|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: moje dijete, tvoje dijete
16.4.2010 23:55:43   
malena_t
Citam i ne mogu da vjerujem....   Moji roditelji razveli su se kada sam imala pet godina ('85) Posljednji put vidjela sam oca u martu 1988. godine..... Nikada poslije toga nije nazvao, nije pitao kako sam, nije mi nikada otisao na roditeljski, nije bio na mojoj maturi, nije bio tu kad sam se udala, rodila dijete.....Jedine uspomene koju imam su par slika i knjiga «Hiljadu zasto, hiljadu zato» Nikada to nisam preboljela, niti cu. Zamislite 10-ogodisnju djevojcicu koja zove oca telefonom, a on se pravi da je ne pozna....Takvo nesto covjek nikad ne zaboravlja. Citam kako Hanady odusevljeno pise o svojoj seki. Imam i ja tri, ali ih nemam. Sa starijom (iz tatinog prvog braka) pokusavala sam par puta uspostaviti kontakt, ali uvijek je to bilo traljavo. Imamo istu krv i nista drugo. Druge dvije (iz treceg braka) vidjela sam samo na slikama. Opet zamislite situaciju da vam baka pokazuje sliku rodjenog oca kako u krilu drzi dvije kcerke, a vi ne postojite..... Moja mama je moj heroj, ali....Ima tu mnogo ali. Novi brak, novo dijete....Mnogo puta osjecala sam da ne pripadam tu, mnogo puta novi muz i novo dijete bili su preci....   Imam jednogodisnjeg sincica i ne znam sta me ceka u zivotu, ali molim vas k'o Boga ne igrajte se djecijim zivotima.

_____________________________

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: moje dijete, tvoje dijete
16.4.2010 23:58:24   
acudesa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...moja malena....pravi heroji su majka i otac koji poštuju nježnu dječiju dušu, a ne smo ja i ja u gro planu

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 0:06:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: lilith

bez uvrede-mislim da si ti emocionalno nezrela i to prestrasno...osim toga,buduci da ovdje cujemo samo tvoju pricu,sa onim sto si napisala i izmedju redova osjeti se tvoja ljubomora na nju...
a ovo sto generaliziras djecu razvedenih roditelja je grozno...kao sto rece acudesa djeca nisu nista kriva...
ovo sto si napisala "ostavila je pa ostavila" je...ma u stvari nemam rijeci...ti i mama zrtvice najvece...
kao sto rekoh,jadna djevojka ta tvoja sestra...


user posted image user posted image user posted image  za djecu razvedenih roditelja rekla sam uglavnom a ne sva djeca...
ja ove što znam sva su ljuta na roditelje i stalno im nešto prigovarajuuser posted image
a ovo ja ljubomorna na nju, svaštauser posted image user posted image user posted image  cijela familija je svjesna situacije da je ona na nas ljubomorna jer smo živjeli uz majku, valjda

Koliko malo ljudstva u nekim ljudima  ima ,nek im se Bog smiluje , kako te nije stidi dosla si tu pljujes po zeni ni krivoj ni duznoj , zeni koju je majka sa 7 godina ostavila i udala se i ako je imala svoj posao svoj zivot opet je je ostavila i otisla , pises tvoja mama je financirala davala joj novac pa pises onda vi sirotinja ona bogata , ma ti nemas poima sta pises , mozda si ti na nju ljubomorna jer ona i ako nema ni oca ni majke sada ima sve Bogu hvala muza djecu fakultetski obrazovani oboje Elhamdulilah BOg je milostiv prema sirocetu a tesko onom ko se o siroce ogresi a sto mi je najgadnije je to da tvoja majka kao nju nesto klete , Egoizam da visi ne moze biti.
Mislim kada bih tvoja seka pocela pricati da bih kamen zaplako.



Mirkice tvoj post me baš ono rasp....
Moja ju je mama školovala al kad je ona odrasla mama je ostala bez posla, samo je otac radio pa smo baš bili kokuzi... polusestra je završila fax, radila i ona i muž joj u državnoj službi.... mi smo u to vrijeme baš, baš bili kokuzu
Ja ne kontam kako vi ne kontate da se o siroče ja nisam ogriješila ama baš nikako, i čemu osudjivanje mene?????
I niko je ne kune, mama kaže kad umre da je ne želi u spisku ožalošćenih, a to kletva nije, stoga oladi, to je AMANET ženo!
Kad smo ja i brat odrasli, uposlili smo se i dobro zarađujemo, tako da smo pomagali i roditeljima a i njoj... jer živjeti od plate i nije baš neka para, jel de???
Smiješno je sad pričati ko ugodnije i bolje živi, ja joj želim svako dobro al činjenica je da mi lagodnije živimo od kada smo odrasli kao momci i djevojke a i nakon udaje/ženidbe, al to nije ni bitno!
mene samo boli to što nas ona svojim postupcima udaljava od sebe
NPR ja joj kažem dodji keka, da sjednemo, da roštiljamo a ona meni ma doći ću ti al radi redauser posted image user posted image user posted image  i kako na takve izjave ostati imun??? ti bi? al malo morgen

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 203
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 0:25:20   
snowrose
IZVORNA PORUKA: skorpija7

Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz



Molim te nemoj rađati dijete-shvatih da si user posted image ,ali mislim da je za to dijete bolje da se ne rađa kad će imati majku sa tako VELIKIM GRIJEHOM i zlobom u srcu.
Pa bona ,zar te nije strah da se sve to ne vrati na tom nedužnom stvorenju koje nosiš ispod srca????

Ženoooo,trzni se i pročitaj svoj post i zamisli da ga je neko drugi napisao- I JESIL SE UPLAŠILA TE OSOBE???

Vjeruj mi nikad nemam običaj suditi drugima jer ima KO ĆE SUDITI,ali ja kao osoba koja se više godina trudi za malu user posted image sam razočarana i TOBOM i SAMOM SOBOM jer si me uspjela toliko uznemiriti da sam morala onakav prljav post komentarisati.

PA KAKO BI USVOJILA DIJETE da nB ne možeš imati ???

Neka ti dragi Bog oprosti.user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio snowrose -- 17.4.2010 0:26:59 >


_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu skorpija7)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 0:31:00   
Hanady RR
snowrose draga ne uzbuđuj se...ona nikada neće shavtiti tebe kao ni ti što neshavtaš nju.vidim da si se uznemiričla ali za neke ljude to jednostavno nije potrebno raditi...tvoja sikiracija za ovim postom njoj neće ništa značiti...kada joj živo djete i ono u njoj nije neka svetinja.Ona ima svoje stavove a ti svoje...i samo na onome svijetu znat će da je pogrješila i to jako jako.
user posted image user posted image za tebe.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 0:39:05   
Niina
Mozda dragi Bog to tako uredi da ona ledena srca omeksaju, da ih natjera da upoznaju stvari koje tako izricito odbijaju....mozda svi mi prolazimo kroz sve sto nam se desava kako bi upoznali samog sebe i oplemenili svoju dusu. Ono sto ti naidje na zivotnom putu, prihvati ga, ne budi zaslijepljen time i dopusti sebi da vidis ono sto je tebi namjenjeno.

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 0:39:07   
aicha
skorpija7 meni je mamina prijateljica (koja ne moze imati djece a udala se za covjeka koji ima sina iz prvog braka) pricala da fakat ona to dijete nije mogla voljeti kao vlastito niti je pokusavala da mu zamijeni majku ali je uradila nesto puno bolje

rekla je-mogu mu biti prijatelj i to sam se trudila cio zivot


i sad imaju super odnos. To dijete je sad momak i ima i zenu i tek je postao otac prije par dana..on ima sa svojom macehom prijateljski odnos. Svojoj zeni kad se ozenio je rekao-sve mozes dirati ali ako nju(njegovu macehu) povrijedis ili joj nazao ucinis imacemo veliki problem

On nju toliko voli samo zato sto mu je bila prijatelj, pomagala mu, bila spona prema njegovom ocu(koji je strog), it itd

pokusaj da i ti to postignes...to bi bilo super, meni je ovaj primjer super

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:02:50   
milenium
user posted image aicha

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:03:01   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: skorpija7

Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz


Ti vidim trudna si i to je predivan osjecaj, trebala bi vec neke stvari da shvatis kao buduca majka i da to "njegovo dijete" ne gledas kao njegovo vec samo kao dijete...Nije vazno ko mu je majka jer ono ipak nista nije krivo..Ti si kako sam ja skontala veoma ljubomorna osoba koja jos uvijek ne shvata da je ljubav bezgranicna jer taj covjek koji spava pored tebe znajuci istinu kako se osjecas prema tom dijetetu ipak ostaje sa tobom...Znaci ili da te ludo voli ili je samo lud.....Izvini sto ti ovako kazem ali ako si znala da ima dijete trebala si sjesti i dobro razmisliti. jer kad tad ce to dijete skontati kakva si osoba prema njemu i nemoj misliti da mu to nece pokvariti pogled na zivot....Zrela si osoba po godinama predpostavljam zato se jos malo saberi jer i ti si ta koja svojim ponasanjem odgaja dijete koje te bezgranicno voli i odgajaces to dijete koje nosis u sebi..
I ja sam u istoj situaciji, mom momak ima dvoje djece 10 i 8 godina. volim ih kao da su moja i drago mi je da nase zajednicko dijete ima polubrata i polu seku, mada su oni sa njim svake druge sedmice uvijek koristimo priliku da kad su djeca tu izadjemo negdje na izlet ili uradimo nesto familijarno, Jednog dana nas nece biti, a ta djeca ostaju jedni drugima utjeha....

(odgovor članu skorpija7)
  Neposredna veza do poruke: 209
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:10:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: snowrose

IZVORNA PORUKA: skorpija7

Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz



Molim te nemoj rađati dijete-shvatih da si user posted image ,ali mislim da je za to dijete bolje da se ne rađa kad će imati majku sa tako VELIKIM GRIJEHOM i zlobom u srcu.
Pa bona ,zar te nije strah da se sve to ne vrati na tom nedužnom stvorenju koje nosiš ispod srca????

Ženoooo,trzni se i pročitaj svoj post i zamisli da ga je neko drugi napisao- I JESIL SE UPLAŠILA TE OSOBE???

Vjeruj mi nikad nemam običaj suditi drugima jer ima KO ĆE SUDITI,ali ja kao osoba koja se više godina trudi za malu user posted image sam razočarana i TOBOM i SAMOM SOBOM jer si me uspjela toliko uznemiriti da sam morala onakav prljav post komentarisati.

PA KAKO BI USVOJILA DIJETE da nB ne možeš imati ???

Neka ti dragi Bog oprosti.user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

Svasta cuj nemoj radjati dijete sta treba da ga abortira i ja sam se uplasilæa tebe....

(odgovor članu snowrose)
  Neposredna veza do poruke: 210
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:13:11   
aicha
Anonimna (ova prica vezana za sestru)..ja imam amidzicnu koja je iz razvedenog braka, nesto mladja od mene. Amidza se razveo sa prvom zenom a imao je samo nju i kasnije se opet ozenio a i majka joj je nasla novog covjeka. Helem, imala sam nazalost to iskustvo da kad bi ona dosla preko ljeta kod amidze da sa njom provodim vrijeme. Pisem nazalost jer me puno pogadja njena prica. Ona je cesto uvece plakala (dok smo bile djevojke) i govorila mi "kada sam kod mame nedostaje mi babo, a kada sam kod babe nedostaje mi mama...najradije bih voljela da su opet skupa" i meni bi se srce stezalo i zeljela sam isto to radi nje jer sam vidjela koliko pati...iako su svi u istom gradu i super odnosima i amdiza je fakat trcao stalno , bilo da se prehladi on bi trcao njoj i kad nije i kada jeste vrijeme za vidjanje i sve je dao za nju. Mene bi nagovarao preko ljeta da ucim svoju amidzisnu da se sminka(posto sam malo starija bil) , rekao bi mi nasamo "pokazi joj ono kako ti znas..diskretno da se nasminkas" :))) i vodio nas je svugdje...kad ona dodje svugdje bi skupa isli i tako to...uvece smo ja i ona redovno nestasluke izvodile...i tako...
znaci ona je opet koliko toliko imala stabilne roditelje i sve..ali je ipak patila...zato razumijem i tvoju seku

tvojoj seki sigurno i jeste tesko sto ste vi imali od njene majke sto je ona vjerovatno uvijek prizeljkivala, zagrljaj...da je uvijek tu i slicno.. Tvoja seka je pogrijesila samo u tome sto je taj negativni osjecaj prema vasoj majci prenijela na tebe pa i tebe gledala sa tim ocima..
A ti si nju vjerovatno gledala kao veliku seku i prizeljkivala taj sestrinski odnos. Ali tvoja seka je osoba koja nije dobila ljubav ni izljeve njeznosti i nije ni naucila da dalje reflektuje ljubav i izljeve njeznosti. Ona je odrasla u svijetu gdje je "svako imao svojih problema" (npr njen otac, njena majka), svi su oni bili igraci "za sebe" i imali neke "svoje" razloge...i u njenoj percepciji ljudi oko nje se svi bore "za sebe"  i onda se i ona uklapa u taj ritam "za sebe"..sasvim razumljivo.
Daj joj prostora, ona nije naucila na prisne odnose kao ti. Pokusaj to razumjeti. Daj joj prostora i pokusaj razviti ako ne mozes 100 procentni prisni odnos barem 70-to procentni. Imaces sestru(velika blagodat) a i smirices tenzije i pritiske u porodici i moza razvijete neki korektan odnos.

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:24:54   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MarinaDK


IZVORNA PORUKA: snowrose

IZVORNA PORUKA: skorpija7

Draga moja ja sam u braku sa covjekom koji ima dijete iz prvog braka,a nas dvoje nemamo djece.Ja te u potpunosti razumijem jer meni se ponekad cini da bas to njegovo dijete ne mogu gledati ocima i to on njega vidja samo po dva sata u dva dana sedmicno.Ja sam svjesna da bi bilo ispravno da ja to dijete zavolim i da se prema njemu ponasam normalno,da dijete nije nista krivo,da je dijete samo dijete,kad pomislim bilo sta drugo strah me je Boga,ali ja ne mogu protiv sebe.Moram naglasiti da dijete nikad nije osjetilo s moje strane bilo kakvo odbijanje,cak sta vise voli me nenormalno,kad je kod nas hoce da bude samo samo sa mnom,da se igra samo sa mnom,ako sam slucajno u skoli ili na poslu place,trazi me,znaci ja nikada ta svoja osjecanja nisam pred djetetom pokazala,ali sve me nervira sto se tice tog djeteta.
Moram da napomenem da je njegova majka meni toliko zla nanjela da ja ponekad kad pogledam u to dijete i padne mi na pamet ko mu je majka hocu da poludim.
Potpuno te razumijem da ne mozes to dijete nikad voljeti kao svoje jer to nije tvoja krv,i ja uvijek kazem da ja kad rodim dijete,a to ce biti uskoro,nikada ne mogu smatrati da moje dijete ima brata,jednostavno ne mogu,to nije moje,jos plus ne zivi sa nama i nikad ne bih pozeljela da zivi.
Moj muz sve ovo zna,ja to od njega ne krijem,on me ne razumije,i on kaze dijete je samo dijete,ali mene nervira sam cinjenica da on ima dijete sa nekim drugim,a kamoli sta drugo.
Ja radim sve da bih ocistila svoju dusu i da ne bih razmisljala ovako i to traje par dana,ali se sve ovo opet vrati.U zadnje vrijeme sam odustala.Cak sta vise pocela sam izbjegavati da budem kuci kada je to dijete ovdje,osjecam se bolje.
Ocigledno je da ti ja ne mogu bas mnogo pomoci jer sam u skoro istom problemu,ali nadam se da je lakse kad vidis da nisi jedina koja gaji takva osjecanja i kojoj se desavaju slicne stvari u zivotu.Smatram samo bi razgovor i stalna komunikacija tebe sa tvojim muzem popravila stvari koliko toliko.Veliki pozzz



Molim te nemoj rađati dijete-shvatih da si user posted image ,ali mislim da je za to dijete bolje da se ne rađa kad će imati majku sa tako VELIKIM GRIJEHOM i zlobom u srcu.
Pa bona ,zar te nije strah da se sve to ne vrati na tom nedužnom stvorenju koje nosiš ispod srca????

Ženoooo,trzni se i pročitaj svoj post i zamisli da ga je neko drugi napisao- I JESIL SE UPLAŠILA TE OSOBE???

Vjeruj mi nikad nemam običaj suditi drugima jer ima KO ĆE SUDITI,ali ja kao osoba koja se više godina trudi za malu user posted image sam razočarana i TOBOM i SAMOM SOBOM jer si me uspjela toliko uznemiriti da sam morala onakav prljav post komentarisati.

PA KAKO BI USVOJILA DIJETE da nB ne možeš imati ???

Neka ti dragi Bog oprosti.user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

Svasta cuj nemoj radjati dijete sta treba da ga abortira i ja sam se uplasilæa tebe....


snowrose stvarno ružno od tebeuser posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:40:16   
malena_t
IZVORNA PORUKA: aicha

Ali tvoja seka je osoba koja nije dobila ljubav ni izljeve njeznosti i nije ni naucila da dalje reflektuje ljubav i izljeve njeznosti.



Ma nema to veze s tim.

U pitanju je ljutnja, ogorcenje, osjecaj napustenosti i zanemarenosti....Ona (mama) je otisla, ostavila me, odabrala je njega, njih, zasto, zasto je oni imaju, a ja ne.....Ostane velika praznina, rupetina.....Mozda vremenom da se ta rana zalijeci, mada ne vjerujem.


_____________________________

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:40:57   
aicha
vesela, snow nam je tek prosla postupak i uznemirila se kao ja prije desetak dana na temi abortus...

evo me kao advokat trudilicauser posted image

nego da se vratim temi...treba biti pozitivan i gledati npr to dijete kao clana porodice, Allah zna sta se moze u zivotu okrenuti, mozda vam taj mali bude najvise valjao u zivotu i mozda vas u starosti (ako je docekate) on najvise pazio i obilazio itd itd.

Mozda tvoje dijete krene ne dao Allah u lose drustvo ili slicno ili mozda ga umazite pa izgubite kontrolu nad njim u pubertetu pa najbolji pristup i autoritet bude imao taj mali kod njega (nemoj se cuditi, ovo se desava...moji roditelji su moju mladju seku toliko umazili jer je bila bolesljiva i slicno da su kasnije izgubili kontrolu nad njom a mene su zapostavljali a ja sam nekako se trudila uvijek da budem starija i da razumijem...na kraju je toliko daleko otislo da je mene moja majka molila "de joj ti reci, tebe postuje", mojoj seki sam samo ja autoritet i danas dan i kad je pitaju koga najvise voli ona kaze "seku"user posted image   hihihihi

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 1:51:58   
aicha
IZVORNA PORUKA: malena_t

IZVORNA PORUKA: aicha

Ali tvoja seka je osoba koja nije dobila ljubav ni izljeve njeznosti i nije ni naucila da dalje reflektuje ljubav i izljeve njeznosti.



Ma nema to veze s tim.

U pitanju je ljutnja, ogorcenje, osjecaj napustenosti i zanemarenosti....Ona (mama) je otisla, ostavila me, odabrala je njega, njih, zasto, zasto je oni imaju, a ja ne.....Ostane velika praznina, rupetina.....Mozda vremenom da se ta rana zalijeci, mada ne vjerujem.



sigurno ima i togauser posted image

ali zato ja ne bih bila "sa mamom" protiv sestre... Ja bih isla toj sestri,za praznike, nazvala povremeno, pa nasilu da prica, zapitkivala je...interesovala se za nju..pohvalila je, obisla kad je bolesna s kilom voca ALI mamu bih izbacila iz price tj niposto "trabas mami", "mama pita" ni brata itd..samo ti i sestra.... i tako ustrajala jedan duzi period ...godinu, godinu i pol...pa nema je kojoj se srce ne bi omeksalo...srce je slabo samo je ona ljusku nabacila ali je mekana ona vidjeces

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 2:01:48   
aicha
sorry malena...ja sad pobrka tebe i anonimnu..

kasno pravo pa zatouser posted image

nego, respect za tebe i tvoju pricuuser posted image , nemam komentara, sigurno sve to nije lahko, mogu zamisliti


zato ti zelim da se tebi i tvojim potomcima nikad takvo nesto ne ponovi i da ti Bog dragi dadne svu srecu i divnu porodicu do kraja zivota da budes zadovoljna i sretna

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 2:04:15   
mamabb
Bože sačuvaj, kakvih sve ljudi ima. Nemam riječi za prvu anonimnu iskorpiju7,strašno.

A ova što kuka za sestrom, a samo kad pročitam napisano ''a ta moja polusestra'', dovoljno mi je...

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 7:06:01   
Mirkica
Anonimna ti si upravu 100% svi mi ovdje smo glupi ludi , nerealni neka ti jesi , i zivi i dalje tako budi sretna u svom uvjerenju .

Skorpija7 ipak je ta zena uvidjela da grijesi i svjesna je svoej greske za razliku od drugih , Skorpija probaj to dijete prihvatiti i mene je tvoj post raztuzio , iznervirao , nasikirao , ali probaj da svatis da je to dijete tm i on ga voli a vidjeces insalah kako se dijete voli , probaj svaki put kad pomislis nesto ruzno tom dijetetu pokusaj se staviti da neko tako tvom dijetetu , radi na sebi DIJECA NISU KRIVA NIKOME , vjeruj mi sto bolja budes tom dijetetu tvoje ce biti sretnije jer Bog vraca na najmilijem .
sto se tice snowrose bas vam je ruzno sto ste je osudili , zena je iz nekog ocaja tako reagovala i  meni je svasta proslo kroz glavu kada sam skorpijin mail citala , najgore je kada se na dijete VRATI a na to je i mislila snowrose  , snow je zena koja voli djecu i koja bih sigurna sam bilo cije dijete prihvatila ma ista sam vam  , a kamoli djete svoga muza , brata svoga diejteta , ipak ne terba se smao kacati na prvu recenicu nego na cio nejn tekst sta je ona htjela reci .




_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 10:27:02   
ledy blue
Ma znate koliko sam puta samo pomislila da bogdo mm ima neko dijete ..vambracno..ili iz prethodnog braka....u onom ocaju kada se susrecete sa cinjenicom da mozda nikada necete biti roditelj..voljela bih to dijete svim srcem..i mozda bila pazljivija .da mu se ''ne zamjerim'' jer ipak svoje dijete mozete i zaruziti i pucnuti a dijete koje je rodila druga zena ..ja ne bih mogla cisto iz straha da mi to ne uzme za zlo...jer to bi dijete imalo dio onoga sto volim..
Znam na sta je milila snow sa svojim postom...kada topliko vremena ..truda..bola ..ulozite da dobijete dijete...ono sto je neskvareno i cisto..ma vjerujte da poludim kada neko tako mrzi djecu..onako kako je skorpija opsala..
Ma nisam agresivna osoba..al bih joj vala raspistoljila samarcinu toj skorpiji ....a i to dijete ce odrasti i samo ce shvatiti kakva mu je maceha..sto rece pahuljica...bas ko  zle macehe iz bajki ili ove iz spanskih sapunica...


_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 10:30:34   
ledy blue
I odoh sa ove teme...iznervira me..ma nepotrebno se sekiram..ma sta mi rekle nemozeo promijeniti neciji karakter i moral...Jedino ako se skorpija vrati...a mislim da nece...ono ce biti njen prvi posljedni post..bar pod nikom skorpija ..

_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 11:50:42   
teacher75
i ja procitah postove anonimne i skorpije 7 i ne mogu sebi doci! ne mogu da vjerujem kako neko moze ne voljeti bilo koje dijete, pa ma cije da je, a pogotovo kad vam to dijete jos pokazuje ljubav i privrzeno vam je. to mogu samo bezdusne i bezosjecajne osobe. ja volim svu djecu, djeca su mali meleci, bica koja nikome zlo ne misle, za razliku od odraslih ljudi.kada bi mm imao dijete iz prvog braka,voljela bih ga jos vise nego ostalu djecu jer bi bio dio covjeka koga volim.moja tetka se mlada razvela i ostala sa curicom od godinu dana. nakon par godina je upoznala covjeka koji je prihvatio njenu kcerku kao svoje rodjeno dijete. dugo vremena se borila da i njemu podari vlastito dijete, ali je imala problematicne trudnocei zdravstvene probleme, nekoliko spontanih, jako se napatila. to je trajalo godinama, iako su doktori rekli tetki da joj zivot moze biti u opasnosti ako opet ostane trudna, ona je toliko voljela svog muza, a narocito kada je vidjela koliko svakodnevno ljubavlju obasipa njenu kcerku iz 1. braka, da je odlucila ipak da se zrtvuje. nakon nekoliko godina braka i bezbroj spontanih pobacaja, uspjela mu je roditi zdravu djevojcicu. njihovoj sreci nije bilo kraja.mojoj starijoj rodici je tada vec bilo 13 godina. tetka stalno prica kako nikada nije njih dvije odvajao, pruzao je jednako ljubavi i paznje i jednoj i drugoj. nazalost, zivot stvarno zna biti okrutan. moja tetka je ostala udovica kada je njena mladja kci imala samo 5 godina, tetak je mlad imao infarkt. jako sam tuzna kad vidim kako i dan danas, vec 15 godina nakon toga tetka place i spominje svog muza i ljubav i paznju koju im je poklanjao user posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 221
   [Obrisana poruka]
17.4.2010 11:53:02   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 222
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 11:54:13   
teacher75
jos jedna stvar, i ja sam dijete razvedenih roditelja, kao i moja rodica i nekoliko mojih najboljih prijatljica i strasno me je uvrijedio post anonimne u kojem je napisala da su djeca razvedenih roditelja bezosjecajna i da nikog ne vole. e, pa nikako se necu sloziti s tim, jer i ja i ljudi koje poznajem su puni ljubavi, i bas suprotno, cini mi se da nedostatak ljubavi od strane jednog roditelja pokusavamo kompenzirati velikim brojem prijatelja, a da ne govorim o duploj kolicini ljubavi koju pruzamo roditelju s kojim zivimo jer nam je on jedan i otac i majka!

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 12:07:47   
fatimica09
IZVORNA PORUKA: teacher75

jos jedna stvar, i ja sam dijete razvedenih roditelja, kao i moja rodica i nekoliko mojih najboljih prijatljica i strasno me je uvrijedio post anonimne u kojem je napisala da su djeca razvedenih roditelja bezosjecajna i da nikog ne vole. e, pa nikako se necu sloziti s tim, jer i ja i ljudi koje poznajem su puni ljubavi, i bas suprotno, cini mi se da nedostatak ljubavi od strane jednog roditelja pokusavamo kompenzirati velikim brojem prijatelja, a da ne govorim o duploj kolicini ljubavi koju pruzamo roditelju s kojim zivimo jer nam je on jedan i otac i majka!


ja potpuno potpisujem ovaj post i ponovo se slazem sa teacherkom!

I ja sam dijete razvedenih roditelja, ali civilizovanih i normalnih ljudi! Meni nije manjkalo ljubavi ni sa jedne strane.....otac se ponovo ozenio, imam macehu (divnu zenu, jest da malo lici na kornjacu user posted image  ali je u dusi fina, ovo je bila sala...i ona zna da je mi tako zezamo), imam polubrata i nikada ga do sada nisam tako nazvala, on je za mene uvijek bio i ostace moj mladji brat!, kao i za sestru! Moja mama ga je cak znala i cuvati kad je bio mali....popiti kafu sa mojom macehom, mozda malo neobicno, ali one se nisu jedna drugoj umijesale u zivote, niti je moja mama razvedena zbog nje, niti moja maceha osjeca da je u opasnosti zbog moje mame i tako mi se vrlo cesto okupimo i zezamo tatu, da su na okupu sve njegove zene i djeca.....priznata i zakonita user posted image
Glupo je i da spominjem da moja mama, na naseg brata gleda kao na svoje dijete, i vrlo cesto zna reci....kad je nekada pitam, ipak....kako je to sve tako kod nas ,,normalno" a u stvari nije bas uobicajeno, ona kaze ZNAS, MENI SE TVOJ TATA SADA CINI KAO NEKI RODJAK user posted image

A za ovo da su djeca razvedenih roditelja nesretna i da ne vole nikoga.....pa mozda... ima slucajeva, ali ne treba zaboraviti da mnogo vece traume ostavljaju roditelji u losem i nesretnom braku, izfrustrirane majke i ocevi......
Razvod mojih roditelja nije ono sto me je odredilo u zivotu kao covjeka, vec njihov odnos i odgoj! Pametan covjek SAMO NAUCI iz gresaka drugih!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: moje dijete, tvoje dijete
17.4.2010 12:10:45   
Anoniman
Fatimice, sve vise i vise me pozitivno iznenadjujes svojim intelektom, osobnosci i humorom.
user posted image
Pametnice nasa

(odgovor članu fatimica09)
  Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *