|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
3.4.2010 17:48:14   
smarija
mirelka prije svega da ti pozelim dobrodoslicu,sto se tice tog caja naravno da ti nece odmoci ali posto je nalaz kod tvog muza takav kakav jeste jeste li se savjetovali sa doktorom da idete na neku od pomognute oplodnje recimo inseminacije ili nesto tako.da ne odstupam od teme na kojoj smo mozes malo potraziti korisnih savjeta po pitanju nalaza tvog muza ima otvorenih tema sa veoma korisnim savjetima.
puno srece vam zelim da sto prije ugledate user posted image

(odgovor članu mirelka)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.9.2010 13:09:52   
breskvicaa
Evo drage moje pitala sam da li smijem da pisem o ovom naime jedna nasa forumasica mi je dala ime jednih tableta i danas sam narucila da probam piti a one se zovu Zlatna Maka da li je neko pio tu terapiju i kako dijeluje ja sam se malo raspitala ali zelim da cujem i vasa misljenja user posted image
Sta mislite o tome? user posted image

_____________________________

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.9.2010 14:01:13   
mimili
Draga Breskvice i ja sam dosta pohvalnih stvari cula za Maku.
Kazu da je dobra kako za zene, sredjivanje neredovnih ciklusa, bolnih ciklusa, pospesivanje ovulacije..... tako i kod muskaraca za plivace!!! user posted image Da ih bude vise i da budu brzi!user posted image
Vredi probati..., a u odnosu na neke proizvode koje smo koristili su daleko i jeftiniji!

_____________________________

moja pahulja i moja zvezda se rodila 20.jula 2012 .... eto, od toga dana ponovo normalno disem.....

(odgovor članu breskvicaa)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.9.2010 14:07:16   
breskvicaa
Kazu da je dobra ja sam narucila pa cemo vidjeti a ocekujem i da ih prijateljica poe piti pa vidjet cemo reakciju mada cu morati prvo nalaze obnoviti da mi samo hoce dostaviti jer ne vjerujem da ih ima kod nas kako sam skontala da ih ima samo u Beogradu user posted image

< Poruku je uredio breskvicaa -- 1.9.2010 14:08:34 >


_____________________________

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

(odgovor članu mimili)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.9.2010 16:01:44   
shmiki
drage moje ,evo mene s jos jednom nedoumicom ,naime htela sam znati sta savetujete ,jer sam ja htela poceti sa vrkutom ,jer imam jako malo 'zdrave sluzi " tj one plodne ,tacnije pojavi se samo jedan dan ona Egg White,i to ne na papiru (kad se brisem ) nego kad uzimam uzorak ,ciklusi su mi redovni na 28 dana ,al sam imala pre oko god dana dijagnozu mikrocisticnih jajnika ,napominjem da od skora zivim u Rusiji pa se ne mogu ovde pregledati ,sta mislite moze li ona i koliko stetiti u mom slucaju ?

(odgovor članu breskvicaa)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.7.2011 14:40:50   
malena27 RR
prenos postova:

IZVORNA PORUKA: ray

Zanima me da li je neko koristio preparat Peruanska maka i kakvi su vam rezultati.
Na netu sam nasla dosta informacija o tome kako navodno regulise menstrualni ciklus , medjutim par zena se zalilo da im je produzilo ciklus. Neke su rekle da im je samo prvi ciklus bio nevjerovatno dug (45 dana) a nakon toga se kao normalizovao. Da li neko od vas ima slicno iskustvo?

Navodno ova biljka poboljsava kvalitetu jajnih stanica, jaca libido i tovar drugih super stvari. Da li je neko imao pozitivno iskustvo?



IZVORNA PORUKA: ray

nije valjda da nije niko :( ooooo....

ja sam si kupila kapsule u apoteci dina na otoci. 30 kapsula 17km pa kontam da probam. voljela bih akoje neko imao pozitivno ili negativno iskustvo da ovdje naljepi. vidjela sam da se po americkim forumima dosta pise o tome. uglavnom pomaze oko plodnosti , ali me vise interesuje reakcije ovih zena koje bas i nisu bile isprva tako pozitivne. da li je to bila samo faza u regulaciji ciklusa?





_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu shmiki)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.7.2011 14:49:19   
dush
Hmmm ta peruanska maka, odnosno maca se pije u Sloveniji kao blesava.... Ja sam mislila da je to u stvari ova maca sto se u BiH pije kao caj, samo da su u Slo napravili tablete...
E sada ne znam je li to dvoje isto.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.7.2011 16:00:21   
ray
moguce da je to to. mislim da se izgovara maka. a znas li kakva su im iskustva s tom makom?

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.7.2011 19:07:20   
CICIKA MICIKA 74
Bas lijepo da sam naletjela i na ovu temu,ja sam kao narucila preko interneta tu peruansku macu ili maku medjutim nikad mi to nije stiglo,al evo procitah da ima u apoteci Dina pa cu kupiti,o tome znam vjerujem kao i sve vi preko interneta sto sam pronasla jedino me buni to oko sredjivanja ciklusa jer kod mene su uredni pa sad ne znam ,ali probacu pitat cu u apoteci sta oni znaju.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.7.2011 21:25:59   
dush
Kao navodno pomaze, isto kao i maca.... Isto se pije do ovulacije kao i maca pa sam zato pomislila da je to dvoje isto... I posto je u Sloveniji tesko dobiti tablete (ima samo prah koji je kazu odvratan, napravi se sok od njega, kao cedevita), a ima ih u Italiji, vidjela sam da cure preporucuju ovima koji su blizu da idu u Trst kupiti i da traze kao maKa, a ne kao maCa, jer ih nece razumjeti....Malo cu jos procitati da vidim, ako sta saznam pisem tu...

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
4.7.2011 15:00:06   
dush
Malo sam citala po slovenackim forumima, nisam nista novo nasla, osim ovos to sam i prije napisala.... Uglavnom, cini mi se da je isto kao i nasa maca koja se pije kao caj. U Sloveniji se prodaje kao prah, ali se mogu naci i tablete, sto je lakse za piti, jer je taj prah uzasno gorak (btw prah se moze kupiti u DMu ?!).
Pije se samo od prvog dana menstruacije pa do ovulacije, preporucuje se da je pije i muz (kao bolji je rezultati).
Ne preporucuje se kombinovati sa drugim lijekovima (klomifen), jer moze doci do hiperstimulacije (isto kao i kod mace).

Drugo nisam nista pametno nasla....

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
4.7.2011 17:37:02   
ray
dush , hvala ti za ove informacije. malo me buni sto kazu da se pije samo do ovulacije, jer uz lijek ima upustvo u kojem pise da se pije stalno. i na drugim forumima vele da se pije tokom citavog ciklusa, jer je to hrana i u peruu je koriste svaki dan. vele da je mozda za nas koji nismo navikli na tu biljku kao bolje poceti s manjim dozama. a sta vele , zasto se ne preporucuje konzumacija nakon ovulacije? ova biljka navodno hrani endokrini sistem, a on ima bitnu ulogu i nakon ovulacije? je li ima neke veze sa FSH ili.. ?


(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
4.7.2011 17:39:48   
ray
btw, za macinu travu znam da se ne smije piti nakon trudnoce jer moze izazvati kontrakcije. da li pored ovog ima jos neki nezeljen efekat , mozda u smislu kako utice na hormone?

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
5.7.2011 11:31:37   
dush
Koliko sam procitala da djeluje kao prociscivac organizma i ako se desi da zatrudnis moze da "splakne" plod i zbog toga se ne preporucuje poslije ovulacije. Ako npr ne radis na bebi 2-3 mejseca, onda mozes da pijes stalno.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.7.2011 11:33:22 >

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
13.7.2011 14:43:29   
ray
za one koje interesuje peruanska maka...

meni je peruanska maka napravila totalni haos u organizmu. koristila sam je manje od sedmicu dan i izazvala mi je novi ciklus samo pet dana nakon sto mi je prethodni stao (14 dan ciklusa).  zaista sam imala vise energije i bolje sam se osjecala, ali sam se i bila sva nekako napuhala. u te dvije sedmice sam nabacila 4 kg a nisam nesto puno vise jela. imam osjecaj da mi je totalno poremetilo stvari s endokrinim zlijezdama.
medjutim sto je jos gore , krvarenje nikako da stane. svaki dan djeluje kao da je treci dan ciklusa. uvijek crveno , nikad da predje u tamniju zonu kao sto mi se inace desva krajem ciklusa. naravno maku sam prestala odma koristiti i kontaktirala distributera . oni kazu da za 12 godina prodaje, im se nikad tako nesto nije desilo. nasla sam par sajtova na kojim se zene zale i imaju slicne simptome. izgleda da to bas nije cesto , ali navodno postoji vise vrsta maka s razlicitim fenotipovima i kao zene u reproduktivnoj dobi moraju koristi odredjenu vrstu.  sve mi se to cinilo šmenci penci.

uglavnom na kraju  mi je caj od cuvarkuce i 2l dnevno cijedjene maline pomoglo da se zaustavi krvarenje.

izgleda da je maka prejaka za moj organizam. peruanke je navodno koriste 1-2 sedmicno , jos zive na tim nadmorskim visinama od 3,5km. mozda da sam koristila 1 -2 pilule sedmicno (umjesto 4 dnevno koliko je prozivodjac preporucuje) , mozda bi bilo okay. ali ovako...

vjerovatno je najbolje za  nas organizam ono sto raste u nasem okruzenju.

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
13.7.2011 21:08:01   
Lulu_08
Ja pijem ovaj ciklus opet vrkutu, svaki dan cca 0,5L. Cervikalna sluz je pravo obilna, evo 5 dana "bjelance", sigurna sam da je to dobar pomagatelj, bar onima koji imaju manjak plodne sluzi. Vidjecemo sljedeceg ciklusa da li ce biti djelotvorno, pa cu vam javiti user posted image .

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
14.7.2011 9:22:21   
dush
Draga ray bas mi je zao da ti se to desilo :S
Ja sam bas mislila da si kupim te tablete pd peruanske make, ali sada kada vidim sta se tebi desilo bas nesto i nisam sigurna :S

Danas idem kod dr.G pa cu bas da ga pitam....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
14.7.2011 17:38:48   
beautiful
evo cure da vam i ja napišem svoje iskustvo
majka sam 11 mjesečne bebe
za trudnoću trebalo 17 mjeseci
prije trudnoće na 5 mjeseci počela piti macinu travu dva puta dnevno , vrkutu koja čisti matericu fenomenalno 1 u dva tri dana
takođe sam pila i  crveni zdravac 3 puta sedmično po 2 dl
i naravno kantario 3 puta sedmično
prije trudnoće otišla na papa test i gin.pregled.
dr mi rekao da su mi ovulacije jake jer je materica čista, da se folikule jako dobro razvijaju i da su idealne za oplodnju-zahvalajujući travama
papa test bio preuredan kao iuzv(prije čajeva bilo svega i svašta:) )
i tako se meni posle tog pregleda desi trudnoća,
u razgovoru sa svojim dr-inače  dr mi je bila Jadranka Dizdarević rekla mi je da su čajevi tako dobro regulisali sve nečistoće, iscjedke, cistice i ostalo što može sprijčiti  zatrudnjenje i tako dobro  očistili matericu da kako se već kaže nešto moralo uhvatiti
pila sam i folnu kiselinu prije trudnoće na  6 mjeseci

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.8.2011 21:30:39   
morrisonka09
Nova sam na forumu i veliki pozzz za sve curke koje se trude i pokušavaju i pokušavaju....
Mi pokušavamo već 6god. bezuspješno.Moram reći probala sam sve od macine trave, vrkute, matična mliječ, med, propolis, raznorazne mješavine od travara , kad bi mi netko rekao da da g.... popijem da će mi pomoći vjerujte bez ustručavanja bi popilauser posted image
Sad sam ponovno na macinoj travi, b-complexu i folnoj kiselini, pa vidjećemo abd nadam se da će nešto upaliti.....ako ništa ovaj problem sa zadrudnjivanjem održava sexualni život aktivnimuser posted image ...
Skoro sam čula jedan "dobar" savjet kako zatrudniti od moje komšinice koja kaže:Trebaš se samo psihički opustiti i zatrudnit ćeš....., a ja mislim u sebi: ako te opalim bokserom ja ću tebe opustiti i psihički i fizički....

(odgovor članu beautiful)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
2.8.2011 13:20:28   
CICIKA MICIKA 74
Ja sam u apotekama nekim trazila peruansku macu medjutim imaju MACA POTENT i to je za muskarce ne za zene ,ali sam zamolila jednu drugaricu koja zivi u Americi da mi to vidi sta je i posalje kad nadje .Citajuci vasa iskustva nesto vise nisam odusevljena tim proizvodom.

(odgovor članu morrisonka09)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
4.8.2011 6:51:32   
ena0002

IZVORNA PORUKA: morrisonka09

Nova sam na forumu i veliki pozzz za sve curke koje se trude i pokušavaju i pokušavaju....
Mi pokušavamo već 6god. bezuspješno.Moram reći probala sam sve od macine trave, vrkute, matična mliječ, med, propolis, raznorazne mješavine od travara , kad bi mi netko rekao da da g.... popijem da će mi pomoći vjerujte bez ustručavanja bi popilauser posted image
Sad sam ponovno na macinoj travi, b-complexu i folnoj kiselini, pa vidjećemo abd nadam se da će nešto upaliti.....ako ništa ovaj problem sa zadrudnjivanjem održava sexualni život aktivnimuser posted image ...
Skoro sam čula jedan "dobar" savjet kako zatrudniti od moje komšinice koja kaže:Trebaš se samo psihički opustiti i zatrudnit ćeš....., a ja mislim u sebi: ako te opalim bokserom ja ću tebe opustiti i psihički i fizički....


user posted image user posted image user posted image
A jeste li probali sta drugo osim tih trava user posted image ......mislim na MPO user posted image


_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu morrisonka09)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
5.8.2011 0:02:11   
morrisonka09
Ma, da....probali smo.... prije 3g. radila sam HSG navodno su mi jajovodi prohodni, poslije toga dvije inseminacije....Uglavnom promijenila sam bar 4 liječnika, i svi kažu onako na oko sve je uredu, nalazi od mm su uredni( ima agresivnih oko 45%), radila sam stimulacije klomifenom i folikuli su normalne veličine (neznam koje, nije mi rekao doc. samo da se razvijaju kako treba)...Liječnik koji mi je radio HSG je otpušten zbog nesavjesnog liječenja pacijentica, pa sam pomišljala da ponovim postupak, ali je sve trenutno stalo jer mi je
na posljednjem brisu vaginalnom i cervikalnom pronađena BITCh ešerihija coli....tako da trentno čekamuser posted image , pijem čajeve i utapam se u samosažaljenju. Razmišljala sam da posjetim Baliće u Tuzli, ali sam trenutno švorc....pa, neznam .....

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
5.8.2011 14:51:27   
ena0002
Pa ne znam...na zalost finansije sve diktiraju user posted image ....skupljaj pare pa kod Balica ako su ti oni najblizi....ako su nalazi OK inseminacija moze biti uspjesna......nikad se ne zna

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu morrisonka09)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
6.8.2011 0:22:06   
morrisonka09
E, da.... a kakva je situacija kod tebe ako smijem da pitam???Malo da dignem moral danas sam čula divne vijesti: moja poznanica nakon 9god. braka ostala trudna, inače je muž imao problema sa spermiogramom, a i ona policistične jajnike....liječili se prve 4 god. bezuspješno i odustali...i tek tako poslije još 5 g.user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
15.11.2011 21:47:06   
Amelaa RR
Prenos posta
IZVORNA PORUKA: bebi sa

Dame molim vas da napisete svoje preporuke, savjete, isprobane recepte i narodne lijekove u cilju zaceca. Molim vas za savjete cim prıje, hvalaa

nadam se jednoj bebici ali nikako da mi se zelja ostvari.





_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu morrisonka09)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *