|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravosudni ispit
8.4.2010 9:39:24   
aya
Mamilice i meni tesko ide, u pocetku je islo tako kilavo da je to bilo strasno. Ali sam shvatila da moram svaki dan odrzati kontinuitet pa makar procitala i samo jednu stranicu. Isla sam do sada 2x puta da slusam ispite na drzavni nivo i to mi jako mnogo znaci, nekako se odmaknem od pelena, rucka i udjem u fazon pravosudnog.
Od prosle sedmice sam sebi knjigu podjelila na sto krace dijelove i odredila si sebi krace vrijeme prelaska tih dijelova, a onda se za 2-3 dana kad predjem neki novi dio vratim da ponovim sve (npr. predjem parnicu, pa izvrsenje i parnicu, a onda se vratim da sve ponovim).
Ali mi pada na pamet "velika ludost" da prijavim krajem aprila i onda se prisilim da naucim do kraja maja kad bi mi trebao biti termin (ako prijavim krajem aprila), razmisljam da je to mozda jedini nacin da se zaista natjeram.
Kako ti ucis?
Ja sam se mamilice malo vise aktivirala zadnjih par dana. Do sada sam samo iscitavala onu skriptu, a od kako sam pocela ici redovno da slusam na drzavniIskreno sad sam sebi podjelila na sto manje dijelove i na kraci period dana, pa se onda vracam da ponavljam. Sve u svemu bavim se mislju da napravim ludost, da krajem aprila prijavim i zamolim ih da bude nekad prva sedmica juna i da se zakljucam.

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Pravosudni ispit
8.4.2010 23:40:32   
mamilica
Ja sam vec nekoliko puta bila na ispitu i najvise elana i volje dobijem poslije toga. Kako je lijepo slusati ljude koji su dobro naucili, djeluje ko pjesma. Nisam bas najbolje bila ovih dana i nisam mogla uciti, a krivicno procesno sam skoro naucila, krivicno sam presla ali nisam naucila. Ja razlikujem ucenje od citanja, citajuci misli mi lutaju i nisam bas 100 % skoncentrisana, a kad ucim, to je obicno naglas, onda i ponovim samoj sebi i znam da je dobar dio usvojen.
Ti govoris o velikom riziku, nisi nikad sigurna sta te moze poremetiti, ostavi jos koji dan, nemoj ici bas knap. To je moj prijedlog. I ja bih najradije izasla prije rodjenja bebe, a to je do jula, ali nisam toliko hrabra. Vidis kako mi se desi da 5 dana ne ucim, ne mogu fizicki da izdrzim, boli me stomak i najradije lezim, ipak mi je trudnoca na prvom mjestu. A kad bih stigla do sredine juna nauciti, uz malo fuserenje gradjanskog, ja bih bila najsretnija na svijetu. Sta kaze tvoj mm za tvoj prijedlog, da li je pametno? I jos nesto, je li tebi dovoljna skripta, koristis li zakone? Ja sam pregledala kr-proc. sve je obuhvaceno sto zakon propisuje, tako da sam se oslonila na skriptu.
Javljaj se, please, pisi mi kako ti ide, i ja cu pisati, a mozda se sretnemo i na ispitu. Koristi slobodno vrijeme prije zauzetosti, veliki je posao pred nama i satisfakcija je nemjerljiva, cini mi se jedna od vaznijih stvari u zivotu. Sretno ti bilo i cujemo se opet.

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Pravosudni ispit
9.4.2010 12:03:50   
aya
Nemas pojma koliko si me ovog momenta nadahnula na ucenje. Ova sedmica mi je bas nesto naporna, a jutros mi je user posted image  pala sa kreveta, pa sam se user posted image  kao kisna godina. Na svu srecu HVALA BOGU dobro je, i nadam se da ce tako i ostati. Ja sam bila ove sedmice na ispitu u srijedu, a u cetvrtak je otkazan. I meni ispiti daju mnoooogo elana, to me i natjera da ucim, djeluje mi i gradivo nekako mnogo lakse. ispitivac ustava Jusuf Halilagic je rekao da ce malo poostriti kriterije poznavanja gradiva ustava. Uglavnom kolegica je polozila, blagooooooooooo njoj.
Ne znam da li znas za stranicu www.bh-pravnici.com - tamo imas pitanja, skripte, zakone. Koliko sam cula doslo je do nekih ispravki i promjena u KZ. Na ovoj stranici takodje imas i iskustva onih koji spremaju ispite i onih koji su vec polagali.
Moj mm je koristio skriptu, a i redovno je slusao ispite, te pravio zabiljeske, tako da ima i neke svoje mini skripte (u kojima se iskreno ne snalazim), a i on je polagao na federalnom. Iskreno, cesto uz rucak ili kafu pricamo, odnosno ja pricam, a on me slusa i ispravlja i to mi dosta pomaze.
Ja sam presla sve do vanparnicnog, naizmjenicno je tu bilo citanja i ucenja, pa nesto znam, nesto ne znam, na neka pitanja znam odg. iz prakse ili logicno.
MM generalno nije odusevljen sto sam ja trenutno stavila na prvo mjesto user posted image  pa pravosudni, smatra da si sebi samo nabijam pritisak bespotrebno, a ja zelim ABD na more bez pritiska.
Ali i mene je malo strah da prijavim, jer upravo nikad ne znas sta moze da poremeti ucenje. Ustvari najbolje je kad naucis da prijavis, pa samo ponavljas do termina.
A ja sam se odlucila strogo drzati skripte, zakone samo malo prelistam, a ponekad prelistam i zecevica (vrste tuzbi kod PP - bilo je pitanje, a u skripti nema takve podjele). Sve u svemu svaki put kad konsultujem nesto drugo osim skrpte dobijem napad panike, jer imam osjecaj da je to nemoguce ni samo iscitati.
Odmaraj i citaj dok user posted image  nije stigla. Ides li na ispit sledece sedmice?

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Pravosudni ispit
9.4.2010 13:44:28   
mamilica
Draga aya, pa ti si pola ispita naucila, sta imas jos privredu, upravu i ustav to je manje od pola a dosta stvari je poznato. Opet danas imam zanimaciju, godisnjica braka mm i meni i odosmo negdje na rucak, ako uspavam ljepoticu poslije toga nastavljam gdje sam stigla, tako sam nekad zeljna ucenja, uhvati me panika sto ne ucim. Cini mi se prvi put sama sa sobom, bez uticaja roditelja i okoline, ovako ozbiljno shvatam vaznost ispita i sto nikada do sada sama planiram vrijeme polaganja. Dajem sebi rokove, samo me kontrakcije usporavaju u planovima. Shvatila sam da je vazno imati puno volje i uciti, nece to propasti, jedan mjesec prije ili kasnije, vazno je nauciti i poloziti, ipak to znanje ostaje nama. Svako planiram 13. slusati, nadam se da cemo se vidjeti, neces moci ne primjetiti trudnicu sa stomakom do zuba user posted image

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Pravosudni ispit
9.4.2010 17:19:52   
aya
superuser posted image , bas se radujem, ja, licno, ne poznajem nikoga sa foruma RR, mozda se i poznajemo s faxa ili iz vidjenja user posted image . SRETNA GODISNJIGA TEBI I TVOM MMuser posted image   zelim vam lijep provod

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Pravosudni ispit
9.4.2010 17:33:29   
Candy
Ej cure, mozete li mi molim vas napisati sta je sve potrebno za polaganje pravosudnog. Ja imam jos 1 ispit da diplomiram, a posto volontiram u centru za pravnu pomoc, receno mi je da ce mi se to uracunati kao staz pa mogu odmah ici dalje. Ili ako vam je predugo pisati ima li neka stranica na kojoj se mogu informisati o tome? Nadam se da vam nije problem...

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Pravosudni ispit
9.4.2010 19:56:29   
aya
Candy, nije uopce problem; na stranici www.bh-pravnici.com imas mnostvo stvari koje bi ti mogle, izmedju ostalog i Zakon o polaganju pravosudnog ispita u BiH.  Ispit mogu polagati diplomirani pravnici koji su radili najmanje 2 godine na pravnim poslovima u sudu, tuzilastvu, pravobranilastvu, advokatskoj kancelariji ili notarijatu, zatim dipl. pravnici koji su radili najmanje 4 godine na pravnim poslovima u drzavnim organima uprave, u privrednim drustvima ili dr. pravnim licima. Ispit mogu polagati i lica koja su kao dipl. pravnici radili najmanje 3 godine na pravnim poslovaima u org. uprave, privr. drustvima i pravnim licima, od cega najmanje godinu dana u sudu ili tuzilastvu ili advokatskoj kancelariji, pravobranilastvu, notarijatu... Naravno sve ove poslove si mogla obavljati i kao volonter.

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Pravosudni ispit
13.4.2010 11:32:44   
aya
Mamilice, je li dolazis danas na pravosudni?

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Pravosudni ispit
13.4.2010 22:25:10   
mamilica
Aya, ja samo malo virnula sta ima na RR, popila mg i apaurin i odoh ucit. Uspavala sam ostatak, pa makar i 2 sata bilo bi super. Mama se ponudila da sutra cuva curicu pa mozda dodjem i sutra. Zelim ti radan i produktivan dan.

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Pravosudni ispit
14.4.2010 22:39:39   
aya
Mamilice, kako si?
Danas nisi dosla, pa se nadam da je sve o.k.
Ja sam bila na ispitu, i danas je bilo dosta novih pitanja, ispitivaci su odlucili malo promjeniti repertoar, jer su kolege napamet odgovarale na pitanja koja im nisu ni postavljena, pa su nam vec najavili (nama koji slusamo) da ce promjeniti pitanja. I danas sam prvi put vidjela da su vratili kandidata iz 2 predmeta user posted image

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Pravosudni ispit
17.4.2010 0:22:38   
mamilica
Nisam uspjela doci jer jer sam imala smrtni slucaj u mm porodici, a nisam stigla ni uciti, na zalost. Mogu misliti kako je bilo na ispitu kad je kandidat oboren iz 2 predmeta. Kako tebi ide, ne daj se omesti :)

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Pravosudni ispit
19.4.2010 10:21:19   
aya
Bas mi je zao, nadam se da nije neko jako blizak TM. Kod mene ucenje za vikend bilo jaaaaaaaaaaaaaako lose. Danas imam takodje masu obaveza, pa ni danas nece biti mnogo bolje, ali nadam se da ce sutra biti bolje. U svakom slucaju sutra cu najvjerovatnije na ispit i mislim da cu do kraja sedmice prijaviti nekad oko 20. juna. Nadam se da se kod tebe sad vec stanje normaliziralo pa da mozes uciti.

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Pravosudni ispit
21.4.2010 17:35:34   
palma
Hej molim vas, nešto sam isčitavala ove vaše postove ali nisam baš sve, ja nemam veze sa pravom ali ako ima neko od vas da radi kao notar i da bi mi mogao dati savjet bila bih mu jako zahvalna...

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Pravosudni ispit
21.4.2010 20:19:07   
mamilica
aya, ti bi mogla pomoci :)
Zao mi je sto se nismo vidjele ove sedmice, ali nisam bas cvjetala sa ucenjem. Spremam se sad prihvatiti bar 2 sata.

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Pravosudni ispit
22.4.2010 11:18:29   
aya
ja radim kod notara (NISAM NOTAR), ali bi rado pomogla ako mogu

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Pravosudni ispit
22.4.2010 15:18:26   
palma
Hvala ti mnogo unaprijed, poslala sam ti pp.

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Pravosudni ispit
8.5.2010 20:15:01   
aya
Mamilice, sta je s tobom? Kako ide ucenje? Ne vidjam te na ispitima?

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Pravosudni ispit
9.5.2010 20:24:39   
mamilica
Draga aya, nisam ti dobro, mirujem i svasta me jos muci. Pijem penbritine, imala sam uzasne bolove desni i zdravih zuba, uz ogromne otoke. Danas mi je malo bolje, ali je bilo ne daj Boze vise nikad.
Nikako da te pitam kako tebi ide, jesi li odredila datum? Ides li na ispite? Samo guraj, sto prije to bolje, ne ostavljaj za sutra sto mozes nauciti danas :)
Kako je ljepotica?

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Pravosudni ispit
14.5.2010 12:15:58   
aya
Draga mamilice,

bas mi je zao sto si lose. Nadam se da si vec sad skroz ozdravila. Ja se trudim da ucim, datum sam odredila, ali na federalnom nivou. Na drzavnom su mi rekli nista prije godisnjeg, pa sam se morala prebaciti na federalni, jer mi je to prekasno. Sad se trudim da ucim znatno vise nego do sada. Nadam se da ces i ti uskoro ponovo moci da se baziras na ucenje.
A ljepotica je pocela da uci s mamo. Ja citam, a ona ozbiljno gleda i slusa. Kako je tvoja user posted image ?

< Poruku je uredio aya -- 14.5.2010 12:17:14 >


_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Pravosudni ispit
22.5.2010 11:25:31   
aya
Mamiliceeeeeee, je si li bolje, sto se ne javljas???

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Pravosudni ispit
25.5.2010 11:26:53   
mamilica
Draga aya, krecio mi se stan pa nisam bila u kuci i nije internet radio, evo sad sam sjela da vidim sta ima novo :) Kako si ti, kako ide? Planirala sam ove sedmice na ispit, da se malo vratim u kolotecinu. Izasla sam iz fazona, samo se bojim da nisam zaboravila ono sto sam vec naucila.
Kako se tebi ostvaruje plan, mozes li, je li naporno?
Moja curica je dobro, hB, ja promjenjivo, uglavnom u vodoravnom polozaju. Proljece i svi izazovi ovog svijeta prolaze pored mene, ja danima ne izlazim, mirujem i jedva cekam termin, ako Bog da, samo da beba bude dobro pa cu, valjda, nekad nadoknaditi propusteno.
Puno, puno uspjeha u ucenju i nadam se da cemo se vidjeti jos koji put.

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Pravosudni ispit
2.6.2010 19:48:55   
mamilica
Draga aya, ucis li, kako ide? Znas li tacan termin ispita? Javi, ako ti nije frka, dosla bih te slusati :)

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Pravosudni ispit
4.6.2010 17:01:06   
aya
Mamilice, jako mi je drago da si bolje, a sve ce to brzo proci i ja sam lezala zadnja tri mjeseca i mislila sam da to nikad necu prezivjeti, ali sve se to srecom danas zove juce.
Ja, trenutno, ucim malo aktivnije, pa sam rijetko na internetu.Jos uvijek nisam dobila Rjesenje, pa ne znam kad mi je ispit, ali su mi rekli da u junu nece biti sigurno, jer su termini vec popunjeni, tako da se nadam nekad u julu ako Bog da.

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Pravosudni ispit
16.6.2011 14:49:30   
Gift
da malo osvjezim temu..
da li je iko skoro polagao pravosudni ili je sad u fazi pripremanja..
zanima me iz cega ucite, posebno krivicno?

_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Pravosudni ispit
16.6.2011 15:17:52   
Bakir2009
Uh trebam početi , ali nikako se nakaniti!!
Imam dosta literature , koju sam vrijedno skupljala i samo odlagala na police, od kolega koji su polagali prije.Planiram sad sjesti i početi pomalo , pa ako Bog da, da ga i prijavim.
Krivično sam mislila zadnje , prvo početi od parnice (i to stvarno pravo)user posted image user posted image

_____________________________

Bakir , 29.07.2009.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *