Adana
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 1/2 kg brasna, 5 zumanaca, 5dkg kvasca, 2dl mlijeka, 10dkg putera, 10djg secera, 2 kasike ruma(po zelji), kora od limuna, 8dcl ulja za przenje (:)), malo soli i vanilin secer      Brasno prosijes, i stavis na toplo mjesto. Kvasac umuti sa malo mlakog mlijeka, kasikom secera i brasna i ostavi da nadodje. Zumanca umuti sa secerom i puterom, dodas malo mlijeka, rum, koricu od limuna, kvasac i malo soli. Ovome postepeno dodajes brasno stalno mjesajuci, i lupas varjacom dok se ne pocne tijesto odvajati od zdjele i varjace. Zatim to pokrijes krpom/stolnjakom i ostavis na toplo mjesto da nadodje. Kada je tijesto dvostruko naraslo pospes radnu povrsinu brasnom, razvaljas ga da bude debelo 1cm. Casom vadis krofne, pokijes krpom/stolnjakom i ostavis jedno pola sata da opet nadodju na toplom mjestu.    nakon toga u serpi zagrijes ulje/maslo i to da ti bude najmanje 2-3 prsta od dna serpe, i stavljas krofne da se peku. Kada porumene s obje strane vadis supljikavom kasikom, ostavis da se ocijede i jos vruce ih posipas secerom u prahu pomjesanim sa vanilin secerom.   Mozes ih nadjenuti i pekmezom/marmeladom/eurokremom.... Mozes onim spricem kuharskim a mozes i jedan dio tijesta staviti pekmeza pa poklopiti drugim, slijepiti prstima i ostaviti da nadodje, pa onad peci.   Prijatno!!! 
			
								
			
			 
  _____________________________
  Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)      The best thing to spend on your children is TIME... 
				  	
		  
		  
		  
		 |