|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Slab apetit djeteta
17.10.2009 20:11:09   
kana
hvala Adanauser posted image

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Slab apetit djeteta
14.2.2010 16:14:04   
žana o8
Ja od Kako sam Žani uvela Vitamol od dr. Teissa puno bolje jede, a ranije je baš zabušavala. Preporučujem ovaj sirup. Ima u sebi i željeza.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Slab apetit djeteta
14.2.2010 16:26:16   
hampsi
Moje user posted image odbija Aptamil. Jela je po 210 ml a sad nece ni 60. Sta da radim? Da li je moguce da su zubici ili je to neka faza? Ruka je stalno u ustima. Sad ce joj aBd 5 mjeseci. Je li iko imao slican problem?

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Slab apetit djeteta
14.2.2010 16:33:30   
žana o8
Moja je često imala te faze. Možda će joj zubići, čim stalno stavlja ruku u usta. Prati je malo, i daji joj češće da pije , pa koliko god popije.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Slab apetit djeteta
14.2.2010 16:36:19   
hampsi
Evo i sad vristi, ovo joj je od juce pocelo. Samo plac, vriska, stisne usne kad hocu i dudu da joj dam. Do neki dan sam joj znala u snu dati da jede i to je palilo sad nece ni to. I sokica je znala fino popiti. Jutros je u 4 vristala iz sveg glasa. Zivci su mi pri kraju majke mi. Hvala ti draga

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Slab apetit djeteta
5.4.2010 17:46:26   
Nedda
koliko ko[ta Vitamol kako se uzima? treba li za to preporuka liječnika ili ne?
IZVORNA PORUKA: žana o8

Ja od Kako sam Žani uvela Vitamol od dr. Teissa puno bolje jede, a ranije je baš zabušavala. Preporučujem ovaj sirup. Ima u sebi i željeza.


(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Slab apetit djeteta
6.4.2010 20:21:42   
Inayat
hampsi, tvojoj bebi vjerovatno ce da nicu zubici. Jesi joj provjerila desni. Ako su natecene i bijele onda je to to. Ja bih svojoj bebici mazala desni gelom koji je za bebe kad nicu zubi da je ne boli prije hranjenja pogotovo. Dadni joj nesto hladno da stavi usta. Ovdje se mogu uzeti neke igracke punjene vodom koje se malo zalede i onda bebe zuljaju desni time.

_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Nedda)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Slab apetit djeteta
6.4.2010 23:22:59   
kety 23
Imam jedan problem, imam bebu od 3,5 mjeseci i odbija mi bocicu probala sam mu promjeniti i hranu i bocicu ali svejedno nece da nece nista da jede. Jedino kad zaspe onda mu uspijem ugurati bocu da jede a inace nema sanse. postajem ocajna i neznam sta da radim. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
molim vas da mi neko da kakav savijet neka mi kaze

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Slab apetit djeteta
9.4.2010 16:12:24   
koka i po
Isto se desilo sa mojim starijim sinom a čini mi se da je i mladji bio u toj fazi.Stariji sin mi je tačno od toliko prestao piti mlijeko a sa malim sam se borila pa i dan danas jede flašicu.Ja mislim da je to faza u razvoju jer mi se znalo desiti da mladji sin po šest sati ne jede ništa.Budi uporna i ne odustaj,ne daji čaj i nikakve napitke dok  se obroci ne uredove jer će beba biti zdravija,barem je kod mene bio takav slučaj.Ili jednostavno pokušaj hraniti na spavanju tako sam ja radila dok nije počeo jesti.

(odgovor članu kety 23)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Slab apetit djeteta
9.4.2010 21:00:21   
dinaa
Je li neka od vas svom djetetu za poboljsanje apetita davala sirup Apivit?Cula sam da je dobar i kontam ga uzeti jer moje mladje dijete svaki obrok pojede s placem.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Slab apetit djeteta
10.4.2010 8:53:44   
koka i po
Probaj malo sa B vitaminom reče mi jedna doktorica da je i on dobar za apetit.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Slab apetit djeteta
29.4.2010 15:44:42   
Pok
Imam isti problemuser posted image Moj mališan od tri godine, jednostavno ne jede. Odmah da kažem da sam probala sve moguće i nemoguće načine nagovaranja. On samo doručkuje i sve poslije je patnja živa.Inače je, hvala Bogu, razigran, aktivan i generalno nije bolešljivo djete. Ali ovo me jako brine i strah me da ne postane bolešljiv, jer jednostavno ne unosi u organizam ni voće ni povrće.....

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 20:45:08   
Inayat
Moja curica ima 20 mj i evo vec 10 dana ne jede nista sto je prije jela tj da je ja hranim kasikom. Uvijek je bila pekava sto se tice hrane, ali uz pomoc crtica, slikovnice ili igracke bi pojela ono sto joj dam. Pravila sam joj i corbe, i supe i voce je jela redovno, pa i uz moje mucenje sam opet bila zadovoljna jer bi unosila u organizam ono sto joj treba. Medjutim evo 10 dan ona nece da vidi kasiku ni hranilicu. Vristi cim joj ponesem kasiku ili cim vidi stolicu.
Kad ogladni trazi mlijeko, cips, keks i ostale gluposti. Pustila sam je tako jedno 4 dana i onda nisam mogla vise. Pusitim je da ogladni jedan dan znaci ne mlijeko, ne kekse, ne cips i dijete nece nista da jede citav dan. Place od gladi, ali nece kasiku da pogleda. Doktoru sam je vodila i sve je u redu s njom, samo mi kaze da je ovo period kad hoce da bude samostalna i da vidi moje granice. Sad joj dajem sama da jede kad je vrijeme jela. Jede krompirice, przenu piletinu, palacinke i sl. Voce nece, povrce nece. Hajde bar nesto hoce tjesim se i to jede dok gleda crtice (losa navika znam, ali sta mogu bolje nego da gladuje). Pitam se da li je neko bio u ovoj situaciji, koliko traje ako je samo faza i sta vise da radim. Uskoro treba da se porodim i ovo je nesto o cemu ne bih trebala brinuti bar sada ionako sam pod stresom....ughhhh!


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Pok)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 20:56:14   
Visnja RR
draga, moja Asja je jos ''gora"
ona bi samo flasicu, caj, sokic... nece vise kasikom nista... a ni da zvace... voce uopste nece... samo ponekad hiip kasicu od marelice...
ponekad jede sirnicu i ponekad par makaroncica... ponekad par kasika jogurta... predvece nekd uspijem da je zavram i dam joj cokolesnik (na dnu zdjelice) a preko premazem sa Monte... ali i to ne svako vece vec kad upali...
kad nedam flasicu ona toliko cvili da mi se srce cjepa...na kraju popustim jer me strah da se ne razboli jer ne jede...
kazu faza, ali ima li joj ikada kraja... jer se ja toliko nasekiram kad nece da jede da se cesto i rasplacem... nekad je bila bucka a sad je prava glista user posted image
pokusala sam joj dati sirup dr.Tajsa ali ni primirisati ga nece... pa kapi joj stavila u sok... ona samo pomirisala ( a sok pije jos iz flasice) i samo rekla NEEEEE...i onda je bojkotovala i sok 4 dana....

< Poruku je uredio Visnja RR -- 5.6.2010 20:57:30 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 21:25:24   
koka i po
Nemoj bona Višnja da se sekiraš radi slabog apetita.Uradi joj nalaze krvi.Ako bude sve ok znači da i pored toga što ti slabo jede ona unosi u organizam ono što joj je potrebno.Ako slučajno bude anemična(jer se i od anemije apetit smanji)uključi joj željezo i sve će biti uredu.

Muka je to,znam ali šta ćeš,tako je sa djecom.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 21:37:51   
Anushka
da se i ja pozalim:(
moj djecak ima 19 mjeseci i od 13. mjeseca prestao je dojiti sam od sebe ali svejedno ne bi vadio ruke iz majice. Tada su krenuli zubici - do tada samo jedinice izasle - sad evo jos samo petice fale , i ocekujemo ih da izbiju. Najcesce dan prodje u mom nutkanju sve moguce hrane a on flasica i flasica.. prije mjesec smo ukinuli aptamil upravo ne bi li poceo nesto jesti ali neee. do godine je bio super ali sada ni voce ni povrce, cak ni krompir ni rizu ni tjesteninu, samo hljeb (crni sa sjemenkama srecom hoce) meso - ne svako i ne uvijek, puding palacinke razljevake i ponekad supu i puru.. cak ni lina nije htio, ni keks sa mlijekom, nece ni cokoladu slatkise (to mi je i drago).. a kad i "jede" to je u najboljem slucaju nekih 15tak zalogaja.. a jos nema ni mira da sjedi i jede nego hoda trci igra se penjao bi se na sto i sl.. i otima kasike i viljuske i kao on jede a naravno skoro nista ne zavrsi u ustima.. ako mu dam prevelik zalogaj za njega ili sam previse odgrize obavezno pljune.. najgore mi je kad mu spremim 3-4 varijante koje voli da jede a on praznu flasicu nosa i vuce na prazno pa je baci i u dreku dok ne dobije mlijeko.. jak je i veseo, i otporan i pun energije ali sa hranom je vec mjesecima problem..
inayat da se ne sjecam da si i ranije brinula jer slabo jede rekla bih da je to reakcija na dolazak novog clana, ovako, cini mi se da sto prije prihvatimo da imamo male nejedace bit ce lakse i njima i nama.. jos kad bi se kako mogli prestati brinuti..  
PS visnja ako skontas rjesenje javi pls

< Poruku je uredio Anushka -- 5.6.2010 21:38:52 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 21:50:23   
mama_debeljuca
Ja sam već negdje na nekoj temi pisala, ali i ovdje ću user posted image Drage moje, znam kako vam je i koliko mali zabušanti u jelu mogu na nasekiraju. Mi smo kuburili sa slabim apetitom od kada su zubići krenuli. Ma nema šta nisam radila, trkala za njim po cijeli dan, pravila različitu hranu ne bi li imalo pojeo.......ma svašta. Dalje, davala mu raznih multivitaminskih pripravaka i prirodnih i sirupa iz apoteke, ma šta mi je ko preporučio......Dok nedavno nismo naišli na savjete za sirup REDAPIN user posted image user posted image user posted image Vjerujte mi, da moje dijete, u avgustu će napunit 4god. po prvi put traži da jede, kaže da je gladan, sjedne i sam jede bez da ga ja hranim user posted image , bez nitkanja, pričanja raznih priča o avionima, autima, životinjama..... Redapin se može dati djetetu od navršena 1.godine i djetetu koje nije osjetljivo na med. Sastav: 68% med, ostalo cvekla, propolis i matična mliječ. Preporučujem ga od srca!!!!

_____________________________

:-)

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:09:00   
Visnja RR
mama_debeljuca probacu taj sirup... ali je uvjek muka sa sirupom... MM je mora drzati a ona se batrga i place ko da je mucimo i najcesce pola prospe...al bolje i to a samo da pocne da jede bar malo vise ...hvala na savjetu user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:23:09   
mama_debeljuca
Višnja, znam kako ti je. Ja sam mislila da neću doživjeti trenutak kad će moje dijete "biti gladno". Savjetovali bi mi mnogi, pusti ga da ogladni pa će jesti, ma kakvi!!! On nikad nije gladan. A sada, počela sam da sakrivam slatkiše. Ide sam i traži po frižideru šta ima za njega user posted image user posted image user posted image user posted image
Pokušaj, nadam se da će ljepotica htjeti da ga pije. Inače pije se 1 x dnevno, 2,5ml, ukus je super, kao sokić od cvekle.

_____________________________

:-)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:29:13   
merjem
vitamol je oko 9,5 km zavisi od apoteke,a daje se cini mi se 2 puta dnevno al nisam sigurna davno sam ga davala jer sam i ja imala izbirljivivu koja je slabo jela.sirup je dobar nas je spasio.
IZVORNA PORUKA: Nedda

koliko ko[ta Vitamol kako se uzima? treba li za to preporuka liječnika ili ne?
IZVORNA PORUKA: žana o8

Ja od Kako sam Žani uvela Vitamol od dr. Teissa puno bolje jede, a ranije je baš zabušavala. Preporučujem ovaj sirup. Ima u sebi i željeza.



(odgovor članu Nedda)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:36:38   
Medić*
evo i nas na ovoj temi, drage mame potpuno vas razumijem, moj maleni ima 20 mj do prije par dana odlicno je jeo, imao je kratkih perioda kad bi odbijao hranu i to bas onda kad bi zubic trebao probiti. Evo peti dan kako vodimo borbu oko hrane, samo govori ne,ne i odmahuje rukom, ne brinem se posebno jer jede bar voce i mlijeko i cini mi se da mu idu petice pa je to moguci razlog odbijanja, cijeli dan zabusava, tako da sve kad se sastavi osim mlijeka bude jedna porcija, na kasiku nista nece  i ono sto je do skoro tamanio, veseo, igra se, cijeli dan trckara, komade voca i suhe grozdjice jede usputno, samo flasicu nosi i trazi da mu se sipa mlijeko, voda ili caj user posted image

mama debeljuca molim te reci mi kakvog je ukusa redapin, uzeli bi sutra da probamo, ako je nesto imalo gorko tesko da bi htio popiti jedino na silu.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:43:15   
mama_debeljuca
medic slatki, sirup je sladak (med), boja cvekle. Evo sastojci: 68% med, 14% zgusnuti sok od cvekle, 16%sok od cvekle, 1,1% svježa matična mliječ, vitamin C, vit.E,ekstrat propolisa,vit A
Tako bih voljela da vam,makar pola, ovaj sirup djeluje kao kod nas user posted image


_____________________________

:-)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:47:55   
mynxlee
Niste jedine. Evo i mene u klub majki s djecom koja zive, cini mi se, od zraka. Ja se ne sjecam kad je Ivan sjeo i jeo. Inace ne jede, a sto pojede, pojede u trku i to su zalogaj ili dva. Samo pije sokove u nenormalnim kolicinama, od aktivnosti nema vremena za jelo... Danas je jeo prvi put u 14h, a ustao oko 09h, izmedju je popio flasicu sejka s bananom i sok. Da mi ne popije to mlijeko u toku dana, ne znam sta bi. Pitam se odakle crpi toliku energiju za kretanje i igru kada nista ne jede. Kad vidim da necije dijete pojede kasiciu cijelu, a ovaj moj ni sestinu.
Jos kad mi svekrva prisjedne na muku, pa kaze da sam ja kriva sto ne jede, jer sam od rodjenja pazila sta ce jesti... Ej, pa jesam li mu trebala s 2 mjeseca dati da jede cvarke!? Poludim! Ionako sam fiju-fic.

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:48:25   
Medić*
hvala mila moja, sutra cemo aBg probati

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Slab apetit djeteta
5.6.2010 22:54:35   
Anoniman
ja sam zivi primjer da covjek moze narasti 174 cm a da je samo na puteru i hljebuuser posted image user posted image ...sad ozbiljno...ja ko mala...zapravo sve do moje 20 i neke...nisam nista jela...tj. uzasno malo sam jela...naprosto mi je bilo mrsko zvakati a dr. su govorili da je to zbog treceg krajnikauser posted image

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *