|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
15.3.2012 0:17:02   
optimisticna
samo da se nadovezem...stara majka koja podvezuje(ako si cula sta je to)...mi je rekla da je dobro piti macinu travu-solja ujutru i navecer prije odnosa....tokom odnosa da se stavi jastuk iznad guze,tacno krsta nasloniti na njega...da budes podignuta...da sperma tacno udje i prodje...pa kad se zavrsi...noge naslonis na zid al da ti nista ne iscuri i uz to popijes soljicu toplog mlijeka...ja cu to da radim cim prestanem s kontracepcijom,nakon papatesta...jer ja imam pco....u svakom slucaju sa srecomuser posted image
IZVORNA PORUKA: cokoladica

Draga  Nur, ako je sve u redu kod oboje...pila sam macinu travu ( samo 10- dana), folnu kiselinu 3 mj.,  a i moj  muz je uzimao cink...ali mislim da nam je najvise pomoglo sto sam 4 mj . koristila testove za utvrdjivanje ovulacije , plodnih dana.
Naime, ja nisam imala ovulacije svaki mjesec u isto vrijeme...nekad 6 dan ciklusa, drugi put 10 dan, pa 16 dan ciklusa.
A ovulacija kad se desi, par ima 12 sati na raspolaganju za odnose, i kako sam citala na Netu i tada su sanse za zatrudnjivanje samo 30%.
Ovi testovi su nam pomogli da bar znamo kad treba da imamo odnose, s tim da oni pokazuju povisen nivo LH hormona u 3 dana...tako da ta 3 dana smo imali odnose svaki dan, iako je samo 1 dan onaj pravi, dan D.
Bitno je da i mirujes nakon odnosa, nemoj se odmah prati i trcati u WC. Ja sam po sat vremena lezala podignutih nogu. Mozda je to smijesno, ali sam bila spremna na sve , samo da za trudnim.
I bitno je da budes opustena...srecom, nama se to desilo na Novu godinu user posted image . Malo vina, muzike, praznicna atmosfera...i beba se desila.
Srecno i javi nam lijepe novostiuser posted image !




(odgovor članu cokoladica)
Neposredna veza do poruke: 276
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
17.3.2012 9:02:07   
Marija13
Ih draga moja, ja od cajeva pred spavanje ne mogu oka sklopiti user posted image ne znam kako na vas utice..

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu optimisticna)
Neposredna veza do poruke: 277
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
15.4.2017 22:59:30   
Tamara19
Da li je neka od vas koristila duphaston tablete,i da je joj to pritom pomoglo da ostane trudna?user posted image

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 278
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
15.5.2017 18:42:02   
vortex RR
Pozdrav svim clanicama,
Ovo je moj drugi post na ovom forumu. Prvi se odnosio na temu siofor i zatrudnjivanje, pa cu kopirati za ovu temu vazne podatke iz prethodne poruke. Suprug i ja pokusavamo vec neke 3 godine dobiti bebu. Ciklusi su bili svaki mjesec, ali ne na svakih npr.28 dana... Njegovi nalazi uredni. Tek prosle godine su mi "odjednom" otkriveni policisticni jajnici, te OGTT testom potvrdjena i insulinska rezistencija. Ukljucena terapija Siofor 500mg 3x1 iza obroka. Prvih mjesec dana sam imala konstantne dijareje, pad kilaze od oko 2kg, ceste mucnine i nerijetko hipoglikemije. Pokusala sam i pokusavam korigovati ishranu, ali se ne pridrzavam 100% (manje tjestenine i slatkisa, vise zdravih masti i proteina).
Nakon nekih 8j terapije Sioforom uspjela sam doci na pregled kod dr Zelije Velije koja je snizila kolicinu Siofora na 3x1/2. Trenutno sam nekih 6mj na toj smanjenoj terapiji. Dijareja je gotovo nestala, bas se rijetko desi, mucnine mnogo manje, kilaza ista.
Pored ovih problema imala sam i hormonalni disbalans na svim prethodnim nalazima, tako da je predlozena terapija kontraceptivima nakon kojih se ocekuje nastavak rada jajnika "pod inercijom".
Iako jos uvijek ne mogu svjedociti pozitivnom ishodu ove terapije, zelim da napomenem jer ce mozda nekome biti od koristi da mi je dr Velija rekla da obavezno kada ostanem trudna prva 3 mjeseca nastavim terapiju Sioforom.

Trenutno od suplemenata koristim: folnu kiselinu u obliku tableta, povremeno pijem caj od macine trave i vrkute, femisan A kapi te prenatal vitamine.
Od terapije koristim: Diane 35 i Siofor 3x1/2
Od terapije sam koristila: Duphaston koji je bio pogresno ordiniran, pa je izazvao dodatno kasnjenje ciklusa.

Sretno nam svima koje god nam zelje bile :) Moja je user posted image user posted image

(odgovor članu Tamara19)
Neposredna veza do poruke: 279
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *