|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Veoma nemiran djecak - pretvaram se u losu ma...
8.12.2015 15:54:47   
amrara
Drage mame... gotovo sam ocajna. Pretvaram se u zaista loseg roditelja. Sve ono sto sam govorila da necu nikad radim. Imam dvoje djece, 22 mjeseca razlike. Djecak ce sad da napuni 3 godine, curica 1. Imali smo svoj neki raspored tokom ljeta, znalo nam se je kad idemo vani, kad spavamo, sve do zadnja dva mjeseca, kad se je sve prevrnulo naopacke.
Morali smo prodati svoj stan tako da do proljeca, negdje do maja moramo da zivimo kod muzevih roditelja. Oni su stvarno dobri ljudi, vole unucad i vole nas. Medjutim, moj sincic je kao drugo dijete kako smo se preselili. Uzasno je nemiran. Ja vama ne mogu da opisem kolicinu energije koju on posjeduje i koju ja ne znam da usmjerim u pravom smjeru. Igracke ga ne zanimaju, ili ako zanimaju najvise pola sata dnevno. Sve sto radi radi suprotno od onog sto mu govorimo. Prosipa vodu po namjestaju, pise po zidovima, tuce seku, prosipa kaladont. Znaci svugdje ga ima i sve moze da dohvati. Ja bih mozda neke stvari i tolerisala da sam u svom stanu ali ne mogu ja dopustiti da on u tudjem stanu razvaljuje i steti nov namjestaj.

KUpila mu bojice njega to ne zanima, svaki put gdje god idemo muz mu kupi neki autic (ima ih 50 nece da ih pogleda) i jedino se zabavi uz crtani (ona zijancerka MAsa i Medo) ali ne mogu mu pustiti da stalno gleda crtani.

Sta da radim, kako da ga ubijedim da ne pravi samo nered. Kutiju s igrackama pogleda jednom u 10 dana na par minuta. Fale mu djeca. Ja ne radim tako da sam kuci s njima. Meni nekad sve dosadi a da ne dosadi djetetu.

Postoji li neka radionica, igraonica, nesto u novom gradu gdje bih ja njega mogla da odvedem dva tri sata dnevno da se on istrce, da malo ispuse tu svoju energiju. Auto nemam i oboje djece vodim sa sobom i do prodavnice ako moram. ILi kako kuci da ga animiram na neke pozitivne stvari,

Predlozite mi nesto molim vas. Hvalaaa
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Veoma nemiran djecak - pretvaram se u los...
8.12.2015 17:41:15   
teacher75
Imate na otoci u merkuru igraonu

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu amrara)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Veoma nemiran djecak - pretvaram se u los...
8.12.2015 18:10:55   
Medić*
Radije ga upisite u vrtic, poludnevni boravak ako imate mogucnosti.
Ocigledno je njemu dosadno pa zijane pravi :)

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Veoma nemiran djecak - pretvaram se u los...
8.12.2015 18:25:47   
aidana
Ne znam u kojem si dijelu Novog Grada. Imas u sklopu Herman Gmeiner centra (SOS) tromjesecne radionice, zatim u biblioteci u C fazi imaju isto jednom sedmicno druzenja mada tu nema pretjerano fizicke aktivnosti. Bila je igraonica Bambi na spratu zatvorene pijace u B fazi. Imas Helen Doron na Dobrinji, kao i igraonicu Sumica

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Veoma nemiran djecak - pretvaram se u los...
9.12.2015 10:11:58   
Alma_27
Mozes li nekako napraviti da provodis sama s njim neko vrijeme? Barem poal sata-sat? I otac isto tako.
Osim sto mu je dosadno, privlaci paznju.

I ja imam dvoje male djece i primjetila sam isto kao ti. Moj je jos stariji od tvog (predskolska) i znao je u obdanistu da ne slusa. ne da unistava namjestaj ili da udara djecu i sl. nego jednostavno se glupira. Sve mu smijesno i privlaci paznju djece dok uciteljica npr. cita. Kad god dodjem u obdaniste, uciteljica kaze da nije slusao. Doduse samo jedna, ova druga je znala s njim. Vjeruj mi da nam je doslo da ga ispisemo iz obdanista, ali nakon razgovora s prijateljicom pedaogom, odustali smo od toga.
Pomoglo je sto mu je uciteljica davala dodatne zadatke/radne listove da ga zabavi, a ja sam kod kuce promijenila to da sam zajednickoj igri s oboje djece dodala i to da se posvetim jednom pa drugom barem po sat. Znaci da radimo samo sto on hoce. Plusa mazenje i citanje koliko god oni hoce i kad god hoce. To je prioritet, a sve drugo moze cekati. Ja imam roditelje i svekrvu i svekra da ulete da budu s drugim djetetom.

Naravno, energiju istresu napolju kad god je moguce. Imamo mnogo djece u zgradi, pa je i to dobra stvar jer svi izadju napolje. Samo kad je malgla i kisa vodim ih u igraonicu. Ako nece da se igra sam, sjedi ti na pod i pocni se igrati, pa ces vidjeti kad dodje i on.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *