|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
27.1.2010 9:55:26   
Mya_81 RR
I meni se godina dana ne čini strašno naspram nečega što će vam sigurno olakšati budućnost. Da će vam svima biti teško, sigurno hoće, ali sve se u životu i svodi na neka odricanja. Uostalom, i sama si svjesna da ovdje nećeš imati takvu priliku, a ta jedna godina će proletiti sad pa sad user posted image user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
27.1.2010 9:58:24   
tea lana
IZVORNA PORUKA: Atarka

Tea Lana, hvala ti puno. Svaka rijec ohrabrenja mi sada treba. Ne zelim da sabotiram samu sebe zbog straha od toga sto ce neko pomisliti da sam losa majka i da sam sebicna sto "ganjam" nauku, a zapostavljam dijete i muza. Vec sad mi se javlja osjecaj krivnje sto o tome i razmisljam.


Ma nema tu mjesta krivni,pa koliko sam shvatila i koliko znam specijalizanti uveliko su bolje placeni  od onih drugih,ides da bi vama svima bilo nekada bolje.A tvoje dijete ce bioti sa tobom samo muz nece,stalno jer nije velika udaljenost Sarajevo Zagreb

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
27.1.2010 9:59:57   
Atarka
Hvala vam, drage mojeuser posted image . Moram popricati s mm i s mojim poslodavcem o tome te izvagati neke stvari. To bi trebalo krenuti na proljece. Ljubim vas.

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
27.1.2010 10:08:45   
M kao Mama
E, nema tog savjeta ili sata koji meni može pomoći, hahaha, jedino možda kada bi dan i noć trajali recimo 34, a ne 24, može bit da bi bila zadovoljna.

Zapravo, ja ne znam imam li prava da se žali, jer da mi nije moje svekrve, ko zna šta bi bilo sa mnom.

Ustajanje oko 6, spremanje ( pri tome mislim na jutarnju toaletu, šminkanje i oblačenje, ništa kafa, ništa odručak), ako vodim ja Lajlu o odbadnište, onda mi je ludilo od sabaha, jer dok sebe spremim, pa nju, već je 7 sati izlazimo iz kuće, pravac obdanište, ja na trolu, klackanje do posla, posao od 8 do 16, trka da stignem u vrtić, uzmem nju, onda pješke kući, dođemo do 17, 17 i 15, sve zavisi koliko se zadržimo u Hiperu. I kada uđem na vrata kuće, ja sam NI ZA ŠTA.

Ručak me čega gotov, a, ja bi samo glavu da spustim, ali moja Lajla bi da se igra. I onda nastaje opšti haos s njom. Ali, moram napomenuti da od 17.30 do 18,15 je zatišje jer gleda Dolinu sunca. Oko 18,30 dolazi muž s posla, dok on jede, skontamo da li ćemo negje otići, uglavnom je to neka kupovina ili slično. Negje oko 21,ja sam mrva pijana, umorna, ako me pitzate od čega, nija sama ne znam, ali ja slomljena. e, onda nastaje moljakanje i molbe da Lajla legne. Nekada je umolim, nekada ne, i kada više vidim da sam na izmaku snaga ja leglen.

Ja imam jedan problem, veliki i ustvari to je ono što mene slomi, i što mi stvara umor, imam problema sa bubrezima, i po nekoliko puta po noću ustajem da mokrim. Ne pamtim kada sam zaspala u komadu i to me uništi. I tako je to ovim radnim danima. I dođe subota i umjesto da spavam ja se nadignem u 7. Nekada malo uspijem zaspati, nekada ne. Subotom obavezno idem kod nane i kod nje ostajem cijeli dan, mada Bogme više sam u gradu, ali eto, računa se da je subota rezervisana za Loganivnu, hahaha.

I nedjelja, kad dođe nedjelja, uhvati me nervoza, opet bih negdje šetala, a i po kući se mora nešto uraditi. I tako, nekada nedjelju žrtvujem za kuću, nekada za neke naše izlaske.

Muž mi često radi i vikendom, tako da kod nas se ništa ne zna. Ja već godinu i po ne radim vikende, a prije toga sam radila. Ne znam kako sam funkcionisala, to se često pitam. Ali,opet napominjem, hvala Bogu pa imam dobru svekrvu, pa ona nam opegla, usisa, uradi šta god može, da nje nema, BRUKA.

Helem, na hvali ja sebe,

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
27.1.2010 10:19:36   
HanaBana
Meni u ovom balansu pomaze moja svekrva, kada nje nema ja onda ludim.Eh ovako.
Ustajanje u 15 do 7, ja se spremama, kupatilo pa sminkanje, a mm oblaci Hanu i vodi je sprat nize kod sveki. Ona je hrani pa kada ja sidjem ceka me dorucak, jer mm vec to obavi i onda mm stavlja Hanu u atuo dok ja spremim stavri joj za vrtic i polazak. Ja je vucem u vrtic oko 10 do 8 i onda na posao. Radim do 4 - 4,30 i ako je mm prva smjena on kupi Hanu iz vrtica,a ako ne idem ja pa kuci. Kuci sam obicno oko 4,45 - 5, pa me ceka rucak na stolu, sveki spremila. Onda se presvucem nakon rucka i onda igra sa Hancicom pa dogovor gdje idemo, da li kod mojih ili prijatelja ili idemo vani. Ako ne vodimo Hanu izlazimo onda oko 9, a Hana je kod sveki. Kad ne idemo nigdje, vecera Hani u 8, koga ona izabere taj je hrani:)
Vikend je obicno pun. Subota hodanje po citav dana, nekad ja oko rucka, nekad sveki a nedjelja je za kucne obaveze obzirom na jeftinu.

Helem sveki u martu ode za Svedsku pa jadna jauser posted image user posted image

_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
27.1.2010 10:22:23   
misica
Dobro pa ti skuha rucak neko. zamisli ovo da radis u dvije smj mali neide u vrtic isao prije ali ga ispisali imali pravi problema jer se desavalo da je tesko se organizovati da se ide po njega. Tako kada sam druga koja je do deset ja ga cuvam zamisli trke po kuci zatim popodne dolazi mm i kada su zajednio od kuce ostane haus. kada dojdem iz prve poet trka jedva i ugrabimo vremena za bilo sta. Niko mi ne pomaze apsolutno budem skrsena plus sve u mojoj firmi nema god zimskog odmaras samo ljeti 15 dana. zadnji put sam tek ugrabila slobodan dan nakon 10 dana. Jednu nedjelju odmaram jednu radim a, subota svaka radna. jedino sto ugrabim kada je kod nane i dede zaspim popodne. apsolutno skrsena.user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 19:53:57   
Hanady RR
Imam osjećaj da moj balans na samom početku doživljava neuspijeh.

Jučer sam ustla u 6,30...spremila djecu, sebe, mm vozio do mame pa smo mi na posao. Živim u starom gradu, djecu vozim mami u novi grad a mi radimo u centru...elem uz sve to od idućeg mjesac stariju vodim u obdanište u centru ma ludilo. na posao nisma zakasnila hajd eto to je usojeh bio. Za vikend sam skuhala sve za cijelu sedmicu, oprala i ispeglala i raspemila i opet pored toga nekoga vraga po kuhinji i kući posla sam sinoć imala. Elem juče sam sa posla izašla ranije i otišla kod mame na zakazani ručak...došli i seka i zet i tetka i tetak i moja bebauser posted image user posted image user posted image mamu ništa nije slušala. kad sam se ja pojavila nastupilo ludilo, samo kmeči i visi na meni. Elem bila sam dosljedna i nisma joj siku dala kod mame ali zato sam goste posluživala sa njom na rukama i zato sad imam upalu mišića desne ruke...garant boli me. Nisam izašla sa mm kako smo planirali jer mala nije htjela kod mame da spava i tako smo oko 23,00 došli sinoć kući dok sam njih stavila da spavaju već 12,00 sati ponoć...onda opet spremanje za sutra šta ko da obuče, pa ranom zorom jutros opet isto...vozikanje i to...danas sam na pauzi sa mužem kafu popila u BBI nisma imala snage ni da radnje obiđem od umora. Elem na poslu kao da sam tu bila stalno, zatrpali me predmetima još u ovoj izbornoj kampanji pa me stavljaju u poziciju da biram stranu...kao da je mene za njih briga, kao da ja nemam svojih obaveza.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:24:56   
ena23
Nedjelja sluzi za radove po kuci a subota za setnje. I ovako crkajem i nista ne stizem jos da se brinem jel mi uglancana kuca... ahaaaaaaa, hocu hocu.

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:26:35   
taurus
Draga Hanady nije to neuspijeh već veliki uspijeh stići na sve. Da te utješim kod sviju je tako. Ustajem u 6, spremanje za vrtić, poso, nazad u vrtić pa kući i tako svaki dan. Još kad sam druga smjena kući dođem u pola 9 i onda pravim ručak za sutra. Svaku drugu subotu radim. Nedjelju nekad po kući nekad vanka. Jedva se stiže ali čovjek mora imati prioritete. Što će djetetu ispeglana posteljina ako je mama slomljena i nervozna (ovo samo malo karikiram). I na kraju trebamo biti sretne što imamo za koga da radimo (naša djeca i mm), jer šta bi radile da nemamo porodicu, a vrijeme i onako brzo prolazi pa će sve doći na svoje. kad god mi je teško samo pomislim koliko još roditelja radi isto kao i ja i ima iste obaveze. Samo je važno da su djeca zdrava, jer zamisli još i sa nekom bolešćurom da čovjek devera. E onda sve ostalo ide u drugi plan.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:29:21   
Hanady RR
taurus sve si u pravu...al mene strah kako ću...sve inekako dok ne krenuh na posao...a sad već me strah.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:42:18   
ena23
Hanady draga moja a sta tvoj mm radi? Moj npr ustaje svako jutro prije mene i pravi nam kafu i dorucak i isto to radi kad dodjemo kuci a vikendom mi pomaze da malo poradim(u glavnom o ncuva djete dok ja metem user posted image sve pred sobom) . Hvala mu ogromna na tome, zdrav i ziv mi bio 100 godina.  Ja sam sigurna da taj tvoj malo digne dupence sa kauca da bi ti bila dosta opustenije i imala bi puno vise vremena za sebe i djecu? Jer koliko sam skontala tebi je glavni problem kako stignut kucu i djecu? Fino sibu u ruke i po guzi dragana, nece mu nista faliti da se i on malo angazuje.

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:47:54   
Hanady RR
moja ena, moj mm radi vrlo zeznut posao u medicinskoj struci, radi turnuse, tako da radi jedan cijeli dan, pa ide u noćnu pa onj iz noćne slobodan i još jedna slobodan. svako veče sem viknedom ima privatno posla navečer odprilike od 7,30 do 22. Pored toga upisao 4 godinu fakulteta na moj nagovor. ide jadničak na predavanja svake subote i nedelje kada nije na poslu. elem pomogne on meni, usisa, čuva curice, ponek čak i sam ispegla svoje odjelo za posao, ide mi u nabavku, ja samo napišem on sve donose....i garant oboje smo se zatpali poslom, kućom, svime. a proljeće i ljeto on se slomi oko kuće, veliko dvorište posla na izvoz. elem ni njemu jadnom lako nije samo što on nema RR da ga utješe on šuti i devera.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:54:05   
ena23
A jooooj bas mi je zao da je tako. Izvini onda, ja mislila on neki drvensuz sjedi i gleda kako se ti patis... joj draga znam da vam je sigunro tesko ali evo da te malo nasmijem: omiljena izreka mog rahmetli-pra-dajdze je bila "blago sirotinji, sad oni na moru sjede i lizu pastetu, a mi ljudi gospoda, sta cemo, valja nam ovo bogatstvo njegovat i radit za njega" user posted image user posted image user posted image

Sta je pisac htio da kaze: radite, zato imate! Budi ponosna sto se toliko zrtvujete za svoju porodicu, a nece ta frka cjeli zivot trjati, aBd curice ce porasti pa ce sve biti mnogo mnogo lakse a vi cete pogledati nazad i shvatiti koliko vam je zivot u stvari ispunjen i sa smjehom cete se sjecati onih vremena kad niste imali kad ni "lahku noc" jedno drugom reci...


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:57:17   
taurus
Čitajući ove postove oko balansa između kuće, posla i djece, upravo mi je zagorio grah u pretisu pa ostadosmo bez ručka suta. Joj sva se kuća usmrdila ne smije pretis ni da otvorimuser posted image user posted image user posted image Eto pa balansiraj kuću, poso i RRuser posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 22:59:03   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus

Čitajući ove postove oko balansa između kuće, posla i djece, upravo mi je zagorio grah u pretisu pa ostadosmo bez ručka suta. Joj sva se kuća usmrdila ne smije pretis ni da otvorimuser posted image user posted image user posted image Eto pa balansiraj kuću, poso i RRuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

jao što me nasmija ženo...ode grah radi RR...ručku sutra grah samo odzgo onja odzdo nije za upotrebu.user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
9.3.2010 23:28:58   
Anoniman
Uh hanady nije ni tebi lako. Itekako te razumijem i sama sam u istom sosu već 3,5 mj. i ne znam koliko ću još moći izdržati ovaj tempo user posted image user posted image user posted image  Sve me boli, raspad sam sistema a user posted image  sve teži i nemirniji user posted image  
Meni je brate žao i mm i on se slomi user posted image
Sve ono što sam sebe tješila da ću sa 30 imati "veliku" djecu i da ću onda uživati,pada u vodu. Do tad.... ništa od mm i mene neće ostati!!

< Poruku je uredio enisa_sara -- 9.3.2010 23:29:37 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.3.2010 8:59:41   
Nedi
Kako balansiram? NIKAKO. Jos kako je djevojka koja mi je cistila otisla studirati slomljena sam. A moj djecak je bolestan mjesec danauser posted image user posted image user posted image i sad vidim da ono ranije i nije bilo toliko strasno jer sam bar mogla odspavati preko noći nekoliko sati u komadu. A sad user posted image user posted image user posted image
Otisla bih na bolovanje ALI zaista nema ko drugi da uradi moj posao. Tako da ustajem oko 5 ( ako uopšte spavam), spremamo se, mm pravi kafu, nosi smeće, silazi da ugrije auto, injekcije, jedan dr, drugi, kući,hranjenje,pa na posao.
Peglanje, jok, generalno spremanje, jok - sve pada u drugi plan dok moj djecak ne ozdravi
Sve se nekako stize ako smo zdravi...samo Bože daj nam zdravlja...


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.3.2010 9:48:40   
tea lana
Evo mene na ovoj temi balansa ponovo
kako balansiram, dobro, kako ja to fizicki izduram lose ali eto guram nekako
Kada sam prva smijena i ako dodjem na vrijeme posto je i to rijetko onda idem kuci jer je Lana sa tatom kuci stavljam nam rucak Lana je nahranjena vecinom prije rucamo operem sudje malo po kuci pospremim poigram se sa Lanom i odemo svi skupa negdje.Lana lijeze oko 21 21i 30 a ja onda opet malo po kuci.Kad sam druga smijena po pravilu radim od tri ali vecinom taj dan imam jutarnje sastanke tako da odem iz kuce oko 10 ili 11 ujutro dolazim oko 22i 30 kuham rucak za sutra malo sredim i legnem komirana jer sam sutra prva.Ali eto bitno mi je da je Lana zadovoljna da moj muz radi takav posao da moze biti sa njom, sem kad je na putu tada nana uskace

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.3.2010 9:51:57   
veeseelaa
mogu samo reći hB pa imam auto koje mi je zaista spas, hB na ne radnim vikendima, hB na mom divnom mužu i hB na moju divnu mamicu i mog dobrog bratauser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.3.2010 10:47:24   
lirio
e da vidite mog balansa...doduše još sam na bolovanju al kad počnem raditi e za to će mi trebati stručna pomoć da me dobro izbalansirauser posted image user posted image user posted image ...
helem, ja sam vam uglavnom sama, sve obavljam uglavnom sama...mm radi na terenu i odsutan je 3 dana onda dođe prenoći pa ode, roditelji su mi daleko, nemam seku, nemam svekrvu ma nemam, brate nikoga...dakle,ustajem između 5 i 6 kad se mlađi budi dok ga nahranim , operem presvučem...ubrzo ustaje stariji sin pa onda idu njegove jutarnje aktivnostivpranje, oblačenje, pravim mu doručak, doručkuje...e onda se opet mlađi javlja...opet hranjenje presvlačenje...onda spavanje...dalje pravim ručak, perem suđe, sređujem kuću a onda ide starijem sinu užina...utom se mali pišonjica budi...opet aktivnost presvlačenja i hranjenja....zatim ide ručak i odlazak starijeg sina u školu...ondsa se3 malo igram sa mlađim pa opet kratko spavanje...kad stariji dođe iz škole radimo zadaću  dok mlađeg ljuljam na nogama...onda opet hranjenje, presvlačenje....dalje priprema za večeru, večera i priprema za spavanje...mali ide u 8 na spavanje a stariji u 10...a onda imam malo vremena za sebe ako nisam previše umorna...onda se budim dva puta do jutra hranjenje i jedno presvlačenje oko 24 h...i onda sve u krug...al ovo je dan  kad je sve ok, kad imam sreće...pošto je mlađi ima neke zdavstvene probleme dešavalo se da nam dan bude haotičan, po 3 x smo znali otići ljekaru, a i stariji je nedavno operisao krajnike pa smo sad na postoperativnom oporavku...ljepota...pa tu su još i dolasci prijatelja i familije i na babine a i na obilazak sad ovog starijeg sina...a kad dođe mm on se zabavi sa djecom jer ih stvarno poželi,a i ja volim da bude sa njima, a ja koristim priliku za neke komplikovanije poslove...kad mi dođe mama ja slavimuser posted image user posted image user posted image ...
a kad počnem raditi nek mi je bog na pomoći...ja radim daleko od zenice, jedno sat vremena vožnje...e to će da bude luda kućauser posted image user posted image user posted image ...odem oko 7 a vraćam se oko 15 s tim da imam još poslovnih obaveza koje završavam kod kuće, otprilike 1 sat rada...a kad sam 2. smjena idem u 11 a dsolazim oko 18,30...eto mog balansa...veselo nema šta...bože samo pameti mi dajuser posted image user posted image user posted image ...




_____________________________

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.3.2010 11:26:26   
emma.L
Samo da kažem da sam se ja uz svu pomoć supruga i smanjenje nepotrebnih obaveza dovela u stanje da nisam za vikend mogla Emi oprati guzu jer sam mislila da ćemo obje upasti u kadu user posted image . Grozno je kad ne možeš podići svoje dijete jer osjećaš da ćeš se onesvijestiti. Nalazi mi nisu loši, ali je očita iscrpljenost organizma pogoršana time da sam niskotlakaš cijeli život user posted image  'bem ti dijagnozu. Terapija je odmor i ehinacea user posted image user posted image user posted image .
Dakle, uvalite svima okolo sve što možete. Npr. meni je postalo bitno sad samo da Ema ima što jesti, a nana nek se snalazi sa mazalicama i jajima ako i ne stignemo skuhati. MM i ja svejedno ručamo kuhano na poslu.
To je sljedeća mjera, a naredna će biti manje drndanja po tatinoj kući kad odemo u Mostar user posted image . Vikendi su za odmor.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.3.2010 14:04:35   
aazra
Evo da i ja nseto napisem na ovu temu..Ne znam kako balansiram zaista divim se samoj sebi sva sreca pa imam neradne vikende ali odavno nemam skoro nikako vremena za sebe, za neke najosnovnije stvari...A i muz se potrudi cesto on kuha kada dođe kućiuser posted image .
Nekad se vise umorim kuci s djetetom i oko suđa i veša nego na posluuser posted image


_____________________________








(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.3.2010 14:52:23   
Skvo RR
Mali update....

Kako otvorih ovu temu, rekoh malo da i ja osvjezim svoj "balans"...ide, valjda covjek se na sve nauci...hm...malo sam kriterije spustila...sada se prvo dobro izigram sa svojom curicom (to je i za mene), pa tek onda kuca....
Tj...sada je vise "Udri brigo na veselje"!

< Poruku je uredio Skvo RR -- 10.3.2010 14:53:14 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.4.2010 16:45:35   
teacher75
da se malo nasmijete:

http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4&feature=related
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Posao, kuca, djeca - BALANS
10.4.2010 16:51:34   
luna77
još porodiljno pa lako sve ali kad počnem raditi bit će ajme majko,smjenski ad i noćne smjene oboje,curicu kod bake 35 km i slično.nesmijem ni zamisliti jaslica nema do 9-0g pa nek nam je Bog na pomoći s organizacijom.pouzdana teta čuvalica u ovoj nedođiji kao naći iglu u plastu sijena

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *