|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polip na endometriju
27.3.2009 13:03:10   
anaextra
Draga buducamama,

ja sam ustanovila da imam polipe nakon krvarenja izmedju ciklusa.Odmah potom sam zakazala operaciju koja je trebala biti 2 meseca od trenutka kada su mi otrkili.Dan pred operaciju sam uradila test za trudnocu jer mi je izostajala mesecnica.Prvo sam mislila da se zbog polipa poremetio ciklus.Medjutim sada sam u 4 mesecu trudnoce i do sada nisam imala nikakvih komplikacija.
Tako da je moguce ostati u drigom stanju i nemati nikakvih problema.
Nadam se da sam uspela da odgovorim na tvoje pitanje.
Zelim ti puno srece !user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Polip na endometriju
18.2.2012 22:43:35   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: mykica

Pozdrav svima..Vidim da ima raznih tema, al nisam naisla jos ni na jednu u vezi polipa. Naime, prosli mjesec su mi otkrili polipe na zidu maternice, receno mi je da trebam da ih odstranim. Nesto sam trazila po netu o njima, al volila bih cuti i vasa iskustva..I da li je neko poslije odstranjivanja imao i dalje problema sa zacecem?
Hvala


IZVORNA PORUKA: regi

evo,napisat cu ja iskustvo moje jetrve.
zena ima 33 godine sad.kao primarnu dijagnozu rekli su joj tesko zacepljenje jajovoda i nisu mogli laparaskopski nista tim jajovodima da urade. onda je godinama sjedila kuci i onda definitivno odlucila da radi nesto. otisle smo do dr. Radoncica u ZG u privatnu polikliniku Vili.
kao da on vidi ima li hidrosalpinx(toxicna voda u jajovodima)
on joj kaze kako ima polipe.
vratimo se u BiH i ajde kao treba joj sad ovdje dr koji ce joj dati uputu za skidanje polipa.
obisla je bar 3 ljekara i niti jedan nije vidio polipe.na VTO je isla u Mb i rekli su joj da sa polipima nema smisla raidti vantjelesnu.
kako nije bilo izlaza ,vec se termin vto priblizavao,a njoj jos niko niej ni rekoa da ima polipe,kamoli da joj ih slidaju,a k tome kod ans se radi kiretaza,dakle sastruzu polipe sa zida maternice...a to je jako agresivno za maternicu,pogotovo sto su planirali ET za 2 mjeseca.
i onda ona ode do dr Radoncica u Zg,koji radi office hisperoskopiju.dakle,nikakve poseben nalaze niej trazio,jeste briseve ali kako nije bilo vremena,samo je pila antibiotike malo prije i nastavila nakon histero.
dakle,otisla tamo na zakazani dan, odradila bez ikakve anestezije,a inace je uzas strasljiva i nema sanse da bi podnijela kiretazu ako ne mora, sve to odradila za ,cini mi se, 300e.
kaze ona-neprocjenjivo iskustvo.
pozitivno je sto ej u tom potupku prvi put ostala trudna. to sto je trudnocu izgubila na kraju treceg mjeseca nema veze sa polipima,nego sa njenom stitnom,najvjerojatnije.

pozz 


IZVORNA PORUKA: mykica

Hvalati puno na postu! U utorak mi je zakazan termin kod dr.Mehmedbasica. Cekam da vidim sta ce mi on reci. Polipe mi je otkrila u domu zdravlja, naravno samo mrtvo hladno rekla da trebam odstraniti a poslije sam morala izvlaciti rijeci iz doktorice da mi objasni sta su uopste. I naravno mrsko joj bilo ultrazvuk da mi odmah uradi da bi znala koliki su. Tako da se sad nadam u druge doktore. A tih 600 eura je dzaba za srecu koju bih dobila da znam da sam trudna user posted image
Jos jednom puno ti hvala...Pocinjem gubiti nadu u nase zdravstvo potpuno. Toliko su svi povrsni i bez imalo osjecanja kao da svi dolazimo na te preglede jer nemam drugog posla u zivotu. Nekad se zaista upitam kakva je to doktorica koja nema bar malo saosjecanja sa svojim pacijentkinjama, pa valjda one znaju sta znaci biti majka...Uzas...
Pozz


IZVORNA PORUKA: regi

nije 600e,nego 300e :)
znam da dr.i ovdje imaju tu zastarjelu tehnologiju,pa rade kiretazu kad skidaju polipe. dakle,totalna anestezija valjda.
jedan je mojoj jetrci predlagao d ajoj to radi bez anestezije,nije pristala-plasljiva je nevjerojatno.
dakle, u ZG je otisla,covjek odradio za par minuta office histeroskopiju,kaze jetrva niej ni osjetila. te polipe skinute salje na patohistologiju,to je dobial postom kasnije-taj nalaz.
ovdje je mjesecima kruzila u krug da vide mogu li joj pomoci-najgore je sto ih niko nije ni vidio.
histeroskopija j evaljda mala kamerica kojom vidi unutrasnjost maternice i imala je 3 polipa 2 u maternici ,1 na ulazu u jajovod.
i dr rekao da odmah poslije toga moze na vto...a poslij ekiretaze 3 mjeseca se ne smiej nista planirati oko trudnoce.
sretno!




_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu anaextra)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Polip na endometriju
18.2.2012 22:59:43   
mykica
Napisa mi svasta HVALA TI. Vidjet cemo sta ce Mehmedbasic reci u utorak pa idemo dalje aBd...Nadam se da ce se sve u sto brzem roku zavrsiti user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Polip na endometriju
18.2.2012 23:37:32   
patrizia
mykica,ja sam radila histeroskopiju tj skidanje polipa ,jednom bez anestezije,bolno je ali kratko traje,a drugi sam put radila histero pod općom anestezijom ,tj druga je bila vise dijagnostička.Jedan mi je doktor htio bas uraditi kiretaćžu jer nije znao raiditi histeroskopiju pravu,ali njega ne zanimjau posljedice,koliko je to invazivno za endometrij,i moj ti je savjet ako ti tako predloži da radiš bježi od njih.Moja dr u Tuzli radi histeroskopiju,za koju je i specijalizovana.Moje mišljenje je da se oko bračnog steriliteta trude samo oni dokotori koji se bave primarno sa tim ,a ovi ginekolozi da kažem" opći "oni nit imaju pojma,nit se oko toga toliko zanimaju.Ovo su moja osobna iskustva.

_____________________________

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Polip na endometriju
19.2.2012 12:41:21   
mykica
Hvala ti puno! Dobro je da znam sve to, neke pojme tek cujem, vjerovatno da su mi bilo st arekli da radim ja bih pristala. Ovaj dr. Mehmedbasic je specijalizovan bas za neplodnost hvale na sav glas pa vidjet cemo sta ce reci. Razmisljam da mu uopste ne kazem da mi je druga doktorica nasla polipe, da vidim hoce li ih on otkriti pa vidjet sta dalje..Hvala tebi jos jednom user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Polip na endometriju
19.2.2012 12:43:27   
mykica
Izvinjavam se na pravopisnim greskama sa mobitela pisala, pa gledam sad sve s brda s dola user posted image

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Polip na endometriju
19.2.2012 13:10:42   
regi
nije ti nmi to losa ideja.ne govori nista,ako ih nade,super.i jos ako predlozi rjesenje i to je super.
ne znam da l on privartno moze da radi histro pod totalnom anestezijom?
ja samo znam d aovo sto radi ovaj dr u ZG je najmanje invazivno za endometrij,a jako je vazno i to sto dobijes PH nalaz,bez obzira sto je privatno.
ustvari,histero je kod njeih 200e, ajos 100 e platis ako nade polipe,to je cijena bas tog slanaj na patohistologiju.

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Polip na endometriju
16.4.2012 17:44:20   
Amelaa RR
Na HSG koji je radjen danas kod dr.Balica, doktorica je nasla jedan mali polip na endometriju, od pocetka joj je bila sumnjiva moja debljina endometrija koja je veca nego sto bi trebalo. Ona kaze da to nije nista strasno ni opasno al da je bolje ako ne ode u menstruacijama da se otkloni operacijom. Je li ko radio u Sarajevu privatno il kako, koliko kosta?

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Polip na endometriju
16.4.2012 18:29:37   
aboni76
Amelaa RR ja sam radila operaciju polipa i moj ti je savjet da ipak to ne radiš u privatnim klinikama. Vidim da nisi rađala, tako da nemoj da te nagovore da radiš kiretažu polipa, insistiraj na histeroskopiji. Meni je moja doktorica rekla da inače se to može uraditi kao kiretaža, pod lokalnom anestezijom, ali obzirom da nisam rađala njen prijedlog, a i prijedlog doktora koji me je operisao je bio da se uradi histeroskopija. Ja sam to radila u državnoj bolnici u Sarajevu. Postupak nije težak, jedan dan te pripremaju, slijedeći operiši i treći dan izlaziš van. Sretno

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Polip na endometriju
16.4.2012 20:05:51   
Amelaa RR
Aboni hvala puno na informacijama, iskreno ne znam sto bih ti rekla vezano za odstranjivanje polipa s endometrija, ja pripadam Zenici, i nekako mi dole sve djeluje brza muzika, cisto da se kutarisu pacijenta, dr. Balici isto rade otklanjanje histeroskopijom pod anestezijom, pa vidjet cu il cu kod njih privatno il ipak Zenica...
Jos jednom hvala ti puno na informacijama..


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Polip na endometriju
16.4.2012 20:13:29   
aboni76
Nema na čemu mila, ako bilo kako mogu pomoći, tu sam. Ja lično u Zenici to ne bi radila (sestra od mm radi u Zenici u bolnici, pa imam informacije iz prve ruke kako je tamo stanje :( ), ako imaš šanse da dođeš do Godinjaka na Koševu, on je stručnjak po tom pitanju, mada je mene radio doktor mašić u državnoj i ja sam bila prezadovoljna. Sretno draga, da sve to dobro prođe, a ne brini se nije strašno user posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Polip na endometriju
16.4.2012 20:23:21   
Amelaa RR
Jos jednom hvala od srca, insan si ti men se cini user posted image user posted image , upravo sto si i sama spomenula za Zenicu...zbog toga i ne pomisljam da radim dole. Vidjet cu kakve su sanse da to uradim na Kosevu il u Vojnoj...platit mi je svakako...samo da se kutarisem tog polipa na endometriju i onda mogu razmisljati sta dalje..

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 16.4.2012 20:26:08 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Polip na endometriju
16.4.2012 20:28:28   
aboni76
Nema na čemu, sretno i javi šta si odlučila :).

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Polip na endometriju
16.4.2012 21:33:45   
napolitanka
amela ja sam radila u zenici i propuhivanje, i histero i laparo, i rekli su mi da su jajovodi začepljeni.....histeroskopski mi niko nije napisao da imam zadebljan endometrij, i da su sa takvim male šanse za začeće, nije uzet ni isječak da se pošalje na biopsiju, a napisano je samo da je sluznica zadebljana....ja sam kod balića radila histero i hidrolaparo, gdje su mi uklonjeni polipi i endometrij doveden u red, a isječak šalju na patologiju u sarajevo, ja sam prezadovoljna, a jajovodi su prohodni....u svakom slučaju ako možeš izganjati sarajevo moje tople preporuke, a ako ne imaš histero kod balića, pa vidi, sta ti je povoljnije...

_____________________________

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Polip na endometriju
17.4.2012 10:14:19   
mykica
Amela, ja sam ga skinula prije 3 sedmice. Privatno nisam skidala, jer privatnici nemaju pravo da posalju na patologiju, tako da mi je moja doktorica preporučila da ne radim kod nje privatno nego da odem u dom zdravlja. Ne znam sta su tebi rekli, ali meni su rekli da moze i ambulantno da se skine. Tako da sam otisla skinula, trajalo je oko pola sata jer sam imala dva polipa. Ležala jos 15 - tak minuta i kući. Poslali su polip na patologiju i sad čekam da dođu nalazi. I rečeno mi je da pijem mnogo nevenovog čaja, da čak može i sam otpast, ali pošto su u mene bila dva, nisam htjela da čekam dugo da samo ode, a i imala sam baš veliku upalu, a polip je samo pogoršavao te upale.
Nek' ti je sa srećom i da to sve hairli prođe aBd.

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Polip na endometriju
17.4.2012 13:58:37   
napolitanka

IZVORNA PORUKA: mykica

Amela, ja sam ga skinula prije 3 sedmice. Privatno nisam skidala, jer privatnici nemaju pravo da posalju na patologiju, tako da mi je moja doktorica preporučila da ne radim kod nje privatno nego da odem u dom zdravlja. Ne znam sta su tebi rekli, ali meni su rekli da moze i ambulantno da se skine. Tako da sam otisla skinula, trajalo je oko pola sata jer sam imala dva polipa. Ležala jos 15 - tak minuta i kući. Poslali su polip na patologiju i sad čekam da dođu nalazi. I rečeno mi je da pijem mnogo nevenovog čaja, da čak može i sam otpast, ali pošto su u mene bila dva, nisam htjela da čekam dugo da samo ode, a i imala sam baš veliku upalu, a polip je samo pogoršavao te upale.
Nek' ti je sa srećom i da to sve hairli prođe aBd.


balići su privatnici, a moj uzorak je poslat na analizu u sarajevu, vjerovatno imaju ugovor sklopljen, tako da vjerovatno mnogi privatnici ne salju nalaz nikome, a eto kod mene je bio paradoks, da sam radila histero u državnoj, pa nista nije nidgje poslano...znači samo se treba raspitati prije zahvata, jer ph nalaz je ipak bitan...

_____________________________

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Polip na endometriju
9.1.2014 13:56:09   
Jelena86

Molim vas, imam pitanje, ako iko bude znao o ovome problemu, ili je imao iskustva, da mi napiše. U panici sam teškoj...

Mama mi je imala par mjeseci krvarenje (već mjesecima prije toga je ušla u menopauzu). Redovno je išla ginekologu zbog toga, ali on joj je govorio da je to zbog menopauze. Nakon 3-4 mjeseca odluči promijeniti ginekologa, i on primjeti zadebljanje u endometriju, i neki polip. Nakon par dana urađena je histeroskopija-kiretaža, gdje je odrastanjen taj polip i dio tog endometrija. Nalaz poslan na patologiju, dolazi povratna inf.za mjesec dana da se radi o karcinomu endometrija gradus I.  Dr.kaže da je prognoza dobra, da je to početni stadij. U narednoj sedmici će biti operisana, izvadit će joj maternicu, jajnike, jajovode i mislim i žlijezde, odnosno limfe, pa će se tek onda znati da li je potrebna kemoterapija, jer kaže dr. da nije rijetkost da ovakvi slučajevi prođu samo sa operacijom.

Molim vas, da li iko ima ikakva iskustva o ovome, lično ili nečije drugo. Bilo kakav komentar mi je dobrodošao. Da li ima slučajeva sa pozitivnim ishodom, odnosno preživljavanjem.
Izvinjavam se na dugom postu, htjela sam sve lijepo objasniti.

Unaprijed zahvaljujem...

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Polip na endometriju
4.8.2015 11:42:16   
HanaBana
Nakon godinu dana promatranja moj polip je poceo da raste i vec u zadnja dva mjeseca stvara obilna krvarenja koja traju po 10-15 dana pa se mora odstraniti. Dr Divanovic mi je preporucio dr Nakasa ali nikako da dodjem do njega. Znate li slucajno radi li gdje privatno?


_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Polip na endometriju
10.3.2017 10:10:33   
viktorija357
da li je nekom uklanjan polip u Doboju u bolnici? ima li iko iskustva?
kod Balica je 2500KM mnogo mi je to novca user posted image
da li je neko isao kod tog famognog dr Luke u Prijedor, pominju ga na drugim temama ali niko u skorije vrijeme...

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 94
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *