|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 12:32:12   
ena0002
Ma mm meni i jastuk stavi ispod ali kad mu ja kazem user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 12:37:58   
regi
opet ponavljam,sve se slazem. znam da su rijetki oni koji ne ucestvuju mnogo direktno u borbi sa neplodnoscu,ali ono na cemu potenciran u ovoj prici je to da me posebno nervira to sto kad god zaplacem,on me grdi! nikako,nikako,ali bas nikako da shvatim ,za 5 godina naseg braka,u cemu je problem.
vecina ljudi kaze da je plac izduvni ventil,svi to znamo. mnogi kazu da je najbolje isplakati se da ne poludis.
i kd vec neko place,sta je prva reakcija normalnih ljudi? da zagrlli i utjesi tog ko place! zar ne?
e,pa,mm mene ruzi sto sam nesto gledala,sto sam placljiva,i na kraju ,kad sve to kaze,najljuti se,pa sa mnom nekad zna i ne pricati. meni je to pomalo....neprirodno.
znam da ne misli nista lose, ali nije to nacin da nekome kazes kako te boli sto on/ona place.
rekla sam mu i to bar jedno 20 puta.
stvarno ne vidim nacin da se promijeni ili razumije.
mislim ,smijesno mi je da se krijem kad mi se place.
a, ne znam znate li bas sve kakva je dijagnoza azoospermija? za one koji ne znaju,to je situacjija kad u ejakulatu nema spermija. dakle,salmy, mogu se opustati do mile volje,ali,u mom slucaju, prirodna trudnoca je naucna fantastika!:)

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 13:21:19   
ena0002
Mozda osjeca teret i odgovornost zbog dijagnoze user posted image , obzirom da je takva kakva je user posted image . I po meni je neprirodno kriti se i plakati.
Mozda da mu nekako ipak das do znanja, da mu kazes, kad vec nece (kao sto i sama vidis, kao vecina muzeva) da aktivno ucestvuje u prnalazenju terapija, ako nista da kad vec places ili na bilo koji drugi nacin ispoljvas svoja osjecanja, da mu das do znanja da te ne ruzi, da te ne smije ruziti user posted image . Ne mora i on plakati sa tobom user posted image (da se malo nasalim), ali da te brate mili pusti da se ti isplaces ili sta vec, jer ipak nam je svima to izduvni ventil.
Porazgovaraj sa njim o tome. Ma ja mislil da je njemu tesko kad te vidi uplakanu, pa vjerovatno on to sebi prebacuje, da si ti takva zbog njega (njegove dijagnoze) pa mu je mozda to neki odbrambeni mehanizam.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
24.9.2009 8:42:03   
regi
da,vec 5 godina takav njegov postupak pripisujem njegovom odbrambenom mehanizmu,njegovoj povrijedenosti sto je dijagnoza azoo, ali vec polako i sama gubim nerve uvijek sve razumijevati,a nikad nemati povratnu utjehu i podrsku. i ja sam zivo bice, povrh svega, zena sam,mnogo smo mi sklonije ispoljavanju emocija nego muskarci, i kako neko to ne moze da razumije?
ponavljam ono sto sam rekla njemu ,a i vama ovdje: kako da ja upravljam emocijama? kako da kazem da mi je svejedno? danas necu plakati,sutra cu? on misli da se to moze? da se ja mogu iskljuciti iz svega sve do trenutka kad mi dode mail,gar pismo ili sam put u Prag?
nikako da naucim covjeka da to ne ide tako. mislim,zna on to,nije s Marsa pao,ali ne kuzim onda zasto je takav....cure moje, ja danima iscekujem gar pismo iz praga,sekiram se da nije gdje sta zalutalo, to je najveci razlog zasto sam ovakva,zasto mi smeta sve,neraspolozena sam,a  obzirom da mm  to uopce ne kuzi i bas juce me pita "sto sam neraspolozena?", onda mi vi dodete kao izduvni ventil,koji kuci nemam.
hvala vam puno....user posted image

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
24.9.2009 21:52:05   
slatki_tri
da li ste probali na klinici u sarajevu kod dr. godinjak

puno vam sreće želim oboma

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
25.9.2009 8:19:30   
regi
ne,draga. nismo probali nigdje  u BiH,dijagnoza je takva da nem mnogi zatvaraju vrata pred nosom,jer je vrlo tesko pogoditi hoce li,gdje,kad i kako biti spermija.
mnogo slozena stvar je ta azoospermija,nema  smisla osim ici u vrhunske centre za neplodnost u evropi.
:)

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu slatki_tri)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
25.9.2009 8:45:42   
Anoniman
Dobro kaže slatka,trebate probati kod Godinjaka na klinici

(odgovor članu regi)
  Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
25.9.2009 8:56:29   
regi
prvo, ovdje je dozvoljena samo dijagnosticka biopsija.to bi prakticno znacilo,da ako biopsijom nadu spermije,ne mogu ih cuvati,zalediti,nego odmah iskorisiti ,a te teskom mukom neventualno nadene spermije bukvalno bacaju.
drugo,ovdje je praksa,jer se ne zaledava nista, da se zena pripremi za postupak,odradi stimulaciju i onda se pred punkciju radi biopsija (u mm nema spermija u ejakulatu-azoospermija) i ako se nadu spermiji(na jedinoj biopsiji koju smo radili u MB-u nije naden niti jedan gotov spermij,samo spermatogonije i spermatocite) rade dalje ICSI,ako ne jednostavno sve pada u vodu,pa  i izlaganje organizma stimulaciji,hormonalnom ataku na organizam,i boga mi te 2000 KM koje se daju za lijekove.
trece,dijagnoza mm je tako slozena i mnogo nerava i truda treba za bilo koji korak, danas je nama,nakon klasicne biopsije,ostala jedina nada da s enadu spermiji nova metoda zvana MICRO tese koja se ne radi u mnogim elitnim klinikama za neplodnost u evropi,kamo li kod nas.
dakle,uz svu volju,a iskreno mnogim ljekarima ovdje i ne vjerujem bas(tipa mehmedbasic,karahasan...svaka cast za strucnost kao ginekolog,ali u nas je muska neplodnost,nama treba androlog,kojeg naravno,nema ni za lijeka), ali je moje jetrva radila IVF kod karahasana, a ja  godinama visim na forumima,kupim info ,i ono sto sam saznala - gotov nist aod pretraga prethodnih nije trazio, bubne ti sumamed, hormone nikad nije zeni uradio, ,ali i sam postupak,po mom skromnom forumskom saznanju kako se to radi vani,bio je pun propusta.
dakle,svaka cast njima,ja sam stava da bih dala jos 5 000 km,isla vani i znala da sam dobila potpunu njegu z asvoje novce


_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
25.9.2009 13:38:23   
medica
Eh, draga moja regi citam ove vase postove i vase probleme i na neki nacin vidim sebe :((

Mi nemamo problem sa neplodnoscu ali se pitam da sutra nedaj boze trebadne hodati po raznoraznim bolnicama i vaditi raznorazne nalaze ne znam kako bi to sve teklo :(

mi smo evo 2.godine u braku, on sam radi, plata mu nije amman nesta ali mi smo zadovoljni, elhamdulillah, ali jednostavno on ne zeli da prica samnom o bebi.sad u zadnje vrijeme sam ga pocela ispitivati pa sto, pa kad cemo imati bebu itd...... uvijek je odgovor bit ce ako bog da........znam,vjernica sam, bit ce kad Allah odredi ali sam isto misljenja da ako se ti sam ne potrudis pa ne moze ti ni On dat.
znaci vidi da patim, vidi da placem stalno, i jutros sam se posvadala i evo jos uvijek placem, sita sam cuvanja tude djece.....volim djecu ali jednostavno zelim svoje....pa me ponekad budei strah sto ovoliko zelim bebu.jednostavno se bojim Allahove kazne :(((

zato muz ti je ok pije raznorazne preparate ide s tobom na pretrage i sl.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
18.10.2009 10:00:54   
bebica89
mi smo se u pocetku cuvali na moju inihacitivu,to je trajalo tri mjeseca,i odmah kad sam ja rekla da zelim user posted image ,prestali smo se cuvati,svaki mjesec smo iscekivali user posted image ,i kad god dođe user posted image ,on meni kaze nemoj se sikirati,i onda mi bude dobro...poslije cuvanja godinu rekoh ja bih voljela da se pregledam,i on je bio za to i krenuli smo zajedno kod ginekologa,ja sam imala tremu zbog toga pregleda,pa tak da je on usao u ordinaciju,da pita da li se ovdje vrsi pregled za zene,malo su ga provaljivale one dok.,smijale mu se , i govorile mu da je ovo ordinacija za zene,poslije tog pregleda ona mi je dala vaginalete,i da ih stavljam svaku noc,i on je to stalno radio,nije se bunio ,da mi pomogne,kad god mi napravila neki caj,da ga i on moze piti,nije se bunio,pijo ga je,na moju inijacitivu,sad nosi stalno bokseruce jer su one sire,nekupa se vrucom vodom,vec sto mlacom,,kad sam mu rekla za jednu zenu koja pravi maternice,on me sad stalno pita kad cemo da odemo do nje,i nikada mi nije rekao,do tebe je zato sto nemamo user posted image ,vec misli da je u njemu problem i hoce da ide na pregled,pa tak da je on uvjek uz mene,stavlja mi  jastuk pod guzu poslije odnosa,radimo testove zajedno,kad mislimo da je u pitanju user posted image ,na kraju bude razocarenje,al dobro to jos podnosimo,hvala dragom Allahu pa nam  je dao snage da se borimo za slatku user posted image ...eto tako vam je kad mene drage moje,nebih ga mijenjala,ni zasta

< Poruku je uredio bebica89 -- 18.10.2009 10:02:05 >


_____________________________

joj necu da razmisljam o simptomima,borim se,al sta cu to je jace od mene,pobjeđuje me zelja za bebom......

(odgovor članu medica)
Neposredna veza do poruke: 35
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *