|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali vježbaci
20.11.2012 22:08:43   
dipl.defektolog
Postovana,
Ukoliko malo duze niste bili na forumu, u medjuvremenu su pokrenute dvije zanimljive teme: Rana stimulacija i Vi pitate-strucnjaci odgovaraju. Ako budete imali potrebu za savjetima, imate li nekih pitanja, slobodno postavljajte na tu temu, a strucni tim ce Vam rado odgovoriti.. Puno uspjeha u radu Vam zelimo user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 20.11.2012 22:23:52 >

(odgovor članu Dd)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Mali vježbaci
20.11.2012 23:36:19   
Dd
Hvala Vam dipl.defektologuser posted image . Pogledala sam nove forume, iscitavala, pa kad uhvatim vremena pisem.

Nas bebac ima devet mjeseci. Rodjen je u 39.-oj sedmici uredno vodjene trudnoce, spontano, sve ok. Apgar bio 9/9. I sve kasnije bilo ok. Nekako nismo ocekivali da odmah drzi glavicu, ali eto to je bio prvi znak. user posted image Vakcina koja se prima sa 2 mjeseca je odgodjena zbog "slabije motorike" i receno nam da dodjemo na kontrolu a 2 mjeseca user posted image user posted image user posted image user posted image , a da do tada vjezbamo podizuci dijete za rucice iz lezeceg u sjedeci polozaj (sto je kasnije receno da je strogo zabranjeno raditi jer doktori to samo na pregledima radeuser posted image ).r
Napominjem, nama je ovo drugo dijete, tj.imali smo iskustva! Ali smo slusali savjete pedijatrice koja je naglasavala princip individualnosti u razvoju, a i mi samo razumijemo taj princip kroz razlicite situacije.
I tako, cekajuci ta dva mjeseca do kontrole mi smo vjezbali na taj preporuceni nacin. Nije bilo napretka, a poceo je i sporije da dobija na tezini. (U prva dva mjeseca dobio je po 900g uz dojenje i samo dojenje, a kasnije je za 2 mjeseca dobio samo 450g user posted image ). Potrazili smo i privatno pedijatra koji je savjetovao da pored dojenja uvedemo adaptiranu formulu te da se javimo neuropedijatru i fizijatru. Kako nam za to trebaju uputnice (jer ne moze se bas sve privatno, na zalost), opet smo otisli u nas Dom zdravlja gdje nam je druga pedijatrica savjetovala da ne idemo dalje, da je on samo lijen, te da na isti nacin vjezbamo i da dodjemo na kontrolu za mjesec dana.
Boze, oni kao da se boje reci istinu!! A nama je u tom momrntu to odgovaralo jer bolje da je lijen nego....Mada, vjerujte da savjest nije bila mirna.
Nakon mjesec dana odemo do trece pedijatrice, koju sada smatramo NASOM pedijatricom i koja nam je rekla:"Ja ovo dijete vidim prvi put, pogledat cu ga, ali mislim da morate ici dalje!" To je dr. Meliha Kakrin-Cinjarevic user posted image !!!!
Tako pocinje nasa avantura na Jezeru....neuropedijatrija, fizijatrija, pa pored svega jos i pulmologija. Prim Jonuzi i prof. Ajsa pokazali su se kao pravi insani, ljekari profesionalci...Svaka cast!!! Neka im Bog podari zdravlje i da nam jos budu tu...
Bebac, kao sto negdje napisah (al sam se raspisalauser posted image , ima 9 mjeseci: ne drzi jos najbolje glavicu, ne sjedi, slabije prati pogledom, ne poseze za igrackama...Smije se, reaguje na glas, na golicanje, prati igracku pogledom ali kratko, nakon vjezbanja otvorio je saku, poceo se okretati na stranu (jos ne na stomak), poceo se oslanjati na rugice kada lezi na trbuscicu (ali uz pridrzavanje zbog slabijeg odrzavanja ravnoteze)...Vjezbanje je pomoglo hvala Bogu, od avgusta do sada ima promjena. Nisu to veeeelike promjene, ali su promjene za nas velike. Ne poredimo ga, ili se bar trudimo ne porediti ga sa vrsnjacima. Possmatram ga kao pojedinca koji ima teskoce, ali i koji pokazuje pomake u odnosu na svoje prethodno stanje.
Ima tu jos toga za pisati...dosta za sad. Stid me vise zauzimati prostoruser posted image

_____________________________

Djeca su jedan od mirisnih Dzennetskih cvjetova....

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Mali vježbaci
21.11.2012 9:32:09   
Malenaoduvijek
Dd prvo ne mogu vjerovati da je dr na taj nacin reagovala ,midlim grozno.

moj sin nije drzao glavicu dobro,glava je bila u retrofleksiji jako.medjutim on je sa 3 mj odmah ukljucen u vjezbe i najbitnije je je bilo raditi "na glavici" i on je sa 6 mj pa cak i ranije poceo da dize glavu skoro normalnoje pratila liniju tijela.

A ono sto su meni preporuci da radim je stavljanje u cetveronozni polozak a proje toga dovodjenje u tsj polozaj.vjezbe na lopti ali niposto oslanjanje na noge i posijedanje.to nam je bilo strogo zabranjeno.

Moj djecaj je propuzso sa 12 mj a prohpdao sa 2 god i 2 mjeseca i trebalo je mnogo rada da to postigne.
Ja takodje moram reci da smo imali dr zubcevica koji nad je uputio na pravi nacin jer je nama to bilo prvo dijeze i nismo pojma imali

Vama zelim mnogo srece i da se sve podlozi kako treba a hoce aBd samo morate biti uporni.
Nsma je terapeut dolazio i kuvi privatno i stalno smo vjezbsli i hB imamo sada rezultate

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu dipl.defektolog)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Mali vježbaci
21.11.2012 14:52:30   
Dd
Hvala puno MALA1994
Znam da je dug put pred nama...radimo, vjezbamo...
Mada, evo danas pauza sa vjezbanjem; od jutros porasla temperatura..ne ide dalje od 38,5 ali ne volim jeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image
Da li je zbog zubica...ne znam, ali tri su istovremeno iznikla (gornje jedinice i lijeva dvojka gornja). NEkako se nadam da je to uzrok ture. Inace, doji i dalje, pije i AD iz flasice..


_____________________________

Djeca su jedan od mirisnih Dzennetskih cvjetova....

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Mali vježbaci
20.4.2017 0:54:22   
Dd
Bas neaktivna tema! Na zalost, opet je ja aktiviram! NAs sin, o kojem sam tada pisala, vec 3 godine nije sa nama. Evo, rodila sam jos jednog bebca i opet sam majka vjezbaca!
Pozivam majke koje vjezbaju sa svojom djecicom (znam da ih ima) da razmijenimo iskustvo. Znam da imamo manje vremena ali da si olaksamo.

_____________________________

Djeca su jedan od mirisnih Dzennetskih cvjetova....

(odgovor članu Dd)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Mali vježbaći
31.5.2017 17:27:51   
Sunašce2015
Vjezbali smo Bobat vjezbe, i one druge po vojti, sada vjezbamo imitaciju, vjezbamo igru sa loptom (prvenstveno hvatanje), vjezbamo stajanje na jednoj nozi. Mali ima dvije godine.

Ove druge sam vjezbe pocela kada smo otisli testirat dijete u EDUS-u (preporucujem svakom kome dijete kasni) , jer su nam neuropedijatri uzasni. Sa malo vjezbe, za 15 dana moje je dijete postalo potpuno drugo dijete. I mogu reci da sam vise EFEKTA vidjela iz EDUSA, nego vjezbama sa klinickog centra s Jezera

< Poruku je uredio Sunašce2015 -- 31.5.2017 17:30:10 >

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Mali vježbaci
11.6.2017 11:14:59   
aidana

IZVORNA PORUKA: Dd

Bas neaktivna tema! Na zalost, opet je ja aktiviram! NAs sin, o kojem sam tada pisala, vec 3 godine nije sa nama. Evo, rodila sam jos jednog bebca i opet sam majka vjezbaca!
Pozivam majke koje vjezbaju sa svojom djecicom (znam da ih ima) da razmijenimo iskustvo. Znam da imamo manje vremena ali da si olaksamo.

Bili smo vjezbaci 2012/13 ali ja ovu temu nisam nikad prije vidjela.
Zao mi je zbog sina, ne mogu ni zamisliti kako se osjecas a drugom decku zelim puno srece i da sto prije zavrsite s vjezbama.

I kod nas je dr Meliha reagovala i to odmah na prvoj kontroli tako da smo s vjezbama poceli vec s mjesec i po.

(odgovor članu Dd)
Neposredna veza do poruke: 32
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *