRI
IZVORNA PORUKA: STUHA

evo napokon mi je uspijelo da se dogovorimo da če se nbaš mali klipan sunetiti ako bogda još ove gdine!

vjerovatno če berber doči kuči a sve uz to pošto je kirurg i zaista poznat  u okolini uradit če to sa lokalnom anestezijom.

Jest da se  malo bojim i strah me ali to ipak treba obaviti!

U potpunosti razumijem vjerska osjecanja, ali ne razumijem ovo za higijenske razloge.user posted image  
Da da draga moja  iz higienskih razloga a ne zbog same vjere. Ipak tu ne ide za čistoču od jedne godine dana nego od čistoče cijelog života.  i ne samo to na tom mjestu gdje se dijete suneti jako mala je mogučnost da se djetetu kasnjie u muško daoba razvije rak ( sam odgovor doktora - berbera) Žene koje imaju odnose sa i muškarcima koji nisu sunetiti imaju toliko veču mogučnost da dobiju raka na materinoj grlici.
 
a Možeš mu je čistiti ti sad dok je mali a kad naraste pitanje user posted image  
a mogu ti reči da vjerovatno neki utjecaj imaju i muškarci na žene osobito sa odnosima
 
Zar nije bolje nauciti dijete da to sam sebi uradi a sto traje 30 sekundi, nego dijete sunetiti i stvarati mu neke oziljke...!?user posted image user posted image pa normalna stvar je ipak da se i da ču svoje dijete naučiti osovne kulture i higiene,  Stvarno ne znam odkud ti ideja da ostaju ožuljci?
To nisu nikakvi ožuljki ako je stvar urađena kako treba!!!!
 



BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Super! Tvoje je djete...ali bas mi drago sto si se odlucila za to!
Vidjeces, akobogda sve ce proci ok! I tvoj mali ce biti za dva dana opet isti...a ti si obavila veliku stvar!
Obavjesti nas onda kako je on to sve podnio
Drzim mu fige user posted image

_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: sunet muškog djeteta
19.11.2007 12:49:54   
Kaktus
Ne kontam te Alijeva mamo user posted image user posted image user posted image user posted image  !!!?
šta je tebi smiješno kod mog komentara al nema veze nek je u redu sa našim malim bebačima a sunnet kao sunnet ko ga uradi i predevera što ga slijedi pozdrav


IZVORNA PORUKA: Alijeva mama

kaktus je bas smijesan..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .ja sam Alija osunetila sa 10 mjeseci i prvih 24 sata je plakao samo kad piski il kad se sjeti i citavu noc je spavao na ledjima i cuvao se sam al nakon 2 dana puzao je i prevrtao se i smijao al nije dao da ga diram i kad mu pjevam i polako pricam on mi dopusti...od sveg zla vjeruj to je najmanje........
ja sam spricala bivacinom nisam htjela prah i nakon 5 dana onda sam mazala ljiljanovim uljem i dobro je proslo.....
samo budi hladne glave polako ne panici i bit ce ok.....
sretno


(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *