|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 9:47:25   
mamana
Moje mišljenje je da žena koja ulazi u brak sa čovjekom koji je prije nje imao brak i ima djete iz tog braka mora da bude jako fleksibilna i tolerantna, da bude spremna da prihvati razne situacije koje život nosi.  Koliko sam ja shvatila vi ste tek kratko u braku i to djete od tvog muža je još malo, pa možda još uvijek  nije svjeno da ga ti "nepodnosiš", ali vremenom će i ono odrasti i početi da ti se suptodstavlja, pa će tek onda nasti pravi problemi između tebe i tvog muža, još ako se radi o djetetu ženskog spola ... 

(odgovor članu meme27)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 9:59:06   
Anoniman
moja mama je uvijek govorila onim ženama koje imaju dijete a hoće ponovo da se udaju i obratno ljudima koji imaju dijete i hoće ponovo da se ožene,govorila je ovako: prvo gledaj da prihvati tvoje dijete,tebe će prihvatiti ali važnije je da prihvati tvoje dijete. I opet ponavljam,znali ste da imate djecu iz prvog braka,kako ću ja voljeti tvoje dijete ako ti ne voliš moje dijete,kako ću ja tolerisati tvoje dijete ako ti moje ne tolerišeš,draga anonimna sve u zivotu vuče jedno drugo,ni ti ni on niste zreli ni za djecu ni za brak,izvini ako sam malo gruba ali to je moje mišljenje,sebični ste,nek je vama dobro a djeci?! a dragi moji najvažnije je da djeci bude dobro,da im se ugađa,vi tu djecu umjesto da odgajate u ljubavi,da se vole,paze,sutra u životu pomažu jedni druge,vi ih razdvajate,gomilate u njima mržnju,zavist,odaljavate ih........ružno stvarno ružno,nikada se nezna šta nosi dan a šta noć,i kao što je jedna forumašica rekla možda baš to njegovo dijete tebi sutra u životu najviše bude pri ruci i pazi te,nikad se ne zna.

(odgovor članu mamana)
  Neposredna veza do poruke: 52
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 12:31:42   
milenium
evo ja ću reći iskreno.da ja previše ne filozofiram s onim pa trebali ste prije misliti...pa ako se volite razgovarajte...itd.Ja ću reći da ja nikad ne bih bila s nekim tko već ima dijete.Šta ću,taka sam!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 12:33:42   
hanabanana
Pošten odnos milenium. 

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 12:49:18   
dana3
Meni malo cudna tema sto anonimna vise ne dade nikakav komentar na sve ove napisane postove.Tu se eto pokazuje njena odgovornost prema svemu pa i ako cemo se tako izraziti i banalnim i ozbiljnim situacijama.
Crvena - hvala na pohvali a moram istaci da sam ja osoba koja je odgajana tako.mama je imala i brace i polubrace i brace sto ne dodju nista pa je sve funkcionisalo jer su normalni bili oni koji su ih odgajali.

Meni nicije dijete nije i ne moze biti krivo za nesto a onaj ko ulazi u brak samo da bi bio ozenjen ili udan pa prihvati dijete-to su samo dvolicne osobe.
volim tvoje dijete kad gledas a kad ne vidis da mi ga zadaviti(fuj)ali izgleda ta takvih ima najvise.
Kako milenium kaze-ja ne bih nicije dijete i to je posteno.nego ,nema veze pa onda progoniti -opet fuj!

anonimna-dokle si dosla!?

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 13:04:09   
leli§
pored toga sto niste bas puno razmisljali o tome da vas oboje u brak dolazite sa "paketicem", donijeli ste na svijet jos jednog "maksuma" u takvu sredinu. draga moja, ljubav nije paradaiz. a postovanje ne pada sa neba. ja kako vidim u vasoj kuci malo ko koga postuje... tvoj suprug je trebao da zna da sa tobom dobija i djetasce u kucu, pa ako hoce tebe mora da prihvati i to dijete. ja se sjecam kod nas je u komsiluku bio slican slucaj samo su oni bili podijeljeni ovako: on imao 3 ona 4 i zajedno imali jos 2... to vam je bilo TVOJA DJECA, MOJA DJECA, NASA DJECA. luda kuca...nije lahko ni jednostavno.

to sto se ti tako ponasas prema njegovom dijetetu nije nimalo posteno sa tvoje strane. vjerujem da ti nije nimalo lahko, kao majku te boli njegov odnos prema tvom djetetu, ali i njega kao oca boli tvoj odnos prema njegovom. ja bih fino djecu iz kuce na cuvanje na par sati, napravila kafu, sjela i razlucila sa svojim suprugom.... dosli smo sa djecicom imamo zajednicko dijete ali su to sve NASA djeca. stalno ponavljaj to NASA, NASA, NASA. ti njegovom djetetu ne mozes biti majka ali mu reci da ti zelis biti osoba kojoj se to dijete moze obratiti kao majci kada je u vasoj kuci. kada ste svi tu zajedno, vas 5-oro, organizuj da sve aktivnosti budu zajednicke. ti citaj njegovom i svom djetetu zajedno, igrajte se covjece ne ljuti se zajedno itd itd...i naravno naopomeni mu da je on sada tvom djetetu otac. da je onoga dana kada se odlucio na brak sa tobom odlucio se da bude i otac jos jednom malom stvorenju.

muskarci su puno drugaciji od nas...ali vjeruj mi ako ti ne promijenis odnos prema njegovom djetetu nece ni on prema tvom...jednostavno ti moras obezbjediti zdravu i toplu sredinu u svojoj kuci, za dobrobit sve te djece, pa ce se i on osjecati punooo udobnije kuci a manje ce te se svadjati...

tvoj problem se nece rijesiti preko noci...za to treba dosta vremena i zivaca a najvise strpeljanje i zrtvovanja...ako su tri godine braka prosle a po tome se nista nije radilo ne daj da naredne tri idu u istom smijeru...

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 13:05:10   
Anoniman
Ja imam sličan slučaj u kući kod moje mame.Moj brat se zaljubi u ženu koja ima dijete,malo je bilo problema oko toga (roditelji branili jer je se on nije nikad prije ženio).Međutim moji roditelji vide da je nikad neće ostaviti i dozvole mu da je oženi i pritom dovede to svoje dijete (djevojčica).Malena je bila skroz mala oko 4-5 god.je imala kad joj se mama udala za mog brata.Nakon 2 god. dobiju oni sinčića.Ja koliko znam i koliko sam vidjela nikad u životu moj brat nije zaružio tu malu,prije će zaružiti ako treba svog sina nego nju,on nju doživljava ko svoje dijete,a i ona njega kao oca.Nikad nisam čula da ga je ona zovnula imenom ili babo ili tata sve ga oslovljava sa "pile".On kaže dosta se ona nagledala u tom maminom prvom braku i nema potrebe da se neko drugačije sem lijepo obhodi prema njoj.On nju fino stavi u auto kad ona hoće,odvuče je kod njenog oca,opet kad ona hoće ode po nju i sve tako.Ne mogu sad reći da mi svi volimo više nju nego njegovog sina,ali Boga mi svi je doživljavamo ko da je naša,a moju mamu voli da vam reći nemogu.

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 57
   RE: moje dijete, tvoje dijete
7.8.2009 13:07:32   
dana3
Ovo kod njih ce izici na onu:Zeno, moja i tvoja djeca , ubise nasu djecu !!!user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.8.2009 17:21:10   
indy_26
IZVORNA PORUKA: Anoniman

U braku smo tri godine, nedavno sam se porodila, tako da imamo i bebu, a pored bebe ima MM jedno dijete iz prvog braka, a tako i ja imam  iz prvog braka jedno dijete.
Zaljubljeni smo i volimo se kao i onog prvog dana, sve nam ide bas kako treba, on je zaposlen i od njegove plate ovisimo svi, a ja sam trenutno kod kuce na p.odmoru, jer kao sto rekoh, nedavno sam se porodila...
Pomaze mi oko kucnih poslova koliko moze, jer manje vise svog vremena, provodi na poslu. Ja sam kod kuce i sve obaveze oko bebe su presle na mene, hranjenje, ustajanje nocu, pripremanje flasice, presvlacenje,...pored svih obaveza oko bebe moram misliti na cistocu stana, tu su svi poslovi u kuhinji...da ne nabrajam sve detaljno...

Imamo veliki problem i molim vas savjetujte, pomozite mi. Problem su djeca iz prvog braka, njemu smeta moje dijete, meni smeta njegovo. Sve nam se svodi na "tvoje dijete ovo...moje dijete ono", "tvoje je uradilo ono, moje je uradilo ono"...MOJE DIJETE zivi sa nama, NJEGOVO bude kod svoje majke. On svoje dijete dovede kod nas svake sedmice i bude od petka do nedelje kod nas, a kad se zavrsi skola, bude tu kod nas i po sedmicu, nekad dvije....i tad je u nasoj kuci SVADJA i GALAMA.
MM je ljubomoran na moje dijete iz prvog braka, vjerovatno ga podsjeca na mog bivseg muza i vjerujte mi da je u stanju da ga ignorise po par dana, jednostavno ne prica ni sa njim, ni samnom. Smeta mu sve sto uradi, jednostavno ocima nemoze da ga vidi. Moj muz mi nikada to nebi priznao ali ja to mogu da procitam na njemu. Nekada dijete hoce da spava sa nama, ovaj moj ni da cuje, naljuti se i na mene jer mu "uskracujem" trenutke provodene samnom.
Ako je tako, bicu i ja onda prema tvom djetetu takva, ti ne volis moje, necu ni ja tvoje. Od prvog dana smo se slozili, da cemo biti jednakopravni prema toj djeci jer oni nisu krivi nizasta ali tesko je rijeci prevesti u dijela.
Ja ne zelim niti mogu biti njegovom djetetu mama, jer to dijete ima svoju majku, pokusala sam biti u neku ruku prijateljica ali sada ni to vise necu, jednostavno ne zelim. Kako koji dan, primjecujem da to njegovo dijete iz prvog braka ocima nemogu da gledam, stalno trazim neke greske koje uradi, ignorisem pitanja koje mi postavlja, cak se igram samo sa svojom djecom, a njegovo dijete i ne pogledam. ZNAM I PRIZNAJEM da to nije lijepo ali to je jace od mene i nemogu, zapravo neznam kako da to dijete "prihvatim". To nije moja krv i svejedno mi je za sve sto se tice njegovog djeteta. Tako isto predpostavljam da je i MM svejedno za moje dijete.
Poceli smo iz dana u dan da se svadjamo, ne pricamo po par dana, nervozni smo obadvoje, on dolazi neraspolozen kuci, a ja kod kuce ludim i zivcanim, sve mi zivo smeta. Necu vise da glumim ni kucnu pomocnicu, ni dadilju, nista!
Prije nam je sexualni zivot bio sredjen, odnose smo imali svaku noc, svaku drugu noc, a sad nam se i to pobrkalo...nista nisacimuser posted image

Kako da rijesimo ovaj nas problem oko djece iz prvog brakauser posted image  
Ne zelimo se rastati, jer se volimo, ali ako ovako nastavimo...neznam do cega ce ovo sve da nas odvedeuser posted image

Neka nam Bog bude na pomoci user posted image


Ne znam draga boga mi ali ja imam sina iz prvog braka koji zivi sa mnom i m ojim muzem godinu dana. sad sam tek zatrudnila sa njim. Ali ja to sve nekako drzim pod kontrolom. Kao prvo sta ce moje djete spavati sa mnom valjda mame i tate zajedno spavaju i moj mali je spavao s amnom prije nego sam se udala ali ja sam mu fino objesnila da sada mama treba da spava sa tatom a da ce on u svoju sobu tako da je djete to prihvatilo. On je fin prema malcu ne mazi ga nesto bog zna sta ali je dobar i brine se o njemu vise nego njegov pravi tata. Znam da ga ne moze voliti kao svoje djete ali sve u svemu je fin. volim ih obojicu isto isto tako zelim da moje djete postuje njega kao roditelja tako ga i odgajam. Ne znam kako bi ti pomogla ali razgovaraj s muzem i mislim da bi i ti trebala istrpiti to njegovo djete koje je par dana kod tebe jer tvoje vise provodi vremena s njim. Nadji neku harmoniju i balans i zmedju njih ti si glavna uloga.otvoreno porazgovaraj s muzem jer djeca nista nisu kriva. Na kraju krajeva niste se trebali ni uzimati ako su vam smetala djeca to ste znali na pocetku. To je moje misljenje  nemoj me pogresno shvatiti.

_____________________________

indy_26

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.8.2009 17:22:58   
indy_26
svaka cast tvom bratu e takav je moj muz i svekrva i svekar prema mom djetetu iz prvog braka ma divni ljudi.

_____________________________

indy_26

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.8.2009 17:26:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dana3

Ovo kod njih ce izici na onu:Zeno, moja i tvoja djeca , ubise nasu djecu !!!user posted image user posted image user posted image user posted image


joj dana3 ovo me nasmija do suzauser posted image user posted image

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 61
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.8.2009 17:39:30   
indy_26
anonimana obuci ti sexy ves i upali svjece pa se mazi s svojim muzem pokazi mu da si raspolozena jer ce i na njega raspolozenje preci. A negativne osobe partnera isto bacaju u negativu ,pa se malo mazite ali prije toga nek tvoje djete spava u svojoj sobi jer on nema sta da trazi tu kod vas i da spava s tobom. Normalno da ti se muz naljuti vjerovatno bi i moj kad bi dovela djete da spava sa mnom. A kad dodje njegov malac ti lijepo napravi djeci palacinke i picu posto djeca to vole i crtaj s njima i uzivaj ili ih izvedi na piknik i druzi se s djecom kao da si i ti djete stavi se na njihov nivo. e kad ti to muz primjeti da si se i ti promjenila a ako on ostane isti prema tvom djetetu onda imas razloga da mu kazes kako si ti dobra prema njegovom a on prema tvom nije.  I ako je bas pokvaren prema tvom djetetu onda se razvedi.

_____________________________

indy_26

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.10.2009 18:36:43   
mamaajna
draga moja anonimna i ja imam istu situaciju kuci,samo kod nas imaju pravila.to sto trazis da djete spava s vama mmmmmm,pogresno,odredi im sobu za spavanje i cuvaj svoju intimu s muzem,drugo nek svako djete ima zaduzenje u kuci,kao nosenje tanjira poslje rucka u kuhinju ,sklanjanje igracaka,vrijeme za pisanje,crtanje,zadacu ako su veca,ali i ti isto tako moras da im posvetis paznju.on je musko i on nezeli o tome da razmislja.ipak ti upravljas svojom kucom i zivotom,pokusaj djeci uvesti red i vidjet ces rezultate kod muza

(odgovor članu indy_26)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 9:31:08   
skorpija7
Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 11:45:19   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: skorpija7

Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz



Neznam onda zasto si se udavala za coveka koji ima vec djete!
To mi je bezveze, jer je logicno da ces ti citav ziot sa tim djetetom biti povezana. I ono ce biti brat tvom djetetu, ti to htjela ili nehtjela! Tvoj muz ce to tako gledati i nastojati da ih kolko toklo bratcki odgaja.

(odgovor članu skorpija7)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 11:53:09   
salmy
Kad ste se upoznali znali ste da imate djecu oboje! Teret koji se nosi cjeli zivot,ne mislim teret djeca vec Vas teret psihicke prirode! Moja seki se udala za covjeka koji ima djete iz prvog braka! Prema tome sve sto zivot sa djecom iz porvog braka nosi su ZNALI, i kakve posljedice nosi su znali I takvih parova mi nije sekunde zao!
Takav su zivot htjeli sami odabrali pa bujrum!

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 12:29:22   
tea lana
skorpija7 fujjj ti je post i svaka cast muzu koji te trpi a zna kako osjecas njegovo dijete ja bi te nabila nogom u guzicu zauvjek

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 12:33:52   
salmy

IZVORNA PORUKA: tea lana RR

skorpija7 fujjj ti je post i svaka cast muzu koji te trpi a zna kako osjecas njegovo dijete ja bi te nabila nogom u guzicu zauvjek

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 12:50:24   
veeseelaa
škorpijo trebala si raščistiti sa sobom prije udaje za muškarca koji ima dijete iz prvog braka, dal ti to možeš i sl
Ovako samo grijehe gomilaš, da ti dragi Bog da sabor da budeš dobra i korektna prema njemu
Interesantno da niko koga znam ne voli dijete svog muža/žene iz prvog braka, više voli od komšije nego od muža/žene
Valjda je to tako Bog ostavio, ljubomora i šta sve neuser posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 12:53:20   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: tea lana RR

skorpija7 fujjj ti je post i svaka cast muzu koji te trpi a zna kako osjecas njegovo dijete ja bi te nabila nogom u guzicu zauvjek


potpisujem

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 12:53:43   
sabinos
IZVORNA PORUKA: tea lana RR

skorpija7 fujjj ti je post i svaka cast muzu koji te trpi a zna kako osjecas njegovo dijete ja bi te nabila nogom u guzicu zauvjek



ni sama ne bih bolje rekla
ne kontam sto se udala a znala za dijeteuser posted image je li ta udaja bila nuzda?ili samo da se udam,pa kako bude?alasalamet


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 12:54:12   
ledy blue
skorpija  zalosno je sto dijete svoga muza dozivljavas kao ''problem''..zalosno...al posteno od tebe sto si priznala...Ako si trudna ..i kada rodis..htjela ti ili ne oni se biti braca..jer to nije samo tvoje dijete..A bezveze mi je sto u tom djetetu vidis greske njegove majke...pa znas valjda da djeca nisu kriva za pogreske roditelja..isto kao sto ni tvoje nece biti krivo sto ima takvu majku...A trece...ko ti garantuje da se ni ti neces razvesti od svog muza..pa da tvoje dijete tako posmatra druga zena..Niko te nemoze natjerati da volis to dijete..ali mi nije jasno kako ..pa to je dijete tm..dio njega..dio onoga sto ti volis...ako volis..???.



_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 13:24:06   
sara.at

IZVORNA PORUKA: skorpija7

Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz




odvratnoooo user posted image user posted image imam ovo u familiji odnosno zena od strica al bi je ja najradije zapalila kad je vidim, nece djetetu da napravi jesti, da mu opere ves, marsne ga u svoju sobu, svima prica kako djete smrdi,kako je glup, kako je propalica,njemu govori kako mi je mati kuruser posted image da se sa svakim drpa djete ubija psihicki a Bog joj dao da ima svoje djete da mu kosti prebrojati moze koliko je mrsav i nekulturan i neodgojen sta ces zena nema vremena za svoje djete da odgaja koliko huli tudje,ima neku vracaljku koja joj redovno nesto piskara i pravi i muti da sam skroz prestala da idem kod nje nemogu da slusam je vise sta govori tom djetetu a on je i moja krv user posted image .
Zao mi je takve djece ja odmah razmislim i kazem pa vratice meni Bog na mom djetetuuser posted image

ja iskreno kazem nisu djeca kriva al ja volim sto ja i mm cemo tek sad dobiti svoje prvo djete iako smo imali propale brakove iza sebe al sreca bez djece,jer djeca zasluzuju da imaju svoje roditelje koji ce ih odgajati a ne ojdi mi dojdimi

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu skorpija7)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 13:34:26   
Nedi
Iz iskustva, život u takvoj porodici je jako težak za sve: i roditelje, djecu iz predhodnih brakova i zajedničku djecu, ali vi niste na početku uredili NIŠTA. Niste niti sebe preispitali da li to možete, niti se pripremili na situaciju, niti postavili pravila. Naravno da ste sad u krizi i idete ka katastrofi.
Neko u toj porodici mora odrasti, podvući liniju ili svako sebi, a maltretirati tako djecu zaista nije u redu.
Ovo pišem iz svog iskustva ( ja sam dijete iz predhodnog braka) i tačno znam kako je živjeti takav život, samo što su naši roditelji odrasle i ozbiljne osobe za razliku od anonimne  i znali su u šta se upuštaju i uskoro smo svi bili naša djeca uz mnooogoooo napora i odricanja.


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: moje dijete, tvoje dijete
14.4.2010 13:46:25   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: skorpija7

Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz


sad cu biti direktna ali od toliko zla kojeg ja procitah mene uhvati strah , nek ti je Bog na pomoci a stavrno bih trebalapotraziti strucnu pomoc ovo nemislim zlonamjerno jer ovako sto da pise jedna buduca majka je zastrasujuce , ja bih bez ikakvih problema prihvatila dijete moga muza da ga ima i prihvatila bih ga kao brata/sestru od mog dijeteta i to jeste tako , mene su ove rijeci ZAPREPASTILE.


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu skorpija7)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *