scarlett
|
Ne znam koliko se slijedeći problem ubraja u ovu temu, ali nadam se da ćete mi dati vaše objektivno mišljenje i savjet. MM i ja smo na Dobrinji unajmili nenamješten stan od 56 m2 i plaćamo ga 300,-KM. U tom trenutku nismo mogli naći ništa jeftinije, ali sam sada čula da ovdje ima i trosobnih namještenih stanova za 350,- KM, pa se pitam da li naše gazde sitaciju malo koriste Osim toga, u prizemlju smo, grijanje nije baš za pohvaliti - moramo se dogrijavati pa nam ni struje nikada ne dođe ispod 80 - 90 KM iako grijanje plaćamo 72,-KM. Sve kvarove u stanu smo mi plaćali i stvarno se ne bih bunila na ovo sve, ali mi se nedavno digao živac. Nama čim dođu računi MM odmah isti dan plaća, ne dao Bog da računi prenoće i tako smo se mi 1,5 godinu čudili kako nam dolazi puno od komunalnog, uvijek 25 - 30 KM (samo za vodu i kanalizaciju, ne ubrajam račun za smeće) i kada smo to pred gazdama prokomentarisali, kažu nam da plaćamo za 5 osoba koliko ih je ranije bilo u stanu i da je to predsjednik kućnog savjeta trebao da prebaci (nisam znala da je to njegova dužnost) da plaćamo samo za 2 osobe(odnosno 3 sada kada imamo i bebu). Vidim ja onda da na računu stvarno piše da je za 5 osoba i skontam da smo sami vidjeli njihovu grešku na vrijeme, ovo se ne bi desilo i ne bismo svaki mjesec plaćali 15-20 KM više, sami smo si krivi. Ali ono što me naljutilo je što se gazdarica izvinula i rekla da će srediti u komunalnom i onda me nazvala i rekla da za narednih 1,5 godinu uopšte ne moramo plaćati komunalno, da se to kao izbalansira, meni to baš nije bilo jasno i kontam da nije ni to u redu, jer otkud ona zna da ćemo mi ovdje živjet još 1,5 godinu , ali eto - bolje išta nego ništa. Prije par dana je nešto razgovarala s MM i kaže kako je eto sada sve hvala Bogu sređeno i da ćemo od sada plaćati samo za 3. Kaže MM da je nisam dobro shvatila, a tačno znam šta mi je rekla i krivo mi je što nas pravi budalama. Inače, do sada nismo imali problema s njima, ali nismo se ninašta ni žalili. Da li ste vi u toku kakve su cijene kirija ovdje i da li bi imali pravo da tražimo smanjenje kirije u tom slučaju. Ili ćemo tako samo pogoršati odnos s njima, a meni nije u cilju ni da se selim sada u po zime, jer je tek 5 mjeseci, a ni MM ni ja nemamo porodicu ovdje i valja sve izorganizovati za preseljenje da nam dođu pomoći, tako da mi to sada ne pada na pamet. Samo još da kažem da je 2 mjeseca za redom MM plaćao održavanje zgrade po 20,- KM za dva preduzeća, jer je zgrada prekinula ugovor s jednim preduzećem koje je i dalje slalo račune, a nas niko nije obavijestio, a MM ima puno obaveza i žureći da sve poplaća - eto tako sami sebe zeznusmo.