Hanady RR
|
Kod nas je doručak vrlo bitan, nakon mlijeka sa nesquikom moja curica doručkuje. mi smo u poečtku imali problem uvođenja doručka jer ga odbijala njoj je mlijeko bilo kao dovoljno ali ja sam radila razne ludorije i na tanjiru stvarala rapsodiju boja i oblika koje je ona vrlo rado jela. Evo npr. uzmeš krišku hljeba i izvadiš dio sredine iz nje a onda je malo propržiš na puteru pa na tom zahrijanom puteru u dio gdje si izvadila sredinu staviš jaje na oko da se isprži, staviš na tanjir i onda uzmeš špricu onu za šaranje ukrasa po kolačima i okolo po tanjiru napraviš male cvjetiće od pavlake i kečapa. Ili npr. skuhaš jaja i narežeš na kolutove a uzmeš sir trapist pa ga režeš u obliku zvjezdica ( ja imam modlu za kolače) i poredaš to po tanjiru sa komadićima hljeba. Špinat- donosno ćušpaiz napraviš staviš na tanjir pa odozgo staviš jaje na oko a okolo oblike loptica od hljeba... mislim ovo su savjeti za takozvane odbijače hrane koji moraju jesti kvalitetno. Ja svako jutro prakticiram jaje, trapist jako puno jede jer je on inače poznat kao lijek za krvna oboljenja, dobar je u slučajevima anemije itd. E pored ovoga pravim palačinke koje jede sa mladim sirom i narendanim trapistom unutra, uštipke, peksimete, namaze slane i slatke, domaći sir, kajmak, zarica, ABC namaz, namazi od ribe i piletine koje ja pravim itd. Kod nas se pašteta ne jede...ni ja ni mm nismo ljubitelji pa ni ona, salama samo pureća prsa i to vrlo rijetko, viršle da ali dosta rijeđe i to samo u varijanti ispržene na loptice pa prelivene jajima i donedavno uštipke sa viršlom unutra. Pura u 2 varijante ili mliječni proizvodi ili gljive i trapist. Ja za večeru dajem laganije namze sa obavezno 1 kriškom hljeba i obavezno mlijeko ili čaj. Pahuljice i žitarice. Jaje nikada ne dajem navečer jer to nije zdravo ni za odraslog ono jako teško može pasti na stomačić djeci. Jesam opširna bila al nadam se da sam ti pomogla sugerirajući načine na koje možeš uvesti novu hranu u repertor obroka za svoje dijete. SRETNO.