|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 14:54:34   
Nedi
Kupila sam pretis ali ga još nisam probala. Kupljen, opran i čeka da se ja oslobodim straha...možda danas nesto smiksam...

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:07:56   
Dida79
Evo malo podrske....
user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:12:21   
Nedi
Hvala srce si, polako ali sigurno napredujemuser posted image

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:39:22   
hanabanana
stavi solju rize, solju graška, dvije šolje vode, kašiku ajvara, promješaj i zatvori.
Kada počne šištati odmah smanji na najmanje. Nakon 5 minuta gasi na nulu.
Svaka igra, svaka dobija, nema fule.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:44:31   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Dida79

Evo malo podrske....
user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image


I, od meneuser posted image user posted image user posted image
ps-didara, gdje siuser posted image user posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:45:47   
Nedi
IZVORNA PORUKA: hanabanana

stavi solju rize, solju graška, dvije šolje vode, kašiku ajvara, promješaj i zatvori.
Kada počne šištati odmah smanji na najmanje. Nakon 5 minuta gasi na nulu.
Svaka igra, svaka dobija, nema fule.




Probam cim dođem kući...dodajem li još neke začine ili luk?


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:47:36   
hanabanana
ja nekada prvo prodinstam grašak i rizu na malo maslaca, pa onda dodam vodu kašiku ajvara i poklopim.
Nekada dodam i luk, kod dinstanja, ali ne uvijek.
nekada dodam i kockice purećeg mesa.
Zavisi sta imam u vrizideru.

Ali kašika ajvara bude sasvim dovoljan začin.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:49:25   
Dida79

ps-didara, gdje siuser posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:54:47   
iv@ncica
ohh  i  jas am ga  dobila  neki  dan..nisam ga  nikad  koristila  niti znam..moram  probati  i  ja...



 neddi  soorryyy  sto  sam  ti  se  uvalila  medu podrsku

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:55:13   
Nedi
Hvala, probati ću dok sam zagrijana, valjda strah neće pobijediti na putu do kuće

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 15:58:15   
hanabanana
Ja i sos za lazanje pravi u pretisu.
Prodinstam meso, dodam luk, miješam minutu.
Dodam konzervu meksičke mješavine, ili onog špinata u plocama, promiješam.
Ubacim dva tri paradajza koji isjećem na kocke, i po volji dvije kašike paradajz sosa ( Barilin ili paradajz pire, a nekada i tu stvim ajvar ). Dodam šoljicu vode, zatvorim pretis i gotovo.
Kad prošišti, odmah smanjim na najmanju vatru.
Nakon 5 minuta gasim skroz.


(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:00:10   
Skvo RR
Moram i ja da se oglasim, ja samo jos kafu da ne pravim u pretisu....user posted image user posted image
Apsolutno ne mogu da zamislim kuhanje bez pretisa...user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:00:14   
Nedi
Nadam se da ću i ja sve praviti u pretisu - čim se oslobodim strahauser posted image evo me k'o malo dijete, ali fakat mi je ostala trauma od onog sto je ekspoldirao

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:02:03   
Nedi
Evo ga 16.00 krećem prema pretisu tj prema kući. Hvala na podršci javim se sutra sa ili bez rezultatauser posted image

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:23:29   
haidy
Ja imam pretis lonac marke Korkmaz, to je poznati turski proizvodjac. kupila ga u Mercatoru, platila 120KM,  ali nisam nesto zadovoljna. u stvari, kao da se guam rasirila ili sta vec, pa nekad nece da sistiuser posted image ne znam sta bi moglo biti, a imam ga tek godinu dana.

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:28:30   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: skvo

Moram i ja da se oglasim, ja samo jos kafu da ne pravim u pretisu....user posted image user posted image
Apsolutno ne mogu da zamislim kuhanje bez pretisa...user posted image


Koji je kod tebe mlada??? Ma zene moje vi ste meni kraljice. Hajd sad cemo o receptima u pretis loncu..Ja narucila svoj Tefal..jos na akciji ma nije me moglo bolje potrefit.user posted image user posted image


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:31:47   
Skvo RR

Ja imam nije sale 2user posted image user posted image user posted image user posted image

Heheheh, ovaj birvaktile, je veci i njega koristim za kuhanje mesa, posebno njami koljenice,,,,a ovaj manji je "nekakav" iz Robota (prestige lonce od 56 KM) i njega koristim za variva!!!!! Sve u svemu namirena sam!



Evo, vec sam pisala...user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:49:26   
emma.L
Drage moje,
pretis imam, ali koristim najčešće samo šerpu pošto i MM i ja jako volimo kuhati, pa ono što bi rekli 'istiha', pomalo dodavati začine, pa miješati, probati, opet dodavati...
Nemam pojma koji je proizvođač.
Eh, sada, zaista imam sve manje vremena i energije za kuhanje i sve više žalim za svakom minutom ne provedenom sa Emom. Zanima me sljedeće: koliko dugo šišti u pretisu npr.
1. grah
2. krompir i bataci ili neko drugo meso (ono da se krompir smekša i posmeđi njam, njam)
3. kupus kalja sa suhim mesom
Eto toliko user posted image , ostalo ću ofrlje odrediti prema ova tri jela. I hvala unaprijed svima!!! 

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 16:56:17   
juni
Ne znam da li je kod svakog pretisa isto ali kod ovog mog sisti veoma kratko, nekih 10 s, i onda se ugasi i pocinje da se dize prsten na rucki. Kad prste dosegne odgovarajuci nivo od tog trenutka mi se recimo grah kuha 10 minuta i gotov, grasak 6 minuta (znaci sve imam napisano koliko minuta za koje povrce i meso).

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 17:20:55   
Dida79
Ja sam vec pisala da imam pretis marke solingen.I sto neko rece samo jos kafu ne kuham u njemuuser posted image
E sad citam ove postove nekako mi je to sve brzo da se grasak skuha za 5min ili grah za 10min.Kod mene to traje puno duze za grah mi je potrebno nekih pola sata za grasak 15-20min i isto toliko za buraniju i kupus.


(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 17:35:25   
juni
Ovaj pretis je cudo, ni ja nisam mogla vjerovati.
Evo nekoliko primjeraka:

1. grasak, celer 4-6 min
2. koromac, mrkva, kelj 5-8 min
3. kiseli kupus 10-15  min
4. slani krompir 6-8 min
5. komadi piletine 6-8 min
6. gulas 15-20 min
7. teleca koljenica u komadu 25-30 min


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Pretis lonac
11.1.2010 21:42:27   
D_K
ja nemam pretis a kako ga hvalite sutra se bacam u potragu..
vec mi je poceo muz govoriti kada nesto idem da kupim 'je li to one sa RR kazu da valja' a za ovo ce bas da potrefi ;))
jos ste postale i recepata - thanks :))
ima da šišti sve u 16 kod mene user posted image user posted image

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Pretis lonac
12.1.2010 10:54:10   
Nedi
hanabananauser posted image pravila sam ovo sto si pisala, samo jos dodala kokice pilećeg mesa. Cijelo vrijeme sam stajala kraj pretisa i gledala kako radi i osluškivala da li ima nekih sumljivih zvukova. Ručak je bio ukusan i što je najvažnije BRZ.
Toliko sam bila smotana i u strahu da sam zaboravila posoliti ručakuser posted image user posted image user posted image
Onda sam jos zvala tatu da ga pitam nakon koliko smijem otvoriti pretisuser posted image user posted image , kaže on pa neće vuk iz njega iskočitiuser posted image user posted image , ako je zavrsio otvori gauser posted image

I danas pravimo ručak u pretisu, imam jedno pitanje, da li se pretis moze otvoriti u sred ručka, ispusti se para prije otvaranja, i onda dodam vodu i jos nesto pa zatvorim i vratim na šporet???


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Pretis lonac
12.1.2010 10:57:25   
Skvo RR
Naravno da mozes otvarati pretis tokom kuhanja, znaci kada prestane sistati i kada padne sigurnosni ventil (ne znam kako je kod tebe). Ja npr. kada kuham meso i povrce, naravno prvo stavim meso da se kuha, i kada vidim da je kuhano poslije cca 2X otvaranja pretisa, dodam povrce jos 10 minuta....SRETNO!

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Pretis lonac
12.1.2010 11:02:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: juni

Ovaj pretis je cudo, ni ja nisam mogla vjerovati.
Evo nekoliko primjeraka:

1. grasak, celer 4-6 min
2. koromac, mrkva, kelj 5-8 min
3. kiseli kupus 10-15  min
4. slani krompir 6-8 min
5. komadi piletine 6-8 min
6. gulas 15-20 min
7. teleca koljenica u komadu 25-30 min



dobro jutro kolumbouser posted image user posted image user posted image user posted image ...ti si meni kraljica...pa kako si grah kuhala bez pretisa...zar se grah uopste moze kuhati bez pretisauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu juni)
  Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *